|
Молба |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 07.Февруари.2008 во 12:15 |
Dali nekogas ste se pomolile kaj Gospod za nesto i toj da vi ispolnil ?
|
|
Nikki
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 259 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Најчесто јас барам едно, а добивам друго
Главно го добивам тоа што ми е потребно Тоа што не ми треба не ми го дава |
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Господ, можеби не ја услишил секоја моја желба, но ја услишил секоја моја потреба |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
apce
Сениор Регистриран: 18.Октомври.2007 Локација: Malaysia Статус: Офлајн Поени: 2717 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mu se molam na Gospoda za mnogu raboti, neznam po koj redosled mi gi uslisuva molitvite, ama edno znam: nikogas ne me ostavil na cedilo
kon boga
|
|
apce
|
|
tofu
Сениор Регистриран: 01.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 328 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Направено е истражување во една болница за тоа колку молбата се остварува. Ги испитувале роднините и пријатели на луѓето со тешки болести кои биле пред умирање. Сите се молеле најмилите да им оздрават. За жал, процентот на оние што сепак починале бил огромен. Толку од остварување на молитвите.
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tofu-напротив.
Многубројни истражувања покажале дека лицата кои се верници и кои се молат побрзо закрепнуваат од останатите, биди сигурен. Немам верме сега, ама ќе ја најдам таа студија и ќе ја постирам. Тоа незначи дека нема да починат, смртта е неизбежна за секого, верник или неверник. |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е ако Бог на сите тешко болни им ги услишеше молбите и ги оздравеше,тогаш не ќе имаше за сите нас место на Земјава. Да одговорам на топикот:Јас никогаш не губам верба во мојот Господар,и знам дека Тој е секогаш со мене,молбите кои му ги упатувам Нему,знам дека еден ден ќе ми бидат примени. |
|
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|
tofu
Сениор Регистриран: 01.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 328 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Значи Господ повеќе ќе те сака ако му се молиш повеќе. ХАХАХА. Значи не ги сака сите подеднакво.
|
|
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сум се молела порано, и единствено сфатив дека со молење ама баш ништо не добиваш, треба да се трудиш или силно да сакаш, а ако ми треба мир, подобро ќе медитирам десет минути
|
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А каде е тоа "истражување tofu"? Можеш ли да ни кажеш каде може да го видиме/провериме тоа истражување? Адреса. телефон или можеби некој линк? Или ќе не упатиш до твојата бујна фантазија? Пред неколку години летав со авион до Англија. На полетување, колку што можев да видам, бев единствениот што се помоли за безбедно пристигнување до Англија. Кога пристигнавме до Heathrow, заради презафатеноста немавме зелено светло за слетување и авионот повторно се подигна за да сврти еден круг околу аеродромот па потоа да слета. Имено на Heathrow авион слетува на секои 45 секунди. Тогаш се случи нешто интересно. 90% од патниците во авионот ги склопија рацете, ги затворија очите и усрдно се молеа. Сите мислеа дека има некаков проблем со авионот и затоа тој не може да слета и од страв почнаа да се молат. Кога стјујардесата извести дека нема никаков проблем, туку дека чекаме зелено светло за слетување, сите престанаа да се молат. Колку лицемерни молитви беа тоа. Замислете зборот на стјујардесата им влеа безбедност, заборавајќи дека авионот и нивните животи се во Оној на кои тие само пред 5 секунди Му се молеа. tofu, ако зборуваш за такви молитви, не мора да ми изнесуваш никакво "истражување", се согласувам дека таквите молитви не помагаат во оздравувањето на болните. Не помагаат ни молитвите до Марија, Петка, Ѓорѓија, Петко, Станко. Но помагаат искрените молитви со вера упатени до Живиот Бог. За такви молитви сум СВЕДОК дека им помогнале на многумина. Еве, храбро ќе кажам дека и мене ми помогнале таквите молитви. Зарем треба поголем доказ од тоа? |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И мене...ама ептен не се за на форум
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ako nekoj posle operacija preziveal,...a,inache bez nea sto % bi "otishol",...i preziveaniot mu blagodari na "gospod" shto e ziv,....toa e najgolema uvreda za onoj shto go operiral!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не би рекол баш така:умре комунизмот,а полека се надевам и атеизмот!-Сега хирурзите операциите ги започнуваат ВО ИМЕТО НА БОГА.....а не во името на Тито или Маркс...или... |
|
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |