![]() |
|
C++ / C Програмирање |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7891011 12> |
Автор | |
Биа ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 22.Февруари.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 28 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Тоа е примитивен стандарден тип од C јазикот, што може да го компајлираат и некои C++ компајлери.. Се користи за 64-битни int-ови во рангот од 0 до +18 446 744 073 709 551 615
![]() |
|
![]() |
|
да бе ![]() Сениор ![]() ![]() О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
jако - не го разбирам C++
|
|
![]() |
|
Биа ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 22.Февруари.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 28 |
па и јас не се разбирам којзнае колку, ама ова е ептен основата
![]() |
|
![]() |
|
ZokiBoSS ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 240 |
Биа, еве линк до решението по кодот шо го имам клаено. Комплетно табела цела за секое поле колку изнесва бројот. Можда не ти излегва ист резултатот оти бројот го пишам како интеџер а последниот број е 3*10^27 :) .. Го праев набрзина, незнам за големи бројки во пхп, требаше да барам :)
http://konzuli.com/math1_2_zbir.php |
|
That What Doesn't Kill Me, Only Makes Me Stronger..!
|
|
![]() |
|
Условот во задачата кажува каков треба да е кодот.. Во случајов условот вели "на секое наредно поле има дупло од збирот на сите претходни полиња" значи почнуваме од поле 1 каде има едно зрно.. следува: (1)*2=2 2 на 2 (1+2)*2=6 6 на 3 (1+2+6)*2=18 18 на 4.. во овој код има грешка во телото на циклусот.. на 4то поле треба да се 18 зрна.. не 16.. ЕДИТ Сега забележав дека си пишал тоа за интеџерите.. И кај мене се интеџери, иако се така декларирани за да биде во поголем ранг резултатот. Сепак, и со низа да работиш резултатот мора да е ист, нели? ![]() Изменето од Биа - 28.Февруари.2010 во 22:28 |
|
Touch it Scroll it Close it Click it Cross it Crack it Switch Update it Lock it Fill it Call it Find it View it Code it Jam Unlock it Buy it Use it Break it Fix it. <Technologic>
|
|
![]() |
|
Jovan.74 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Декември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 557 |
ми треба помош!!!
почетник сум во C++ и користам Microsoft Visual C++ 6.0... вака сега... ко што разбрав јас за Hello World кодот е: #include <iostream> using namespace std; int main() { cout << “Hello World!” << endl; return 0; } и кога ќе пробам да го компајлирам ми дава некојси еррор... ова го пишува : --------------------Configuration: das - Win32 Debug-------------------- Compiling... das.cpp d:\jovan rada\programi i igri\programi\c++\msdev98\myprojects\das\das.cpp(9) : fatal error C1010: unexpected end of file while looking for precompiled header directive Error executing cl.exe. das.obj - 1 error(s), 0 warning(s) што да праам ????????????? |
|
![]() |
|
#include <iostream>
using namespace std; int main() { cout << “Hello World!“ << endl; return 0; } Проблем се наводниците, не ти се внесени преку тастатура и не ги препознава.. Практикувај да ги куцаш кодовите, не ги копирај :) |
|
Touch it Scroll it Close it Click it Cross it Crack it Switch Update it Lock it Fill it Call it Find it View it Code it Jam Unlock it Buy it Use it Break it Fix it. <Technologic>
|
|
![]() |
|
Jovan.74 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Декември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 557 |
ок фала мн ![]() |
|
![]() |
|
ZokiBoSS ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 240 |
Не дека му се копирани од негде, туку дека ги има пишано со македонска поддршка. Единствени се тие шо се разликват од интерпукциските знаци ко ќе пишиш со различна поддршка, зато битно е да се пази на нив.
|
|
That What Doesn't Kill Me, Only Makes Me Stronger..!
|
|
![]() |
|
simbad ![]() Нов член ![]() Регистриран: 15.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Да се состави ефикасен алгоритам за пресметување на
геометриската средина на елементите на полето x ![]() и најмалиот елемент. Која е асимптотската комплексност на предложениот алгоритам во однос на n? vo .c ili .cpp kodot da bide |
|
![]() |
|
Flix ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Клабинг Регистриран: 14.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 9229 |
Mислам дека имав една ваква задача или слична на оваа решено ако ја најдам ќе ти ја пратам ![]() |
|
![]() |
|
simbad ![]() Нов член ![]() Регистриран: 15.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Мозе ли некој да ја реши задачата ако има некој што мозе нека ми го прати решението во приватна порака фала однапред,решрението треба да биде во .c ili .cpp
Да се состави ефикасен алгоритам за пресметување на геометриската средина на елементите на полето x ![]() и најмалиот елемент. Која е асимптотската комплексност на предложениот алгоритам во однос на n? |
|
![]() |
|
aj te molam ako ja najdes da mi ja pratis fala odnapred
|
|
![]() |
|
Како да ставам иконка на изработената програма ??? во Dev C++ ???
|
|
LD Pistolero a.k.a Demolero
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7891011 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |