|
Старо и Црковно словенски(Средовековен Македонски) |
Внеси реплика | страница <12345> |
Автор | |
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ene sega kje vi odjasnam ako ne vi e jasno
makedoncite velat---- sonce, veter, maz, vazna, voda zapadnite narodi velat--- sone, zone sole, wind, man, vaza, water toa se mnogu stari zborovi ako slovenite dojdoa vo 6 vek, kako be nemaa svoj indo jazik so ti zborovi vo azija , taka ne se narekuvaat moze da kazeme deka , aj koga dojdoa gi prifatija tie zborovi, no kako me mozno da odalecenite rusi vo azija go zboruvaat istoto dokaz deka tie zborovi nemaat narodi koi navistina dojdoa vo evropa se grci, hungarci, finci i albanci tie 4 narodi gi nemaat tie 10 20 stari zborovi , koi se evropski taka da , nasiot jazik e mnogu star, od jazikot na Makedonskata imperija se rodil Evropskiot i site evropski narodi od nego pocnaa toa denes kje go dokazat Tentov so prevodot na kamenot od roseta kje odi tesko, no pred vistinata i bogovite molcat, kamu pa bugarive Изменето од anakin - 05.Март.2009 во 15:32 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
russia
Сениор Регистриран: 22.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 120 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
anakin - незнам која е твојата специјалност, но мене баш ова ми е професија, па затоа си земам за право да пишувам и да одговарам на не професионалци во оваа област.
Од твоите постови можам да забележам дека и ти како и сите други овде, не сте толку професионални во оваа област. Ако има некој во форумов,постручен од мене бујрум., нека пишува, сигурно дека ке го подржам. -А јас тоа сто го пишувам не е моја измислица, ами тоа е од 5 годишното искуство токму во оваа област - Славистика поздрав |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ве молам без меѓусебни навреди. Дискутирајте конструктивно.
И Да бе во согласност со правилата на формуот, пишувај на македонски. Поздрав. јазик |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
znaes so e fintata ene kje ti kazam I BUGARITE OVDE PISUVAT NEBULOZI i tir tvrdat deka se strucni prijatele moj ti si strucen vo toa sto ti si go ucel prasenjeto e dali si ucel tocni ili pogrsno politicki istini mene mi e smesno, koga slovacite cesite i poljacite tvdat deka osnovata na staroslovenski jazik i osnova na nivniot jazik e nasiot a ti da im go toa osporuvas znaes ne sekoja vistina e vistina ostavi gi tentov i drugite da si ja zavrsat rabotata a ti razmisli za tie stari zborovi kako e mozno nie so dojdovne vo 6 vek da gi imame a grcite umgarcite fincite i albancite koi dojdoa 700 i povekje godini pred demek slovenite gi nemat razmisluvaj ne samo citaj inaku kje ti kazam prema mene SLOVENI kako pleme nitu postoele toa ti e izmislica od germanite pozdrav PS ne si pogolem "slavist" od mene jas mozam da razgovaram 100% na site tie jazici, mozes i ti? Изменето од anakin - 05.Март.2009 во 21:29 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
inaku ispitaj so e toa BULA na knezot rostislav
tamu jasno od nego pisuva DA SE DONESE NASETO PISMO............ PISUVA naseto?????????? toj pred 1200 godini tocno znael od kade treba da se donese negovo pismo i negov jazik, koj bil zagrpozen od naezda na germanite SI GO DONEL OD TAMU OD KADE POTEKNUVA CAOS |
|
|
|
russia
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Една работа не ми е јасна.
Зошто си мислиш дека си поголем славист од мене??? Можеш да разговараш 100% на сите тие јазици??? не верувам дека можеш да зборуваш чешки,полски,словачки, словенечки, а и со рускиот не си баш сјаен(незнам дали забележа во подфорумот руски јазик,те цитирав) - razmisluvaj ne samo citaj - некој сака да навреди некого или...??? што??? Можеби се разбираш не викам не, но не доволно за да можеш со толку голема сигурност да тврдиш дека некои работи се контрадикторни на вистината. Ако јас само сум читал без размислување,тогаш кажи ми какви аргументи имаш ти?,какви факти?, какви докази?,или и тебе така ти одговара и си пишуваш што си сакаш.поздарв |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
na koj jazik sakas da ti pisuvam tuka
izborot e tvoj |
|
|
|
russia
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
на белоруски
|
|
russia
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
може и на украински
|
|
russia
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ај само ова преведи ми го -
Јас зборувам на белоруски јазик. Јас зборувам на украински јазик. |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kje pominam preku toa, nemislam ga si igram klovn tuka so tebe
samo procitaj se, TRI narodi priznavat deka nivniot jazik ne e niven deka e makedonski od okolina na solun, a ti im go demantiras toa pa neso poglupo nesum cul do sega da be slusaj gi bugarite koi vikat deka zboruvame bugarski abe bato,, ne si se zaprasal kako e toa mozno. ili use kje veruvas na germankata propaganda pih nemam vise so da zboruvam so tebe, gordost si na makedonskata nacija pa i takov nik ti e doduse rusija so moze drugo da se ocekuva , nego da omalovazis site novi arheoloski iskopini aj zaprasaj se zasto grobot na filp e zatvoren za javnost ne samo stranska nego i grcka |
|
|
|
russia
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас овој пат ке премолчам, зашто ако почнам да се препукувам со тебе, ке се оддалечиме од темата, и mamamd ке ја земе метлата и ке мете по форумов.
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
oki daj neso drugo
od kaj go dobila imeto UKRAINA na kakov KRAJ se misli???? drugo kolku znaes,, koj od demek slavjanskite narodi kazuva zbor KARPA?? za da se dobie KARPATI a dali znaes deka grcite neznaat sto znaci posejdon????? znaes ti???? Изменето од anakin - 05.Март.2009 во 23:57 |
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
drugo prasanje do tebe kako slavist
denes ima 300 milioni sloveni so matematicka analiza na normalen prirast slicen kako kaj romanite vo 6 tiot vek bi trebalo da bidat 50 milioni zamisli 50 milionsko pleme za koe nikoj pojma nema deka postoi hahahah mongoli bea odvaj 400 ooo pa kinezite izgradija kineski zid od strav a ic ne se plasea od 50 milionsko pleme hahahahahahah |
|
|
|
Внеси реплика | страница <12345> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |