IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Технологија > Хардвер и софтвер
  Активни теми Активни теми RSS - C++ / C Програмирање
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

C++ / C Програмирање

 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 12>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
naemnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Ноември.2006
Статус: Офлајн
Поени: 658
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај naemnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Септември.2008 во 09:59
razlikite megju C/C++/C# i Java sa minimalni.

najcehsto e poveke syntax.  koncepto e ist, so nekoj nijansi.

so drugi zborovi mozhe istoto da se naprave so site chetiriprogramski jazici.

Pogolemata razlika megju C/C++ i C#/ Java e sho ftorite pravat managed code, sho ili od .NET ili od JRE se poslem preveduvat vo Byte/Assembler Code.

Na krajo Kompjutero sho razbira e taka i taka Assembler/Byte-Code.

MOV A,#2

JMP #12893

CLI

намигнување


Изменето од naemnik - 29.Септември.2008 во 09:59
Кон врв
Паланчански Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2007
Локација: Dubrovnik
Статус: Офлајн
Поени: 1655
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Паланчански Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Септември.2008 во 13:54
Дали C++ и Visual C++ се еден ист програмски јазик? Visual C++ 2005 го имам во склоп на Visual Studio 2005 Professional.
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
Кон врв
Flix Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Клабинг

Регистриран: 14.Септември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 9229
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Flix Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Септември.2008 во 14:17
Originally posted by Паланчански Паланчански напиша:

Дали C++ и Visual C++ се еден ист програмски јазик? Visual C++ 2005 го имам во склоп на Visual Studio 2005 Professional.


Исто ти е , Visual ти е уствари компајлер , за програмските јазици, има сега некој заебанци пример на факултет работевме некој програми што ги компајлираше во Visual не можеше да се компајлират во Dev C++.

Затоа да не те буни тоа, C++ програмскиот јазик си е еден и единствен само компајлерите се различни.
Кон врв
naemnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Ноември.2006
Статус: Офлајн
Поени: 658
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај naemnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Септември.2008 во 22:21
Originally posted by Паланчански Паланчански напиша:

Дали C++ и Visual C++ се еден ист програмски јазик? Visual C++ 2005 го имам во склоп на Visual Studio 2005 Professional.


Sintax e skoro Ista.

Razlikata e deka Visual C++ kompilira Managed Code sho ja Targetira .NET Framework.

C++ so normalen Kompiler ne mozhe da se izvrshi na .NET Framework.


VIkat deka .NET e Posiguren
Кон врв
Паланчански Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2007
Локација: Dubrovnik
Статус: Офлајн
Поени: 1655
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Паланчански Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Октомври.2008 во 16:55
Благодарам.
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
Кон врв
Dame1612 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член


Регистриран: 14.Октомври.2008
Статус: Офлајн
Поени: 9
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dame1612 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Октомври.2008 во 20:13
Ако треба нешто тука сум .... Еве ти мои референци ...C# програмирам ....

    Мои   програми    се    сите   тука ....


http://www.ingsoft.mkd.net/index.html

Можете што сакате да   прашате ...... посебно C# ....


Изменето од Dame1612 - 14.Октомври.2008 во 20:30
Кон врв
Flix Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Клабинг

Регистриран: 14.Септември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 9229
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Flix Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Октомври.2008 во 09:10
Originally posted by Dame1612 Dame1612 напиша:

Ако треба нешто тука сум .... Еве ти мои референци ...C# програмирам ....

    Мои   програми    се    сите   тука ....


http://www.ingsoft.mkd.net/index.html

Можете што сакате да   прашате ...... посебно C# ....


Фала ако ми требаш наскоро ќе те барам намигнување
Кон врв
FireHeart Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Октомври.2008
Локација: Zimbabwe
Статус: Офлајн
Поени: 25
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај FireHeart Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Октомври.2008 во 22:31
Zdravo nov sum vo forumov pa bi sakal da znam kade mozam da najdam source-kodovi VE MOLAM PROGRAMERI POMAGAJTE
Кон врв
Dame1612 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член


Регистриран: 14.Октомври.2008
Статус: Офлајн
Поени: 9
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dame1612 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2008 во 15:23
За   да почнеш   да програмираш   најпрво ти треба
програм со кој ке правиш   други програми

Најнов и најдобар   е Visual Studio 2008
Во   него се   содржани   програмските јазици
C++ , C# , Visual Basic , ASP .....

Него можеш да го симнеш од торент сајтот



_ISO">http://thepiratebay.org/torrent/4445668/Visual_Studio_2008_Professional_x86__amp__x64_Edition_[English">_ISO

Или можеш да го симнеш со емуле www.emule.com .

Најдобар сајт на кој можеш да најдеш   сорсови е


http://www.codeproject.com/

Тука има за сите .NET програмски јазици примери и сорсови .....

Литература   ке најдеш   со emule , видео туторијали за програмските јазици имаш на сајтот на visual studio .NET ,   и на YouTube ....

Тука нема дел за програмирање па ако можат админите да стават можеш   да се консутираш со другите програмери ....



Изменето од Dame1612 - 17.Октомври.2008 во 15:24
Кон врв
Gravedigger Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Октомври.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 49
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gravedigger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2008 во 16:13
Јас имам онака почетнички познавања во C++, еве една игричка направена од мене

Click here to download file

Бројките го означуваат полето  и долу каде што пишува „Играч 1, внеси бројка:“ _ ја пишувата бројката на полето каде што сакате да го ставите знакот, и истото е и за Играч 2. Сега за сега може да се игра само Играч - Играч, понатаму кога ќе ме фати мерак ќе пробам нешто да направам и Играч - Компјутер. Поздрав и очекувам коментари.
Кон врв
Flix Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Клабинг

Регистриран: 14.Септември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 9229
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Flix Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2008 во 13:47
Значи вака правев едни тестови и глупости еве го кодот



// Testing error states.
#include <iostream>
using std::cin;
using std::cout;
using std::endl;

int main()
{
int integerValue;

 // display results of cin functions
cout << "Before a bad input operation:" //output the original states using member function
<< "\ncin.rdstate(): " << cin.rdstate()
<< "\n cin.eof(): " << cin.eof()
<< "\n cin.fail(): " << cin.fail()
<< "\n cin.bad(): " << cin.bad()
<< "\n cin.good(): " << cin.good()
<< "\n\nExpects an integer, but enter a character: ";

cin >> integerValue; // enter character value
cout << endl;

// display results of cin functions after bad input
cout << "After a bad input operation:"
<< "\ncin.rdstate(): " << cin.rdstate()
<< "\n cin.eof(): " << cin.eof()
<< "\n cin.fail(): " << cin.fail()
<< "\n cin.bad(): " << cin.bad()
<< "\n cin.good(): " << cin.good() << endl << endl;

cin.clear(); // clear stream

// display results of cin functions after clearing cin
cout << "After cin.clear()" << "\ncin.fail(): " << cin.fail()
<< "\ncin.good(): " << cin.good() << endl;
 return 0;
}

И еве го резултатот на програмата

 Before a bad input operation:
cin.rdstate(): 0
cin.eof(): 0
cin.fail(): 0
cin.bad(): 0
cin.good(): 1

Expects an integer, but enter a character: A

After a bad input operation:
cin.rdstate(): 2
cin.eof(): 0
cin.fail(): 1
cin.bad(): 0
cin.good(): 0

After cin.clear()
cin.fail(): 0
cin.good(): 1


Е сега како да направам да јавува и badbit, никако не ми текнува некоја идеја не ми иди за тоа како да го изведам а badbit односно значи.

The badbit is set for a stream when an error occurs that results in the loss of data. The bad  member function reports whether a stream operation failed. Generally, such serious failures are nonrecoverable.

:) Да не има некој некоја идеја :)голема%20насмевказбунетост
Кон врв
FireHeart Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Октомври.2008
Локација: Zimbabwe
Статус: Офлајн
Поени: 25
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај FireHeart Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2008 во 17:47
fala mnogu pozz
Кон врв
naemnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Ноември.2006
Статус: Офлајн
Поени: 658
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај naemnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2008 во 11:24
Tuka mozhesh da izguglash eden kup source codes od razlichni API's

http://code.google.com/
Кон врв
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2008 во 16:16
Znaci ova .bad,treba da e funcija clen na nekoja klasa sho kazva dali nekoja operation failed?Togas mora da vraka nekoj rezultat od tipot tocno ili netocno.
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,235 секунди.