|
Статусот на жената во Кyранот |
Внеси реплика | страница <1 3435363738> |
Автор | ||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ИДИВИДИ
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ќе го нема човек едно сабајле, ќе направите каша попара...
Да се вратиме на темата. Не мислам дека е коректно од муслиманите што ја избегнуваат темата, а од друга страна инсистираат да се отвораат теми на кои е толку многу зборувано и објаснувано. За жената во рајот не е објаснето до сега како што треба, и би сакал да го формулирам во неколку јасни прашања. Ќе ги поставам под точки, ве молам одговорете ги така, за поедноставно и појасно. 1. Што точно добива жената во рајот? Мажот, ја добива својата жена и добива девици. Дали жената добива нешто повеќе од само својот маж или тоа треба да и е доволно? Дали е ова прецизирано? 2. Кога жената ќе влезе во рајот, спомнавте дека е пак девица? Прашањето, колку и да звучи вулгарно, сепак е на место - дали станува вечна девица или? 3. Што се случува со девојка која ќе умре пред да биде мажена? Каде и со кого ќе биде таа во рајот, со оглед на тоа што нема маж покрај кого да биде, што точно ќе добие? Прашувам, затоа што секогаш велите дека к*ранот за се има прецизен и јасен одговор - затоа, дајте прецизен и јасен одговор на 3те прашања. |
||
Do what is right, come what may...
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Што? Уште немаме одговор овде? Како да се срами некој да одговори? Па ова се научни прашања, нема место за срам, ете, во Хадисите и к*ранот дури се зборува за аналниот секс....Кога се зборува за тоа, јавно, зошто да нема одговор на овие прашања за девиците? Но, долг е денот.
|
||
|
||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
HKD - и уште еднаш да го пишеш, уште еднаш ќе треба да го избришам. Не затоа што не се согласувам со тебе, а затоа што се коси со правилата на форумот. Кога се зачленуваш, прочитај убаво какви се правилата.
|
||
|
||
HKD
Нов член Регистриран: 06.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ПЛУС: И ДЕФИНИТИВНО ИАКО ПОСТОЈАНО СТЕ НА ФОРУМ, НЕ ЗНАЕТЕ ШТО Е ФОРУМ И ШТО ЗНАЧИ ФОРУМ КАКО И ШТО Е ТОА ПОЧИТУВАЊЕ НА ПРАВИЛА НА ЕДЕН ФОРУМ.
НЕ СТЕ ТУКА НА CHAT ПА ДА МУАБЕТИТЕ СО ПОТЕНЦИРАЊЕ НА ЛИЧНОСТИТЕ... ЕДЕН КОН ДРУГ ПОКАЖУВАЈЌИ СО ПРСТ. СЕ ПОСТАВУВА ТЕМА И СИТЕ ДАВААТ МИСЛЕЊЕ НА ТЕМАТА, АМА САМО АКО МИСЛАТ ДЕКА ЗНААТ А НЕ ... НАМЕРНО НАПИШАНО НЕШТО КОЛКУ ДА СЕ ФАЌАТЕ В ГУША... А КОГА СЕ ЦИТИРА НЕКОЈ, ОБИЧНО ЦИТАТОТ СЛУЖИ ЗА ДА СЕ НАДОПОЛНИ НЕКОЈ ИЛИ ДА СЕ ПОКАЖЕ ДЕКА СЕ СОГЛАСУВАШ СО МИСЛЕЊЕТО А НЕ ДА КАЖЕШ КОМУ ОДГОВАРАШ БИДЕЈЌИ НА ФОРУМ НЕ ОДГОВАРАШ НИКОМУ ТУКУ САМО ПИШУВАШ МИСЛЕЊЕ ЗА ТЕМАТА КОЕШТО МОЖЕ ДА БИДЕ САМО ЕДНАШ ОСВЕН АКО НЕ ДОЗНАЕШ НЕШТО ПОВЕЌЕ ВО МЕЃУВРЕМЕ. МИСЛАМ ДЕКА ПОДОБРО ЌЕ Е ДА ВИ НАПРАВАТ REAL TIME CHAT SYSTEM :) ПОДОБРО ЌЕ Е ЗА СИТЕ И МНОГУ ПОБРЗО ЌЕ СЕ ОДВИВА... |
||
HKD
Нов член Регистриран: 06.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Штотуку пишав за правилата на форумот. И не секирајсе, иако ти си модератор, јас обелев на интернет :). Баш поради тоа ВООПШТО не пишувам на форумиве иако порано едно време членував со сосем друго корисничко име но никогаш не идев на ВЕРОИСПОВЕД бидејќи знам дека само препукување има а не објективно мислење... Сепак, се извинувам за сево ова, ама само сакав да кажам некои работи КОИШТО ТРЕБА СИТЕ ДА ГИ ЗНААТ. И, иако си модератор, мислам дека повеќе треба да бришеш мислења коишто содржат ИНДИРЕКТНО НАВРЕДЛИВИ ПОРАКИ отколку мислења коишто содржат ИСКРЕН ОДГОВОР... Од мене само ова :) повеќе нема ни да видиш МИСЛЕЊЕ бидејќи едноставно... никој не ги почитува правилата на форумов, па ни ти како модератор.. И ... оставиго ова нека го прочитаат барем за денес па утре избришиго. Бидејќи Е ПРАВЕДНО и РЕАЛНО:) Поздрав до тебе |
||
Ebu-Hurejre
Сениор Регистриран: 03.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 667 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dzennet i njegove blagodati, nisu samo za ljude mimo zena, vec za oboje, "...pripremljen za one koji se Allaha boje"(Ali-Imran 133), tj. za oba spola, onako kako nas je Allah, dzellesanuhu, obavijestio o tome kada je rekao u prijevodu ajeta: "A onaj ko cini dobro, bio muskarac ili zena, a vjernik je - uci ce u Dzennet i nece mu se uciniti ni koliko trun jedan nepravda"(An-Nisa 124). Rekao je Sejh Ibn Usejmin, rahimehullah: "Ukoliko se zena ne uda na dunjaluku, pa Allah Uzviseni ce je udati u Dzennetu za onoga skim ce biti zadovoljna, zbog toga sto uzivanja u Dzennetu nisu samo za ljude, nego i za zene, a od vrsta uzivanja je brak“(Fetava Nuru Ala Ederb). Poput nje je zena koja umre, a razvedena je. Takodje poput njih dvije je zena ciji suprug nije usao u Dzennet. Rekao je Sejh Ibn Usejmin, rahimehullah: "Zena, koja bude od stanovnika Dzenneta, a nije se udavala ili njen suprug nije od stanovnika Dzenneta kada udje u Dzennet, u kojem ce biti od njegovih stanovnika ljudi koji se nisu ozenili, Allah ce je udati za jednog od njih "(Fetava Nuru Ala Ederb). Zena koja umre poslije njene udaje, ona je u Dzennetu sa svojim suprugom kod kojeg je umrla. Istog stanja je zena u koje je umro suprug, pa je ostala poslije njega i nije se udala sve do svoje smrti, bit ce njegova supruga u Dzennetu. Zena u koje je suprug umro i ona se poslije njegove smrti preudala, bit ce sa posljednjim covjekom, za kojeg se udala.Muavije je zaprosio Umu Derda koja je odbila to i rekla je cula sam Ebu Derda da je rekao :Rekao je Poslanik: " Zena pripada svome zadnjem suprugu " i ne zelim zamjeniti Ebu Derdu sa nekim ( Ebu Ali El-Harani hadis sahih Silsile Sahihe 1281 Albani ). Kao sto je rekao i ashab Huzejfe, radijallahu anhu, svojoj supruzi: "Ukoliko zelis da budes moja zena u Dzennetu, nemoj se udavati poslije mene, jer zena u Dzennetu pripada svome zadnjem suprugu na dunjaluku“(Hadis sahih Silsile Sahihe 1281 Albani) "Zaista su najmalobrojniji stanovnici Dzenneta zene!" ( Muslim 2737-95). Svakoj zeni kada ude u Dzennet, Uzviseni Allah ce joj povratiti njenu mladost i nevinost. Dosla je starica kod Poslanika i rekla mu:" Zamoli Allaha da me uvede u dzenet. Rekao je Allahov Poslanik :" O majko toga i toga , zaista starice nece uci u dzennet, gdje se okrenula i zaplakala.Rekao je : Obavijestite je da nece uci u dzenet a ona je starica zaista je Allah rekao:" Stvaranjem novim Mi cemo hurije (zene sa dunjaluka) stvoriti i djevicama ih uciniti milim muzevima njihovim, i godina istih "( Vakia 35-37, Bejheki hadis sahih Silsile Sahihe 2987 Albani) Na mjestu u kome ce biti zadovoljni, kod Vladara Svemocnoga“ (El-Kamer 55) . : " Koja zena klanja pet namaza, posti mjesec Ramazan, sacuva svoje stidno mjesto i pokori se svome suprugu, bit ce joj receno: 'Udi u Dzennet na koja vrata hoces!'“ (Ahmed,Tabarani hadis sahih Sahihu Dzamia 661 Albani). Se nadevam deka ovoj odgovor ke ja zadovoli tvojata ljubopitnost, ako stanuva zbor za nea? Изменето од zidarski - 07.Август.2008 во 05:30 |
||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Значи - констатацијата е точна...
Мажот ја добива својата сопствена жена + еден куп девици. Жената го добива... својот маж, со еден куп девици околу него...? |
||
|
||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
1. Станува збор за исмевање на Библијата од страна на муслимани кои постираат клипчиња а потоа си ракоплескаат демек како “kakva harmonija subhanaAllah!Znaci da si hristijanka i da si devica, treba da vnimavas nekoj koj ja cital Biblijata ednostavo od nekoj kos da ne ti ripne!Eve od kade sega mozat siluvacite da se pravdaat! SubhanaAllah!Biblijata ionaka postojano pretrpuva promeni, neka ja smenat i sega. tolku mnogu stihovi koi pottiknuvaat na nasilstvo, incest, siluvanje.“ 2. Дали е одговорено прашањето? Да-сума сумарум, се согласувам со констатацијата на зидарски. Мажот горе добива куп девици за сексуално уживање-а жената го добива мажот сосе девиците. |
||
|
||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Марија - те молам само внимавај при користење на изјави од други форуми. Не е пожелно...
|
||
|
||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да секако...
Се извинувам поради тоа на засегнатите, воопшто не помислив на тоа. Бев малку изреволтирана од начинот на кој се исмеваат и слободно си толкуваат работи. Но да го повторам прашањето,
Изменето од maria_magdalena - 07.Август.2008 во 08:23 |
||
|
||
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па зошто својот револт не го покажеш со побивање на тие работи кои слободно се толкуваат? А, сега за прашањето: -ќе биде онака како што Бог одредил, ни помалку ни повеќе. Ќе го има тоа за што ниту увото слушнало,а ниту окото видело, кратко кажано УБАИНИ! |
||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Вешто го заобиколи, но и јас сум упорна
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 3435363738> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |