![]() |
|
Реалност и нереалност |
Внеси реплика ![]() |
страница 123> |
Автор | ||||
DjSpakY ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Група ![]() ![]() Регистриран: 10.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 58 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 09.Јануари.2008 во 22:23 |
|||
STO PODRAZBIRATE POD OVIE POIMI
Изменето од mamma - 12.Април.2008 во 16:48 |
||||
![]() |
||||
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
NE SAKAM KRAJNOSTI! LUGJETO KOI ZA TLO PO KOE GAZAT JA IZBRALE REALNOSTA, SE KRUTI, TVRDI, PRESERIOZNI ZA MOI SFAKJANJA. VO DRUGA KRAJNOST SE PAK NEREALNITE SANJALICI KOI SI LETKAAT VO OBLACINJA I SE PREMNOGU LESNI ZA DA SE PRIZEMJAT. IAKO MI SE POSIMPATICNI OVIE VTORIVE, SEPAK BEGAM OD KRAJNOSTI. NI NUDI ZIVOTOT I VREME I MESTO KOGA TREBA DA STOIME CVRSTO NA NOZE, A KOGA NI E DOZVOLENO I PO MALKU DA SI FANTAZIRAME. MENE TOA BAS MI ODI OD RAKA. JA ZEMAM METLATA I KOGA SITE SPIJAT, SI LETKAM VO MOJOT NEREALEN SVET |
||||
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
||||
![]() |
||||
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
|||
23.38.......realno gledano...vreme e za spienje |
||||
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
||||
![]() |
||||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
|||
Баба ми штом че се стемнеше, велеше „Гасете светло, време е за спиење“ Да види сега дека цела ноќ свети светлото, работи телевизорот, вклучен е компјутерот, па некогаш се случи да го заборавиш светлото и во купатило, ќе умре од мака. |
||||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||||
![]() |
||||
Mishell_G ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Јуни.2007 Локација: Sweden Статус: Офлајн Поени: 575 |
|||
Realnost ili nerealnost, sonuvac ili realist..Dve krajnosti, a krajnostite ne gi preferiram. Covek koj so ednata noga stoi na cvrsto tlo, a so drugata lebdi vo svetot na imaginacijata? Taka e podobro neli
![]() |
||||
![]() |
||||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
|||
Некогаш нешто убаво ќе се замисли ама како ќе се реализира. Во исто време да бидеш и реалист и сонувач. Реализмот како правец во уметноста е противречност на романтизмот. Историјата на уметностане помни два толку крајно спротивставени и противречни правци. Иако еден подолг период паралелно опстојуваат и двата на историската сцена. Тие противречности продолжуваат и ден денес, ако не во уметноста,иако можеме и овде да ги сретнеме кај некои правци со предзнакот НЕО, тогаш во погледот на свет на современиот човек: некои луге навистина летаат во облаците, а други со железни чизми газат по тлото. |
||||
|
||||
![]() |
||||
Mishell_G ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Јуни.2007 Локација: Sweden Статус: Офлајн Поени: 575 |
|||
Jas lebdam so zeleznite cizmi na mene ![]() |
||||
![]() |
||||
marco_antony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
|||
Realnost i Nerealnost ... moze podobro bi odgovarale poimite Ostvareno i Neostvareno ... Sekoj covek si ima ostvareni (realni) i neostvareni (nerealni) celi ... Neostvarenoto e mnogu pogolemo od Ostvarenoto ... na primer ... nerelano e deka imam zito ... no dokolku vo mojot um ... vo mojata imaginacija ... imam cel da poseam zito ... jas toa i ke go imam ... i ke stane realnost ... toa si e moze zito ... ne e na nekoj drug ... zatoa treba Neostvarenite - Nerealnite raboti ... koi gi posakuvame ... ga gi ostvarime i da stanat Realnost ... ![]() |
||||
![]() |
||||
![]() |
||||
|||
Реално - нешто што постои, нереално - нешто што постои само во фантазијата,. Се што е реално е остварливо, се што е нереално е неостварливо. Само чудата се исклучоко, а ако правев чуда ќе бев светец.
|
||||
|
||||
![]() |
||||
ZeZnAtA ![]() Сениор ![]() ![]() Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
|||
moze edno isto "nesto" za nekoj da bide realnost a za nekoj ne i obratno!
![]() |
||||
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
||||
![]() |
||||
|||
Ова го сфаќам на следниов начин: За тебе е реално да леташ, за мене не е За тебе реално да одиш по вода - за мене не е за тебе е реално да ги движиш предметите со погледот - за мене не е... За тебе е реално да оживуваш мртви, да лечи безнадежни случаи - за мене не е. За тебе е реално да комунициташ со духови - за мене не е. |
||||
|
||||
![]() |
||||
ZeZnAtA ![]() Сениор ![]() ![]() Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
|||
moze......no i nemora!
![]() mozebi jas i ti posakuvame edno isto nesto.....,toa za tebe mozebi e realnost a za mene ne ili obratno......
![]() |
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
ако посакуваш да бидеш нешто тоа е реалност. Но друго пражање се условите што треба да ги исполниш да стане реалност. Значи постои веројатност, доколку се исполнат условите. Во случаите што ги наведов факторот веројатност се исклучува.Мислам дека се разбираме.,, |
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
da,se razbravme!
![]() no,mislam deka ti ja zgresi temata........ova ne e "Мистерии и астрологија "
![]() |
||||
|
||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |