IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - Тема: МАКЕДОНЦИТЕ НАЈСТАРИ НА БАЛКАНОТ И ПОШИРОKO.
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Тема: МАКЕДОНЦИТЕ НАЈСТАРИ НА БАЛКАНОТ И ПОШИРОKO.

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 12>
Автор
Порака
real Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Октомври.2009
Статус: Офлајн
Поени: 161
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај real Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2009 во 16:42
toa e eden problem ot minatoto no se ke si dojde na mesto.
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2009 во 16:44
Нема никаков проблем,Македонската историја е поддржана со факти кои се напишани од светски познати историчари и др. научници - ако тоа на некој не му одговара може како и до сега да не читанамигнување
Кон врв
Popi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Април.2009
Поени: 1664
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Popi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2009 во 17:02
Originally posted by real real напиша:

Originally posted by Popi Popi напиша:

ima dokaz za toa deka makedonci hristijani se naj star narod vo balkanot no treba vistinski da se kazuva za toa za da nekoj go razbere toa celiot albanski narod znae za toa deka makedonci hristijani se avtokton narod no tie bile albanci so koren ima historija za se.

Pa bash deka ima dokazi i site toa znaat, sega SEKOJ saka da bide Makedonec, odnosno da go napravi Makedonecot da bide; Grk, Bugarin, Srbin, Vlav....pa sega i Albanec??? голема%20насмевка изненадување

Ako imash neshto da napishesh za temata, napishi, ama NE VREGJAJ I NE SPAMIRAJ zhiti se! намигнување

Inaku temata za Albanicite i nivnata istorija e tuka;

zivi se lugeto brat i samite eden den ke kazat koj bile i sto se nema jas da ti kazam nego tie samite ke kazat eden den i celata javnost ke doznae jas licno imam drugari sekakvi makedonci i se postuvame megu sebe mi doagat doma kaj mene i si odam kaj niv i jas vo edno vreme toa nesum go znael ama sega znam koga samiot moj drugar makedonec hristian mi kazal deka e so koren albanec a makedonski zboruva i sum go prasal bas za se se mi kazal kako i sto sum gi prasal site tie albanci sto istorijata ja poznavat mi kazale deka e vistina e no ke se doznae eden den se i sekoj toa go znae pametnite sto ja znaat historijata odi slobodno vo albanija prasaj za ova rabota sekoj sto ja poznava historijata ke ti kaze deka e taka site sto ja poznavat rabotava dobro znaat deka e taka a ke se uveris i samiot mozebi eden den.

.....................

Изменето од Popi - 14.Ноември.2009 во 03:16
Кон врв
real Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Октомври.2009
Поени: 161
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај real Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2009 во 17:14

ima dokaz za toa deka makedonci hristijani se naj star narod vo balkanot no treba vistinski da se kazuva za toa za da nekoj go razbere toa celiot albanski narod znae za toa deka makedonci hristijani se avtokton narod no tie bile albanci so koren ima historija za se.

Pa bash deka ima dokazi i site toa znaat, sega SEKOJ saka da bide Makedonec, odnosno da go napravi Makedonecot da bide; Grk, Bugarin, Srbin, Vlav....pa sega i Albanec??? голема%20насмевка изненадување

Ako imash neshto da napishesh za temata, napishi, ama NE VREGJAJ I NE SPAMIRAJ zhiti se! намигнување

Inaku temata za Albanicite i nivnata istorija e tuka;

zivi se lugeto brat i samite eden den ke kazat koj bile i sto se nema jas da ti kazam nego tie samite ke kazat eden den i celata javnost ke doznae jas licno imam drugari sekakvi makedonci i se postuvame megu sebe mi doagat doma kaj mene i si odam kaj niv i jas vo edno vreme toa nesum go znael ama sega znam koga samiot moj drugar makedonec hristian mi kazal deka e so koren albanec a makedonski zboruva i sum go prasal bas za se se mi kazal kako i sto sum gi prasal site tie albanci sto istorijata ja poznavat mi kazale deka e vistina e no ke se doznae eden den se i sekoj toa go znae pametnite sto ja znaat historijata odi slobodno vo albanija prasaj za ova rabota sekoj sto ja poznava historijata ke ti kaze deka e taka site sto ja poznavat rabotava dobro znaat deka e taka a ke se uveris i samiot mozebi eden den.

Nemoj so vakvi prikazni, i vie da pochnete zoshto VEKE NI SE PREKU GLAVA istite, samo imeto im e razlichno. голема%20насмевка

Tochno kazha i Boogie, istorijata e edna i taa e MAKEDONSKA, taka da nemozhe koj kako ke mu tekne da ja preimenuva. намигнување

abe na sekogo nesto mu odgovara i sekoj saka kako mu odgovara ama realnost e sosema drugo.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Popi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2009 во 17:20
...................

Изменето од Popi - 14.Ноември.2009 во 03:17
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Popi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2009 во 09:17

..........................

Изменето од Popi - 14.Ноември.2009 во 03:17
Кон врв
g-1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 10.Јули.2009
Поени: 356
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај g-1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2009 во 14:47

Problemot e shto mnogumina ne sakaat da ja vidat realnosta, kako i faktot deka; Bugari, Srbi, Albanci, Grci, Vlasi..... nemozhat da bidat i ethnichki Makedonci vo isto vreme. голема%20насмевка

TOKMU TAKA !!!!

VISTINATA E ZAPISANA VO PROCUENATA NAJNOVA ENCIKLOPEDIJA NA MAKEDONSKIOT NAROD - izdadena OD MANU.

Tamu, e sosema jasno zpisani koi i sto se denesnite Makedonci

SE SLOZUVATE SO NAPISANOTO ????

Go napisale najgolemite naucni umovi na R.Makedonija.

Изменето од g-1 - 08.Ноември.2009 во 11:24
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај g-1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2009 во 20:04
Напишано е во наводници затоа што она што се пишува на оваа тема на овој форум за потеклото на Македонците е наплно негирано со она што е напишано во Енциклопедијата.

А, во Енциклопедијата, напишана од етнички Македонци јасно е запишано,

ст. 822, дадена е карта за Населување на Словените на Балканот и во Македонија.

ст. 823, Во 6 и почетокот на 7 век се населиле Словенските племиња.

ст. 844, МАКЕДОНИСТИКА - славистичка научна дисциплина.

ст. 893, МАКЕДОНЦИ - словенски народ во етничка, културна и национална смисла што живее во РМ.
----------------------------------------------------

Како модератор, се сложувате со тоа што е јасно запишано во Националната Енциклопедија на Македонците, и тоа од самите етнички Македонци.

------------------------------------------------

Моето, не мислење, но, мојата стварност вели, не,

Јас веднаш кажувам не се сложувам.
-------------------------------------------

А, Вие ????

Изменето од Македон - 08.Ноември.2009 во 15:59
Кон врв
mungos80 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Регистриран: 21.Октомври.2009
Поени: 4330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2009 во 21:16
Историјата не е наука која ја пиши само победникот,и никогаш некој настан не можи да се гледа само од една страна.Ако одиме по умот на Дора Бакојани дека исоријата е напишана и дека не се менува тогаш сите треба да ги исклучиме мозоците.Исто е и со македонските историчари од МАНУ тие се напишале нивно гледиште на настаните наше е ако имаме документи да ги смениме тие ставови,ама,со факти а не со зборови.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Popi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2009 во 08:01

.......................

Изменето од Popi - 14.Ноември.2009 во 03:18
Кон врв
да бе Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
О’ Дабштајн

Регистриран: 10.Април.2009
Поени: 5367
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај да          бе Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2009 во 09:10
- Нема никакви илузии, туку историски факти за континуитетот во постоењето на Македонија - од А до Ш. Застапени се сите македонски кралеви, Пердика, Архелај, Филип, Александар, времето кога Македонија станува римска провинција, времето на Јустинијан, доаѓањето на Словените..., воопшто континуитетот на развојот на Македонија и на поимите, сврзани за неа - вели Паско Кузман

од А до Шзбунетост

Кон врв
морски Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Август.2006
Поени: 178
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај морски Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2009 во 14:31
Застапени са исто така и Македонските  кралици , ама не сите.
Pending Approval Pending Approval Pending Approval Pending Approval Pending Approval Pending Approval Pending Approval Pending Approval Pending Approval Pending Approval
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2009 во 14:41
Originally posted by Македон Македон напиша:

Дечки, да почекаме да видиме зошто г-1 ги напишал во наводници денешните Македонци. Не му го избришав постот, затоа што членот пред некое време кажа дека наводниците ги користел кога сакал нешто да напише со поголем фонт и големи букви ( што не е дозволено ) и кога сакал да потенцира нешто. Сакав да видам дали е случајот тоа, а ако е нешто друго, ќе преземаме мерки понатаму.

П.С. Во секој случај, тие наводници и слично,  ќе бидат корегирани!

збунетост Ја сколку гледам од напишанотот , се му е со големи букви. Мозел да истакне со букви во бојазбунетост

TOKMU TAKA !!!!

VISTINATA E ZAPISANA VO PROCUENATA NAJNOVA ENCIKLOPEDIJA NA MAKEDONSKIOT NAROD - izdadena OD MANU.

Tamu, e sosema jasno zpisani koi i sto se denesnite Makedonci

SE SLOZUVATE SO NAPISANOTO ????

Go napisale najgolemite naucni umovi na R.Makedonija.

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај g-1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2009 во 15:56

Vo ona sto go imav Jas napisano, samo MANU bese so golemi bukvi.

Nadvor od pamet e i MANU da se zapisuva so mali bukvi.

So ogled da navodnicite predizvikaa frusracija kaj poedini ucesnici, istite vednas gi odstraniv.

Nemam namera niti zelba nekogo da iritiram.

No ocigledno e deka nekoj???? saka da se poigruva so necii custva.

Изменето од g-1 - 08.Ноември.2009 во 15:57
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.