IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Југоносталгичар сум...признавам
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Југоносталгичар сум...признавам

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 9192939495 213>
Автор
Порака
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Статус: Офлајн
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 21:48
Поради таа Југославија ние иднина немаме - поради тој тито ние денес неможеме да тргнеме напред - не зборам за работни акции и камениот мост,тие нема да се заборават,камениот мост ке стои а акциите ке ги памтат тие што изгубиле невиност на нив - но што станува со Егејска и Пиринска Македонија,кога повторно ке може Македонија да стане обединета како што можеше 45/50год. Тешко ке може прокоцканото да се врати и изгубените животи да се прежалат - сите вие гледате на некоја финансиска да не кажам благодетна иднина но заборавате дека без јак старт тешко добар финишнамигнување
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 21:53
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Поради таа Југославија ние иднина немаме - поради тој тито ние денес неможеме да тргнеме напред - не зборам за работни акции и камениот мост,тие нема да се заборават,камениот мост ке стои а акциите ке ги памтат тие што изгубиле невиност на нив - но што станува со Егејска и Пиринска Македонија,кога повторно ке може Македонија да стане обединета како што можеше 45/50год. Тешко ке може прокоцканото да се врати и изгубените животи да се прежалат - сите вие гледате на некоја финансиска да не кажам благодетна иднина но заборавате дека без јак старт тешко добар финишнамигнување

...daj te molam nemoj seta vina da ja prefrlash na toj period...pa shto ne se spoile pred toa... i samiot znaesh deka istorijata se poigrala so mnogu narodi na balkanot...nekoi imperii propagjaa drugi se vozdignuvaa...
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 22:04
Тоа било тоа - тито ја продал Македонија за Трст и Истра - мене ми е јасно дека кога еден Хрват би решавал што му е помило дека ке реши за својата хрватска но вие ме изненадувате - како може на тоа на сите да им е јасно ама на нас Македонците сеуште не ни е јаснозбунетост
Незнам и не ве разбирам а верувам дека треба да се напише и да се знае за да не се заборави,тие луѓе своите животи ги дадоа за да не влезат во титова југославија а вие Македонски животи погазувате за да издигнете финансиска добробит која веке никогаш нема да дојденамигнувањеЧудно ама вистинито,вакво нешто Србин,Хрват,Словенец па дури и Босанец и Црногорец не прави - шиптарите не ги ни спомнувам

Изменето од Boogie - 08.Ноември.2008 во 22:05
Кон врв
biljana.madrid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Прилепчанка

Регистриран: 22.Ноември.2007
Локација: Spain
Поени: 358
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај biljana.madrid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 22:10
Boogie, jas gledam ti mnogu si po istorijava (se sheguvamголема%20насмевка)... te razbiram... logichno e da se misli deka poradi toa sto ni se sluchilo porano sega sme malku pozaostanati. Toa da, ubav izgovor e...ama vazi samo za prvite godini po osamostojuvanjeto... 18 godini sme nadvor od YU i uste tie ni se krivi...

Jas sum za idninata... sto se sluchilo se sluchilo... losa sreka nasha... ama nikako da se pomirime so segashnosta i da gledame kon idninata... nie toa go mozime...

A i temava mi e zaradi toa mnogu glupa... Jugonostalgichar bil... ubavo de!!! Ne deka ne e chovekot vo pravo... navistina podobro se ziveeshe ama navistina ste dosadni be!!! Aman!!!

Zaradi vakvi razmisluvanja ne odime napred... Sami sme si krivi za sé!!! Ama za sé!!!

Na koj ne mu se bendisuva Makedonija - aj prijatno!!!

Прилепчанка
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 22:10
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Поради таа Југославија ние иднина немаме - поради тој тито ние денес неможеме да тргнеме напред - [/IMG]

Boogie vo taa Jugoslavija Makedonija ja dobi svojata idnina , avtonomija koja nikogas ja nemala pred toa . Toj Tito mnogu napravi za site narodi na Jugoslavija pa i za makedonskiot.

I najnakraj ne bladame nie koga zboruvame kako rabotite funkcioniraa togas , imase negativnosti , no zosto morase sega ovie golemite makedonci se da unistat, zosto ne go nadgradija , moderniziraa veke postoeckoto? tuku razgrabaa se za evtini pari i preku nok stanaa tajfuni.
Stvarno ne mi e jasno kako toa ne vi smeta.

pa sekoj rabotnik dvoese od svojot licen dohod samopridones za bazeni , za igralista , zosto ne im se vrati na sekoj rabotnik del od parite koga tie objekti se privatiziraa?

denes nekoj zema ogromni sumi na ime honorar za nesto sto mu e rabota , a nie site treba da molcime i da velime bravo, vazno nasi se , Makedonci ... a kolku se nasi ili podobro da recam svoi, koga niedna odluka ne e po volja na narodot koj gi stavil tamu?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 22:13
вакво нешто Србин,Хрват,Словенец па дури и Босанец и Црногорец не прави - шиптарите не ги ни спомнувам

tuka gresis mnogu, vo site poranesni rapubliki postoi nostalgija za tie vreminja , edinstveno kaj albancite ne...od niv se pocna , od niv se rasturi Jugoslavija
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 22:15
Originally posted by biljana.madrid biljana.madrid напиша:

sekako za toa si ti vo Spanija, za nie si ostanvme vo nasata Makedonija
Кон врв
biljana.madrid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Прилепчанка

Регистриран: 22.Ноември.2007
Локација: Spain
Поени: 358
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај biljana.madrid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 22:16
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

Ne me poznavash i ne znaesh zoshto sum tuka... samo me davite so ova.. vie odamna ste so umot na drugo mesto i so gordost toa go kazuvate pa nikoj ne ve zadeva...лутина

Изменето од biljana.madrid - 08.Ноември.2008 во 22:20
Прилепчанка
Кон врв
zenmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Регистриран: 05.Јануари.2007
Поени: 4262
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 22:17
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

Arno i kaza

Kade be prijatno , kaj ke odam so ovoj pasos . Srbija ili Albanija збунетост
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 22:19
Чекајте чекајте - не ми е јасно,дали вие сеуште ги читате оние книги за тито и југославија од пред седумдесетите години,па зар не гледате колку книги излегоа за тоа тито што направил не само на Македонија туку на сите нации во југославија,зар не гледате колку документарни филмови излегоа за неговата превртливост и самобендисаност.Аман те бе луѓе вие перде ли на очи имате,Биљана знам јас како и каде треба да напредува една држава за 18 год. но замисли Македонија денес море да има дали нема Европа интерес за нас да има,замисли Пирин планина да е у Македонија дали за туризам само Охрид ке го имаме.
За денешниве Македонци не кажав ни трунка збор - пишувам цело време дека плукате по луѓе кои го изгубиле својот живот за да Македонија биде обединета и независна,самостојна држава - дали вие сте ја прочитале прокламацијата на АСНОМ некогаш.
Лелеееееееее свој човек да се гази за марпшаловото име да остане вечно - бравозбунетост
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 22:19
Чудна работа викате иднина за општествено уредување што е скоро античко,а минано за скоро ново
Кон врв
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 22:21
Тито не ја обедини македонија и ја растури Србија.Единствено работеше он за Словенија и Хрватска за другите републики ни око не му трепнуваше.
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 22:24
----------------------------------------------------------------
...mislam deka ova e mnogu ne dolicno... ne moze da se manipulira... dase imputiraat raboti nekomu... proteruvanjata se karakteristicni za fashisticki zemji i narodi...proteruvanja vidovme od grcite vrz egejcite...zatoa... malku pretpazlivo so izjavite...ne e na odmet... edno e diskusija i stav... drugo e iskazuvanje neprijatelstvo...
boogie..se soglasuvam deka mozelo da se odi na Solun...ama ne zaboravaj deka Grcite bea sojuznici so Anglicanite... a Italija beshe fashisticka... nejze polesno mozeshe da i se zeme teritorija... a i vistina e deka Tito si gledashe za tie teritorii...primorje e primorje...strateshkite i ekonomskite moznosti bea pogolemi...
Кон врв
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 22:25

Boogie, jas gledam ti mnogu si po istorijava (se sheguvamголема%20насмевка)... te razbiram... logichno e da se misli deka poradi toa sto ni se sluchilo porano sega sme malku pozaostanati. Toa da, ubav izgovor e...ama vazi samo za prvite godini po osamostojuvanjeto... 18 godini sme nadvor od YU i uste tie ni se krivi...

Jas sum za idninata... sto se sluchilo se sluchilo... losa sreka nasha... ama nikako da se pomirime so segashnosta i da gledame kon idninata... nie toa go mozime...

A i temava mi e zaradi toa mnogu glupa... Jugonostalgichar bil... ubavo de!!! Ne deka ne e chovekot vo pravo... navistina podobro se ziveeshe ama navistina ste dosadni be!!! Aman!!!

Zaradi vakvi razmisluvanja ne odime napred... Sami sme si krivi za sé!!! Ama za sé!!!

А што мајка бараш у Шпанија тогаш?
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 9192939495 213>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.