IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Технологија > Хардвер и софтвер
  Активни теми Активни теми RSS - C++ / C Програмирање
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

C++ / C Програмирање

 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 12>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
Биа Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Февруари.2010
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 28
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Биа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Февруари.2010 во 23:15
Тоа е примитивен стандарден тип од C јазикот, што може да го компајлираат и некои C++ компајлери.. Се користи за 64-битни int-ови во рангот од 0 до +18 446 744 073 709 551 615
Кон врв
да бе Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
О’ Дабштајн

Регистриран: 10.Април.2009
Статус: Офлајн
Поени: 5367
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај да          бе Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Февруари.2010 во 23:18
jако - не го разбирам C++
Кон врв
Биа Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Февруари.2010
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 28
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Биа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Февруари.2010 во 23:25
па и јас не се разбирам којзнае колку, ама ова е ептен основата
Кон врв
ZokiBoSS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Август.2005
Статус: Офлајн
Поени: 240
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZokiBoSS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Февруари.2010 во 17:09
Биа, еве линк до решението по кодот шо го имам клаено. Комплетно табела цела за секое поле колку изнесва бројот. Можда не ти излегва ист резултатот оти бројот го пишам како интеџер а последниот број е 3*10^27 :) .. Го праев набрзина, незнам за големи бројки во пхп, требаше да барам :)

http://konzuli.com/math1_2_zbir.php
That What Doesn't Kill Me, Only Makes Me Stronger..!
Кон врв
Биа Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Февруари.2010
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 28
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Биа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Февруари.2010 во 22:06
Originally posted by ZokiBoSS ZokiBoSS напиша:

Биа, еве линк до решението по кодот шо го имам клаено. Комплетно табела цела за секое поле колку изнесва бројот. Можда не ти излегва ист резултатот оти бројот го пишам како интеџер а последниот број е 3*10^27 :) .. Го праев набрзина, незнам за големи бројки во пхп, требаше да барам :)http://konzuli.com/math1_2_zbir.php


Условот во задачата кажува каков треба да е кодот.. Во случајов условот вели "на секое наредно поле има дупло од збирот на сите претходни полиња"

значи почнуваме од поле 1 каде има едно зрно..
следува:
(1)*2=2           2 на 2
(1+2)*2=6        6 на 3
(1+2+6)*2=18   18 на 4..

во овој код има грешка во телото на циклусот.. на 4то поле треба да се 18 зрна.. не 16..

ЕДИТ
Сега забележав дека си пишал тоа за интеџерите..
И кај мене се интеџери, иако се така декларирани за да биде во поголем ранг резултатот. Сепак, и со низа да работиш резултатот мора да е ист, нели?

Изменето од Биа - 28.Февруари.2010 во 22:28
Touch it Scroll it Close it Click it Cross it Crack it Switch Update it Lock it Fill it Call it Find it View it Code it Jam Unlock it Buy it Use it Break it Fix it. <Technologic>
Кон врв
Jovan.74 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Декември.2009
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 557
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Jovan.74 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2010 во 20:30
ми треба помош!!!

почетник сум во C++ и користам Microsoft Visual C++ 6.0...
вака сега... ко што разбрав јас за Hello World кодот е:

#include <iostream>
using namespace std;

int main()
{
            cout << “Hello World!” << endl;
            return 0;
}

и кога ќе пробам да го компајлирам ми дава некојси еррор... ова го пишува :

--------------------Configuration: das - Win32 Debug--------------------
Compiling...
das.cpp
d:\jovan rada\programi i igri\programi\c++\msdev98\myprojects\das\das.cpp(9) : fatal error C1010: unexpected end of file while looking for precompiled header directive
Error executing cl.exe.

das.obj - 1 error(s), 0 warning(s)

што да праам ?????????????
Кон врв
Биа Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Февруари.2010
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 28
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Биа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2010 во 09:25
#include <iostream>
using namespace std;

int main()
{
            cout << Hello World! << endl;
            return 0;
}



Проблем се наводниците, не ти се внесени преку тастатура и не ги препознава.. Практикувај да ги куцаш кодовите, не ги копирај :)
Touch it Scroll it Close it Click it Cross it Crack it Switch Update it Lock it Fill it Call it Find it View it Code it Jam Unlock it Buy it Use it Break it Fix it. <Technologic>
Кон врв
Jovan.74 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Декември.2009
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 557
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Jovan.74 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2010 во 15:35
Originally posted by Биа Биа напиша:

#include <iostream>
using namespace std;

int main()
{
            cout << Hello World! << endl;
            return 0;
}



Проблем се наводниците, не ти се внесени преку тастатура и не ги препознава.. Практикувај да ги куцаш кодовите, не ги копирај :)


ок фала мн
Кон врв
ZokiBoSS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Август.2005
Статус: Офлајн
Поени: 240
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZokiBoSS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2010 во 03:04
Не дека му се копирани од негде, туку дека ги има пишано со македонска поддршка. Единствени се тие шо се разликват од интерпукциските знаци ко ќе пишиш со различна поддршка, зато битно е да се пази на нив.
That What Doesn't Kill Me, Only Makes Me Stronger..!
Кон врв
simbad Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член


Регистриран: 15.Април.2010
Статус: Офлајн
Поени: 3
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај simbad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2010 во 17:07
Да се состави ефикасен алгоритам за пресметување на
геометриската средина на елементите на полето x без најголемиот
и најмалиот елемент. Која е асимптотската комплексност на
предложениот алгоритам во однос на n?

vo .c ili .cpp kodot da bide
Кон врв
Flix Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Клабинг

Регистриран: 14.Септември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 9229
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Flix Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2010 во 17:22
Originally posted by simbad simbad напиша:

Да се состави ефикасен алгоритам за пресметување на
геометриската средина на елементите на полето x без најголемиот
и најмалиот елемент. Која е асимптотската комплексност на
предложениот алгоритам во однос на n?

vo .c ili .cpp kodot da bide


Mислам дека имав една ваква задача или слична на оваа решено ако ја најдам ќе ти ја пратам
Кон врв
simbad Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член


Регистриран: 15.Април.2010
Статус: Офлајн
Поени: 3
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај simbad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2010 во 17:38
Мозе ли некој да ја реши задачата ако има некој што мозе нека ми го прати решението во приватна порака фала однапред,решрението треба да биде во .c ili .cpp

Да се состави ефикасен алгоритам за пресметување на
геометриската средина на елементите на полето x без најголемиот
и најмалиот елемент. Која е асимптотската комплексност на
предложениот алгоритам во однос на n?
Кон врв
simbad Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член


Регистриран: 15.Април.2010
Статус: Офлајн
Поени: 3
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај simbad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2010 во 17:40
aj te molam ako ja najdes da mi ja pratis fala odnapred
Кон врв
Jovan.74 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Декември.2009
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 557
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Jovan.74 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2010 во 22:58
Како да ставам иконка на изработената програма ??? во Dev C++ ???
LD Pistolero a.k.a Demolero
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.