|
Оштетена коса |
Внеси реплика | страница 123 4> |
Автор | |
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 03.Јуни.2009 во 00:15 |
Знаете ли некои финтички оштетената коса да се врати во живот....
Јас избланширав делови од мојата коса и ја добив посакуваната боја, но ми изгоре косата и џабе ми е бојата сега... |
|
МИР со сите
|
|
blackeye
Сениор The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas se farbam plava so godini...posvetuvam dosta vnimanie i ja neguvam kosata...
-vo mesecot 2-3 pati stavam med so folija(pramen po pramen mackam i vitkam)
-stavam cickovo maslo so vitaminski ampuli(na mesec dva od apteka kupuvam b6, b12, c ampuli, kombiniram )
- koristam dobra farba koja spored mene ne ja ostetuva tolku kosata kako nekoi drugi pojaki(koristam Loreal, a bukvalno gi imam site podobri i pokvalitetni farbi probano),
- koristam sampon za tretirana kosa(za neutraliziranje) od Keune,
-obavezno stavam maska ..ja koristam Alter ego i navistina e prekrasna
milo k emi bide ako pomogav na nekoj Изменето од blackeye - 03.Јуни.2009 во 03:00 |
|
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
|
Milaa
Сениор unique Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1523 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Со години го користев овој од Dove кој е за светло обоена,сува и оштетена коса
И бев многу задоволна.Од пред месец дена пробав нов,за иста намена ми се чини дури и дека е подобар,помека ја прави косата,подобро се расчешлува и има поубав сјај. И редовно користам силиконски капки |
|
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Можеби личам на подвижна реклама,... на маскава.... ама мене мноогу ми помогна..... полжавче... Top Care
и стално ми викаат... ти шишана да не си нема врвови, нема испукано, изгорено.... |
|
Milaa
Сениор unique Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1523 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Бисерна треба и јас да се пропознаам во муабетот за рекламата
А не ме ни плаќаат |
|
Evenstar
Сениор Вечен оптимист Регистриран: 09.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 3388 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Бисерно, а каде ја има маскава за коса? Дали ја има секаде или пак може да се купи само кај фризер?
Инаку Мила, не си едниствена... производите на Gliss за коса веќе три години наназад ги користам и сум презадоволна |
|
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
|
|
nali5555
Нов член Регистриран: 10.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 17 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zatoa ne se farbajte kako mene i ke imate meka nezna,zdrava,sjajna i cvrsta kosa samo koristam maska od genera drugo nisto,no sepak prirodnoto e najubavo!!pozdrav
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ampuli hairline....
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
и денеска однесов уште една кутија од кај фризерката.... треба стотче барем да ми дава
иначе, јас си ја купувам од кај мојата фризерка,... 550 денари...... имам приметено дека и косата побрзо ми порасна... од фебруари до сега.... ми стаса од под уши до под рамена..... расцветани врвчиња немам воопшто...... а можам да речам дека речиси секојдневно ја пеглам косата...... |
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Оуууу, ама сте биле срциња....
Ај ќе пробам нешто...од наведеново... Абе јас си користам шампон и регенератор Лореал, серум за третирана коса....понекогаш ставам и ленено масло како маска за коса. Силиконски капки обавезно користам....Но сува е и пак е сува....и лустер ќе се ишишам |
|
МИР со сите
|
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Полжавче само едно нешто запамти, бланширана коса е мртва коса. Секогаш е посува за разлика од обично бојадисаната и нема природен сјај, туку мораш вештачки да до добиеш, со маски, серуми за висок сјај, шампони на база на камилица и мед(тие природно се погодни за руса или многу осветлена коса).
Ама кога ќе се навикнеш на „сламата„ нема да ти пречи понатаму. Еве ја 10 години платинста блондинка бев и минатата година силом прилике(под принуда) ја променив бојата на косата и еве нит ми е оштетена, има природен сјај, мека е и се тоа ама бојата ми е тапа. Се враќам постепено кон бланш ефектот зашто како што кажа Дејан Миличевиќ еднаш „ Једном плавуша, увек плавуша„.ОК ова не важи за сите |
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
bla bla
Сениор Регистриран: 27.Мај.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 421 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пробував со маски, ама некако само брзо ми се мрсеше косава, а не гледав некое подобрување. Сега и ставам маслиново масло пред да ја мијам и така еве сега глеам поарно е
|
|
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас би ти препорачала прво малку да ги скратиш врвовите и после секое миење задолжително маска за фарбана и оштетена коса(на коренот не,бидејки се мрси),а кога си дома неколку часа пред миење маслиново масло.
|
|
bla bla
Сениор Регистриран: 27.Мај.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 421 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не се фарбам и редовно ја шишам косата, ама сува ми е и затоа и ставам маслиново и така ја држам два саата. |
|
Внеси реплика | страница 123 4> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |