![]() |
|
Што вели Кyранот за џихадот? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7891011 21> |
Автор | ||
Miralem1 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Eve ti uste nesto od koranot: "Dođe li tko k meni, a ne mrzi svog oca i majku, ženu i djecu, braću i sestre, pa i sam svoj život, ne može biti moj učenik! " "Ta došao sam rastaviti čovjeka od oca njegova i kćer od majke njezine i snahu od svekrve njezine
|
||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
||
![]() |
||
здраво ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 253 |
|
Убиство и самоубиство се смртни гревови во ПРАВОСЛАВНАТА религија,за разлика од оваа другава каде КАМИКАЗИТЕ ``одат дирекно во рајот``ЏЕНЕТ.
|
||
![]() |
||
![]() |
||
Sektas ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 175 |
|
к*ран муран па тоа е чист цитат од библијата.И што има врска тоа со камиказите муслимански.Тој цитат се однесува да спасиш некого,да се жртвуваш за ближниот, и по цена на својот живот,зборам за христијанското тумачење на овој цитат.А вие муслиманите може овој цитат препишан од библијата го тумачите со убивање невини луге и врзување со динамит како ненормални.И после не сте биле сатанска религија
![]() |
||
.............Тој е челник на назаретската секта. Дела 24:5
|
||
![]() |
||
Miralem1 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
|
Eve povtorno kako nasite "vernici" koi ja "poznavaat" nivnata religija se fakjaat na stapicive.
Zamislete,ne si ja poznavaat svojata religija a kazuvaat sto uci Qur'anot...
Da ima dopreno Qur'an bi znael deka Qur'anot nema 118 suri. A da ima procitano biblija,ke znaese deka navedenite citati se bibliski a ne Qur'anski.... aj belkim ne ke ne zabelezi nekoj,pa ke naleta... oti dovolno e da pisuva Qur'an,bez razlika kakov e citatot,sekogas pogresno se tumaci od vasa strana...
Aj da vidime.
Znaci,sto ima loso vo ovie Qur'anski citati,a,postaro bratce?
Niko nema vecu ljubav od ovu: da polozi svoj zivot za svoga prijatelja (Quran)
"Dođe li tko k meni, a ne mrzi svog oca i majku, ženu i djecu, braću i sestre, pa i sam svoj život, ne može biti moj učenik! " "Ta došao sam rastaviti čovjeka od oca njegova i kćer od majke njezine i snahu od svekrve njezine |
||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
||
![]() |
||
|
Hihaha... eve eden se seti,i ladno ni go protumaci.No koga se raboti za Qur'anskite aeti,togas sekako.... zrtvuvanje znaci da se zavies so dinamiti i da se razneses.....
![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
A za satanska religija,seti se na Vasilica |
||
|
||
![]() |
||
Sektas ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 175 |
|
Што на василица,па и јас истото им го кажувам на ова неписмениве православни,дека тоа се пагански обичаи и дека немаат врска со христијанството.Ама на кој му кажуваш,не ги интересира тоа, само да има греана ракија и ништо не е важно.
![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
Pa sto e bitno,samo spomnav,kako edna tradicija,kako sto imas ti pravo "al-kaeda" i nekoja takva organizacija (sekako,kreirana od Amerikanci,kazav i so koja cel)da ja mesas so Dzihad,zosto da ne gi spomneme Vasilicarite ???
Jas ti vikam,abe SEKTAS, (slusni,Sektas
![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
Пак на жалост ке кажам,за разлика кај нас не смееш да убиеш и ако не си рамноправен.Зарем во времето на Христос евреите биле рамноправни со римјаните.Не биле, ама Христос не им заповедал на своите следбеници да се тепаат и да убиваат,само затоа што не се рамноправни.Капиш. Изменето од Sektas - 06.Септември.2007 во 23:37 |
||
|
||
![]() |
||
|
E pa vidi,zatoa i ova vi se slucuva,ne vi ostana ni TRAGA od vistinskoto Isusovo Ucenje. E nie sekogas ke se bunime i ne ja davame Allahovata-Bozja objava.
|
||
|
||
![]() |
||
rice ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 379 |
|
KOJ PO NOZ KE POSEGNE , OD NOZ KE POSTRADA OVA E ZAPOVED KOJA HRISTOS MU JA KAZA NA PETAR KOGA BESE ,,UAPSEN,,OD STRAZARITE NA MASLINOVATA GORA POSLE PREDAVSTVOTO OD juda |
||
|
||
![]() |
||
orto ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 916 |
|
k*ran 47:4-6
Kada se u borbi s nevjernicima sretnete po šijama ih udarajte sve dok ih ne oslabite, a onda ih vežite, i poslije, ili ih velikodušno sužanjstva oslobodite ili otkupninu zahtijevajte, sve dok borba ne prestane. Tako učinite! Da Allah hoće, On bi im se osvetio, ali On želi da vas iskuša jedne pomoću drugih. On neće poništiti djela onih koji na Allahovu putu poginu, i On će, ih, sigurno, uputiti i prilike njihove poboljšati, i u Džennet ih uvesti, o kome ih je već upoznao. ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|
О верници, борете се против неверниците кои се околу вас, и нека при вас најдат тврдост. И знајте дека Аллах, навистина, е со богобојазливите! - Сура Аl-Тawba 9:123 |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
![]() |
||
|
[QUOT
k*ran 47:4-6 [/QUOTE]
Kada se u borbi s nevjernicima sretnete po šijama ih udarajte sve dok ih ne oslabite, a onda ih vežite, i poslije, ili ih velikodušno sužanjstva oslobodite ili otkupninu zahtijevajte, sve dok borba ne prestane. Tako učinite! Da Allah hoće, On bi im se osvetio, ali On želi da vas iskuša jedne pomoću drugih. On neće poništiti djela onih koji na Allahovu putu poginu, i On će, ih, sigurno, uputiti i prilike njihove poboljšati, i u Džennet ih uvesti, o kome ih je već upoznao. 1. Од ова може да се закључи зашто денешниве терористи,талибанци,шиити и други муслимани кој го практикуваат џихатот бараат откупнина на луѓето кој ги заробуваат.Последен случај беше германскиот новинар кој го заробија талибанците.
2. А друго што сакам да кажам е дека муслиманскиот бог е толку немоќен што од своите верници бара сами да се справуваат со својте таканаречени непријатели и неверници.За разлика од христијанскиот Бог каде што Севишниот им забранува на своите чеда да се одмаздуваат и да ја шират верата со насилство.Нашиот Бог вели оставете ми ја одмаздата Мене,Јас ќе се одмаздам.
Колку различни ставови има Христијанството од муслиманството во однос на разликите на народите, на етникумите и ако сакате на меѓу етничките односи.Првите шират љубов и соживот а другите насилство и нетрпение.За голема жал.
![]() Само за момент замислете го светот без исламот.Оф какво прекрасно место би била земјата.
![]() Чаос до сите форумџии и без љутиш.
![]() Изменето од Sektas - 08.Октомври.2007 во 11:43 |
||
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7891011 21> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |