IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Југоносталгичар сум...признавам
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Југоносталгичар сум...признавам

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 96979899100 213>
Автор
Порака
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 10:24
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Јас знам дека неможам да ве натерам Југославија да ја заборавите - не ни пробувам бидејки и јас неможам да ја заборавам - па била дел од мојот живот.Она што пробувам е да ве наведам на пат каде што вашето материјално размислување ке го барем преполовите со духовно и национално размислување поради добробит на идните генерации.Зошто?Затоа зошто децата растејки во некои искривени приказни за некоја прекрасна југославија мислат дека и тие можат да лежат на работа,ништо да не работат а плата да земаат.Тоа заврши со завршување на југославија,треба денес да си кажеме колку здрава и богата била духовно Македонија пред југославија - па едни од најдобрите еснавски мајстори,културни дејци,писатели и разноразни творци потекнуваат од Македонија пред југославија.
Прашањето до вас е зошто денес нема такви луѓе или се помалку ги има,зошто нивниот дух е искривен во некоја замислена теорија на југоносталгичарство,неработење а земање плата - каде е професионализмот и прашање дали воопшто имало професионализам во минатото кога Македонија била дел од југославија.
И неможам да ве оставам да уживате во југоносталгичарство бидејки вие сте мои луѓе а јас да дозволам да патите од таа агонија нема да дозволамголема%20насмевка

...bate...ne ne leci..ostaj ne...barem spomenite ni se ubavi...големо%20гушкање...teshko na toj shto kje mu gi zemesh ubavite spomeni... togash poarno ubij go...a za ljubovta kon zemjata ni... dosta e shto kup generaciii nauciv da stojat mirno...i so ljubov da ja peat Denes nad Makedonija se ragja... i toa glasno...среќа   da se cue do Grcija.. posebno ona Goce Delcev, Dame Gruev, Pitu Guliнамигнување

Изменето од mamamd - 09.Ноември.2008 во 10:27
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 10:25
jas kje ti platam ama nemoj da me lecis .......смеење
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 10:28
Нема излез - вие сами признавте дека боледувате од југоносталгичарство - мора да се лечи,а кога ке се излечи ке бидете најбогати луѓе на светотголема%20насмевка
Кон врв
DelijaSkopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2008
Поени: 1580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 10:28
Originally posted by Vladimir88 Vladimir88 напиша:

Ехх море кога ќе се сетам дедо ми кога зборуваше дека Македонците сакале да создадат независна држава, па овие од горе почнале да праќаат тука агенти и да го заплашуваат народот дека ако не влеземе во таа федерација ќе биде лошо за нас...м.м.е.

Еххх мореее...   А зошто дедоти не отишол да прави независна Македонија во Пирин или Егеј...??? Ех море... Па да си немале проблем со тие "горе", па ќе си направеле независна Македонија на делот во Бугарија или Грција и готово...
Што мислиш зошто тоа не е така...???   Ех мореее...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 10:30

Нема излез - вие сами признавте дека боледувате од југоносталгичарство - мора да се лечи,а кога ке се излечи ке бидете најбогати луѓе на светотголема%20насмевка

И јас викам дека за вас нема излез... Кога ќе се излечите од ВМРО-вството, тогаш ќе станете побогати...   ...во главата...!!!
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 10:30
Originally posted by DelijaSkopje DelijaSkopje напиша:

Ехх море кога ќе се сетам дедо ми кога зборуваше дека Македонците сакале да создадат независна држава, па овие од горе почнале да праќаат тука агенти и да го заплашуваат народот дека ако не влеземе во таа федерација ќе биде лошо за нас...м.м.е.

Еххх мореее...   А зошто дедоти не отишол да прави независна Македонија во Пирин или Егеј...??? Ех море... Па да си немале проблем со тие "горе", па ќе си направеле независна Македонија на делот во Бугарија или Грција и готово...

Ех па немаше потреба од тоа ние знаеве дека ако на србите им ја дадеме војводина тие ке ни ја дадат јужната бановинасмеење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 10:31
А ИНАКУ ШТО СЕ ОДНЕСУВА ДА ЈУГОСЛАВИЈА...!!!   
ТОА ШТО ТОГАШ СЕ ИЗГРАДИЛО Е ТОЛКУ МНОГУ, ШТО ОВИЕ ДЕНЕШНИВЕ НЕМОЖАТ НИ ДА ГО ОКРЕЧАТ...!!! Ете толку...!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 10:31

a ti si demek , mnogu bogat ? смеење ... aj kazi mi ama iskreno .... koga si tolku bogat sto si " golem " Makedonec , smees li navecer , posle polnokj na primer , bez strav da pojdes vo nekoe albanski etnicko selo ? eve na primer , aracinovo ? a ? голема%20насмевка
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 10:33
Јас сум Кумановец - скоро секој викенд одиме на Липково по риба а ти?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 10:35

Ех па немаше потреба од тоа ние знаеве дека ако на србите им ја дадеме војводина тие ке ни ја дадат јужната бановинасмеење

Значи пак било со договор така...??? Акде нека ти биде ... ние сме им ја дале Војводина... Ај израдувај се...   Ама ако сме биле толку големи борци лесно сме можеле да си ја земеме Пиринска... На крајот на краиштата после втора светска војна Бугарија била губитникот и од неа тогаш многу полесно можело да се земе Пирин отколку од Србија како победник во втора светска војна...!!!   Ама ај, нека ти биде така како што мислиш... Уморен сум од објаснувања...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 10:35
znam .... minatata nedela citav nekade samo ne mi teknuva kade голема%20насмевка .... inaku , tokmu okolu lipkovo vo momentov ima podosta pripadnici na spec . sluzbi na MVR .... so eden od niv se slusam redovno ... so kumceto ... tokmu poradi sigurnosta i bezbednosta se tamu ... za da ne vi preci pri ribolovot nikoj смеење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 10:35

Да не идеше и во 2001 таму по риба...???
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 10:37
Неееееееееееее ние тито го слушавме и ги оставивме браќата во пиринска и егејска да бидат поклани како пилиња за да можеме на југославија војводина,истра и трст да и ја дадеме - затоа и денес ги величиме жикица и заморчек а нашите борци од пиринска и егејска не ги ни знаеме по имињанамигнување
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 10:38

Да не идеше и во 2001 таму по риба...???

2001 бев во лов,па малку и бам бам си игравме со другарите од липковскоголема%20насмевкаСе е рекреацијаголема%20насмевка

Изменето од Boogie - 09.Ноември.2008 во 10:38
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 96979899100 213>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.