![]() |
|
Што читате моментално |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 9394959697 163> |
Автор | |
fragola ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
I ja
![]() |
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
E Bah
![]() |
|
![]() |
|
Valeta ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 24220 |
Мост преко вечности - Ричард Бах
|
|
Вистината е нашата најценета сопственост. Затоа ја употребуваме толку штедливо.
|
|
![]() |
|
nnikol ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3198 |
Gi posetuvam sajtovite na nasite i dr.vicoteki i so apetit gi citam,no nisto tolku ne me nasmea i voodusevi kako postot na zbunet!duhovitost i vedrina obvitkani vo intelekt!go pocituvam to!retka kombinacij na denesnicava.
:)] zbunet!super si! ![]() ja citam;idnina-dijagnostika na karmata od S.N.Lazarev ![]() |
|
подобро е да ти завидуваат одколку да те сожалуваат
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
![]() |
|
![]() |
|
Lady Blue ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8431 |
"Vo Drustvo Na k*rtizanata" - Sara Dunant
|
|
![]() |
|
james dean ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Стручна литература.... ![]() |
|
![]() |
|
moira ![]() Сениор ![]() ![]() ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
..."Metamorfozite"- Ovidij...
|
|
![]() |
|
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
![]() |
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
![]() |
|
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
кратки новели од Стефан Цвајг
|
|
![]() |
|
Majkl ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Ivo Andric: Smrt u Sinanovoj tekiji - raskaz za poslednite misli pri smrtta na eden chestit dervish koja zatropa na negovoto srce pri edno predavanje pred drugite sledbenici vo Sarajevo. Covekot ne znaese nitu za vkusot na kafeto nitu alkoholot nitu cigarite a so zena imase samo dve sredbi: kako mal pri igranje kraj rekata zdogleda zenski trup po poplavata, drugiot pat vo Carigradskata tekija koga ekoja devojka ja brkaa nekoi razbojnici. I dvata pati ne smogna sila da gi izvesti za tie traumaticni nastani drugite ludje. Pri poslednite izdishki povtorno mu ozivuvaat samo tie dve secavanja, koi na krajot gipredava vo molitva kon Allah. Raskazot e od malata zbirka: Prica o vezirevom Slonu
Изменето од Majkl - 30.Ноември.2008 во 11:53 |
|
![]() |
|
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12852 |
...."anatomija jednog morala"...Milovan Gilas
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
![]() |
|
doriangray ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Опсесивен компулсивец Регистриран: 03.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1460 |
Демијан ~ Херман Хесе (по трет пат ![]() |
|
Don't tell me what to do 'cause I'll never be uptight like you.
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change. And if you're talking about my life you're only wasting your own time! |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 9394959697 163> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |