IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Молба
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Молба

Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
Автор
Порака
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Молба
    Испратена: 07.Февруари.2008 во 12:15
Dali nekogas ste se pomolile kaj Gospod za nesto i toj da vi ispolnil ?
Кон врв
Nikki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Поени: 259
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Nikki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2008 во 12:16
Најчесто јас барам едно, а добивам друго
Главно го добивам тоа што ми е потребно
Тоа што не ми треба не ми го дава
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2008 во 12:30

Господ, можеби не ја услишил секоја моја желба, но ја услишил секоја моја потреба големо%20гушкање

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
apce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Октомври.2007
Локација: Malaysia
Поени: 2717
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај apce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2008 во 13:15
mu se molam na Gospoda za mnogu raboti, neznam po koj redosled mi gi uslisuva molitvite, ama edno znam: nikogas ne me ostavil na cedilo
љубовkon boga
apce
Кон врв
tofu Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Февруари.2008
Поени: 328
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tofu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2008 во 14:06
Направено е истражување во една болница за тоа колку молбата се остварува. Ги испитувале роднините и пријатели на луѓето со тешки болести кои биле пред умирање. Сите се молеле најмилите да им оздрават. За жал, процентот на оние што сепак починале бил огромен. Толку од остварување на молитвите.
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2008 во 14:11
Tofu-напротив.
Многубројни истражувања покажале дека лицата кои се верници и кои се молат побрзо закрепнуваат од останатите, биди сигурен.

Немам верме сега, ама ќе ја најдам таа студија и ќе ја постирам.

Тоа незначи дека нема да починат, смртта е неизбежна за секого, верник или неверник.

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2008 во 14:16
Originally posted by tofu tofu напиша:

Направено е истражување во една болница за тоа колку молбата се остварува. Ги испитувале роднините и пријатели на луѓето со тешки болести кои биле пред умирање. Сите се молеле најмилите да им оздрават. За жал, процентот на оние што сепак починале бил огромен. Толку од остварување на молитвите.

Е ако Бог на сите тешко болни им ги услишеше молбите и ги оздравеше,тогаш не ќе имаше за сите нас место на Земјава.

Да одговорам на топикот:Јас никогаш не губам верба во мојот Господар,и знам дека Тој е секогаш со мене,молбите кои му ги упатувам Нему,знам дека еден ден ќе ми бидат примени.
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
tofu Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Февруари.2008
Поени: 328
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tofu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2008 во 14:28
Значи Господ повеќе ќе те сака ако му се молиш повеќе. ХАХАХА. Значи не ги сака сите подеднакво.
Кон врв
Monuska Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2128
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Monuska Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2008 во 17:49
Сум се молела порано, и единствено сфатив дека со молење ама баш ништо не добиваш, треба да се трудиш или силно да сакаш, а ако ми треба мир, подобро ќе медитирам десет минути
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2008 во 18:51
Originally posted by tofu tofu напиша:

А каде е тоа "истражување tofu"? Можеш ли да ни кажеш каде може да го видиме/провериме тоа истражување? Адреса. телефон или можеби некој линк? Или ќе не упатиш до твојата бујна фантазија? голема%20насмевка

Пред неколку години летав со авион до Англија. На полетување, колку што можев да видам, бев единствениот што се помоли за безбедно пристигнување до Англија. Кога пристигнавме до  Heathrow, заради презафатеноста немавме зелено светло за слетување и авионот повторно се подигна за да сврти еден круг околу аеродромот па потоа да слета. Имено на Heathrow авион слетува на секои 45 секунди. Тогаш се случи нешто интересно. 90% од патниците во авионот ги склопија рацете, ги затворија очите и усрдно се молеа. Сите мислеа дека има некаков проблем со авионот и затоа тој не може да слета и од страв почнаа да се молат. Кога стјујардесата извести дека нема никаков проблем, туку дека чекаме зелено светло за слетување, сите престанаа да се молат.
Колку лицемерни молитви беа тоа. Замислете зборот на стјујардесата им влеа безбедност, заборавајќи дека авионот и нивните животи се во Оној на кои тие само пред 5 секунди Му се молеа.

tofu, ако зборуваш за такви молитви, не мора да ми изнесуваш никакво "истражување", се согласувам дека таквите молитви не помагаат во оздравувањето на болните.
Не помагаат ни молитвите до Марија, Петка, Ѓорѓија, Петко, Станко.
Но помагаат искрените молитви со вера упатени до Живиот Бог. За такви молитви сум СВЕДОК дека им помогнале на многумина.
Еве, храбро ќе кажам дека и мене ми помогнале таквите молитви. Зарем треба поголем доказ од тоа?

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2008 во 18:55
И мене...ама ептен не се за на форум
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2008 во 19:00
Да
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2008 во 19:57
ako nekoj posle operacija preziveal,...a,inache bez nea sto % bi "otishol",...i preziveaniot mu blagodari na "gospod" shto e ziv,....toa e najgolema uvreda za onoj shto go operiral!
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2008 во 20:04
Originally posted by brza brza напиша:

ako nekoj posle operacija preziveal,...a,inache bez nea sto % bi "otishol",...i preziveaniot mu blagodari na "gospod" shto e ziv,....toa e najgolema uvreda za onoj shto go operiral!

Не би рекол баш така:умре комунизмот,а полека се надевам и атеизмот!-Сега хирурзите операциите ги започнуваат ВО ИМЕТО НА БОГА.....а не во името на Тито или Маркс...или...
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.