|
Тодор Александров- за и против |
Внеси реплика | страница 123 19> |
Автор | ||
дуле
Сениор Регистриран: 11.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 973 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 07.Март.2008 во 09:27 |
|
|
||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еве античните македонци ќе ти одговорат на твоето прашање.... Прво.. бистата не беше подигната на македонски јазик.. Второ, ја подигна еден грд и мрсен глауч, кој знае само да вика Македонија е Блгарска.... |
||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Треба допрва да се испитува македонштината на Александров... Некои од тука викаат дека уште во 50-ите била искривена историјата за него од страна на србоманите Колишевски и Цветко Узуновски-Абас, зошто Александров ги тепал исто така и србите.... Како трето фамилијата на Александров и ден денес живее во Штип и викаат дека имаат документи дека Александров се декларирал за македонец...(така ми кажале додуша) Изменето од Vladimir88 - 07.Март.2008 во 10:01 |
||
Tome1
Група Регистриран: 28.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 56 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Todor Aleksandrov e bil golem makedonski vojvoda.Na dva pati,koga e bilo razbieno VMRO-Todor Aleksandrov go e organiziral nanovo. Bil e bas makedonec.Kato Goce Delchev,naprimer.Trebe da ima zlatno mesto vo Makedosnakta Itroija.
Tom Sakam Skopsko |
||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тоа треба допрва да се испита.. Ама ја имам информации дека неговата фамилија уште е присутна на македонските простори, и имам информации дека чуваат доста корисни материјали за Александров..и дека се декларирал за македонец..... Само што историјата беше искривена за него....(така тврдат некои, не ја да се разбереме) Изменето од Vladimir88 - 07.Март.2008 во 10:11 |
||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa so ne ti e jasno togas. Ako bil Makedonec togas Makedoncite a ne Bugarite ke odlucuvaat kakvo mesto ke ima vo istorijata. So go tupite tolku i se mesate vo sekoja corba. |
||
tanas3
Сениор Регистриран: 14.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 233 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кое да му изпитувате на Александров! Защо историците ви не са единни по отношения на него, едни го смятат за предател други за герой! Интересно е че в Македония човек не може да си сложи паметник дори във собствения си двор! А пък македонци да поругават паметник на македонец малко е тъжно това! Сигурен съм че тези които са го разрушили паметника даже не знаят какъв е бил Тодор Александров!!! |
||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Култузин
Сичко сме едно Изменето од Vladimir88 - 07.Март.2008 во 10:11 |
||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Неможе бистата да биде крената од бугарин..... Од бугарин кој ја негира нашата нација..и е РАДИКАЛ бугарски....тоа неможе... Да дојдеме и ние на пример да дигнеме споменик, да дојде некој наш радикал кај вас, што ќе му направите??? Ај погоди од трипати... И реков за Александров треба допрва да се испитува...... Контроверзен е тој револуционер..... А ти божем знаеш каков бил Александров така.... Што ако ти кажам дека имам информации дека неговата фамилија тврди дека се декларирал за македонец, а живее неговата фамилија и ден денес во Штип и држат корисни материјали... Изменето од Vladimir88 - 07.Март.2008 во 10:14 |
||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kazi mi brat so lgika imat Bugarite, ti podobro gi poznavas, mene nikako ne mi ide u glava, ne gi razbiram ama nisto. So ima oni da ni objasnuvaat na kogo nie ke gradime spomenici vo Makedonija ,ebate belja, prost narod. |
||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Брат такви си се бе.. Инает, уште од мали ги учат дека ние сме бугари..... Цврсто стојат на нивниот став, на она што ги учеле нивните професори....ги учат на пример Цар Борис(фашист) дека бил ослободител, ги учат дека сите наши револуционери биле бугари(сите тие што ги сметаат македонците за нивни револуционери) и тоа е тоа... Тврдоглави се......нашиве треба еден ден да пресечат врска со нив........ Да кажат НЕ на пропагандите...ама нашите луѓе ќутат... Јас не ги осеќам бугарите за свои, србите и бугарите не г и осеќам за свои зошто верувај дека и едните и другите биле гадови.....дека биле олоши тешки Изменето од Vladimir88 - 07.Март.2008 во 10:17 |
||
Tome1
Група Регистриран: 28.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 56 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
-
Тоа треба допрва да се испита.. Ама ја имам информации дека неговата фамилија уште е присутна на македонските простори, и имам информации дека чуваат доста корисни материјали за Александров..и дека се декларирал за македонец..... Само што историјата беше искривена за него....(така тврдат некои, не ја да се разбереме)[/QUOTE] Trebe da se pogledat megunarodnite dokaza za ova.Ovde pisuva neshto- ".... Енциклопедия "Британика": "Александров в продължение на много години бе некоронованият и абсолютен крал на българите македонци, които почти го боготворяха. Той бе една много фина фигура, висок, с черна брада и левент и колкото коравосърдечен, толкова и храбър." http://www.vmro.bg/modules.php?name=Istoria Tom Sakam Skopsko |
||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Види сите документи за Александров ги има презентирано само бугарската страна....
Значи ја ти викам дека имам информации дека неговата фамилија која уште е присутна во Штип дека се декларирал за македонец.. Треба допрва да се испита на Александров.....ова неговото.. |
||
tanas3
Сениор Регистриран: 14.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 233 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е та за 3000 гоидешна държава колко време ви трябва да испитувате делото на тодор Александров. Казваш че се декларирал като македонец- що тогава не му направите паметник а го поругавате.
Аз в двора мога да си слагам каквото си поискам, ама в Македония неможе! Ако искате да направите паметник на Гоце Делчев например, заповядайте в град Гоце Делчев в центъра вече има единн голям паметник там направете и още един. Ако искате на Яне Сандански паметник заповядайте в центърна град Сандански и направете още един или заповядайте в центъра на София на площад Македония и направете паметник на Даме груев например или в квартал Илинден в София направете паметник на борците от Илинденското въстание и още има много такива места в цяла България. Ние си уважаваме героите за разлика от потомците на Александър! |
||
Внеси реплика | страница 123 19> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |