|
Ваша песна,состав или што било напишано |
Внеси реплика | страница <1 8990919293 138> |
Автор | |
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кажав
ништо не кажав иако одвратно ми е она болно и расипано што е велиш ништо не е смрдеа не ти смета од ќелија раце извиткани се пружаат урлаат се лигават измет свој јадат очи нема само празни дупки нокти валкани и искршени таму копаат не ти смета ќе излезам секој каде му е место секој што го влече. |
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ден по ден, но како времето да стои во место...Некој ке рече -се тече, се се менува.
Но овој пат, стој во место.Со блед поглед кружеше низ се што имаше долом, и кога најпосле успеа да се натера себеси да пише, седејки во жолтиот фустан и гледајки си ги ковчестите раце кои преморено не знаеја која буква прво да ја стиснат, придржувајки ја главата на моменти да не падне од умор, почна со двата збора што летале наоколу мегу поркивите на нејзиниот ум како лудило-Те сакам! Само тоа. Те сакам. Можеби мислела да не напише ништо повеке , зашто следела значајна пауза промена на пенкалото и ракописот што се наведнува кон десно, како најнежно да ги излива чуствата кога зборовите продолжиле. Те сакам. Мораш да го знаеш тоа. Толку те сакам што сега не можам да го замислам животот без тебе.Не можам да спијам. Лежам превртувајки се цела нок изговорувајки го твоето име. Никогаш не сум се чуствувала вака и сега разбирам како човек може да си ја отсече раката или да си го исече грлото кога го мачи такво чуство. Те сакам. Непрекинато повторувам во својот ум и те гледам како стоиш таму под дрвото и уличната светилка и одеднаш ми се чини дека одвај можам да дишам. Се што е убаво на овој свет се наога во тебе. Ти си тоа дрво, таа светлина,убавината на се од што сум отсечена ако кажеш Не. Си велам дека во оние мигови таа вечер, кога ушите ми бучеа, а устата ми се сусеше, те слушнав како кажуваш-Сеуште не. Можеби тоа не е вистина. Но со сето мое срце се надевам дека е така и знам дека можам да те чекам колку што е потребно... Се потпиша сотреперлива рака, да не беше електронски ке приметеше како нејзиното срце трепери преку нејзината рака...од желба за него, од преголема љубов и незасите страст да го има. Не се осудуваше да каже како тој делуваше на нејзиното тело кога ке беше во близина. Боже, зар е можно толку човек да се губи??? Беше сама и очајна...иако мегу милиони ... иако мегу пријатели. На неа и требаше тоа дрво, таа светлина.. На неа и требаше тој пламен во погледот да се најде поред каминот мегу нив двајца...неа и требаше тој. Ги затвори очите...и како убрзан филм секој збор, секој допир, секој копнеж ..и пројде пред очи....Одлучно рече-НЕ! ..и го избриша писмото. |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
woow curo
|
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ti si kriv za se
|
|
|
|
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
мило мало......ке ме расплачеш и онака сум плачка
|
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
Omar
Сениор Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Беше зимоска,ма не пред две зими ли беше.... Се ми беше во сон... Каде,каде ајде на Пелистер... Јас како и секогаш радознал морав да знам кој ќе иде... Бевме ние неразделните другари, а и некои од Скопје... Немав против никој ништо... Сепак реков може да биде забавно,оти да не.... Пиење, малку и спорт, ке летне времето...
Се направија последните подготовки.... Тргнавме во 5 изутрината... Помнам се влечев по улиците додека да стигнам на автобуска... Ееее како и секогаш последен, во 5 до 10... Таков си сум јас,кој ли мене ќе ме промени... Патувавме неколку часа, од кои повеќето ги преспав... Стигнавме и се сместивме, а јс иницирав веднаш да одиме на шетање... Сите умираа за спиење,па секој на некаков начин ме откачи... Им се подналутив и отидов сам... Скитав,талкав,се будалеев, време помина.... Се вратив дури за вечера... Стигнале и скопјаните.... Со некои сум се знаел ама тоа одамна, со некои се запознав, а некои не можев органски да ги сварам,но морав оти месец дена ќе морам по цел ден да бидам со нив, што се вели и леб ќе делам..... Се заљубив на прв поглед.... Имаше со нив едно мало,слатко,интересно чупче, ама сепак срамежливо до бескрај.... Беше толку убава што си мислев дека оваа има отидено на еџтриме маке овер... Ама сум се заебал јако, таа ни шминка не ставаше,а камо ли нешто подрастично... Под кожа ми влезе... Секој ден се повеќе ја посакував... Другарот ме сети што е само дојде, ме повлече за маица и ме изфрли надвор, велејќи ми со која сакаш само со неа не, не е за тебе... Ќе ти го скрши срцето, а ти си таков, не,немој ако малку како другар ти значам.... Ветив, но срце не дава бе... А се доближи до мене срцево ребра ми крши сака да излезе... Ама ветено си е ветено, ветувања не сакам да кршам... Не сакам како не... Се фативме ама моравме тајно да се гледаме... Секоја вечер кога другите спиеа, јас си ја хранев и душата и очите со нејзината убавина.... Со секој бакнеж летав,летав.... Моравме да кажиме веќе тоа не се криеше, а и сите гледаа некој не е слеп.... Но како ли да кажам кога 300 компликации ке испаднат... Требаше да почекам,ама секогаш устата е побрза од паметот... Загубив пријател,ама добив ангел или така си мислев... Еее с истркала и тој месец.. Дојде и предпоследен ден.... Утре секој по својот пат... Го овележавме со логорски оган и на едно кутро дрво ги изгрвираме имињата... Нашите имиња во едно срце,подобро речено на се личеше само на срце не,и останатите околу нас... Демек ние,нашата љубов настан кој ќе се помни... Седевме крај огнот, и во еден момент забележав дека таа исчезнала... Ајде реков ќе ја зачекам в соба, па малку нежности, и ќе се вратиме назад... Приближубајќи се слушнав тивко стенкање,и се засмеав... Луѓево го користат секој момент... Притиснав на кваката и вратата беше заклучена.... Не е тука, реков и тргнав кон излезот... Седнав на скалите и црни мисли ми пролетуваа низ главата... Што ако е со некој, оф леле.... Се и сешто ми дојде на ум... Солзи ми на дојдоа на очи... Истрчав надвор и сакав да бидам сам.... Ама за моја несреќа или среќа не знам ни јас, го утнав правецот на движење.. Наместо кон чешмата тргнав некаде Господ знае каде... Морници ме пролазаа... Каде ли сум ебате ум, никогаш не внимавав... Слушнав гласови и си реков не сум само јас лудак,сетаат и други, значи не сум загубен.... Кој ли може да е кога останавме само ние, одморалиштето само од нас опстојуваше... Љубопитсвото ме одвлече се поблизу до гласовите... Слушав глас премногу познат.... Оффф која е оваа, не се сеќавам ама сепак ја знам по глас... Се насмеа и сватив, па тоа е мојот ангел бе... Се стаписав... Мојот најдобар другар со неа.... На сред водење љубов... Се запалив,се свртив и почнав да бегам, не можејќи да ги задржам солзите.... На пола пат застанав како којзнае што да сум видел... Обидувајќи се да го изострам видот најдов една цепеница од дрво, се вратив и бап најсилно што можев го удрив по глава... Падна на земја, а таа почна да пишти... и влепив шамар, тежок шамар, мене раката ме заболе,а камо ли нејзиното нежно лице, и и вреснав да прекине да плачи... Само кимна со главата и се спушти на земјата липајќи најтивко што може... Многу ме болеше срцето, непрекинато плачев покрај неа, прашувајќи ја зошто.... Другарот почна да се освестува, па доби уште еден бокс, и уште еден да дознае дека срцето мое не е играчка... го искрцкав вратот, ја станав насила и ја удрив од дрвото... Ги турнав панталоните и...и ја силовав... Се сетив на мислата на една драга пријателка која ми ја кажа за женските и љубовта и гласно викајќи и в лице и ја кажав...Љубовта е стап со два краја....Како девојка со две лица...Убава кога е будна, а грда кога спие... Последен пат ја прашав зошто,зошто мораше да ми го крши срцето,со тој за кого не можев ни да помислам... Наредниот ден,сите не бараа нас... Разбрав дека ги нашле нив, а мене,мене само во спомените ме наоѓаа.... Висев на дрвото, на кое некогаш стоеа нашите најдраги моменти.... |
|
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога би можело да обратно биде
од обратново што е,
моето да биде твое,
дал би ме мислел
пред сон да надлета очи твои,
дал би го гледал светот во боите мои.
Да биде срцето мое во гради твои,
може ке сетиш колку боли.
И душава моја ,
на твојата да земе место,
може тогаш ке разбереш
зошто сум тажна често.
|
|
|
|
Omar
Сениор Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
фала ви на сите за убавите зборови.... тоа е само едно искуство плус кое сум го запоставил веќе неколку години....
мацоооообраво, блуе исто така, збунет едно огромно БРАВО на сите.... |
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
БЕЗ ПРЕКИН
(извртен сонет) Ја криеме светлината во набабрените жили на мракот на самоизедот ти и јас збрчкано лице на стара мома од пробирливост на воздишки,,, ги стишуваш ли, сеуште, зурлите на плачот со билет во еден правец во возот што останал без шини... река сум: дива надеж ми ги поткопува бреговите - оджедот е привилегија за други патници низ темните дубрави на мојот живот... |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ебем ти време
и течење негово работа нека си брка негова ја отказ давам по негово да играм не сакам да ме гњави да ме гуши за накнада бедна со надежи лажни на кои да се навикнам не можам да бидам секогаш таму каде ќе рече во сенката од пролетта каде секој чекор назад ме враќа имам и ја душа имаат и тие само не се сетиле не ги боцка алегичен сум на оса. |
|
butterflyM55
Сениор ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ПОГРЕШНО САКАМ ДА ТИ КАЖАМ ....ТЕ САКАМ САКАМ ДА ТИ КАЖАМ......НЕМОЖАМ БЕЗ ТЕБЕ САКАМ ДА ТИ КАЖАМ....ТИ СИ МИ СЕ ТИ КАЖУВАМ.......ТЕ МРАЗАМ ТИ КАЖУВАМ.........ОДИ,НЕ МИ ТРЕБАШ ТИ КАЖУВАМ.........НЕ МИ ЗНАЧИШ НИШТО А ПОСЛЕ.......................... ВО ОСАМАТА НА НОЌИТЕ ДОЛГИ.................... СИ КАЖУВАМ......................СЕ МРАЗАМ СИ КАЖУВАМ.................ГО ИЗБРКА СИ КАЖУВАМ.................ГЛУПАЧО ЕДНА ТОЈ ТИ ТРЕБА НАЈМНОГУ ОД СЕ И НА КРАЈ..................ЗАКЛУЧОКОТ СЕ ГЛЕДА ПОГРЕШНО ТИ КАЖУВАМ КОЛКУ МНОГУ ТЕ САКАМ |
|
Единствената работа што стои помеѓу нас и тоталната среќа е реалноста.
|
|
butterflyM55
Сениор ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
БИСЕРЧИЊА МАЛИ СО БОЈА НА ВИНОЖИТО НЕЧУЈНО СЕ ТРКАЛААТ ОСТАВАЈКИ САМО ТРАГ НА ОБРАЗИ БЛЕДИ. БИСЕРЧЕ ПО БИСЕРЧЕ ГЕРДАН СЕ НИЖЕ И ПОЛЕКА ОТЕЖНУВА, ЧЕКОР МИ ЗАБАВУВА И НАЗАД МЕ ВРАЌА. ПАК НАЗАД КАДЕ ШТО ТЕ ОСТАВИВ НЕГУШНАТ....... НЕБАКНАТ........ НЕСРЕЌЕН........ |
|
Единствената работа што стои помеѓу нас и тоталната среќа е реалноста.
|
|
Delicia
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пепеееее
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 8990919293 138> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |