|
Рајот според Библијата |
Внеси реплика | страница <1 78910> |
Автор | |
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne me razbra ti sto sakav da kazam .Odi proveri vo "Islam i terorizam " ubavo objasnuvam za tebe |
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ти мене не ме разбра...
|
|
vd
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1539 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
аџија
Има толку многу што да се пишува, ама каква е поентата да му објаснуваш на некој што нема да влезе таму... Не е христијански да ви објасниме. НЕзнам што не ќе измислите и изнакажете ... па кажете ЕДНОСТАВНО нема друго што да кажеме за рајот и ГОТОВО. |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве ја ке го покажам патот до рајот да не би објаснувал многу многу
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Има, ама не сте спремни СајХи...
|
|
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
докажи аџија, докажи .. како што ми викаше ти некогаш Што знаеш, може ќе ми се допадне тој рај па ќе конвертирам! |
|
aladin
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
apostolite velat: 3 pati kazi i opomeni go toj sto zastranal- a posle toa klonise od nego
a mudruvanjeto e strogo zabraneto- ona sto vie agarjanite go pravite na forumot |
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Рајот не е доволна причина да се „конвертираш“... Во христијанството крајната цел не е „рајот“, туку потполното прожимање на Божјата природа и познавање на Исус Христос. Ете, ако сакаш да знаеш, тоа е рајот - да се живее со Бога и со луѓето во совршена хармонија и да се познава божествениот карактер во Неговата суштина...
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ochigledno onie sto diskutiraa tolku mnogu okolu toa chiv Raj e podobar pripagjaat na soodvetnite veri zatoa sto Rajot go ochekuvaat kako nekakov pay-off.
Gledate kolku bile umni onie sto gi propagirale ovie raboti vo minatoto...ja znaele mnogi dobro chovechkata psihologija... |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ovie temi ne se za verski raspravii...
Imase edna emisija na TV... eden novinar vo pustina... java na kamila zaedno so drugite... odea... odea.... zesko... odea... i najdoja edno drvce vo sred pustina... se izraduvaa i tuka odmorija... potamu... posle nekolku denovi na zestini najdoja drvca i voda... mnogu se izraduvaa... napravija vecerta i prava gozba i zabava... Nie imame na sekoj cekor drvca so senki i voda .... ama ne se raduvame.... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
aladin
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
POKAJTE SE AGARJANI OD MUHAMEDANASKATA ERES.!
|
|
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Аџија, ТОЛКУ ТОЛКУ? nothing else?! |
|
Vlade
Сениор Регистриран: 14.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 193 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mnogu ubavo i mudro kazano, no toa prakticno e nevozmozno. Ova e poveke edno filosofsko razmisluvanje, a mnogu pomalku teologija, bazirana na iskustvo i bogovidenie. So pocit
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не би се сложил. Си го читал Светото Писмо? Знаеш што вели Апостолот Павле? Фил. 3:7-8 „Сите тие нешта што порано ми значеа, сега, кога верувам во Христос ги сметам за безвредни. (што е тоа што се уште можеби ти значи?) И уште повеќе, сметам дека сè е рамно на загуба во споредба со таа скапоцена придобивка (а што е придобивката: живот вечен, круна небесна, рај со девици? НЕ! замислете? За павле придобивката не е вечниот живот, ниту круната небесна, ниту рајот туку) да се познава Исус Христос мојот Господ. Заради него се откажав од сите тие телесни вредности и ги сметам за обичен смет. (културен начин да се каже ѓубре!). (тоа во загради е мое) Во теологијата, врвот на достигнувањето е познавањето, тоа прожимање на Божјата природа, тоа вдомување на Божјиот карактер во нашето битие. Ете тоа е рајот... А сега, ако се уште се бориме за ниски себични и овоземни работи (злато, секс итн.) тогаш ни рајот нема да е подобро место од пеколот... |
|
Внеси реплика | страница <1 78910> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |