|
КОЈА ЦРКВА СПАСУВА? |
Внеси реплика | страница <1 7891011 16> |
Автор | ||||
Rita.MD
Сениор Регистриран: 25.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
фала за исцрпниот одговор.
Во секој случај, колку што сум јас упознаена, зборот katholikos значи општо, универзално, значи да гледаш нешто како целина. А зборот ecclesia значи собир, собирање или повикување поради иста цел. И нели беше православната црква која прва се отцепи од католичката? |
||||
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
|
||||
папата
Група Регистриран: 29.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 81 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Смешно е да се тврди дека е католичка, црква што ја има одвај во 5-6 народи во светот, и тоа скоро сите словенски. Што е со останатите? Да не се они марсовци случајно?
|
||||
Баци!!!
|
||||
Rita.MD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Јуху!!! Ahmar ти поставив прашање... |
||||
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
|
||||
izvoren
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 700 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Значи ова е најважното за опстојување на една црква. |
||||
Исус и рече: „Нeли ти реков дека ќе ја видиш Божјата слава, ако веруваш?”
|
||||
Rita.MD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Хахаа... а што ако има само двајца верници? |
||||
|
||||
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Malkumina se onie koj ke go nasledat Nebesnoto Carstvo...
Vratata e otvorena, no prolazot preku nea e tesen, pa i Pravoslavjeto e tesno vo svetot, ushte eden dokaz deka e vistinito.
|
||||
Rita.MD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
По стоти пат: православието нема да те спаси туку верата. Зборуваш за неговата доктрина? Тешко дека е целата вистинита. Ова као демек другите цркви не се вистинити? Поентата на папата беше дека не може една црква да е универзална, општа (католичка) ако ја има во толку малку земји. Зборот католик се однесува на тоа дека кај нив нема националистичка поделба (за разлика од православните кои ќе се потепаат за да ја поделат) туку верниците од Шпанија, Франција, Северна и Јужна Америка... се под водството на Папата. |
||||
|
||||
ahmar1
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 712 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Рита не те заборавив.
Сега немам толку време за елаборација,стрпи се до понеделник па ќе добиеш уште едно исцрпно образлагање(се надевам). Поздрав! |
||||
Илја дин,Илја бил ел Месија+++
нема друга вера освен правоверната,Христос е Месијата+++ |
||||
izvoren
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 700 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Бог никогаш не објавил дека спасението доаѓа преку православието доколку се извршуваат православните обичаи и ритуали. Христос е патот, вистината и животот.Треба да го следиме Христос односно Неговото учење. Никогаш не рекол Христос дека за спасение е потребно да си член на православна,баптистичка,евангелска или пак некоја помалкубројна црква. И уште нешто црквите нема да влегуваат во рајот во пакет. |
||||
Исус и рече: „Нeли ти реков дека ќе ја видиш Божјата слава, ако веруваш?”
|
||||
Rita.MD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Дај си рака за ова! |
||||
|
||||
Blagoj_s
Сениор Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Luka [12;32] Ne boj se malo stado, zasto vasiot Tatko blagovoli da vi go dade Carstvoto. Neznaci ako e ako crkvata e mnogubrojna i e vo pravo. |
||||
www.myspace.com/sblagoj
|
||||
Rita.MD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Па не значи и дека не е во право. Бог некаде не рече дека ако е многубројна ќе ја фрли во пеколот. Изменето од Rita.MD - 05.Септември.2009 во 22:21 |
||||
|
||||
Blagoj_s
Сениор Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ovoj narod Me pocituva so usnite, a nivnoto srce e daleku od Mene, naprazno Me pocituvate, ucejki nauki, sto se covecki povelbi. Vie ja ostavivte Bozjata zapoved, a go drzite coveckoto predanije.Marko[7;6]. |
||||
www.myspace.com/sblagoj
|
||||
Rita.MD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
За кого се однесува ова? Им личи на повеќе. Изменето од Rita.MD - 06.Септември.2009 во 15:12 |
||||
|
||||
Внеси реплика | страница <1 7891011 16> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |