IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Реалност и нереалност
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Реалност и нереалност

Внеси реплика Внеси реплика страница  123>
Автор
Порака
DjSpakY Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 58
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DjSpakY Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Реалност и нереалност
    Испратена: 09.Јануари.2008 во 22:23
STO PODRAZBIRATE POD OVIE POIMI

Изменето од mamma - 12.Април.2008 во 16:48
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2008 во 22:38

NE SAKAM KRAJNOSTI!

LUGJETO KOI ZA TLO PO KOE GAZAT JA IZBRALE REALNOSTA, SE KRUTI, TVRDI, PRESERIOZNI ZA MOI SFAKJANJA.

VO DRUGA KRAJNOST SE PAK NEREALNITE SANJALICI KOI SI LETKAAT VO OBLACINJA I SE PREMNOGU LESNI ZA DA SE PRIZEMJAT.

IAKO MI SE POSIMPATICNI OVIE VTORIVE, SEPAK BEGAM OD KRAJNOSTI.

NI NUDI ZIVOTOT I VREME I MESTO KOGA TREBA DA STOIME CVRSTO NA NOZE, A KOGA NI E DOZVOLENO I PO MALKU DA SI FANTAZIRAME. MENE TOA BAS MI ODI OD RAKA. JA ZEMAM METLATA I KOGA SITE SPIJAT, SI LETKAM VO MOJOT NEREALEN SVETтрепкање

се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2008 во 23:40

23.38.......realno gledano...vreme e za spienje

се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2008 во 23:45
Originally posted by kejt-d-grejt kejt-d-grejt напиша:

23.38.......realno gledano...vreme e za spienje

Баба ми штом че се стемнеше, велеше „Гасете светло, време е за спиење“
Да види сега дека цела ноќ свети светлото, работи телевизорот, вклучен е компјутерот, па некогаш се случи да го заборавиш светлото и во купатило, ќе умре од мака.
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
Mishell_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Јуни.2007
Локација: Sweden
Поени: 575
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mishell_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2008 во 23:54
Realnost ili nerealnost, sonuvac ili realist..Dve krajnosti, a krajnostite ne gi preferiram. Covek koj so ednata noga stoi na cvrsto tlo, a so drugata lebdi vo svetot na imaginacijata? Taka e podobro neli голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2008 во 00:04
Originally posted by Mishell_G Mishell_G напиша:

Realnost ili nerealnost, sonuvac ili realist..Dve krajnosti, a krajnostite ne gi preferiram. Covek koj so ednata noga stoi na cvrsto tlo, a so drugata lebdi vo svetot na imaginacijata? Taka e podobro neli голема%20насмевка

Некогаш нешто убаво ќе се замисли ама како ќе се реализира. Во исто време да бидеш и реалист и сонувач.
Реализмот како правец во уметноста е противречност на романтизмот. Историјата на уметностане помни два толку крајно спротивставени и противречни правци. Иако еден подолг период паралелно опстојуваат и двата на историската сцена. Тие противречности продолжуваат и ден денес, ако не во уметноста,иако можеме и овде да ги сретнеме кај некои правци со предзнакот НЕО, тогаш во погледот на свет на современиот човек: некои луге навистина летаат во облаците, а други со железни чизми газат по тлото.
Кон врв
Mishell_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Јуни.2007
Локација: Sweden
Поени: 575
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mishell_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2008 во 00:10
Originally posted by majstorce62 majstorce62 напиша:

Originally posted by Mishell_G Mishell_G напиша:

некои луге навистина летаат во облаците, а други со железни чизми газат по тлото.

Jas lebdam so zeleznite cizmi na mene голема%20насмевка koi odrzuvaat balans i ramnoteza da ne odletam premnogu visoko..

Кон врв
marco_antony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2006
Локација: Macedonia
Поени: 11062
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2008 во 07:01

Realnost i Nerealnost ...
moze podobro bi odgovarale poimite
Ostvareno i Neostvareno ...

Sekoj covek si ima ostvareni (realni) i neostvareni (nerealni) celi ...

Neostvarenoto e mnogu pogolemo od Ostvarenoto ...

na primer ...
nerelano e deka imam zito ...
no dokolku vo mojot um ...
vo mojata imaginacija ...
imam cel da poseam zito ...
jas toa i ke go imam ...
i ke stane realnost ...

toa si e moze zito ...
ne e na nekoj drug ...

zatoa treba Neostvarenite - Nerealnite raboti ...
koi gi posakuvame ...
ga gi ostvarime i da stanat Realnost ...

PARADISE MACEDONIA
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2008 во 09:31
Реално - нешто што постои, нереално - нешто што постои само во фантазијата,. Се што е реално е остварливо, се што е нереално е неостварливо. Само чудата се исклучоко, а ако правев чуда ќе бев светец.
Кон врв
ZeZnAtA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Регистриран: 26.Мај.2007
Поени: 19172
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2008 во 10:39
moze edno isto "nesto" za nekoj da bide realnost a za nekoj ne i obratno!голема%20насмевка
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2008 во 10:54
Originally posted by ZeZnAtA ZeZnAtA напиша:

moze edno isto "nesto" za nekoj da bide realnost a za nekoj ne i obratno!голема%20насмевка

Ова го сфаќам на следниов начин:
За тебе е реално да леташ, за мене не е
За тебе реално да одиш по вода - за мене не е
за тебе е реално да ги движиш предметите со погледот - за мене не е...
За тебе е реално да оживуваш мртви, да лечи безнадежни случаи - за мене не е.
За тебе е реално да комунициташ со духови - за мене не е.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2008 во 11:18

Ова го сфаќам на следниов начин:
За тебе е реално да леташ, за мене не е
За тебе реално да одиш по вода - за мене не е
за тебе е реално да ги движиш предметите со погледот - за мене не е...
За тебе е реално да оживуваш мртви, да лечи безнадежни случаи - за мене не е.
За тебе е реално да комунициташ со духови - за мене не е.

moze......no i nemora!голема%20насмевка

mozebi jas i ti posakuvame edno isto nesto.....,toa za tebe mozebi e realnost a za mene ne ili obratno......среќа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2008 во 11:23

Ова го сфаќам на следниов начин: За тебе е реално да леташ, за мене не е За тебе реално да одиш по вода - за мене не е за тебе е реално да ги движиш предметите со погледот - за мене не е... За тебе е реално да оживуваш мртви, да лечи безнадежни случаи - за мене не е. За тебе е реално да комунициташ со духови - за мене не е.

mozebi jas i ti posakuvame edno isto nesto.....,toa za tebe mozebi e realnost a za mene ne ili obratno......среќа

ако посакуваш да бидеш нешто тоа е реалност. Но друго пражање се условите што треба да ги исполниш да стане реалност. Значи постои веројатност, доколку се исполнат условите. Во случаите што ги наведов факторот веројатност се исклучува.Мислам дека се разбираме.,,
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2008 во 11:29

Ова го сфаќам на следниов начин: За тебе е реално да леташ, за мене не е За тебе реално да одиш по вода - за мене не е за тебе е реално да ги движиш предметите со погледот - за мене не е... За тебе е реално да оживуваш мртви, да лечи безнадежни случаи - за мене не е. За тебе е реално да комунициташ со духови - за мене не е.

ако посакуваш да бидеш нешто тоа е реалност. Но друго пражање се условите што треба да ги исполниш да стане реалност. Значи постои веројатност, доколку се исполнат условите. Во случаите што ги наведов факторот веројатност се исклучува.Мислам дека се разбираме.,,

da,se razbravme!среќа

no,mislam deka ti ja zgresi temata........ova ne e "Мистерии и астрологија "среќа
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.