IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ДАЛИ ИСУС СЕ РОДИЛ ОД ....
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ДАЛИ ИСУС СЕ РОДИЛ ОД ....

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 18>
Автор
Порака
demon Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 15.Јули.2008
Статус: Офлајн
Поени: 28
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај demon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2008 во 20:53
Jaс прашав Христијаните на форумов да ми го објаснат проблемот со кој се соочив, им благодарам и на муслиманите, но нема они што да ми објаснат, кога не веруваат во тоа.

Од членовиве на форумов доби исто толку интерпретации на тројството колку и текстови што прочитав, па навистина сакаеќи да си го разјасанм проблемот јас си доотежнав, и се збунив максимално, посебно кога ја читав Марија магдалена, каде вели така и така го разбирам тројството и точка, па некако мислев да не се срами да каже како верува, или и самат незнае како верува, па во недостиг на објанувања, се крие зад напад на други мислења, а своето воопшто неразбирливо мислење го гледа како најточно...

Навистина ништо од вас недобив, и се чудам како сте испишале волку страници за религија, со никакви аргументи.

Секаде читам дека треба верба а не логика, треба верба а не размислување, БЛАГОДАРАМ ЗА МЕНЕ ВЕРБА И ВЕРА Е НАА КОЈА МОЖАМ ДА ЈА СВАТАМ, РАЗБЕРАМ И ПРАКТИКУВАМ.

БЛАГОДАРАМ НА ВАШАТА НЕГРИЖА ЗА ДРУГИТЕ, БЛАГОДАРАМ НА зидарски КОЈ ПО СЕКОЈА ЦЕНА ИЗБЕГНУВА ДА ГОВОРИ ЗА ТРОСЈТВОТО, ШТО МИ СТАВА СОМНЕЖ ДЕКА НАВИСТИНА НЕШТО НЕ ШТИМА ВО ТОА ТРОЈСТВО, знам дека негово одговор ќе биде дека има доста теми, али на тие теми никаде не најдов објаснување за тројството, ова е само криење на зидарски исто така во недостиг на објаснувања, а исто така и држење на христијанската маса во темнина, демек треба дасе верува не да се разбира....

ЗНАМ ДЕКА ИЛИ ЌЕ МЕ ИЗБРИШЕ ПОСЛЕ ОВОЈ ПОСТ ИЛИ ЌЕ МЕ БАНИРА, со оглед на тоа што го читав по темиве, мисалм дека катастрофа од модератор ставиле, да не им помага на свои а не пак на туѓу луѓе, скав само објанувања, а он постојано со некои ниски удари дена несм искрен о намери,дека сум атеист, дека сум муслиман.... и сето тоа подкрепено со неговиот сомнеж....

БРУКА !!!!
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2008 во 21:08
Originally posted by ShumadinChe ShumadinChe напиша:

Dobro Super Mi Objasni.
No Za Kogo Togash Celo Vreme Isus Velel : Vie Sakate Da Me Ubiete
Mene Zatoa Shto Jas Vam Vi E Kazhuvam Vistinata Shto Mene Bog Mi E
Kazha. Ineresno Zatoa Shto Ova E Citat Od Biblijata.
E Sea So Ova Isus Saka Da Kazhe Deka Ne E Bog.
Deka Nego Bog Go Pushtil I Deka Toj Ja Povikuva Vo Spas.
A Ako Isus Beshe Eden Od Trojcata Nemashe Shanci Da Bide Ubien Od
Covecka Raka Ili Od Onoj (Chovekot) Shto Isus Go Sozdal Vo Predhodniot
Svet.

Site Znaeme Deka Bog E Najmokniot, Najpametniot, Najbrziot... ITN
Shto ke im Recese Hristos Na Evreite Ako Toj Beshe Bog : Ne
Trudetese Da Me Ubiete Jas Sum Bog. Jas Sum Vistinata Jas Vam Vi Ja
Kazhuvam Vistinata, Ako Ne Veruvate Vo Mene Vo Pekol Ke Gorite.... ITN
Nemashe Hristos Da Spomenuva Za Nikakov Bog. Ako Toj e Bog.

Ili Zoshto Prethodnite Pratenici (Pejgamberi) Isak, Noe, Mojsie...
Ne Spomnaa Nishto Za Trojstvoto Ili Pak Rekoa Eden Den Gospod Ke Ja
Poseti Zemjata.! ? Kako Shto Hristos Navednal Nekoj Zborovi Koi Se
Pishuvani Vo Biblijata Nie Tie Zborovi Gi Smetame Za Muhamed.A.S.

Shumadinche na idejata deka Bog mozel se da im napravi ke ti odgovoram so dve tri recenici- kratko i jasno
Prvo, Bog stanal covek. Primil covecki karakteristiki samo poradi nas da ni pokaze kako treba da ziveeme( znaeme deka samo Hristos e bezgresen). Znaci Bog stanuva covek.
Vtoro Hristos poradi svojata skromnost(koja e edna od doblestite koi sakal da ni gi pokaze) stanal vistinski Sluga. Ova ke ti go pokazam samo preku citatite koi najdobro ja pokazuvaat smirenosta i poniznosta na Hrista.      

Matej 26,39: Oce Moj, ako e mozno, neka Me odmine ovaa casa; no ne kako Jas sto sakam, tuku kako Ti

Matej 26,42: Oce Moj, ako ne moze da odmine od Mene ovaa casa, da ne ja ispijam, togas neka bide voljata Tvoja!

I Apostol Pavle za nego veli vo Poslanieto do Evreite 5,5 " Taka Hristos ne se proslavi Sam Sebesi, za da bide prvosvestenik, tuku Go proslavi Onoj, Koj Mu rece: Ti si Sin Moj, Jas Te rodiv denes" i Poslanie do Evreite 5,8 " Makar i Sin, On se nauci na poslusnost preku ona, sto postrada. Znaci vo toa e poentata zosto Hristos ne se proslavi , a go slavese Otecot, koj pak, go proslavi Sinot.

A inaku Hristos im kaza na Evreite deka ke voskresne, ama tie ne go razbraa.

I mnogu od prorocite govorea za Hristos i za negovoto doaganje, kako na primer Isaija, Jeremija i slicno. Eve sto veli prorokot Malahija. Citaj Malahija 3,1: I ete, Jas ke go ispratam angelot Svoj, i toj ke go prigotvi patot pred Mene, i nenadejno ke dojde vo hramot Svoj Gospod, Kogo go barate, i Angelot na zavetot, kogo vie Go pozeluvate; ete, On ide, veli Gospod Savaot.

Znaci mnogu jasno kazuva prorokot.

Ama sepak poslusaj go sovetot na moderatorot zidarski, zemi prvo i citaj a eve i jas ti se stavam na raspolaganje, ako imas nesto nejasno slobodno prasaj, ke probam da pomognam.

Pozdrav
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2008 во 21:10
[QUOTE=demon] Jaс прашав Христијаните на форумов да ми го објаснат проблемот со кој се соочив, им благодарам и на муслиманите, но нема они што да ми објаснат, кога не веруваат во тоа.

Од членовиве на форумов доби исто толку интерпретации на тројството колку и текстови што прочитав, па навистина сакаеќи да си го разјасанм проблемот јас си доотежнав, и се збунив максимално, посебно кога ја читав Марија магдалена, каде вели така и така го разбирам тројството и точка, па некако мислев да не се срами да каже како верува, или и самат незнае како верува, па во недостиг на објанувања, се крие зад напад на други мислења, а своето воопшто неразбирливо мислење го гледа како најточно...

Навистина ништо од вас недобив, и се чудам како сте испишале волку страници за религија, со никакви аргументи.

Секаде читам дека треба верба а не логика, треба верба а не размислување, БЛАГОДАРАМ ЗА МЕНЕ ВЕРБА И ВЕРА Е НАА КОЈА МОЖАМ ДА ЈА СВАТАМ, РАЗБЕРАМ И ПРАКТИКУВАМ.

БЛАГОДАРАМ НА ВАШАТА НЕГРИЖА ЗА ДРУГИТЕ, БЛАГОДАРАМ НА зидарски КОЈ ПО СЕКОЈА ЦЕНА ИЗБЕГНУВА ДА ГОВОРИ ЗА ТРОСЈТВОТО, ШТО МИ СТАВА СОМНЕЖ ДЕКА НАВИСТИНА НЕШТО НЕ ШТИМА ВО ТОА ТРОЈСТВО, знам дека негово одговор ќе биде дека има доста теми, али на тие теми никаде не најдов објаснување за тројството, ова е само криење на зидарски исто така во недостиг на објаснувања, а исто така и држење на христијанската маса во темнина, демек треба дасе верува не да се разбира....

ЗНАМ ДЕКА ИЛИ ЌЕ МЕ ИЗБРИШЕ ПОСЛЕ ОВОЈ ПОСТ ИЛИ ЌЕ МЕ БАНИРА, со оглед на тоа што го читав по темиве, мисалм дека катастрофа од модератор ставиле, да не им помага на свои а не пак на туѓу луѓе, скав само објанувања, а он постојано со некои ниски удари дена несм искрен о намери,дека сум атеист, дека сум муслиман.... и сето тоа подкрепено со неговиот сомнеж....

Ti dadov primer so sonceto toj specijalno za tebe go napisav proveri ponazad malku. A ako treba uste mozebi ke najdam uste nekoj.

Pozdrav
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2008 во 21:44
Демон, ја обвинуваш Марија и велиш да не се срами да каже во што верува... Марија многу отворено зборува за тоа во што и како верува.
За разлика од тебе! Се срамиш да кажеш дека си муслиман, па се преправаш дека си христијанин? Нема зошто да се срамиш од тоа - и со муслимани дискутираме на форумов сосема отворено и без никакви ограничувања.
Ако беше искрен во своите намери - ќе постапеше така како што те посоветував и јас, а и неколку други членови на форумов. Но бидејќи не си - продолжи си ти во твојата темнина, а останатите - секој си знае за себе.
Лажесвидетелството е тежок грев, во секоја една религија! Секогаш имај го тоа на ум!
Do what is right, come what may...
Кон врв
ShumadinChe Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Март.2008
Локација: Slovenia
Поени: 365
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ShumadinChe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2008 во 21:48
Originally posted by macedon_alex macedon_alex напиша:

Bog stanal covek. Primil covecki karakteristiki samo poradi nas da ni pokaze kako treba da ziveeme( znaeme deka samo Hristos e bezgresen). Znaci Bog stanuva covek. - Imalo Luge Koj Prethodno Pred Doadzanjeto Na Hristos Znaea Da Ziveat, Isto Imase Luge I Shto Ne Znaea Da Ziveat. A Denes Isto Ima Luge Koi Znaat Da Ziveat, I Isto Ima Luge Koj Neznaat Da Ziveat, Nema Vrska Hristos Vo Covecko Telo.

Matej 26,39: Oce Moj, ako e mozno, neka Me odmine ovaa casa; no ne kako Jas sto sakam, tuku kako Ti  -  Koj E Otecot - Ima Li toj Ime
Matej 26,42: Oce Moj, ako ne moze da odmine od Mene ovaa casa, da ne ja ispijam, togas neka bide voljata Tvoja! -  Koj E Otecot - Ima Li Toj Ime ?

Pozdrav

Изменето од ShumadinChe - 22.Јули.2008 во 21:52
Nothing Remains !!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2008 во 21:55

Bog stanal covek. Primil covecki karakteristiki samo poradi nas da ni
pokaze kako treba da ziveeme( znaeme deka samo Hristos e bezgresen).
Znaci Bog stanuva covek. - Imalo
Luge Koj Prethodno Pred Doadzanjeto Na Hristos Znaea Da Ziveat, Isto
Imase Luge I Shto Ne Znaea Da Ziveat. A Denes Isto Ima Luge Koi Znaat
Da Ziveat, I Isto Ima Luge Koj Neznaat Da Ziveat, Nema Vrska Hristos Vo
Covecko Telo.

Matej 26,39: Oce Moj, ako e mozno, neka Me odmine ovaa casa; no ne kako Jas sto sakam, tuku kako Ti 
Koj E Otecot - Ima Li toj ImeMatej 26,42: Oce Moj, ako ne moze da odmine od Mene ovaa casa, da ne ja ispijam, togas neka bide voljata Tvoja!
Koj E Otecot - Ima Li Toj Ime ?

Pozdrav

Да, но само Исус е безгрешен! Само Исус е совршениот пример (според Христијанството)!
На второто прашање ти одговорив веќе - Бог нема име - Тој е Се. Тој Е Тој Што Е!
Зарем можеш да го ограничиш во едно име Него - Семоќниот?!
Кон врв
deshad Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Мај.2008
Поени: 1350
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај deshad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2008 во 21:58

Dobro Super Mi Objasni.
No Za Kogo Togash Celo Vreme Isus Velel : Vie Sakate Da Me Ubiete
Mene Zatoa Shto Jas Vam Vi E Kazhuvam Vistinata Shto Mene Bog Mi E
Kazha. Ineresno Zatoa Shto Ova E Citat Od Biblijata.
E Sea So Ova Isus Saka Da Kazhe Deka Ne E Bog.
Deka Nego Bog Go Pushtil I Deka Toj Ja Povikuva Vo Spas.
A Ako Isus Beshe Eden Od Trojcata Nemashe Shanci Da Bide Ubien Od
Covecka Raka Ili Od Onoj (Chovekot) Shto Isus Go Sozdal Vo Predhodniot
Svet.

Site Znaeme Deka Bog E Najmokniot, Najpametniot, Najbrziot... ITN
Shto ke im Recese Hristos Na Evreite Ako Toj Beshe Bog : Ne
Trudetese Da Me Ubiete Jas Sum Bog. Jas Sum Vistinata Jas Vam Vi Ja
Kazhuvam Vistinata, Ako Ne Veruvate Vo Mene Vo Pekol Ke Gorite.... ITN
Nemashe Hristos Da Spomenuva Za Nikakov Bog. Ako Toj e Bog.

Ili Zoshto Prethodnite Pratenici (Pejgamberi) Isak, Noe, Mojsie...
Ne Spomnaa Nishto Za Trojstvoto Ili Pak Rekoa Eden Den Gospod Ke Ja
Poseti Zemjata.! ? Kako Shto Hristos Navednal Nekoj Zborovi Koi Se
Pishuvani Vo Biblijata Nie Tie Zborovi Gi Smetame Za Muhamed.A.S.

Shumadinche na idejata deka Bog mozel se da im napravi ke ti odgovoram so dve tri recenici- kratko i jasno
Prvo, Bog stanal covek. Primil covecki karakteristiki samo poradi nas da ni pokaze kako treba da ziveeme( znaeme deka samo Hristos e bezgresen). Znaci Bog stanuva covek.
Vtoro Hristos poradi svojata skromnost(koja e edna od doblestite koi sakal da ni gi pokaze) stanal vistinski Sluga. Ova ke ti go pokazam samo preku citatite koi najdobro ja pokazuvaat smirenosta i poniznosta na Hrista.      

Matej 26,42: Oce Moj, ako ne moze da odmine od Mene ovaa casa, da ne ja ispijam, togas neka bide voljata Tvoja!

I Apostol Pavle za nego veli vo Poslanieto do Evreite 5,5 " Taka Hristos ne se proslavi Sam Sebesi, za da bide prvosvestenik, tuku Go proslavi Onoj, Koj Mu rece: Ti si Sin Moj, Jas Te rodiv denes" i Poslanie do Evreite 5,8 " Makar i Sin, On se nauci na poslusnost preku ona, sto postrada. Znaci vo toa e poentata zosto Hristos ne se proslavi , a go slavese Otecot, koj pak, go proslavi Sinot.

A inaku Hristos im kaza na Evreite deka ke voskresne, ama tie ne go razbraa.

I mnogu od prorocite govorea za Hristos i za negovoto doaganje, kako na primer Isaija, Jeremija i slicno. Eve sto veli prorokot Malahija. Citaj Malahija 3,1: I ete, Jas ke go ispratam angelot Svoj, i toj ke go prigotvi patot pred Mene, i nenadejno ke dojde vo hramot Svoj Gospod, Kogo go barate, i Angelot na zavetot, kogo vie Go pozeluvate; ete, On ide, veli Gospod Savaot.

Znaci mnogu jasno kazuva prorokot.

Ama sepak poslusaj go sovetot na moderatorot zidarski, zemi prvo i citaj a eve i jas ti se stavam na raspolaganje, ako imas nesto nejasno slobodno prasaj, ke probam da pomognam.

Pozdrav

Во основа концептот на Бога треба да му биде јасен и на најмало дете а камоли на возрасни луѓе. Но за жал начинот на кој вие го објаснувате тој концепт е толку испреплетен што не верувам дека некој ќе го најде почетокот за да стигне до крајот.

macedon_alex велиш дека ( цитирам ) :Bog stanal covek. Primil covecki karakteristiki samo poradi nas da ni pokaze kako treba da ziveeme( znaeme deka samo Hristos e bezgresen). Znaci Bog stanuva covek.

Со ова твое објаснување автоматски му го одзеде атрибутот на Бога на совршеност и го спушти на исто рамниште со Бога. Погледни ја добро Библијата кога зборува за Божјите атрибути ( да не ти ги набројувам сега) и ќе видиш дека ова толкување не ти држи вода.

Понатаму:

Јас би рекол дека Христос во своите зборови кои тој ги изговорил ( а не апостолите) на многу јасен начин кажува самиот за себе дека не е ништо друго туку Божји Пратеник и дека се што правел правел со Божја воља и одредба.Тој дури во многу случаи е немоќен и директно ја повикува Божјата помош како што истото се потврдува во погорните два библиски пасуси кои ти ги посочи.Зарем ги забораваш неговите легендарни зборови кои ги изговорил на голготскиот крст : " Господе, Господе, зошто ме оставаш ( напушташ)! "

Понатака:

Е овде лежи зајакот.Кај Апостол Павле. Не сакам да навлегувам во неговата мисија затоа што ќе ги повредам вашите чувства но патем само ќе спомнам дека целата заслуга ( читај кривица) ја има тој за представувањето на Исуса како Бог.

Само да те прашам: -кому му веруваш ти на Исус или на Павле?

Ако му веруваш на Исус, дај ми еден единствен цитат каде што тој рекол дека е бог.

Ако му веруваш на Павле, тогаш нека ти е со среќа.Павле доволно направил, би рекол ја исполнил својата мисија.

Кон врв
deshad Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Мај.2008
Поени: 1350
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај deshad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2008 во 22:01
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Bog stanal covek. Primil covecki karakteristiki samo poradi nas da ni
pokaze kako treba da ziveeme( znaeme deka samo Hristos e bezgresen).
Znaci Bog stanuva covek. - Imalo
Luge Koj Prethodno Pred Doadzanjeto Na Hristos Znaea Da Ziveat, Isto
Imase Luge I Shto Ne Znaea Da Ziveat. A Denes Isto Ima Luge Koi Znaat
Da Ziveat, I Isto Ima Luge Koj Neznaat Da Ziveat, Nema Vrska Hristos Vo
Covecko Telo.

Koj E Otecot - Ima Li toj ImeMatej 26,42: Oce Moj, ako ne moze da odmine od Mene ovaa casa, da ne ja ispijam, togas neka bide voljata Tvoja!
Koj E Otecot - Ima Li Toj Ime ?

Pozdrav

Да, но само Исус е безгрешен! Само Исус е совршениот пример (според Христијанството)!
На второто прашање ти одговорив веќе - Бог нема име - Тој е Се. Тој Е Тој Што Е!

Конечно во нешто да се сложиме. Точно така! Зарем можеш да го ограничиш во едно име Него - Семоќниот?!

Секако дека не! - Па според тоа следува констатацијата дека Исус не е Бог. Затоа што Бог нема име а Исус има.А према тоа Бог е неограничен а Исус ограничен. Значи...

Изменето од deshad - 22.Јули.2008 во 22:03
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2008 во 22:02
Дешад - ајде едно едноставно прашање...
Дали е Бог Семоќен? Семоќен = во состојба СЕ да направи.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ShumadinChe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2008 во 22:02

Ok, Zarem Isak, Mojsie, Noe..... Itn Itn Int Pred Isusa Hrista Greshnici Bea ?
Nothing Remains !!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2008 во 22:04
(За погорниот пост - Исус е човечката манифестација на Бог и како таква мора да има име.)
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2008 во 22:05

Ok, Zarem Isak, Mojsie, Noe..... Itn Itn Int Pred Isusa Hrista Greshnici Bea ?

А си прочитал нешто за животот и делата нивни?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ShumadinChe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2008 во 22:05

Дешад - ајде едно едноставно прашање...
Дали е Бог Семоќен? Семоќен = во состојба СЕ да направи.

Togash Koj e Svetior Duh - ? I Toj Se Pojavil Na Zemjava Samo Ne Vo Covecko Telo Tuku Vo Telo Na Sushtestvo Shto Leta Ili Kratko Receno Ptica.
Ima Li Svetiot Duh Ime, Iako Bil Na Zemjava, Vo Telo Na Ptica.
Shto Se Sluchuva So Nego. Kako Se Vika Toj.?
Nothing Remains !!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2008 во 22:06
Ако сакате - одговорете прво на многу едноставното прашање - Дали е Бог Семоќен?!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 18>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,158 секунди.