|
Macedonia-Timeless на CNN |
Внеси реплика | страница 123 4> |
Автор | |
DarlinG
Сениор *Lara*Croft* Регистриран: 09.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1621 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 26.Декември.2008 во 08:45 |
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не е лоша,онака... но од убавото секогаш има и поубаво...
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Anthony
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ochajno losho-vistinsko razocharuvanje- osobeno likot na Krale Marko- toa bi trebalo da bide onoj klovnot shto se pojavuva vo spotot so bushava kosa i mustakji so topuz vo raka -koj neznae kako izgledal Krale Marko neka pojde vo Markov Manastir - gi ima na freska naslikani zaedno so tatko mu-razlikata e ogromna - losho, mnogu losho...
|
|
It’s nice to be important....it’s important to be nice!
|
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"Krajno razocaran od grdosiite na Makedonija!!!" - taka bi pomislil dokolku go gledav spotot na CNN vo New York a da ne bev roden vo MK. No mozebi i ne e daleku od vistinata. Samo sto celta na reklamiranjeto e istaknuvanjeto na sminkata, za podobar turizam i razvoj.
Ne znam zosto tokmu Mancevski go angazirale za rezija... edno e marketing drugo se umetnicki filmovi. Se soglasuvam so Anthony deka naj bezveze prikazan lik e onoj na Krali Marko. |
|
blagorodna
Сениор Регистриран: 16.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 568 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
So gruba slika za makedonija, toj so go naprae ova i tolkua pari lapna u krec da se stajt, more mie divljaci ne sme
|
|
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Izglea deka ovoj pat na Milco ne mu bila celta tipicno da stai od najubavite sliki od Ohrid,ili crkvite tuku sakal da ja prikaze Makedonija na eden porazlicen nacin..nekako istoriski avtenticno..u sekoj slucaj sekogas moze i podobro sto ne znaci deka ova e loso
|
|
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
|
|
гоcтин
Гостин Регистриран: 24.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 1797 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
искрено ..мене не ми изгледа толку лошо...има и многу полоши..
|
|
Nin4e
Група Регистриран: 15.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 65 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne sme divjaci, no zatoa pak imame istorija koja vo slucajov e dobro prikazana. Samo koj saka da razbere |
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
зашто македонскиов народ е толку глуп?
зарем не сфаќа колку е битна една ваква реклама која ќе се емитува несекаде низ светот? гледана од нас можда не е ништо посебно, ама гледана од некој што појма нема што е тоа Македонија е нешто друго. |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mene generalno mi se dopagja, so isklucok na edna-dve sceni.
|
|
blackeye
Сениор The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Македонија вечна
Скопје, 12 јуни (MIA) - Продукцијата Пристоп МК денеска го промовираше новиот спот за туристичка и културна презентација на Македонија под наслов „Македонија вечна“, чиј сценарист и режисер е Игор Иванов - Изи. Проектот е нарачан и финансиран од македонската Влада, а ќе се емитува на странски ТВ канали. Оваа видео презентација е замислена како своевидно патување низ природните убавини, културното наследство и туристичките потенцијали на Република Македонија. - На ова авторско дело работеше 80-член тим, интернационална екипа составена од врвни филмски професионалци од Македонија, Англија, Хрватска, Словенија, Србија и Белгија. Директор на фотографија е Џајлс Натџенс, музиката е на Златко Ориѓански, сценограф е Игор Тошевски, монтажер Нина Велниќ, а костимите се на Жаклина Крстевска и Бланка Будак, рече на промоцијата Иванов. Спотот бил работен во периодот од 1-ви април до 10-ти јуни на познати и атрактивни туристички локации во Охрид, Скопје, Матка, Витачево, Галичник, Св.Јован Бигорски, Струмица, Стоби. Снимен е на 35 милиметарска лента со високо-професионална техника која вклучува три филмски камери, специјална камера на хеликоптер, најсовремена сценска техника и осветлување. Пост-продукцијата се одвивала во Словенија, Австрија, Хрватска и Македонија.
prekrasen spot...duri i mi e poubav od toj na M.M
|
|
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
|
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Супер е,стварно многу ми се бендиса.
|
|
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ми се допаѓа стварно..ептен е ок..
|
|
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
|
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://www.youtube.com/watch?v=FHwS5uEVPMg
Fantastichen spot,odlichno si ja srabotija rabotata Manchevski i Izi,prikazani prirodnite ubavini,tradicijata...sve na sve peubavo. |
|
Внеси реплика | страница 123 4> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |