|
Ваша песна,состав или што било напишано |
Внеси реплика | страница <1 9192939495 138> |
Автор | |
Omar
Сениор Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се познававме од деца мали,
Ти ист како мене,близнаци, Плава коса и облека скапа, Но што ли се случи,настапи ти... Ја сакав неа,добро знаеше и ти, Ме бодреше секогаш и делеше совети, А сега го превземаш најдрагото,фала ти... Ти знаеше дека така ќе биди, Но бодежот со ножот те засити, Смеењата лажни,прегратки ладни, Се изгуби во твоите фантазии.... Можеш и да негираш ако сакаш, И в лице да гледаш,да не ти е мака, Но добро незнам дали ме знаеш ти, за најмило човек би убил..... Можи кога ќе ме погледнеш в очи, ќе ти биде лесно здраво да кажиш, Но никогаш,никогаш нема да бидам, Тој што некогаш си го поразил.... |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
то момче ... дај по една рачија да прославиме
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zimi se ke go kazam
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од zbunet - 25.Мај.2009 во 14:19 |
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И поглед кон горе , Кон тој што е голем, Што ги влече сите конци изгризани од старите молци, И илјада зошто без одговор еден , без одговор вреден, И удари ниски,до земјата блиски, И крвави колена со старите лузни И триста воздишки пусти. И бродолом каде тонат бродовите бели, И солзи две кофи цели. И наместо душа ,оревче мало, Каде се натуткано се збрало, Секој збор,секој чекор и тој ...... Погледот со прекор. И стискање заби и молба времето да мине И крајот што се гледа дека наскоро конецот ке се скине. Изменето од marija1000 - 25.Мај.2009 во 16:36 |
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
Omar
Сениор Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ТИ
Ти сакаш да ме прочиташ, Но мисла темна ме облеала, Ти сакаш да дишиш, Но јас не ти дозволувам, Ти сакаш да ме почувствуваш, Но камен ни е кожата, Ти ја бараш причината, Но таа слепо те повикува, Ти бараш да ти верувам, Но вербата прва ме откажа... Извини ако те збунив, Но ете ни јас не сакам, Но ќе се преобразам, За тебе ќе се променам... Јас почнав да паѓам, Немој не ме подигај..... |
|
Omar
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Можеби ќе викаш и ќе плачеш,
На колена ќе молиш,ќе колниш, Но нема да можеш ништо да сториш... Јас не сум сопственоста твоја, Те молам разбери,оди, Трпејќи безкрајно,липајќи до зори, во срцето дупка,тука ме боли... Друг од вчера станав, ништо на пат не ми стои, самотијата другарка ми стана, убиец во доцните ноќи... |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Балони ти умееш да сториш
и од капка сапуница ако ја не ти да ме прецени ти реков немам таква сила да бидам онаков каков сакаш да имаш. Трапав сум раце две леви имам да слушаш не сакаше дур по јајца газам дур гневно пцујам пола ги искршив на секој чекор кога внимавам баш тогаш се лизнувам. |
|
Omar
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ми велиш се заборави,
и само напред продолжи, солзи со ракав забриши, на сето минато заборави... Плачеш солзи крвави, од несреќа облеани, обвиткан во сомнежи, долги ноќи неспани... Бакнеж прими ти, тој ќе ти помогни, само ден заборави, ме имаш мене ти... ПОСВЕТНА НА ЕДЕН ДРАГ ПРИЈАТЕЛ ОД ФОРУМОТ, Blueprayer.... |
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dadino toa ubavo a dadino ke ti rece...
Samo sigurna raka ke te odnese kon praviot pat Samo iskrena nasmevka ke te nasmee od srce Samo onoj sto ja znae tvojata taga ke ja iskoreni Samo verniot prijatel ke gi vpie tvoite solzi... Kreni go pogledot, ne se pronaogjaj vo tagata Ti ne si osamen, samo si sam, a toa ne e bolka Me imas mene, ne imas nas, se imas pred se sebe... Zivotot e vinozito, sekoja boja, nekakov vid bolka No ljubovta na prijatelite e beskrajna, koga i ti od srce ja davas. |
|
|
|
Omar
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Скршено срце
Немој да гледаш назад,замини, бев силен со тебе,непокорлив, но љубовта е се што остана, ама и таа бледее пополека.... А ти не слушна,те повикував, сета забава во солзи ја пролеа, надежот во став го обвитка, да знаеш дека секогаш ќе те сакам.... Срцето само скршено остана, од дното те проколнува,завива, сака збор-два да каже,да извика, и засекогаш од мене заминува, ќе отиде каде што бевме некогаш, на сите бакежи да се присеќа, да види дали таму ќе ја најде љубота, која со жежок нош го распара, го остави да тагува.... |
|
IzGubEnA
Сениор Регистриран: 20.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 1066 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
lele kolku me rastazi pesnickava |
|
|
|
Omar
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тука сум...
Ќе викам пред тебе се,се што на ум ми е, знам каде беше и знам кој од таму иде, остави се да замине,вода нека одведе... Кога сакаш ти некого,така нека биде, само сврти се назад и некој ќе видеш, кода чувствуваш слабост,кога срце се кочи, помисли на мене,не затворај оши... Знај дека јас сум тука,тука цело време, дади ми шанса,испружи ми рака, да покажам се што срцево крие, да плачам ко дете,кое тажно се крие.... |
|
Внеси реплика | страница <1 9192939495 138> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |