|
Протеинска исхрана, рецепти... |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 09.Декември.2009 во 12:11 |
Plocki za definicija
(kakvo ime za kolaci..mjami ) 8 dozer. protein (cokolado) 250 gr ovesni snegulki 1 puding (cokolado) 1/2 l. nemasno mleko Se mesa i se stava vo posuda (ramnomerno), da odstoi preku nokj. Se sece na 8 ednakvi delovi Edno parce sodrzi: 28 gr JH 30 gr PRO 3 gr masti -257 kcal Cokoladni proteinski plocki so cimet 250 gr ovesni snegulki 65 gr puter od kikiriki 2.5 dl nemasno mleko 4 dozer. protein (cokolado) 4 tecen natren Cimet Se mesa podolgo, i se stava vo posuda ramnomerno. Se sece na 8 ednakvi parcinja i se ostava da odstoi preku nokj. Edno parce sodrzi: 26 gr JH 21 gr PRO 11 gr masti SOVET: Cimetot moze da se zameni i so kakao vo prav bez sekjer ... Da ti e merak da si bilder |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eve nesto od licnata moja kujna....
Blueprayer Cherry kocki Choco max Ekspandiniran oriz Proteinska cokolada (stopena na parea zaedno so natren) Koncentrat-CHERRY -Vistinski CHERRY kolacinja Изменето од blueprayer - 09.Декември.2009 во 12:13 |
|
|
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ovesni palacinki
3 belki 1/2 solja ovesni snegulki 1/2 supena lazica integralno brasno 1 dozer protein Se miksira se zaedno i se pece vo tavce (kako normalni palacinki ) |
|
|
|
Gjoroski
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 529 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Интересни рецепти,само со сличево од аватарот некако не одат
|
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jeli... ja pojke devojkata nego sampanjacot ali aj ke ja smenam
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се надевам дека кога сме кај исхраната, протеините, не сум оф-топик. Имено, со вежбањето почнав и диета (од вчера), се вика Протеинска Диета. Во тек на држење на истата, се слабее во просек 500 грама на ден. Во текот на овој режим, се врши еден хемиски процес со кој се согоруваат мастите, и затоа оброците не се прескокнуваат (проверена, јас сум ја применувала одамна и навистина е така). Доручекот е: 2 јајца варени или пржени без маснотија, чаша обезмастено млеко, 50 грама леб, 1 грејпфрут Ручек-месо, риба или пилешко, се подразбира варено или печено без маснотија, сезонски зелнчук-салата (може нели лимонче, зачин), и после тоа овошна салата (јасно банана, гројзе, смоква не доаѓа предвид) со 1 лажичка мед (да ) На крај-пак шоља млеко, чај, кафе со засладувач. (јасно, овошјето може да се земе како ужина меѓу ручек и вечера) И вечерава е иста како ручекот, само место месо-може да се земе младо посно сирење. (млеко не мора) Да напоменам, мојата цел не е мускулна маса или таква работа, туку ИСКЛУЧИВО слабеење и зајакнување на телото, издржливост, здравје..мислам ме разбирате нели? Што мислите за режимов, смеам да го комбинирам со вежбите? Ѓорговски?
Изменето од maria_magdalena - 13.Јануари.2010 во 11:50 |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Slichna dieta imam i jas drzeno, no vegetarijanska dieta. Racunaj deka ke ti se namali apetitot, toa se podrazbira koga ke smenis rezim na ishrana. Zajaknuvanje na teloto znaci solidni muskuli. Slabeenje znaci slabeenje i salo i muskul. Mislam deka Gjoroski poubavo moze da ti objasni okolu toa, a moj sovet ti e ovosjeto da go stavis vo prviot del od denot.
PS Se izvinuvam sto upagjam nepovikana |
|
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Секој совет е добредојден, Блу. Сите вие што пишувате овде со толкава жар за вежбањето (како за рецепти за торти да зборувате а не за вежби на справи ) ме мотивиравте да соберам храброст и да внесам некои промени во животот во поглед на активност и исхрана, и искрено сум ви многу благодарна. И со задоволство и понатаму ќе ве читам
Изменето од maria_magdalena - 13.Јануари.2010 во 13:32 |
|
|
|
Gjoroski
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 529 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Imam novi razlicni recepti za Bonzita Ke mora sefot dagi proba da proveri dali se dobri
Eve nesto... Bonzita 200 gr margarin 100 gr oves 100 gr ekspandiniran oriz 7 lazici med 5 laz.seker -zamena natren 70 gr suvo grozje 100 gr potpecen susam chokolado(po zelba) margarinot , sekerot (natrenot) i medot se topat na ogan. otkako ke se stopat se dodavaat ostanatite namirnici i se mesa dodeka ne se soedini dobro. Na pleh namackan so margarin se nanesuva kako kora. Se ostava dobro da se stegne (oladi) i se seche. |
|
|
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А каде се протеините во рецептот за Бонжитата ?
Патем да прашам, знам дека кикириките имаат доста протеини, но и доста калории . Погоре некаде пишав дека сум на протеинска диета која ја приложив. Јасно, таму кикириките ги нема, но дали ќе направам штета ако еден оброк бар го заменам со кикирики? Многу ми се грицка нешто...криза ме фаќа. Кои други оревести плодови се извор на протеини? |
|
|
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Znaci-proteinska ishrana. recepti....sepak RECEPTI koi spagjaat vo domenot na sportistite
|
|
|
|
Eleni
Сениор Регистриран: 19.Јануари.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 1872 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Receptot moze e dobar vo pogled na vkus,ama polosho neshto od tolku margarin mislam nema. Najlosh*te masti se vo nego. Znachi ima masti koi se dobri i potrebni za teloto,a ima i loshi..tie vo margarinot najloshi :-)
|
|
Destiny is not a matter of chance,it is a matter of choice.It is not a thing to be waited for,it is a thing to be achieved
|
|
Eleni
Сениор Регистриран: 19.Јануари.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 1872 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Obrok ne mozesh da zamenish so kikiriki,mozesh minimalno da gi dodadesh kako dodatok vo zitarici i slichno. Ako ti se gricka neshto mozesh slobodno sonchogled, semki i pukanki...sekako bez sol :-)
|
|
Destiny is not a matter of chance,it is a matter of choice.It is not a thing to be waited for,it is a thing to be achieved
|
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |