|
Фрустрации |
Внеси реплика | страница 123> |
Автор | |
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 18.Април.2008 во 15:29 |
Se cuvstvuvate li ponekogas (ili sekogas) frustrirani od nekoj ili nesto...Ste bile li vo sostojba da se cuvstvuvate nemokni vo nekoja situacija da promenite nesto ili da vlijaete na nejziniot tek, ili nekoj ednostavno so negovoto prisustvo vo vasiot zivot ve pravi da ste frustrirani?..Sto najmnogu i najcesto ve frustrira, uspevate li da ja nadminete i sovladate frustracijata ili se naucuvate da ziveete so nea..?
Изменето од mamma - 18.Април.2008 во 15:37 |
|
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Postavuvas mnogu prasanja odednas.Pa ke pocnam vaka...so frustracija ne se zivee,mora da se rascisti so samiot sebe pa posle so pricinata za frustracija. Koga nesto ne mozam da promenam, go prifacam kako takvo i ziveam ponatamu ,dostoinstveno ...
|
|
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
|
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се сложувам
|
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.......frustacii.....mnogu komleksno prasanje!
.......ne ,nemam nikakva frustracija,mozebi zatoa sto znam sto e mozno ,a sto ne
|
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
iva_hot69
Сениор Регистриран: 26.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 204 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
obicno edno sekad si vela:
ne sum ventil za lecenje na frustracii taka da nemam maka od niv |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...ne znam dali se frustracii... nemok... ili pak inat... ama ne od lugeto povrzani so mojot nacin na ziveenje. Poveke bi rekla od slucajnite minuvaci vo mojot zivot... i poveke bi rekla deka jas sum nivnata nokna mora. Mozebi ne mozam da promenam nekoi raboti...am anikomu ne ostanuvam dolna... vo smisol ke si go kazam mojot stav (so koj najcesto se soglasuvaat site)pa tie komu e upatena mojata zabeleshka se cuvstvuvaat neprijatno.. a jas ...pa neznam.... Zboruvam za domenot rabota... ne prezam ni na "najvisokite" avtoriteti da im ukazam na greshkite, a tie premolcuvaat...bidejki znaat deka toj svoj "avtoritet ili pozicija" ne gi dobile zatoa shto se posposobni, tuku se poltroncinja....ili momentalno odbrale "prava strana".... ... i uzivam da se potsmevam ... ama onaka od srce... koga "nivnata strana" e aut.... pa sega samite tie stavaat zabeleshki na "momentalnite" dejanija ...od drugite 'od drugata strana" Изменето од mamamd - 18.Април.2008 во 19:39 |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас исфрустрирана....ма неее
Ретко се фрустрирам, скоро никогаш... Тоа што некогаш ќе се случи да бидеш спречен во задоволувањето на своите мотиви не значи дека треба да земеш и сите околу тебе да ги третираш како вреќа за бокс на која ќе го истураш гневот Изменето од Lithium - 04.Јуни.2009 во 17:20 |
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Црвче, баш вчера ја гледав темава и сакав да ја актуелизирам малку
Мислата ми беше од еден психолог, кој викаше вака некако: обично тешко исфрустрираните луѓе, кои не сакаат самите пред себе да си признаат, своите фрустрации ги препишуваат на останатите, во очајнички обид да се излечат од нив т.е. да ги истресат некаде попат... |
|
Lithium
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Потполно се сложувам со тој психолог затоа што многу често исфрустрираниот првото нешто што го прави е да се истури на друг, макар што овој другиот нема апсолутно никаква допирна точка со неговата фрустрација. А што е уште полошо, исфрустрираниот дури може да го направи и другиот виновен за тоа што не успеал да си ја оствари замислената цел. Таквиот не успева да се соочи со својот проблем и ги криви другите. Таквите се уствари кукавици!
Изменето од Lithium - 04.Јуни.2009 во 15:18 |
|
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога егото не е во состојба да го издржи притисокот на совеста (супер его; затоа што иако се однесува патолошки и му личи исправно, сепак длабоко во себе знае дека е шутрак) се ствара издувен вентил наречен “ Проекција на сопствени негативни психички процеси“ или по нашки “ Иш муво иди кај друг “ и во главата му бруи песмата “ Удри јаче манијаче “ и “ Ти си крива због мог пива “. Он не сака така туку “ Мучеју га светци “и сите нешто не му чинат; ова нешто како што често слушам од љубителите на кучиња како велат : „ Кучињата се добри, мили, не знае лошо да ти направи...бла, бла. бла, а луѓето се ѓубриња, ти ќе му направиш добро, он ти враќа со лошо...бла, бла, бла“ , а кога ќе го загледаш подобро, немаш повеќе желба да го сретнеш повторно. Ако не можеш да го прикриеш изразот на гадење од него, зад себе ќе слушнеш тивок шепот како му се обраќа на кучето : „ И овој е ист како и другите, уффф, мило мое кученце, среќа што те имам, цмок “ А кучето ќе зацвили демек му е мило, но крадешкум ќе погледне кон тебе мислејќи си : „ Среќно копиле, ќе си оди “
|
|
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не сакам да претерувам...
ама само некој кој е доволно интелегентен може... да ја сфати гламурозноста... на стереотипот наречен фрустрација... се' друго е дискусија на апсолутно непозната... димензија на антистереотипот... Изменето од којсумјас - 04.Јуни.2009 во 17:06 |
|
Lithium
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А како интелигентниот човек правилно би ја дефинирал фрустрацијата?
....Стереотип....
|
|
|
|
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ајде ти кажи ми мила... како ти ја дефинираш фрустрацијата... Изменето од којсумјас - 04.Јуни.2009 во 17:07 |
|
Внеси реплика | страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |