|
Дали може да постои добро без лошо? |
Внеси реплика | страница <1 78910> |
Автор | |||
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да но, има уште многу други заповеди кои што се против Божјата воља освен тие десетте Божји заповеди. Јас се слагам со тие десет Божји заповеди, зашто се пред се од морално-етичка природа. Е сега, да не заборавиме дека и останатите "заповеди" (не знам дали можам така да ги наречам) се пишувани од нас самите, луѓето. Ако некои заповеди важеле пред 2 милениуми, моралните граници во последните 2000 год. се поместени понапред и она што пред толку многу време било неморално и за осудување, денес е најнормална појава. Еве еден пример: Ако јас премногу посакувам да правам одредена работа (еве екстремен пример, да играм на рулет), која мене ми предизвикува задоволство и уживам во тоа, а наспроти тоа оние кои што се до мене ги прави несреќни и тоа го осудуваат како грев, но сепак не им предизвикува никаква штета, што правиме тогаш. Останатите од страна мене ми ги поставуваат границите до каде ми е дозволено, осудуваат работа која на ниеден начин нив не ги засега. А, мене ми е скратено задоволството. Што правиме овде?
Прекрасен пример од кој многу може да се научи. Сепак, не го спомна најголемиот грев на денешницата ...парите. |
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Samiot si dade odgovor na postavenoto prashanje. Изменето од Messenger - 01.Декември.2009 во 23:49 |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Anarchy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ак се коцкам само од чисто задоволство, не за пари, за ништо материјално? |
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Togash toa ne e kockanje, tuku zabava.
Ako vlozhuvash pari, togash e kockanje. Toa e grev. Ako site vrednosti na zhivotot gi stavish pod monetarna vrednost, togash toa e promashuvanje na smisolta na zhivotot. Ako stanesh zavisen od bilo shto, vkluchuvajki gi i parite, togash nema nikogash da bidesh sloboden chovek... Temata za prosvetluvanjeto i blagosostojbata govori tokmu za toa. Nishto ne ti e zabraneto dokolku ne stanesh zavisen od toa i ne nanesuvash shteta i bol na sebe si i na drugite. Moj sovet - stoj podaleku od ruletot i bilo koja druga igra na srekja, vkluchuvajki i Loto. Tie ne se napraveni da ti donesat srekja tebe, tuku na onoj koj ti gi nudi. Изменето од Messenger - 02.Декември.2009 во 00:08 |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Anarchy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Фала на советот, самиот го имам искусено тоа и вистина е така и мило ми е што пред некој ден славев годишнина од моето откажување од такви игри. Го посочив тоа само како пример. Ако трошиш пари на пиење, за да си направиш задоволство, тоа е исто на коцкањето, не се коцкаш, вложуваш пари. Има и доста други слични примери. Оти тоа не се смета за грев, или се смета за помал? Изменето од bounty_hunter - 02.Декември.2009 во 01:04 |
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ednostavno kazhano, seto onoa shto ti shteti tebe ili na drugite se smeta za grev. I kolku sto e shtetata pogolema, pogolem e i grevot.
|
|||
|
|||
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
nemoze ...tie se kako dve vo edno i sekogas gi ima okolu nasite bitija..
|
|||
riki1899
Сениор Регистриран: 08.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
se e relativnoi...taka da..za nekoj toa sto e loso za drug e dobro i obratno
|
|||
basnata KISELO E GROZJETO sekogash e aktuelna,...dali lisicata uspeala da izlaze nekoj drug osven sebesi?
|
|||
bond....james b
Сениор Регистриран: 10.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
kako moze nesto da bide loso ako ne se znae sto e dobro?
|
|||
You live only ONCE!
|
|||
riki1899
Сениор Регистриран: 08.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
hehee a kako moze nesto da e dobro ako ne se znae sto e loso
|
|||
basnata KISELO E GROZJETO sekogash e aktuelna,...dali lisicata uspeala da izlaze nekoj drug osven sebesi?
|
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ednoto ne odi bez drugoto.
Nema temnina bez svetlina, nema gjavol bez Bog. Slepiot ne mozhe nikogash da ja osoznae temninata. |
|||
|
|||
Anarchy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Во вашата средина и опкружување, посматрајте, набљудувајте и дојдете до заклучок од какви типови на луѓе сте опкружени. Ќе ви стане јасно дека сите се различни на свој начин, дали позитивен, или негативен. Тоа е она што не прави целосни, што не исполнува.
|
|||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ако постои едното без другото, како ќе направиме разлика? |
|||
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13942 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
,,,a koja e povrzanosta pomegju dvete koga , ednoto so drugoto nema približna toĉka,,,,
,,,,dobroto predizvikuva blagoprijaten filing,,,so site svoi atributi,,,, ,,,,lošoto samo posebe vlečka,neprijatnosti, tegobni sostojbi, pa duri prosledeni i so bolka,,,, duševna ili telesna,,, taka da nemora da postoi ednoto za da se osoznae drugoto,,,, no,,,, ,,,,celata rabota e vo toa što ednata sostojba predizvikuva emanat na drugata,,,i zaradi,postoenjeto na odredenata konkretna sostojba,se pojavuva drugata,a ne deka edna bez druga ne odat,,,, ,,,stepenot na intelektot e dovolno razvien da gi prepoznava suštinski i konkretno kako dve razliĉni sostojbi,,,, ,,,ne e potrebno da bideme srekni a vo isto vreme da ne boli glava,,,ednoto go isklučuva drugoto,,,, ,,,,,,predizvik ili vistina,,,,:),,, |
|||
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|||
Внеси реплика | страница <1 78910> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |