|
Форум & реалност |
Внеси реплика | страница 123 53> |
Автор | ||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
Испратена: 02.Септември.2008 во 15:56 |
|
Што се луѓето (никовите зад кои стојат) на форум, или воопшто на интернет а што се во реалноста?...
Дали никовите кореспондираат со вистинските личности од крв и месо или најчесто се сведува на давање лажна слика за себе?... Во колкава мера е застапено себеетикетирање на форум како ваков, потаков, најваков, најонаков... без да се остави место некој сам да донесе заклучок за нечии карактерни особини?..
Успевате ли да ја процените реалната личност врз основа на однесувањето на форум?... Успевате ли да ѕирнете зад проѕирноста на никовите и да си доловите слика за личноста која седи таму некаде зад некој друг компјутер?...
|
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nema nikakva slicnost vo realnosta megu mene i zbune t.e. ovde sum izgleda vistinskiot jas, A vo realnosta samo se prepravam zaradi interesite na komformizmot zosto ako edinka se odnesuva razlicno od grupata taa sproveduva sankcii, vo najmala mera so izolacija. Koga bi se odnesuval kako zbunet, sigurno bi bil izlozen na sankcii
Изменето од zbunet - 02.Септември.2008 во 16:02 |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
brza e toj,....i tuka,..i sekade,...nema ,..trte-mrte
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
E pa ja sum namkor molcaliv so nepoznati, a glupotres so poznati. Kako sum nezabelezliv, mozam nekomu da vlezam doma i da izlezam i pak da ne me zabelezi t.e. pretopen vo masite. So zeni sum drzok i seuste niedna ne me oterala u picku mater, mozebi zatoa sto ignoriram se sto e pod 30 god starost
|
||
zenmaster
Сениор Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kakvi se lugjeto vo socijalniot zivot i tuka se takvi . Znaci toj so laze i glumi sekade e takov samo sto tuka ne mu ja gledas facata za porano da go otkries . |
||
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тоа сакав да го поентирам...
Без разлика кој колку и како (успешно или неуспешно) глуми, потребна е само мала проникливост (за некои и поголема) за да сфатиш со кого си имаш работа...
Иако не може никогаш со сигурност да знаеш... Изменето од anastea - 02.Септември.2008 во 16:42 |
||
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
se soglasuvam so tebe zenmaster!!
A dali uspevam tocno da gi procenam, ne mozam da kazam, se dodeka ne vidam osoba vo oci ne sum 100% sigurna dali e taa osoba takva kako sto se kazuva ili ne e
|
||
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta. |
||
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A sto toa imam da sokrijam ? Licni podatoci bas i ne sakam da razdeluvam, zosto ima majmuni sto se zamaraat kako da te bocnat na licno, bidejki nemaat intelektulani kapaciteti
|
||
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mislam deka bas tuka sme vistinskite NIE!
skrieni zad nikovite mozeme da kazeme sto vistinski ni lezi na dusata i pri toa da ostaneme zivi.
pri licniot kontakt, iskrenite cuvstva se delumno blokirani od povrsnite misli:
"denes ne mi e bas ubava frizurava"
"ne trebase ova da go oblecam"
"sto misli koga vaka me gleda?"
sakale nie da si priznaeme ili ne, vo realniot svet oblekuvame soodvetna maska za odredeni priliki i tuka nema iskluchoci.
mozebi vo tekot na razgovorot poleka kje ja trgneme maskata, no samo otkako kje se osigurame deka sogovornikot ja zasluzil nasata doverba
|
||
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
||
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
kejt, mozebi vo pravo si za maskata, no maskata ne gi pokriva ocite na covekot, a ocite na covekot se DUSATA na covekot, takov kakov sto e! Ocite sve iskazuvaat za taa licnost |
||
skromnosta. |
||
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Velat deka imam ubavi oci so dolgi trepavici
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Има за некои луге за кои не ме издала интуицијата дека се во ред и дека може да произлезе пријателство. Тие луге од форумов и ден денес ми се пријатели ги сакам и ценам исто како и сите други пријатели кои не ми се од тука.
Се потпирам на своето мислење секогаш-знам и да згрешам (а тоа се случува еднаш во годината што се вели кога се прашува мојата интуиција) нема да се каам зашто секој греши. Но главном сите од форумов што сум ги запознала се нормални луге ко прво (од крв и месо) и се добронамерни. Не сум налетала сеуште на некој забеган мањак или сл. Од овој форум за сево ова време имам многу научено, видено и искусено.....а лугето од овде (кои лично ги знам) навистина претставуваат дел од мојот живот. |
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
dusicke, samo ako ja imas mojata doverba kje ti dozvolam da mi poglednes dlaboko vo oci.
ne mozes toa da im go dozvolis na iljadnicite poznanici so koi sekojdnevno se srekjavas
lugjeto ja zloupotrebuvaat iskrenosta
|
||
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
||
seka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
togas mozes dobro ocite da gi sokries, jas toa ne mozam ... a i mislam deka ne sekoj moze da procita vo ocite, ne e sposobna sekoja osoba za toa
|
||
skromnosta. |
||
Внеси реплика | страница 123 53> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |