|
Појава на Муџадехини на Балканот |
Внеси реплика | страница <1 23456 7> |
Автор | |
kumanovaboy
Сениор Регистриран: 30.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 98 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e toa ne znam jas, odi prasaj nekoj muhadzedin i ke ti kaze kolku pari primat. muslimanite nikogas ne vojuvat za pari, vojnata e moralen cin, a tie sto vojuvat za pari tie za mene se prodadeni dusi
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
а кој спомена дека се работи за муџахедините ? ... се однесуваше на вахабиите ...... а муџахедините секако дека војуваат бесплатно ..... само се уште не е објасни целта на нивната војна и моралниот чин ..... против кого и зошто .......... сепак мора да има објаснување на нивниот “ морален “ чин да во името на бога убиваат невини и недолжни цивили ................. ова е мислам нешто кое и самиот добро го знаеш “ MUDZAHEDINETE NE SMEAT DA UBIVAT NEVINI LUGE ( DECA ZENI STARCI CIVILI I ZALOZNICII) “ ............... Изменето од МАРШАЛ - 29.Јули.2009 во 22:00 |
|
kumanovaboy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
celta na nivnata vojna e da ne dozvolat na nivna teritorija nekoj da im kaze kako da ziveat, e stom nekoj saka da im se mesa vo nivniot zivot, togas neka cekat i odgovor
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЛАЖЕШ ......... и самиот знаеш дека не е така и дека ова што го напиша не поминува ни кај осмоодделенци ...... а да не зборуваме и а тоа како одеднаш се трансформираш од демократ во муџахедин Изменето од МАРШАЛ - 29.Јули.2009 во 22:27 |
|
kumanovaboy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dzabe e sto jas gubam vreme da ti objasna na tebe nesto,
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Објасни ми тогаш мене.
Мели е контрадикторно да не смее да убива а ваму разнесува автобуси, школи... Дури и школи постојат каде децата се обучуваат за “алахови маченици“ . М?А? |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
kumanovaboy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
maria prijatelke moja, jas ubavo ti kazav sto ne uci svetata kniga, a dali toa ke go pocituva nekoi ili ke prevzeme nesto na svoja glava, za toa ke odgovara pred Boga.
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па и во Светата Книга си пишува за војни според тоа...како да се разликува еден муслиман од вехабија т.е. муџахедин?
|
|
|
|
kumanovaboy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
od prv pogled sigurno nema da se razlikuva, bidejki site luge sme isti , nikoj nema nekoj pecat za da bide porazlicen od drugite, no ako sakas da gi analiziras togas mora da se druzis so niv, no pred toa da go procitas Koranot, i samo so razgovor ke dooznaes koj e vistinski vernik a koj ne e.
|
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Со разговор веруивај ни брат ми не можам да го проценам, а камо ли некој дали е вистински верник или не.
Делата покажуваат, тие се надворешна манифестација на тоа какви сме. |
|
|
|
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
“ jas ubavo ti kazav sto ne uci svetata kniga, a dali toa ke go pocituva nekoi ili ke prevzeme nesto na svoja glava, za toa ke odgovara pred Boga “
а муџахедините како убијци во името на бога ќе добијат почесно место во џенетот ........ да живеат со 70 и кусур девици ...... врти , сучи , од една страна вели не убивај ама затоа од друга , ако убиеш во мое име следува награда ........... па сега , објаснувај како објаснуваш сепак се се сведува на едно ........ извртување на зборовите за да му се замачкаат очите на оној кој треба да биде елиминиран зошто не верува во она во што веруваат вахабиите кои подоцна нормално , по сила на повикот стануваат муџахедини
|
|
kumanovaboy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
marsall so kogo zboruvas, so sebe, za tebe beloto bilo crno sekogas, i taka ke ostane, nema sto da ti objasnam jas, od tebe i Gospod krenal raka, a zosto da ne krenam i jas, tvoja rabota e samo da prasas a nikogas da gi slusnes odgovorite, taka da ne me zamaraj, ciao
|
|
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
патетичен одговор на едноставно прашање .......
ех колку боли кога паѓа маската на демокраЦијата и аспирации за тоа кое никогаш нема да биде достигнато токму поради она за кое постојат вахабиите и муџахедините .......... да се забрани секој обид да се размислува поинаку и по своја воља ............ Изменето од МАРШАЛ - 30.Јули.2009 во 22:46 |
|
Buggyman
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Која религија има демократски елементи според тебе? Прочитај ја страницава и кажи ми која е разликата.. http://www.bible-koran.com/English/Holly_war/holly_war.html Сите верници се исти, во име на бога убиваат ЧОВЕЧКИ СУШТЕСТВА... зошто? Секој верник (екстремен, од која било страна, најмалце има да напаѓа и генерализира друга тсрана бидејки нема никаква разлика) Дали е нормално убивање на цивили? 1. Дали е нормално да се нападне Ирак од страна на САД? 2. Дали е нормално да постои затвор како Гватанамо?... Многу форумаши чинам велат: “во љубовта и војната се е дозвлено“, но само како некому му одговара, ако не е во негов интерес тогаш тоа правило не важи, нали? Уште една паралела, Солунските атентатори, дали е сличен чинот на активностите? или тоа за нас представува акт на народноослободителна борба од окупаторот? Дали САД го окупира Ирак? (иако знаеме дека анексијата на Ирак беше од интерес поради нафтата а не безбедносен проблем, НЕМА ОРУЖЈЕ, нема хемиско и биолошко) Верските фанатици се болен отпадок на сите религии, дали исламски или христијански, и самото префрлување на топката од една на друга страна не е решение, туку подлабок јаз. http://skepticsannotatedbible.com/says_about/holywar.html http://skepticsannotatedbible.com/Quran/says_about/holywar.html (религии... ) Изменето од Buggyman - 31.Јули.2009 во 15:01 |
|
Homo homini lupus est...
|
|
Внеси реплика | страница <1 23456 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |