|
Љубов или сознание? |
Внеси реплика | страница 123 6> |
Автор | ||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 10.Јануари.2009 во 01:47 |
|
Што е за вас поважно: Љубов или сознание?
За мене – преку Милоста БОЖЈА – Љубовта! Само Љубовта води повторно во Рајот и единството додека сознанието баш во спротивниот правец! Проверете во вашите срца, домови, деноминации, религии, ... и ќе видите дека ЕВАНГЕЛИЕТО е ВИСТИНАТА а не празна догма, како некои што го нарекуваат. Има еден единствен Пат кои нас сите нè води во рајот а тоа е ЉУБОВТА! Ве молам пишете за вашето гледање. Кажете што вие поважно: Љубовта или сознанието (деноминацијата, нацијата, ...) ? Во радосно исчекување ве поздравувам сите братски, без разлика на која конфесија вие и припаѓате во моментов и ви носам Радосна Вест, дека набрзо нема повеќе да има разноразни поделби туку сите ќе и припаѓаме на единствената религија на ЉУБОВТА! АМИН |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
Pravoslavie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Регистриран: 07.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1732 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Што би претставувала љубовта, ако не осознаеш што е тоа љубов? |
||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не сум сигурна кога велиш сознание на што точно мислиш, на какво сознание? |
||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
102,3 % верувам дека Спирос мисли на севкупното човеково осознавање. На се тоа што не’ опкружува. Зарем до сега не сфати дека, според теолошките догми, забрането е осознавањето! Тоа е богохулење, бидејќи со тоа (с осознавањето) се доведува во прашање постоењето на бог, ќе се оспори поставената теолошка догма. Затоа (под влијание на таквото теолошко учење) Спирос вели дека осознавањето е пат кон пеколот.
Не залудно во мојот претходен пост, јас прво го поставив осознавањето! |
||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
О Она кое е напишано на излезната врата во рајот! Она кое неверува на најважното. Она кое одсекогаш го негира најважното и се обидува себеси да се престави за најважно. Она кое го храни индивидуалниот и колективниот егоизам. Она кое комплицира и нанесува бол. Она кое е причината на секој проблем. Она поради кое Царството на Љубовта неможе да завладее и на земјата! ... А ти на кое друго мислеше? |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ljubovta.
So ljubov mozhe da se soznae i osoznae, a so soznavanje ne mozhe da se ljubi. So soznavanje mozhe neshto da se posaka i da se saka, a toa e razlichno od ljubenje. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Живиот БОГ да те Благослови и да ти биде тебе, на твоите најмили и сите ближни МИЛОСТИВ! АМИН Изменето од zidarski - 10.Јануари.2009 во 20:05 |
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Спирос - те молам престани да употребуваш различна боја на фонтот.
|
||
Do what is right, come what may...
|
||
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Има повеќе видови на сознанија затоа и прашав на кое точно мислиш....( здраворазумско, религиозно, сетилно, уметничко, научно итн)......... Од твојот одговор сеуште не ми е јасно на какво сознание мислиш или поинаку да се изразам што подразбираш под сознание, осознавање, спознавање итн Би ти била благодарна ако не ти е тешко уште еднаш да ми објасниш но со што е можно поедноставни зборово. Благодарам |
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Iako soznanieto e korisno, sepak moze da sozdade kaj licnosta koja go poseduva toa gordelivost, naduenost, itn. (bez razlika dali se raboti za soznanie od Biblijata, naucno,religisko, umetnicko ili bilo kakvo drugo ). Apostol Pavle vo Biblijata veli:" Da zboruvam na site covecki jazici, pa duri i na angelski,stom LJUBOV nemam, ke bidam bakar, sto zvoni ili kimval , sto zveci. Da imam prorocki dar i da gi znam site tajni, da gi imam site znaenja za site raboti, a i taka silna vera, sto i planini da premestuvam, ako LJUBOV nemam, nisto ne sum. I da go razdadam celiot svoj imot, da pozvolam teloto da mi izgori,-stom LJUBOV nemam, nisto ne mi koristi. ( 1 Korintjanite 13:1-3) DVETE NAJGOLEMI HRISTIJANSKI ZAPOVEDI 1. VOZLJUBI go Gospoda, svojot Bog, so seto svoe srce, so seta svoja dusa, so seta svoja sila, so siot svoj razum 2. VOZLJUBI go svojot blizen kako sebesi Na tie dve zapovedi se krepat celiot Zakon i Prorocite -rece ISUS vo Evangelieto spored Mateja 22:36-40 . Znaci iako soznanieto e korisno, sepak, LJUBOVTA e najvazna. |
||
polzavce
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ајде тогаш вака како што рече kingdavid значи да не го дефинираме сознанието туку да ги земеме во предвид сите негови појавни облици и форми............ Зошто секогаш мораат да се упатуваат ултимативни прашања, прашања во кои ако се одбере едната опција, таа автоматски ја исклучува другата? Зошто да мора да се одбере што е поважно.......Тоа е исто како да прашате мало дете кого повеќе го сака: мама или тато? За мене подеднакво важни се и спознавањето на светот и љубовта како осмислување на светот......... Едноставно тие не се исклучуваат туку меѓусебно се надополнуваат давајќи ни можност да го љубиме осознаеното и подлабоко да го осознаваме љубеното........ |
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Апсолутно се согласувам со Полжавче...
Не може навистина да осознаеш, и да не ја почувствуваш љубовта, и соодветно, не може да љубиш, а да не ја осознаеш со тоа суштината... Не може да се постави прашањето во форма "или", затоа што љубовта и сознанието се неразделни. Ако не постои љубов, значи дека сознанието е затскриено. Ако не постои сознание, значи дека љубовта е празна. |
||
Do what is right, come what may...
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Delumno se soglasuvam so tebe , polzavce, soznanieto e isto taka bitno i nema vrska so ljubovta, moze da se nadopolnuvaat, togas e super. Megutoa, prasanjeto sto go postavi brat spiros glasese dali e povazno znaenjeto ili ljubovta... За мене подеднакво важни се и спознавањето на светот и љубовта како осмислување на светот......... Se soglasuvam so tebe za ovaa recenica . NO, ako nemame LJUBOV vo sebe, togas dzabe ni e znaenjeto. Ke bideme slicni na masini ili kompjuteri, a ne luge. Sekoe dobro, pozdrav! |
||
Внеси реплика | страница 123 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |