![]() |
|
Југоносталгичар сум...признавам |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 9394959697 213> |
Автор | |||
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
...dedo mi beshe partizan...ama zaradi baranje da se odi na Solun ne mu dadoa penzija...pa shto...pak specali... mu konfiskuvaa imot...pak si go vrativme... i sega zaradi toa da vikam deka ne ziveev ubavo... |
|||
![]() |
|||
Vladimir88 ![]() Сениор ![]() ![]() "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
||
Епа треба да викаш.. зошто треба да викаш размисли самата...
И мајка ми пример не се жали од животот во Југославија, сигурно било убаво не викам не, но треба и некои работи да се обелоденат веќе во врска со таа Југославија, не било се сјајно како што викаат другите... |
|||
![]() |
|||
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
||
Zosto denes nemaat doblest samostojnite politicari da gi zastitat interesite na svojot narod? kolku ramkovniot dogovor e interes na makedonskiot narod? ili priznavanjeto na Kosovo? ili konfliktot 2001? Knoflikt , molim te, Trajkovski kako vrhoven komandant da proglasi voena sostojba ni vikase nema nisto , a za Ohrid vrtese od kaj Prilep .... ili Georgievski po koj zalude pola narod , pa kade e denes toj golem makedonec ? izvini ama denes bas i ne ziveeme slobodno |
|||
![]() |
|||
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
||
Ти гледаш себично - зошто тогаш кога се жалиш на државата не се жалиш само на самата себе - зошто гледаш други луѓе.
Многу луѓе изгубиле се вклучувајки ги и животите,ако ние нашите деца не ги научиме како да се почитуваат вредностите како слобода,пожртвуваност за сопствениот народ што очекуваш тие деца утре да направат за државата - ке гледаат што повеке да крадат и да збришат на подобро место. Јас заинает не пишувам,пишувам така како што секоја земја го сваќа своето минато,сите генерации градат карактер над некој херој - дали нашиот херој треба да биде СФРЈ и тито,манипулација,задолжување и приморување да се сака нешто што е вештачки створено.Вие знаете за себе ,јас така моите деца нема да ги учам ![]() |
|||
![]() |
|||
Vladimir88 ![]() Сениор ![]() ![]() "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
||
А мислиш Југославија имаше доблест да не заштити така...абе седи таму, затоа кога беше граѓанската војна не ги пуштија војниците да дејствуваат во Грција туку на нашите тука дури и им се заканија и им рекое дека ќе им помогнат само во оружје....... и што добија од тоа оружје.. Две пушки и три пиштоли така? Изменето од Vladimir88 - 08.Ноември.2008 во 23:09 |
|||
![]() |
|||
Гостин ![]() Гостин ![]() |
||
Буги за тие лекции земи си русин за учител
![]() Изменето од Царевић - 08.Ноември.2008 во 23:08 |
|||
![]() |
|||
moira ![]() Сениор ![]() ![]() ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
||
Vlade zarem ne chitash deka prekrasno bilo!
Seto toa shto ni se sluchuva denes e posledica od minatoto i od vladeenjeto na komunistite i segashnive neo-komunisti so modificirano ime na chelo so papata i od gragjani na ovaa drzhava koi nemaat nacionalna svest! Patem fabrikite gi privatizirashe Jane Miljoski minister na modificiranite komunisti, sin na onoj koj nacionalizirashe vo vremeto na Tito, Miljo Miljovski! Изменето од moira - 08.Ноември.2008 во 23:11 |
|||
![]() |
|||
||
Татко гради,син растура лолололо
|
|||
![]() |
|||
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
||
Па и русин знае да не плука по свое - Путин го обнови Лениновиот мавзолеј а ги ископа и телата на царската руска фамилија и ги погреба со сите државни почести,тоа е дух,тоа е градење на нација - нешто што ние од тито изгледа неможеме да го имаме ![]() |
|||
![]() |
|||
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
||
..jas si ostanuvam na moeto...vie na vasheto... ubavo mi beshe togash... ubavo fala bogu mi e sega ...dodusha moze i poubavo da mi bide... se nadevam kje bide poubavo i za moite deca...vnuci...da ne mora da baraat vizi i da si odat od tuka pa nekade od daleku da im kazuvaat na drugi tuka kako da ziveat vo siromashtija ama da izdrzat...
|
|||
![]() |
|||
moira ![]() Сениор ![]() ![]() ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
||
...shto toa izgradil tatko mu...shto go zema imotot na onie koi znaea da stopanisuvaat so nego i go dade na direktorcinja so zavrshen k*rs vo Kumrovec? |
|||
![]() |
|||
||
Мислев за пожртвуваност за мајковината али пак ја укапира мислата ![]() |
|||
![]() |
|||
||
Еее да видиш и тоа ,сега дали и толку имаат некои директорчиња завршено ![]() |
|||
![]() |
|||
||
...ne be, denes se site nepismeni...zatoa i ne ja znaat istorijata na svojot narod i ne ja pochituvaat drzhavata... |
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 9394959697 213> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |