|
Топлификација |
Внеси реплика | страница <1 7891011 15> |
Автор | |||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
А ќе плаќаат вакво нешто оние кои немаат цевки низ станот?
|
|||
I'm out bcz of pathetic around here
|
|||
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ќе платиме,ќе платиме..
|
|||
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
|||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Господ ќе им (на)плати
|
|||
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Еднаш реков, треба class action на Уставен Суд !
|
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
laki_bu
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Лидер Регистриран: 30.Ноември.2008 Локација: Germanija Статус: Офлајн Поени: 32100 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Abe daj ne me smej............Site a zaminat makar i do Leskovac ...odma se patrioti ..odma se Makedonci , a dodeka se ovde krojat plan kako da kidnat za da mozat maku od malku da si go proziceat zivotot.........
|
|||
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ти се потсмеваш затоа што не ми е сеедно како е во Македонија, ми се смееш затоа што работам за нејзина подобра иднина од надвор, од дијаспората, како и од внатре, како македонски граѓанин ??? Со ваквото твое ad hominem коментирање покажуваш кои се твоите критеријуми за културно прифатливо дискутирање, а истовремено покажуваш и кои се твоите животни вредности. Толку за твојата првична, како и за ова реплика. Не вреди да се посветува повеќе време и внимание на вакви нешта. Доколку сакаш да продолжиш со коментирање и реплицирање врати е на темата која гласи "Топлификација". Ако не си забележал, јас не сум тема за диускусија. |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
laki_bu
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Лидер Регистриран: 30.Ноември.2008 Локација: Germanija Статус: Офлајн Поени: 32100 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
E jas sum akcioner na Toplifikacija.....i mene ne mi smeta site da plakaat parno greenje
|
|||
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
|
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Па што не кажа до сега, да предложиме секаде кај што имаш акции или случајно членуваш сите да плаќаат за да ти се зголеми личното богатство. Та нели треба сите да придонесеме за среќата на поединецот Меси Колку и да сакаш да придонесуваш за доброто на земјата на крај ќе излезе само пуста желба и тешко разочарување затоа што тука на преден план се личните интереси. Мене ме плаши апатијата која ја има се повеќе. Страшно е кога и немаш некој голем избор бидејки оние на кои си им верувал излегоа бетер од оние од кои си очекувал да те спасат. Најстрашно е што се почести се шпекулациите дека сето ова со Топлификација е личен интерес на некои кои имаат таму акции па тераат даш што даш-додека се може. Дочекавме партии кои тргнаа кон заборавот да не бранат од оние на кои им дадовме доверба, да потегнуваат иницијативи пред уставен за законска основа на донесена одлука од тело кое е формирано да ги штити интересите на граѓаните. Човек да се праша-Кој се има акции во таа меретна Топлификација. И нормало е човек да почне да мисли да дојде до промена на власта за да дознаеме барем дали овие регулаторите или член од нивното семејство има таму акции чим носат вакви небулозни одлуки. Човек на се ќе помисли. |
|||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
тие што немаат инсталирано цевки во станот,според законот за достапни услуги член 54 став 3 должни се да вградат инсталација за транспорт на топлинска енергија во станот,со која би ја исполниле законската обврска за плаќање на услугата иако не се корисници на истата(став 5 член 54). Владата на една од наредните седници ќе ја разгледа можноста за субвенционирање на оваа група корисници.... |
|||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|||
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ју гада би кидинг ор ју маст би џоукинг...
|
|||
Santijago
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Абе загор, не разбираш што зборам? Зборувам за оние згради кои имаат инсталација за парно во ходникот, па од ходник секој стан се поврзува. Не може да има инсталација внатре во стан.
|
|||
|
|||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
така де,што има да плаќа тој што живее во куќа или стан од пред војната....затоа законодавецот оваа група не ја опфаќа со законот....и нема да плаќаат фиксна ставка односно тарифа. |
|||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
mamamd, Да не те чудат вакви нешта бидејќи денес така работи светов. И не се криви владите за тоа, туку личните интереси на луѓето, па кој има повеќе сила или тежина, тој обично преовладува с'е додедка нештата не се обелоденат како противуставни или противзаконити. Затоа кај мене постојат толку силни лоби-групи кои лобираат за посебни интереси. Еден граѓанин, како поединец, не прави ништо во споредба со организирана група луѓе кои фокусираат пари и правници во правец на реализирање на своите лични интереси. За жал, лобирањата се најефектните начини да се насочи економијата и политиката на една држава бeз обзир која влада е на власт. И токму затоа 70% од гласачкото тело во САД не излага на гласање... луѓето си велат "што да гласам кога на крајот повторно ќе излезе на истото". Токму затоа интелигентни и остроумни правници ја користат оваа доспозиција на сили во државата и организираат групи граѓани преку кои се борат со овие лобиситички групи. Со нив исто така поведуваат class-action судења против поголемите компании кои до тогаш одеа со идејата дека поединец не ќе може да се соочи со скап и долгогодишен судски процес. Сигурно ти е позната адвокатката Erin Brockovich за која беше направен и многу успешен филм. Ако се сеќаваш, уште поодамна велев дека ова е моментот за стотината невработени или амбициозни македонски адвокати да се нафатат за градење кареара со бранење на интересите на македонските граѓани преку организирање class-action судења. Ќе повторам, било која влада не може да стори многу во врска со ова... таа може и мора да реагира само со бранење на Уставот и Законот, но некој мора првин официјално легално да достави барање за тоа. Е тоа е работа за адвокатите кои ги спомнувам. На крајот, во врска со опозицијата... секогаш велам дека државата мора да има квалитетна опозиција доколку сакаме позицијата да биде постојано на штрек и потполно одговорна и транспарентна во нејзината работа. За жал, уште на почетокот на оваа тема го истакнав моето потполно разочарување од СДСМ како најмасовна опозицијска партија која, наместо да реагира на ваквите небулозни барања од страна на Топлификација, се однесува потполно индолентно, небаре некој му дава пари на народот, а не го ограбува. Ова е уште еден доказ дека СДСМ е потполно зрела за тотална реконструкција , а некои далеку помали опозицијски партии се неправично потценети. |
|||
|
|||
laki_bu
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Dobro razrabotena tema.....
..A me intereseira za EVN zakonski li e da naplaka 33% za angazirana moknost , ili i ovde se raboti za necii licni interesi...( ovde ne sum akcioner )...
|
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <1 7891011 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |