|
Закон за употреба на македонскиот јазик |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 21.Јули.2008 во 00:36 |
Гледам многу многу не се зборува за ова на овој форум па решив да отворам тема...да видам кои се вашите мислења за овој закон.
__________________ |
|
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
П.С. Не сум сигурен али мислам дека овој закон важи и за форумите....
Мислам дека од сега па натаму членовите ќе треба да пишуваат на кирилица... |
|
mileg
Сениор Регистриран: 13.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 1758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Taka treba nie sme makedonci a ne anglicani a i ne treba angliskiot jazik ovde da se uci
|
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Поголема глупост не можеше да изгласаат! Не може странски реклами и натписи, а на албански јазик може...? Е па мили мои за мене албанскиот е странски јазик и не го разбирам и сега каде се моите права? Не знаат од бес и глупост што да направт! Наместо да се отвараме кон светот ние се вракаме 60 години назад...се изолираме...само нека се продолжи овака...гледам далеку ке стигнеме... Нека се фатат за работа и нека носат закони кои ке имаат за цел да ни го направат животот поквалитетен а не да се замлатуваат со закони кои уназадуваат! |
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...не никако...сите што знаат аглиски на бесилка...!!! ...се читаш ли воопшто што си напишал...не ми се верува дека може некој овака да размислува...се и сешто... |
|
zenmaster
Сениор Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pred tri nedeli mi zemaa pari za "patriotska" fiskalna . Imam dve svetlecki reklami edna po mala i edna golema za da gi smenam na kirilica ke mi trebaat okolu sto evra minimum . Inace budzetot imal dve milijardi i kusur evra e pa ako taka treba .
|
|
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
|
moira
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...и сега јас ке ти земам глоба од 200 евра зошто пишуваш латиница...хаххахаха... ...не дефинитивно ова е апсолутно лудило...ке станеме како Либија, кај и да е... |
|
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па ја колку што знам во Македонија официјално писмо е кирилицата а не латиницата мислам тоа е сепак наше писмо... а многу ретко се употребува во Македонија.А еве за ваша информација во Русија и странските брендови на какво писмо ги имаат напишано имињата на нивните продукти... Ова ќе испадне другите повеќе го ценат кириличното писмо од нас...а од наши луѓе е создадена и глаголицата и кирилицата.... Изменето од moira - 21.Јули.2008 во 01:31 |
|
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За овој закон сега ‘‘слушнав‘‘ од вас и се прашувам до каде ке се оди....цело време треба да пратиме што ново ке излезе од лабораторијата на парламентот за да не плакаме казни за кои немаме пари ,а работата Цацко ке ни ја врши
|
|
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
|
moira
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...и во некои земји за кражба сечат раце...бесат...стрелаат...и што треба тоа да значи...? ...видела жабата коњот се потковува, па кренала нога... ...кога ке се тргнат натписите на албански јазик и кога ке научат и во Парламентот да зборат сите литературно македонски, тогаш може да размислам дали ке се согласам со оваков закон...се дотогаш ова е глупост невидена и уназадување...и пак ке повторам со ова и низа други работи кои се случуваат во државата одиме во самоизолација... |
|
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
П.С.
Еве линкови.. http://www.lexlibertas.com/pics/McDonalds%201-w.jpg http://www.julesverne.ca/Russia_adoption/Trip-one/images/images_moscow/IMGP0332_aeroflot%20pepsi.JPG |
|
dudulovski
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 998 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Браво! Само така треба. Меѓу новинарите во Македонија владее една страшна неписменост. Катастрофа! Секоја им чест на новинарите (или лекторите, како сакате) од Дневник. Останатите се...да на зборувам. Особено Македонски спорт, за кој не сум ни сигурен дали се` уште излегува. Не може да се појави една Ивона Талевска да чита вести и притоа правилно да ги акцентира само едносложните зборови. Значи, мора да се има ред...А што се однесува до форумите, верувајте никој не може да забрани дали ќе се пишува на кирилица или латиница, литературно или - што знам, на некој дијалект. Но во официјалната употреба редот мора да постои!!!
|
|
Еден литар ракија на ден и секогаш ќе бидеш здрав како дрен.
|
|
moira
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...дека се оди во самоизолација тоа е факт и не само со овој закон...туку со многу непромислени потези и закони кои се случуваат во последно време... ...македонскиот јазик и култура не се запазуваат и негуваат со ваков закон...но ова е сепак само фралње песок во очи на македонскиот народ...предигра и вовед за новиот закон за јазици кој ке се крои по теркот на новиот коалиционен партнер во Валадата... P.S. ...јас ниту во говорот ниту во моите постови не употребувам србизми...во врска со јазикот немој само со мене да спориш...те молам... ...и напредувам...барем не сум ви здодевна...до пред некој ден бев ВМРО и форумов беше квалификуван како ВМРО-вски, сега сум комуњара...хахахаха...што се уште нема да се каже во недостаток на аргументи и рационално размислување... Изменето од moira - 21.Јули.2008 во 04:04 |
|
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Коментаров ти е на место... Изменето од Vladimir88 - 21.Јули.2008 во 08:43 |
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |