IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Тројство
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Тројство

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 19>
Автор
Порака
Ebu-Hurejre Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 667
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ebu-Hurejre Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јуни.2008 во 04:44
Kaj se faktite збунетост

zarem ste pisuvale nekakov si fakt збунетост

jas nigde ne procitav fakti od prosta pricina oti gi nema

8 ispolneti stranici i seuste bez odgovor na prvopostiraniot post od svemirckiголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

verojatno taka i ke ostane no aj eve da vi davame sansi da se doobjasnite vo vrska so navodno vasite faktiнамигнување
Кон врв
Vikentij Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Мај.2008
Локација: Macedonia
Поени: 26
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vikentij Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јуни.2008 во 10:29
Za da vi se razjasni seto toa potrebni se mn poveke od 8 stranici zatoa okolu prasanjeto na Trojstvoto, bi vi preporacal da ja procitate knigata "Nove besede pod gorom" od Sv.Nikolaj Velimirovic (Ohridski i Zicki) koj na mnogu prifatliv stil dava odgovor na ovie prasanja. Duri i na internet mislam deka moze da ja najdete knigava(ja ima samo na srpski)
Кон врв
zakon sam Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zakon sam Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јуни.2008 во 13:52
bas bi sakal da procitam nekade vo biblijata kade sto isusveli JAS SUM BOG VERUVAJTE VO MENE

mozebi nekoj moze da mi napise nesto takvo na forumof
Кон врв
Ezan-a Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Декември.2007
Локација: Somalia
Поени: 150
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ezan-a Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јуни.2008 во 15:51
Nema da najde nikoj takvo nesto toj ubavo si kazuva deka si e samo Prorok ama po kakov pat jas ne znam mu prepisale deka e i Bog i Sin i Covek i se po malce primeri na forumov ima dosta ke se slozite so mene ovde 5 hristijani da prasas sto bil Isus site 5 razlicno ke ti odgovorat,eden ke ti rece Sin Bozji drug ke ti rece Bog tret ke ti rece deka bil Bogocovek i posle ke ti kazat deka nie Muslimanite nema nikogas da ja razbereme doktrinata na hristijanstvoto a znaete li zosto e toa taka zatoa sto toa se kosi so nasete LOGICNO RAZMISLUVANJE aj papa
Beautiful Mind

Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zakon sam Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јуни.2008 во 15:54
abe mozebi ce najdat nesto niz biblijata deka denes sekoj moze da si stavi vo biblijata sto saka
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2008 во 04:32
Закон - имаш опомена заради навреда врз Света Книга на туѓа вера.
Се беше објаснето, се беше кажано, не го разбравте... многу ми е жал, ама кога не сакате да ви стане јасно, нема да ви стане јасно... Штета, затоа што тоа покажува дека не сте во состојба да ја разберете суштината на она во кое ние веруваме и кое го разбираме сосема јасно... нешто што живее во нас и постои во нас и е неразделив дел од нашето битие...
Do what is right, come what may...
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zakon sam Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2008 во 11:53
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Закон - имаш опомена заради навреда врз Света Книга на туѓа вера.
Се беше објаснето, се беше кажано, не го разбравте... многу ми е жал, ама кога не сакате да ви стане јасно, нема да ви стане јасно... Штета, затоа што тоа покажува дека не сте во состојба да ја разберете суштината на она во кое ние веруваме и кое го разбираме сосема јасно... нешто што живее во нас и постои во нас и е неразделив дел од нашето битие...

Dobro be maka ti e uste ednas da go stavis toj teks sto go baram ???? ili go nemas????
Edinstvena priznata vera kaj Allah e verata ISLAM
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2008 во 11:57
na svetot postojat mnogu veri
koja e vistinskata?
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zakon sam Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2008 во 12:07
Originally posted by fiks fiks напиша:

koja e vistinskata?

Allahu je prava vjera jedino - islam. A podvojili su se oni kojima je data Knjiga baš onda kada im je došlo saznanje, i to iz međusobne zavisti. A sa onima koji u Allahove riječi ne budu vjerovali Allah će se brzo obračunati.(3 . Ali 'Imran-19)

Изменето од zakon sam - 08.Јуни.2008 во 13:30
Edinstvena priznata vera kaj Allah e verata ISLAM
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2008 во 15:51
Originally posted by zakon sam zakon sam напиша:

koja e vistinskata?

Allahu je prava vjera jedino - islam. A podvojili su se oni kojima je data Knjiga ba? onda kada im je do?lo saznanje, i to iz me?usobne zavisti. A sa onima koji u Allahove rije?i ne budu vjerovali Allah ce se brzo obracunati.(3 . Ali 'Imran-19)

Alah bil navistina bog na ljubovta, razbiranjeto i sochuvstvoto...

Изменето од Messenger - 08.Јуни.2008 во 15:51
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
svemirski_duh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 29.Февруари.2008
Поени: 676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2008 во 19:07
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

koja e vistinskata?

Allahu je prava vjera jedino - islam. A podvojili su se oni kojima je data Knjiga ba? onda kada im je do?lo saznanje, i to iz me?usobne zavisti. A sa onima koji u Allahove rije?i ne budu vjerovali Allah ce se brzo obracunati.(3 . Ali 'Imran-19)

Messenger,
od Ljubov golema znam na sin mi i da go zasamaram. I toa tokmu zaradio toa sto zgresil. Zosto nikogas ne odite malku da razmislite.
Mi zboruvas za svesta,da ne svakjame bukvalno,,, Kakvo e ova tvoe razmisluvanje ?

"zakon sam" smiri si gi hormonite. Musliman taka nikogas ne se izrazuva.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2008 во 19:08
Originally posted by svemirski_duh svemirski_duh напиша:

koja e vistinskata?

Messenger,
od Ljubov golema znam na sin mi i da go zasamaram. I toa tokmu zaradio toa sto zgresil. Zosto nikogas ne odite malku da razmislite.
Mi zboruvas za svesta,da ne svakjame bukvalno,,, Kakvo e ova tvoe razmisluvanje ?

PS: Mi licis na Templarius
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2008 во 19:15

koja e vistinskata?

Messenger,

Ako odeshe Kreatorot spored chovechkata logika daleku ke stigneshe.

Изменето од Messenger - 08.Јуни.2008 во 19:25
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2008 во 19:43

koja e vistinskata?

Messenger,

Ako odeshe Kreatorot spored chovechkata logika daleku ke stigneshe.

Zarem ni dal da veruvame vo nesto sto ni sami ne mozeme da go svatime. (NEMA SMISLA TOGAS VO VERA VO BOGA).

Ne praveden e togas Bog na sudniot den (vo koj i hristijanite veruvaat) da me povika na odgovornost zatoa sto ne sum mu veruval vo trojstvoto !

Nema smisla.Samo neise... jas bratski i od sesrce vi posakuvam da se svestite

Povtorno ke se vratam na temata sto mi ja zapostavi.
SE' E ZNAK BOZJI.
Taka sekoj primer treba da si go izmeres.
Nema mera kolku go sakam sinot,navistina. Od tolkava Ljubov,koga ke vidam deka odi vo propast,prema Sinot sum i strog

Kreatorot e nas sozdatel. Toj naj ubavo znae kolku nie mozeme da svatime i kako,pa zatoa se' ni dal za primer.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 19>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.