|
Цвеќето во нашиот дом |
Внеси реплика | страница 123 22> |
Автор | |
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 01.Мај.2009 во 08:42 |
Wonderful_Life
Сениор Амбициозна Бебушка Регистриран: 30.Декември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 7264 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Gospod gi sozdal zenskite,zasto imal smisla za ubavina, a maskite zasto imal smisla za humor
|
|
Wonderful_Life
Сениор Амбициозна Бебушка Регистриран: 30.Декември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 7264 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Gospod gi sozdal zenskite,zasto imal smisla za ubavina, a maskite zasto imal smisla za humor
|
|
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
cela kuka e polna so cvekinja,posebno dnevnata sekoe prazno kose ima cveke,ama zatoa koga nekoe ke rascveta e preubavo
|
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Niz cela kukja imam cvekje. No vo mojata soba moze da vleze samo-Aloe i kaktus...kako i vo vazna suvo cveke, kala, zumbul i jorgovan. Imam specificen vkus za cvekje i ne dozvoluam bilo sto da mi stavat tamu kaj sto spijam. Momentalno imam 11 saksii kaktus od nekolku vida i uste za rasadavanje.
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Оваа пролет, како од шега, децата посадија семки од папаја, и за чудо израснаа неколку дрвца (што и не е чудно со оваа тропска клима).
Брзо ги расадивме во неколку саксии и да ви кажам ги пазев како зеница во око... Израснаа дрвца(а некаде прочитав и дека може да дадат плодови), и се беше ок, додека маж ми не забележал некакви бубачиња (ситни точкести) како се гостат со листовите. Отишол во земјоделска и купил некој отров... Утрово што да видам, како покосени дрвцата, ливчињата свенале-отруени...(ми дојде да го отрујам) Среќа, имав уште две садници кои ми беа на друг дел од балконот па нив не ги испрскал. Што да праам сега со овие свенативе? |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
mariija
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2459 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
obozuvam cvekinja posebno japonska ruza
|
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од bijonse1 - 19.Септември.2009 во 23:03 |
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па не требало да ги прска со било каков отров, си има тие спрејови за заштита на дрвца и цвеќе што ги убива бубите а нема погубно хемиско влијание на растението.
Оди во некоја специјализирана цвеќара каде продаваат тоа хранливи прашоци или раствори земи нешто и додади малку нов хумус ова наѓубрена земја па види дали ќе пркнат.
Еден рисрч по интернетов нема да штети да направиш како да се грижиш за Папаја и сл. па види дали ќе најдеш нешто корисно во случај на растение што не напредува добро.
Јас имам едни Јапонски цвечиња (надворешни) што цветаат 2 пати годишно, некои бубачки ми ги нападнаа ги испрскав со спреј за таква намена, малку нова земја за освежење и полека се оправија, им требаше месец ипол. Ама било каков земјоделски отров-не бива.
Ако дрвцата се покосени и ако се исушиле може да значи и дека им нема спас и да ги фрлиш.
Абе се случува-грешка
|
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
Rita.MD
Сениор Регистриран: 25.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од Rita.MD - 28.Септември.2009 во 00:16 |
|
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
|
|
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кај мене кактуси по дома, вакви диј буду цвеќиња многу многу нема...
|
|
Внеси реплика | страница 123 22> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |