|
Статусот на жената во Кyранот |
Внеси реплика | страница <1 3132333435 38> |
Автор | |
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eve jas ke pocnam prva.
Anakine, mojot nick e prekrasen, koga bi mozela da si go smenam imeto taka bi se vikala, zatoa mojot nick e AISHA.
E pa po pat na koe spoznanie, ti si uvidel deka zenata vo k*ranot nema prava t.e. status?
Omer nisto od chat, opomena za baniranje na off topic muabeti.
|
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Гледаш Зидарски,на мал тест ПАДНА! А намерно го направив тоа за да реагираш.Јас знам дека тоа е Икона,и дека ви значи нешто вам на православните,иако протестантите гледаат поинаку на таа работа. Но,сепак зарем се правиш слеп при здрави очи и прескокнуваш страотни,безобразни напади на нашиот Пратеник Мухаммед а.с. и мирно си преминуваш преку нив,без да опоменуваш и санкционираш.Зарем не свати досега кој како игра. Да ти кажам нешто,темата БИБЛИЈАТА И ИНЦЕСТОТ знаеш ли зошто ја отворив? -Затоа што убаво го замолив Месинџер да ги избрише недоличните постови од Орто кои беа упатени до пратеникот Мухаммед а.с.,а при тоа и убаво му кажав дека ќе отворам недолична тема ако не го направи тоа,а тој тоа не го направи. Знаете ли модератори што ќе бидне,ќе бидне хаос на овој форум.Ако со ваков тек продолжат дискусиите,ќе има само банирање и ништо друго.Нема да има ред никогаш.Па размислете обајцата за овие работи.И не сваќајте го ова како закана,туку реално укажување на можните последици кои што можат да настанат од вакво модерирање. Изменето од Omer El Faruk - 04.Мај.2008 во 02:56 |
|
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Омер - во врска со темата за Мухамед - јас лично изреагирав и реков дека ако не можат да го поддржат тоа со конкретен доказ, дека ќе добијат опомена и дека ќе избришам! Чекам одговор до утре.
Ти имаш за што да се извинуваш самиот! Сеуште чекам! За ова сум премногу сериозен! Ако не се извиниш за Вејце, не си достоен да пишуваш! Ако имаш проблем со ова - пиши им на администраторите, ќе ми биде задоволство! |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vo makedonskiot jazik ako nekomu se obrakjas primer na mama i vikas mamO ili tatO na tatkoto a zatoa so ne si sakala deminutivno obrakjanje AJSHI morav da go upotre*am literaturnoto AJHO so sega ne e vred? Boga mi neznam Изменето од anakin - 04.Мај.2008 во 03:08 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zasto nema prava i status???????????????
vaka po primerot na IRAN zemja koja se vodi prema k*ranot- primerno na olimpijada na devojkite im bilo zbraneto da nosat znameto na IRAN i site zemji nivni znaminja nosea ubavi devojki osim na iran koj go nosese edno momce koj e toj status- koga IDRZAVATA IRAN smetala deka e nedolicno devojka da nosi zname AJSHa , kazi mi toj e toj status i ramnopravnost veruvam deka IRAN e zemja koja strogo se vodi prema k*ranot Изменето од anakin - 04.Мај.2008 во 03:12 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Pravoslaven
Сениор Регистриран: 09.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 705 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vratete se na temata
zhenata muslimanka ima polovina glas na sud, taa mora da sheta pokriena i da gleda u zemja, po zelba na mazot taa moze da bide i treta i cetvrta zena po zelba na mazot lesno moze da bide razvedena po zelba na mazot lesno moze da bide smeneta za druga taa ne smee da pee, da sviri taa moze da si dobie i kjotek ako mu e neposlushna na mazot musliman no ne samo na zemjata, duri i vo rajot taa mu ostanuva seksualna robinka na mazot taa ne smee da odbie seks navecer i najtazno od se, taa mora na forumite da glumi deka e srekjna, zadovolna i slobodna zena so site svoi prava |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ova se toa moras da go potkrepis so citati od k*ranot |
|
|
|
Pravoslaven
Сениор Регистриран: 09.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 705 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
se e potkrepeno, vidi na predhodnata strana.
|
|
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E pa Anakine, Iran i bas ne soodveten primer. nekolku pati imame pisuvano deka Iran se siiti koi pogolemiot del od svoeto veruvanje go imaat izvrteno...
A za olimpijadata.......E pa ne e nekoj primer toa neli. POsebno koga znaeme sto stoi i se slucuva vo momentot na podogotvkite na olimijadata. Parada na meguetnicko odnesuvanje, a nekolku km podaleku, ubivanje na neistomislenicite..
A ova so znaemeto i Iran, go sfakam isto ko da me prasas sozto na boks mec vo Iran, nema zeni (polugoli) koi setaat na ring i kazuvaat koja runda e.
Zenata ne e za parada i reklama, zenata e mnogu poveke, pa koja vera i nacija e!!!! Изменето од Aisha - 04.Мај.2008 во 15:31 |
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
blagorodna
Сениор Регистриран: 16.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 568 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zenata imet nekakov status i vo k*rano, ubo i bilo i tea da se cujet.
|
|
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Od tvojot (ne) post, mozam da zaklucam deka ti treba da zemes edno duplo ogledalo. Za drigoto BEZ KOMENTAR |
|
ISLAM VJERA ISTINE
|
|
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zenata muslimanka e kralica na svojot zivot, na svojata familija, kralica na svojot kral (maz). Inferioren e sekoj napad na liceto na sekoj muslimanka. Za prv pat od postoenjeto na covestvoto zenata kako covekovo sustestvo go dobiva ona pravo sto i sleduva so doadzanjeto na Islamot, preku Bozjata objava k*ran, Allah dz.s. go vozdignal statusot na zenata, i taa se izednacuva so svoite prava i obvrski so mazot, gi uziva site pridobivki kako covek sto e sleduvaat!
|
|
ISLAM VJERA ISTINE
|
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa zosto togas tolku mnogu se diza prashina okolu toa zasto ima tolku golem broj na organizacii i pokreti koi se bavat so toa prasanje kazuvajci go sprotivnoto od toa sto go velis ti - dali vo nekoi zemji sepak ne e bas se taka rozovo ???? |
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Никогаш не беше одговорено асално на прашањето “Дали жената муслиманка ќе влезе во џенетот“. Истото прашање го поставив и на исламскиот форум, (пази наслов на тема “72 девици во рајот, што вели Библијата за тоа) http://www.forum.islamski-centar.org/showthread.php?t=150) каде само побарав к*рански цитат во кој се наведува дека “добрата“ муслиманка ќе влезе во “џенетот“, и истото беше вешто заобиколено со исмевање на попови, цркви, проповедници, христијанство воопшто-но одговор не најдов.
Освен дека во пост-воведниот пост на исмејување, една муслиманка само вели:
MasaAllahkakva harmonija subhanaAllah!Znaci da si hristijanka i da si devica, treba da vnimavas nekoj koj ja cital Biblijata ednostavo od nekoj kos da ne ti ripne!Eve od kade sega mozat siluvacite da se pravdaat! SubhanaAllah!Biblijata ionaka postojano pretrpuva promeni, neka ja smenat i sega. tolku mnogu stihovi koi pottiknuvaat na nasilstvo, incest, siluvanje....Navisitna fala mu na Allah za islamot.....i insaAllah da bideme huriji vo Dzennet!!!!
Според тоа, останува дека визата за влез во џенет на жената муслиманка е статус на хурија, која во џенетот ќе опслужува повеќе мажи-верници.
Ако некој знае поинаку-нека го побие ова-но со фактички цитат од к*ран, а не со подло бегање од темата.
Изменето од zidarski - 23.Јули.2008 во 09:02 |
|
Внеси реплика | страница <1 3132333435 38> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |