|
World Press Photo of the Year 2009 |
Внеси реплика | страница 123 6> |
Автор | |
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 16.Февруари.2009 во 04:53 |
Winners Gallery 2009
http://www.worldpressphoto.org/index.php?option=com_photogallery&task=blogsection&id=19&Itemid=223&bandwidth=high Изменето од Zoran K - 16.Февруари.2009 во 04:58 |
|
aboskovski
Сениор Регистриран: 09.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Izvonredno, posebno ovie reporterskite.
|
|
mdeni
Сениор Регистриран: 23.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ova redovno pocnuva da stanuva. Na poveketo izlozbi samo crnci, vojni, utepani, krv, dranje... Demek nesto emocionalno treba da ima (zasto definitivno nema). Ne mi se dopagja, voopsto. Ne gledam sto e tolku posebno, vo slikanje na utepani lugje, nemiri i crnci.
Bi zakacil li nekoj, slika vakva, vo svojot dom? Ima i nekoi dobri, ama globalno ne go razbiram celiot smer, na vakvata fotografija. EDIT: Dodadov nesto za pojasnuvanje. Изменето од mdeni - 16.Февруари.2009 во 23:17 |
|
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mdeni, mislam deka ti bega od vid oti se raboti za Press Photo ( mislam deka na makedonski bi se prevelo kako Reporterska Fotografija). Od toj aspekt mislam deka bi se ochekvalo tokmu vakov vid na fotogrtafija... i siguren sum deka poradi toa taa ne se ocenuva spored estetskite kriterijumi za stavanje na zid.
|
|
Марио
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 136 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da ne nema emocionalno? Reporterskata fotografija vo vojni e mnogu povekje od fotografija za na dzid! Ako za tebe voenata fotografija nema emocii togas ne znam sto ima. I taa fotografija e povekje od umetnost, subjektivno smetam deka taa fotografija treba da se gleda kako povod, pricina za revolucija... bidejki golem del od nas ne bile na vojno pole i ne iskusile sto e toa, reporterskata fotografija i video e naseto iskustvo! Da ne navlagam povekje zasto kje vlezam vo moite pankersko revolucionerni razmisluvanja! dosta e! |
|
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Voeno foto reporterstvo e BULL sh*t!!!
Gi preskoknav so zadovolstvo . |
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
сашо
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 08.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 538 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
same here... ama mnogu sum otvoren za pankersko revolucionerni idei
|
|
objektiv pred aparat, subjektiv pozadi
|
|
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Abe ajde, kako da ne znaeme sto e vojna. A tie kako idioti shtrakaat po tugji maki za pari. Se e vo red dodeka ne slusnam deka ete so nivnite fotki se trudele svetot da bide podobro mesto za ziveenje. Abe aj...... Se e toa profit, profit, profit.................
Pogolemi i pogolemi tirazi................ Off topic. Vestite vo MK ne se vekje najgledanata rabota na TV. Najgledan e Milioner i filmovi, serii...... novinarite bi pocnale vojna samo da prodadat tiraz. DOKAZANO vo svetov!!!! Изменето од Tegla - 17.Февруари.2009 во 00:12 |
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
branko_k
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 10.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 682 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
epteM se sl*gam :D |
|
itan14
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 30.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 545 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nie sme KIC narod. Pominav da ja vidam izlozbata na Marko Georgiev, na raat bez guzva, i koga vidov PRODADENO na nekolku fotografii, osobeno so voena tematika, ne mi se veruvase. Nemam roblem sto covekot prodal fotografii, no koj bi zakacil doma slika od vojnik vo Irak vo svojot dom ne mi e jasno.
|
|
сашо
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne bi se slozil taka lesno deka koj i da e (osven srbite :-P) (ne se vregajte pola srbin sum) narod, moze da se narece kic narod, ama deka ne se investiralo asalno vo kultura (em obrazovanie) uste od mozebi 70tite godini na minatiot vek-toa znam... i toa mene mi e ocekuvano - deka nekoja debela guzica koja odlucuva poveke ke saka da frli pari na ceca i ostanati atributi, ama ne mi e jasno kako vo skoro ni eden moment ne se najdoa "mazi" ili "zeni" koi ke ponudat alternativa na lepite ni breni pavlovski ...
a toa sto pishuva prodadeno, moze i da e trick (cesto se pravi po galerii) bas za zalazuvanje na turbofolkeri, no i dokolku se prodale, ne znaeme dali e nekoja redakcija? firma? ima najrazlicni konteksti... i sepak, dokolku nekoj si ja kupil za vo spalna-ne mu se mesham vo uzivanjeto... toa posredno, ja "jakne" kulturata za fotografija in general, sekade onamu kade svadbarite ke userat takov odnos... a nie, ili onie, ne-turbofolkerite, ne sme uspeale da ostvarat vlijanie .... |
|
|
|
сашо
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од сашо - 17.Февруари.2009 во 11:00 |
|
|
|
branko_k
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 10.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 682 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
posebno ako si zadovoluva nekoj fetish... |
|
bobicar1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 13.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1099 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Потполно се слагам со тебе. Уште вчера кога го видов постот од Зоран, ги разгледав фотките и си помислив што луѓе се тие што можат да фотографираат такво нешто без око да им трепне, без етика и морал. Можеби тој репортер во даден момент е во можност да спаси некој човечки живот, но верувам дека би бил повеќе горд на себеси доколку истиот тој човек го улови како е фрлен некои 20 метри во воздух при експлозија на мина. И уште нешто би додал поврзано со фотограиите. Според моја лична проценка во барем 70% од репортерските фотографии се приметува употреба на поголема доза фотошоп, па се прашувам дали тоа што го гледаме е реално или измислено од фотографот или агенцијата која ги објавува фотографиите. |
|
Внеси реплика | страница 123 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |