Молба
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: АРХИВА
Име на форумот: Вероисповед
Опис на форумот: право на избор
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=11988
Датум на принтање: 24.Ноември.2024 во 02:27 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Молба
Постирано од: zbunet
Наслов: Молба
Датум на внесување: 07.Февруари.2008 во 12:15
Dali nekogas ste se pomolile kaj Gospod za nesto i toj da vi ispolnil ?
|
Коментари:
Постирано од: Nikki
Датум на внесување: 07.Февруари.2008 во 12:16
Најчесто јас барам едно, а добивам друго
Главно го добивам тоа што ми е потребно
Тоа што не ми треба не ми го дава
|
Постирано од: EvAngelos
Датум на внесување: 07.Февруари.2008 во 12:30
Господ, можеби не ја услишил секоја моја желба, но ја услишил секоја моја потреба
------------- Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
Постирано од: apce
Датум на внесување: 07.Февруари.2008 во 13:15
mu se molam na Gospoda za mnogu raboti, neznam po koj redosled mi gi uslisuva molitvite, ama edno znam: nikogas ne me ostavil na cedilo
kon boga
------------- apce
|
Постирано од: tofu
Датум на внесување: 07.Февруари.2008 во 14:06
Направено е истражување во една болница за тоа колку молбата се остварува. Ги испитувале роднините и пријатели на луѓето со тешки болести кои биле пред умирање. Сите се молеле најмилите да им оздрават. За жал, процентот на оние што сепак починале бил огромен. Толку од остварување на молитвите.
|
Постирано од: maria_magdalena
Датум на внесување: 07.Февруари.2008 во 14:11
Tofu-напротив. Многубројни истражувања покажале дека лицата кои се верници и кои се молат побрзо закрепнуваат од останатите, биди сигурен.
Немам верме сега, ама ќе ја најдам таа студија и ќе ја постирам.
Тоа незначи дека нема да починат, смртта е неизбежна за секого, верник или неверник.
------------- МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
Постирано од: efendija
Датум на внесување: 07.Февруари.2008 во 14:16
tofu напиша:
Направено е истражување во една болница за тоа колку молбата се остварува. Ги испитувале роднините и пријатели на луѓето со тешки болести кои биле пред умирање. Сите се молеле најмилите да им оздрават. За жал, процентот на оние што сепак починале бил огромен. Толку од остварување на молитвите. |
Е ако Бог на сите тешко болни им ги услишеше молбите и ги оздравеше,тогаш не ќе имаше за сите нас место на Земјава.
Да одговорам на топикот:Јас никогаш не губам верба во мојот Господар,и знам дека Тој е секогаш со мене,молбите кои му ги упатувам Нему,знам дека еден ден ќе ми бидат примени.
------------- "Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
Датум на внесување: 07.Февруари.2008 во 14:28
Значи Господ повеќе ќе те сака ако му се молиш повеќе. ХАХАХА. Значи не ги сака сите подеднакво.
|
Постирано од: Monuska
Датум на внесување: 07.Февруари.2008 во 17:49
Сум се молела порано, и единствено сфатив дека со молење ама баш ништо не добиваш, треба да се трудиш или силно да сакаш, а ако ми треба мир, подобро ќе медитирам десет минути
------------- Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
Постирано од: EvAngelos
Датум на внесување: 07.Февруари.2008 во 18:51
tofu напиша:
Направено е истражување во една болница за тоа колку молбата се остварува. Ги испитувале роднините и пријатели на луѓето со тешки болести кои биле пред умирање. Сите се молеле најмилите да им оздрават. За жал, процентот на оние што сепак починале бил огромен. Толку од остварување на молитвите. |
А каде е тоа "истражување tofu"? Можеш ли да ни кажеш каде може да го видиме/провериме тоа истражување? Адреса. телефон или можеби некој линк? Или ќе не упатиш до твојата бујна фантазија?
Пред неколку години летав со авион до Англија. На полетување, колку што можев да видам, бев единствениот што се помоли за безбедно пристигнување до Англија. Кога пристигнавме до Heathrow, заради презафатеноста немавме зелено светло за слетување и авионот повторно се подигна за да сврти еден круг околу аеродромот па потоа да слета. Имено на Heathrow авион слетува на секои 45 секунди. Тогаш се случи нешто интересно. 90% од патниците во авионот ги склопија рацете, ги затворија очите и усрдно се молеа. Сите мислеа дека има некаков проблем со авионот и затоа тој не може да слета и од страв почнаа да се молат. Кога стјујардесата извести дека нема никаков проблем, туку дека чекаме зелено светло за слетување, сите престанаа да се молат. Колку лицемерни молитви беа тоа. Замислете зборот на стјујардесата им влеа безбедност, заборавајќи дека авионот и нивните животи се во Оној на кои тие само пред 5 секунди Му се молеа.
tofu, ако зборуваш за такви молитви, не мора да ми изнесуваш никакво "истражување", се согласувам дека таквите молитви не помагаат во оздравувањето на болните. Не помагаат ни молитвите до Марија, Петка, Ѓорѓија, Петко, Станко. Но помагаат искрените молитви со вера упатени до Живиот Бог. За такви молитви сум СВЕДОК дека им помогнале на многумина. Еве, храбро ќе кажам дека и мене ми помогнале таквите молитви. Зарем треба поголем доказ од тоа?
------------- Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
Постирано од: maria_magdalena
Датум на внесување: 07.Февруари.2008 во 18:55
И мене...ама ептен не се за на форум
------------- МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
Постирано од: La Ninja
Датум на внесување: 07.Февруари.2008 во 19:00
Да
------------- Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 07.Февруари.2008 во 19:57
ako nekoj posle operacija preziveal,...a,inache bez nea sto % bi "otishol",...i preziveaniot mu blagodari na "gospod" shto e ziv,....toa e najgolema uvreda za onoj shto go operiral!
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Постирано од: efendija
Датум на внесување: 07.Февруари.2008 во 20:04
brza напиша:
ako nekoj posle operacija preziveal,...a,inache bez nea sto % bi "otishol",...i preziveaniot mu blagodari na "gospod" shto e ziv,....toa e najgolema uvreda za onoj shto go operiral!
|
Не би рекол баш така:умре комунизмот,а полека се надевам и атеизмот!-Сега хирурзите операциите ги започнуваат ВО ИМЕТО НА БОГА.....а не во името на Тито или Маркс...или...
------------- "Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
Датум на внесување: 08.Февруари.2008 во 09:49
На Господ му е збоктисано од молитви! Ако секој човек се моли по еднаш дневно, тоа се 6 милијарди молитви дневно, што значи во просек по 70.000 молитви во секунда! Која е поентата на молитвата воопшто? ЕвАнгелос, сакаш да речеш дека Господ ти ја крои судбината, така? Е ок, значи што му е гајле него дали ти ќе го молиш да ти ја оствари желбата или не, ако тој веќе има решено што ќе прави со тебе? Тоа што твојот авион не паднал е нормално, затоа што ниту имал дефект, ниту му недостасувало гориво да лета уште неколку минути, ниту пак имало бомба во него. Твојата молитва не помогна. Помогнаа техничарите на авионот, пилотот, копилотот и сите што работат на тоа.
|
Датум на внесување: 08.Февруари.2008 во 09:50
И ви се молам престанете да спомнувате некаков си комунизам и марксизам. Комунистите биле атеисти, што не значи дека сите атеисти се комунисти. Логика!
|
Постирано од: zbunet
Датум на внесување: 08.Февруари.2008 во 11:34
Znaci Gospod go imame, samo ne treba da mu dosaduvame so nasi potrebi, tuku samo da mu se vosh*tuvame ?
|
Постирано од: avramoskislave
Датум на внесување: 08.Февруари.2008 во 15:04
Гледај да бидеш чесен и праведен и самите молитви ќе ти се исполнат, а не прави лошо па моли бога да ти помогне. Од молитва до молитва има разлика како од овде до месечината.
Ај да се помолим да ми падне лото! а замислете неиграм.
Молитвата кон бога е да ти даде сила да ги издржиш падовите во животот за остварување на некоја цел а не бог да ти помогне да успееш а ти дома да легаш. Ако не побараш нема ни да најдеш.
|
Постирано од: OUST
Датум на внесување: 08.Февруари.2008 во 15:30
Многу пати сум се помолил и најчесто ми се исполнуваат тие работи
|
Постирано од: topsexy
Датум на внесување: 08.Февруари.2008 во 17:07
poradi toa sto ne veruvam deka postoi,ne mu se imam pomoleno
|
Постирано од: majstorce62
Датум на внесување: 08.Февруари.2008 во 17:17
немам пари за таксена марка
------------- БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
Постирано од: BidiFit
Датум на внесување: 08.Февруари.2008 во 17:22
Чекај да видам темава е молба или молитва?
Не разбирамм!!! Ако е молба дај на лугето кажете му како правилно се пишува молба,што се треба да содржи. Барем ќе имаат нешто што ќе им биде од корист!!!
А ако е молитва секој може да му се моли на Бога кога сака и за што сака но тука не е битна молитвата туку колку ти веруваш . Посилна верба - поголеми шанси за остварување.
------------- http://www.bidifit.com.mk - http://www.bidifit.com.mk
|
Постирано од: realna
Датум на внесување: 08.Февруари.2008 во 20:28
многу пати ,секогаш, па кога ќе споредам што сум заслужила а што имам тогаш сфаќам колку многу ми е подарено
------------- srekata ne e vo parite no nema sreka bez pari, parite se sredstvo ne se sami po sebe cel!
|
Постирано од: mukmin
Датум на внесување: 08.Февруари.2008 во 20:47
sto povece se molis se poveces mu si dhr na boga
a tufo tufi kako i da se vikas
kazimi dali moze nekoj da te saka ako pravis nered ako si problematicen
i samiot nema da se sakas:)
|
Постирано од: Muris
Датум на внесување: 08.Февруари.2008 во 21:22
efendija напиша:
brza напиша:
|
Не би рекол баш така:умре комунизмот,а полека се надевам и атеизмот!-Сега хирурзите операциите ги започнуваат ВО ИМЕТО НА БОГА.....а не во името на Тито или Маркс...или... |
Zarem pacientot treba da mu istakne balgodarnost smao na hirurgot ??? Inache da, hirurzite zapocnuvaat so Gospodovoto ime.
------------- Човекот(инсанот) е само гостин на овој свет(дуњалук).
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 08.Февруари.2008 во 22:36
Muris напиша:
efendija напиша:
brza напиша:
|
Не би рекол баш така:умре комунизмот,а полека се надевам и атеизмот!-Сега хирурзите операциите ги започнуваат ВО ИМЕТО НА БОГА.....а не во името на Тито или Маркс...или... |
Zarem pacientot treba da mu istakne balgodarnost smao na hirurgot ??? Inache da, hirurzite zapocnuvaat so Gospodovoto ime. | ,....pa shto?!!,...i jas chesto go koristam toa,..."bog da chuva",...."ni gospod ne ti pomaga",...."gospod gleda" ,..od gore,."blaze si na tebe" ,....i shto?,....nekoj neupaten shto ke pomisli?,...taka i so niv,...
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Постирано од: Muris
Датум на внесување: 09.Февруари.2008 во 15:33
GOSPOD E TOJ STO TREBA DA MU SE MOLIME, A COVEKOT E ONOJ KOJ SVKOJDNEVNO GRESI.
------------- Човекот(инсанот) е само гостин на овој свет(дуњалук).
|
|