|
Ваша поезија |
Внеси реплика | страница <1 979899100101 146> |
Автор | |
Stojadin Lord
Сениор Регистриран: 30.Јуни.2008 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
uzmi me kuci
i pokri s's tu rogozinu podaj mi tuj malo unuce u ciglu skriveno i ostaj da tako budan u mraku s's ocima kolutam i daj mi sav tj kuk*ruz da pogutam |
|
Stojadin Lord
Сениор Регистриран: 30.Јуни.2008 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
more mani mi se zeno, mani s's puta
evo me opet stisak uhvatio e toliko mi je od tebe muka |
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЗАДОЦНЕТИ ПАТНИЦИ
Ги стокмуваш ли усните како и тогаш Кога од коприните на сонот Шиеше проѕирни фустанчиња За куклите на твоите бакнежи, Толку немирно растрчани по ливадите На мојата срамежливост Толку топло задишани по нагорниците На моите обиди да излезам од детето Што копнееше да ѕирне во шивалната Во која твоите марифети Личеа на вештини на маѓосничар Моите бакнежи сеуште талкаат Од една до друга адреса, Како задоцнети патници низ времето Што и самото ги заборавило изворот И мигот на своето откровение, И го бараат волшепството Што остана заклучено во шивалната Во која никој повеќе не шие Проѕирни фустанчиња Со марифет на циркуски маѓосничар... А толку многу сакам да ти испратам Шишенце мирис на косено сено Од ливадите на мојата срамежливост... |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Селска
Страв од невреме ги кине нишките на спокојот што како пајажина се исплеле по несобраните плодови на нивите. Потемнетите икони овде, со векови трепкаат во ритамот на селска простодушност. Жените не се одвикнале да го слушаат Бог во гласот на домаќинот, кој цврсто го стега стапот, и оној за превоспитување и оној за продолжување на родот. Овде грмотевиците се тркалање на буриња по небото или звук од шумно пречкртување на името на столетен старец од книгата на живите. Овде и причината има своја причина, и небото има свое поднебо. Овде животот е тромо вдахнување на среќниот миг дека облаците на бурата денес ги одминаа посевите. |
|
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
PURE ECSTASY Can you,
oh, feel the glow of my passion, ...with my desires... ...kisses, lips...oh, on your neck...lingering sweetest perfume...
...your fingertips so warm, In a silence of total eclipse my eyes are closed ...ecstasy...I can feel...coming soon... Luscious cravings, sweetest love ...and down...again in, erotic harmony... ...carrying you, before the blazing fire, Love's... desire |
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Одамна ме немало тука.....
Во ноќта темна и глува како ледена кралица чекори чекори газејки по молкот, чекори по нечијо срце. Зад себе ги остава сите спомени, и добри и лоши се помири. Зад неа е сето она што денес ја прави ледена зад неа е секој нечист збор погазен и одамна исфрлен од колосек. Полека гранките се одбиваат од нејзе таа ги одбива сите тие маани. Нежно си шепоти во себе не допира ништо до нејзиното срце. Дали некој очекува да се сврти? Дали некој зад неа ја следи? Дали некој над неа ноќе бдее? Дали сето ова е навистина само нов лист! Сврти се, насмевни се...уште еднаш за последен пат... Како месечевиот глас да го слушна го стори тоа и се изгуби во темнината со својата леденина.... |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pleska vreska
mila em draga ona u sred moja faca po krvaviot nos, me drobi i gazi so stikla tenka, da se bunam sila nemam zosto potesko mi biduva koga vrata ke mi tresne po krvaviot nos, i tenki stikli po skali tropkaat udolu so po nekoja kletva gadna za mene nameneta i kade pretepan kako kuce mast sto saka so zelba da me dotepa, ama na kratko samo, kolku pamet da mi dojde, a sila da se bunam nemam, vozot zaminuva bez da go stignam da mozam od zamor pagajki na sina, na krvaviot nos. |
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
х х х
Ветрот - насилен љубовник - ги искрши сончогледите. Умираат насмеани. |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sonce nas predavnik
nie stoime dvajca a frla edna senka edna , kako linija tenka koja ne izdava Sonce predavnice |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zarce od cigara
usni mi gori, mislam me baknuvas, ne mislejki na kamenot sednat dodeka vetrot i prasinata me guskaaat, zad mene pustina, a i pred mene. Otvaram novcanik slika tvoja da vidam, no od tamu samo pesok ispaga i samo vremeto tece pred mene, dodeka bregot se roni brzacite me povlekuvaat Tanatos raka mi pruza, samo toj prijatel mi bidna zosto veli bliski sme, zosto na nas mislat, no ne ne sakaat ni najmalku iako olesnuvanje od bolki davame, iako sloboda im pruzame. |
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЖИГОЛО
Пожолтените ридишта Разнижуваат монистри од воздишки, Ветрот разнесува коледарски огнови Низ мртвиот воздух… Дали времето е погрешно Или потпалувачот е некој заспан Талкач по неговите неизоднини Кој мора да си ја зврши работата Како недоквакан жиголо Што за грст фалби Ги распалува огништата Во сушните постели… Никој не ги сака потпалувачите, А нешто пријатно Се вовлекува под кожата Сепак... Изменето од majstorce62 - 11.Јули.2008 во 21:03 |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Velis deka mojata ljubov te gusi,
velis, deka sum kako nekoja gnasna bolest, koja ne ti dava na noze svoi da zastanes, zaradi mojot kuceski pogled, velis, deka zaradi mene kucka ne mozes da bides, losa i zlobna kakva i si bese. A jas vidov samo devojce uplakano megu cvetovi raznobojni na livada kade sonceto zaoga sto go cuvas vo sebe kako vo zandana temna, iako so anglesko lice zelno za nasmevka, za trcanje so bosi noze po rosata sveza. |
|
ПодВодно
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
xxx
со сплескани камења правиме жапчиња во водата твоите и моите кругови се пресекуваат се среќаваат и разминуваат Изменето од filmadzijka - 12.Јули.2008 во 09:58 |
|
ПодВодно
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
х х х
утрото се отплеткува од розевите чаршафи. мирисна топлина и постелнина на куп. летен с`клет. |
|
Внеси реплика | страница <1 979899100101 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |