IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Педофилија и религија
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Педофилија и религија

Внеси реплика Внеси реплика страница  123 7>
Автор
Порака
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Статус: Офлајн
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Педофилија и религија
    Испратена: 25.Август.2008 во 22:35
Денов што помина се случи нешто што ме подтикна да ја отворам темава. На работното место за време пауза - каде што имаше преставници и на македонците, на албанците, на турците, на србите, ... и со тоа преставници на сите религии коишто во македонија се признати со уставот, па дури и на поинакви верски заедници - проби една вест за еден теолог кој што веќе неможе да е член на неговата верска заедница, поради неговата позитивна поставеност кон педофилијата.
Тој не ја крије својата сексуална желба кон млади, невини малолетници и деца правдајќи се (отприлика) вака : “ Јас неправам ништо лошо. Бог ме создал како таков и никој нема право поради тоа, да ме дискриминира“!

Реакцијата на колегите беше бурна! Двајцата колеги што седеа одлево од мене - едениот албанец а другиот турчин со сунитска вероисповест - покажаа со рацете дека тој треба да биде убиен. Од другата страна на масата, слични реакции. Однанозе станата и барајќи во шкафчето да го најде сендвичот, една колешка со србско порекло која веќе неколку години имаше процес против еден куќен пријател, поради сексуална злопутреба на нејзините две малолетни ќеркички. Таа остана само со отворена уста и видно длабоко потресена. Другите беа исто огорчени!

Мене ме интересира вашето мислење и ставот на вашата религија, кон оваа проблематика.
Дали луѓе кои боледуваат на оваа болест, смеат да бидат свештени лица, да им бидат пример на верниците и да ги поучуваат истите како треба да се живее животот за да би се дошло до совршената цел?

Моето лично мислење е: дека на таквите треба да им се оневозможи контакт со деца и младинци и под хитно да се упатат на лекување, овозможувајќи им услови за истото.
Ставот на Евангелието е познат. Таквите (ако не се покајат и променат) неможат да влезат во Царството БОЖЈЕ!

Повелете со вашиот став и оној на вашата религија!

Однапред ви благодарам

спирос
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Azrael Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2007
Поени: 382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Azrael Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2008 во 22:38
Treba da se ubijat. Seriozno. Ne veruvam deka kazna ke bide delotvorna..kako onoj slucajot kaj nas vo Makedonija-neznam vo koj grad bese- pedofil otkako odlezal kazna za pedpfilski napad, od kako izlegol od zatvor prvo nesto sto napravil e pedofilski napad. Navistina smrtna kazna- i za homoesksualci, zoofili, pedofili nekrofili.

Kazal Bog za polovoizopacenite koja e krajnata destinacija.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !     
Кон врв
seka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Guardian Angel

Регистриран: 04.Декември.2007
Поени: 4418
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај seka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2008 во 23:37
ne zarbiram i nokogas nema da razberam!!!! Kako nekoja vozrasna osoba moze takvo nesto na edno nevino, cisto i prekrasno duse takvo nesto da napravi!

Isto taka ne razbiram, kako nikoj (ili mnogu malce) protiv toa se prezema! Ova sto go procitav od spiros me potrese!

Kako moze nekoj, vo koj imas doverba, postovanje i respekt moze taka da razmisluva i javno da kaze, deka tolku nesto loso mu e zadovolstvo?

Kako da go odnesam jas moeto dete vo crkva ili dzamija (za koj kako) ? Koga tocno znam deka takvo "stvorenie" (drug izras nemam) tamu "predava" nekoi stvari koj Bog/allah gi "postavil?

Ne ova ne go razbiram i nikogas nema da go razberam!

Gospod neka mi prosti ako gresam, no za vakvi, treba kako prvo, da im se sece do kraj a potoa so macenje da go otepa!!!!!

( se izvinuvam na moite "necisti" i vulgarni zborovi )
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta.
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2008 во 23:41
Prvin toa ne e bolest i na toa ne treba da se gleda kako na bolest tuku kako na iskvarenost i podmolnost od najlos vid...
Mislam deka vo drzavata treba da se vovede poseben zakon so koj kazna za pedofilija da bide SMRT...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
deshad Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Мај.2008
Поени: 1350
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај deshad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2008 во 23:41
Сека,можеби твоите зборови се вулгарни ама ептен се наместо. И јас го споделувам твоето мислење.
Кон врв
Pentakostalec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 11.Јули.2008
Поени: 583
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pentakostalec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Август.2008 во 04:55
Sum zaprimetil povekje zavisnici od pedofilia se Svestinici

Idat posledno vremijaaa Pokajte seee luje i sluzite mu na BOG 100%!!!
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
Кон врв
melhisedek Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Август.2008
Поени: 225
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај melhisedek Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Август.2008 во 15:59
ako nekoj im nasteti na ovie malive ili gi nauci nesto pogresno zanego ce bidi mnogu tesko da vlezi vo carstvoto bozje.
vo sekoj slucaj ne treba da se ubivaat takvite lujge bidejki toa bi bilo apsurd!!??
moeto mislejne e deka takvite treba da se otstranat od decata i treba da se lekuvaaat.
sto se odnesuva na toa deka mnogu svestenici vo posledno vreme se fateni i sprema nekoji se vodi postapka za zaveduvajne na maloletnici,-----------navistina zalno!!!
no kazano e deka vo poslednite denovi mnogu volci vo ovcji kozi.
Кон врв
seka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Guardian Angel

Регистриран: 04.Декември.2007
Поени: 4418
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај seka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Август.2008 во 16:22
melhisedek, sto mu vredi na maleckoto nevino dusice deka nekoja osoba nema da vleze vo bozje carstvoto ?
Kako moze toa detence nekogas da veruva vo GOSPOD? Kako ke mu se objasni na toa malecko dusice deka nekoj, koj e svetec, koj veruva vo gospod, i koj odlucil za nego da sluzi, mu napravil nesto taka nerazbirlivo, mu napravil tolkava golema rana, sto nikogas vo zivotot nema da zarasne?

Mozebi sum i "prestroga" no mojot stav gore go napisav, i seuste stojam na toa!

Za takvi luge nema spas!!!!!!!
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta.
Кон врв
svemirski_duh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 29.Февруари.2008
Поени: 676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Август.2008 во 16:29
Jasen e i stavot na Islamot,okolu ova,vprocem,si go videl na delo:

Цитирај
Двајцата колеги што седеа одлево од мене - едениот албанец а другиот турчин со сунитска вероисповест - покажаа со рацете дека тој треба да биде убиен.

Vo Islamskite zemji i spored Serijatskiot zakon,ze znae za takvite

PS: Ako te kopka uste nesto,prasaj komotno ;)

Изменето од svemirski_duh - 26.Август.2008 во 16:30
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Август.2008 во 16:33
ne be seka ne si vo pravo ni ti ni nikoj drug shto ke tvrdi deka za takvi licnosti treba samo smrt....ovie shto se po religijata ke ni kazat kako treba so pedofilite koi se clenovi na religiozni grupi i se vrsh*teli na volja od boga...abe kako moze nekoj da tvrdi deka ako se pokajale ke vlezele vo carstvo nebesno
ejj alo SPIROS ti be svesen si shto pishuvash.....kako ke go prifati be toa pokajanie devojce ili momce od 10 godini shto bilo siluvano od nekojsi sveshtenik...alooooooooooooooo SPIROS....si be ti svesen shto napisha i kolku ti e idiotska taa tvoja misla...eee
do kade dojde svetov.....ima tamo vo podforumot genijalni misli od nekoj naucnik i vidi shto ima pishano za religija....
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
Zajcef Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
TOTENKOPF

Регистриран: 16.Јануари.2008
Поени: 1252
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zajcef Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Август.2008 во 17:10
Јас мислам дека педофилите треба да се кастрираат.
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Август.2008 во 17:17
moze i toa zajcef,ama javno na ploshtad vo skopje i da ima direkten prenos na televizija..da gleda cela drzava kako xxxxxxxxxxxx.

Едитирано од Зидарски. Внимавајте какви зборови користите!

Изменето од zidarski - 26.Август.2008 во 23:00
неколку жолти ракии.

Кон врв
BisernA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 27.Јули.2008
Поени: 4662
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BisernA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Август.2008 во 17:23
за таквите болни умови нема спас... море колку сакаат нека веруваат и во Господ и во се... не дај Боже некој на мое дете така да направи.... лутина

за нив нема достојна казна... т.е малку е тоа да седат во затвор 10, 20 или цел живот... да не ќе им биде лошо да ги ранат и да ги чуваат изненадување

само не ми е јасно... како може таков да биде примен во некоја верска заедница ?? па таквите не заслужуваат да имаат покрив над глава, а камоли да им се дозволи да бидат некаде општествено прифатени... а па уште помалце да бидат свештени лица... губитник
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Август.2008 во 17:27
abe ko ke go napravat toj cin biserce ke se ispovedaat od srce i odma momentalno bog im prostuva i se razbira se e u redu..i posle pak isto i pak ispoved i taka ke si odi toa....mamata nivna
неколку жолти ракии.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 7>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,281 секунди.