|
ПРАШАЊА ЗА РЕЛИГИИТЕ |
Внеси реплика | страница <1 8889909192 98> |
Автор | ||
ShumadinChe
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Локација: Slovenia Статус: Офлајн Поени: 365 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Celta Mi Beshe Da Mu Dokazham Na Anakin Deka Postoi Bog. Duri ni Majmunot/nite (Negovite Predci) Ne Nastanale Sami. Mora Da Postoi Nekoj Shto Go Sozdal Seto Toa. Dokolku Go Postavam Ova Prashanje Ateistite Ke Rechat. : Toj Sho Go Sozdade Seto Toa E Prirodata. I Pak Ne Bi Mi Go Odgovorile Seto Prashanje. Koj Ja Sozdal Prirodata (Celiot Kosmos) ?. Zatoa Mora Da Postoi Bog. Toj Bog E Eden Za Site. Pozdrav. |
||
Nothing Remains !!
|
||
hr.lucky
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
ShumadinChe
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Локација: Slovenia Статус: Офлајн Поени: 365 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Leka Noc Pozdrav. |
||
Nothing Remains !!
|
||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Прашање до христијаните:-Кога би се воспоставило Христијанска држава,врз база на кои закони од Новиот Завет таа би ја уредила државата?
|
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Прашањето ти е контрадикторно. Поимот "Христијанска држава" е теолошки лапсуз во христијанството. Ова е една од разликите меѓу христијанството и исламот. Во христијанството, Божјото Царство е во црквата, меѓу верниците, а не во завземањето на некоја држава и прогласување на истата за христијанска.
Кога Понтиј Пилат го запрашал Исус каде е Неговото Царство, Исус рекол дека тоа не е од овој свет.
Новиот Завет не е државен устав, туку упатство за човекот како да се измири со Бог, како да живее достојно за Бог, како да се однесува во црквата и сл.
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da be i potoa ke se sluci uste eden Tibet!
Imaj svoe veruvanje i ureduvanje! Sekularistite, demokratite, komunistite, nikogas nema da gi pocituvaat verskite prava, sekogas ke iznajdat nacin da gi pogazat! Zato svoja drzava, i zakoni koi ke gi stitat pravata i veruvanjata na poedinkata! Serijat, ah serijat! |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ајде да го корегираме лапсузот,за да можеш да ме сватиш што сакам да прашам. Да претпоставиме дека во една држава сите жители се Христијани,е сега ме интересира дали постои можност законите на државата да бидат изведени од Библијата (пошто,претпоставивме дека сите жители се Христијани),значи дали Библијата е способна како Божја Книга да воспостави ред покрај духовниот и во световниот живот на луѓето? Изменето од efendija - 15.Март.2008 во 01:06 |
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ефендија, твоето прашање во умот на христијанинот изгледа вака: Да претпоставиме дека кружницата е квадрат. Дали збирот на внатрешните агли на оваа кружница е 360 степени? Изменето од EvAngelos - 15.Март.2008 во 01:09 |
||
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ili kazhano so drugi zborovi, ako site zhiteli vo edna drzhava se lopovi, dali tie ke izglasaat vo drzhavata da nema nikakvi zakoni?
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ЕвАнгелос,другарче,најискрено те прашувам:Дали Новиот Завет е способен да го организира световниот и духовниот живот на луѓето. Без маневрирање лево-десно,барам едноставен одговор.Еве ако тие тешко,заокружи еден од двата можни одговори: А) ДА Б) НЕ Зарем барам премногу? |
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Веќе одговорив на прашањето. Новиот Завет има за цел да ги регулира односите меѓу човекот и Бог, меѓу верниците во заедницата, односот на христијанинот спрема државата и сл.
Новиот Завет не е напишан како државен устав за да регулира држава.
|
||
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тогаш тоа не може да биде Божја Книга! Тогаш тоа е осакатена Божја Книга. Самиот си признаваш дека тој не може да го регулира световниот живот на Христијанинот.Баш би сакал сега да ја чујам Мариа магдалена,која бараше споредба на Шериатот или на исламската со Христијанска држава. |
||
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не може да биде осакатена една Божја Книга само затоа што не е дадена во форма на правила и прописи за секојдневно живеење.
Тоа не е Душанов законик ниту Народни Лекар од Пелагиќ. Христијанската држава (кога би се формирала) би го засновала својот устав на Исусовите проповеди, еве конкретно Проповедта на гората.... Од самиот однос на релација Човек-Бог ќе произлезат и законите. |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Добро но, на Земјата нема постојано да тече мед и млеко,ќе има и испади,па ќе треба луѓето и кривично да се гонат,да се казнуваат.Значи од кои Пасуси на Новиот Завет ќе ја црпете основата на казненото право.Нели,според некој шаблон ќе треба да се регулираат тие работи,или ќе го користете Стариот Завет? Навистина е ова вредно за размислување. |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 8889909192 98> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |