IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - ДНЕВНО-ПОЛИТИЧКИ настани, вести и актуелности
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ДНЕВНО-ПОЛИТИЧКИ настани, вести и актуелности

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8788899091 173>
Автор
Порака
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Статус: Офлајн
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2011 во 15:24
Originally posted by Zlatniot Zlatniot напиша:

Можев и преку ЛП да се обратам до модераторите и до администраторите, но бидејќи сакам се да работам транспарентоно, а не зад грб, јавно се обраќам до нив со барање да се превземат поригорозни мерки кон членот Gorazd777, бидејќи тој навистина ги премина сите граници на трпеливост и на толеранција во однос на понижувачкиот став кон Македонија и македонскиот народ.
Речиси и да нема пост во кој Македонија не ја нарекува „вукојебина“, а македонскиот народ „проста раја“.........................
........... но неможам да преќутам ако тоа во недоглед се повторува кон нашата држава и кон сопствениот народ. Зарем тој македонски изрод нема тронка љубов, тронка чувство за сопствената држава, за сопствената нација, за сопствениот народ?
Секако, ако истите ги смета за свои!тага

..ti be ,. da ne si, mozebi, nekakov lovec na makedonski izrodi?збунетост

...izgleda deka si ...ili neshto vo toj smisol,...zatoa shto,izgleda, od tebe ne moze chovek tuka povekje,da si dade odushka na chuvstvata za negovata, ...kako ja vika onoj,.......Vukojebina,...t,e...po moe...Ebanovina,намигнување
...pa ti, da ne se javish  i da ni ja pretstavish  tvojata pregolema zagrizenost okolu toa,.... zoshto na nekoi im se dozvoluva pregolema sloboda vo falbite za drzavata,....i jasno,...nejziniot kompliciran narod!голема%20насмевка

...i dali , mozebi,...tekstot ti e zachuvan nekade , pa odvreme na vreme go  vadish ,...koga ke fatish nekoj,
...samo shto  go menuvash imeto na objektot na tvojata opservacija?изненадување
...zatoa shto se drugo,...gore-dole,...  ti e vekje  chitano, okolu toa shto go kazuvash!

...ama, da znaesh deka so ova dlaboko me navredi mene ,...ne e mozno negovata ( a i chija i da e druga) ljubov sprema nea, (Vukojebinata ili Ebanovinata....m.z)... da e pogolema ( i pozasluzena) od mojata!тага

...sepak...bidi mi ziv ,...i zdrav , dabome!намигнување
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2011 во 16:15
Gorazd777 веќе те имам опоменато.

Ако прочитам на уште едно место Вукојебина ќе одмараш 3 дена.

Ако прочитам на две места, ќе одмараш една недела.

Ако не го почитуваш или се спротивставиш на ова (како што беше со мојата опомена) ќе одмараш 14 дена.

Мислам дека ви дозволивме слободна дискусија без цензура, ама ваков речник нема да толерирам.

Остави ги и другите да се искажат, од тебе човек не може да дојде на ред.

I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2011 во 16:57
Кој на кого му се обрати,кој на кого му плачеше во горниот пост,а не си ни прв ни последен Администратор со опомените до МЕНЕ,но ДОБЛЕСТ е да се гледаат и искажаните мисли и Навреди од Другите.

За тоа колку ќе ме исклучите или целосно ќе ме Банирате е ваше АПСОЛУТИСТИЧКО ПРАВО, нема тука ДЕМОКРАТИЈА,но да цените според нешто чинам,дека треба да го правите за сите подеднаково,а поготово за Златниот,пошто тој се обраќа.

Но мене ми мириса,( богами и изгледа многу далеку од демократско изразување кај една популација поготово нашава),сакам да речам ,премногу личи на ВЛАСТА,како ги скротува односно УНИШТУВА оние кои КРИТИКУВААТ,НЕ мИСЛАТ ИСТО КАКО НЕЗЕ и НА КРАЈ ОНИЕ кои СЕ БОРАТ ЗА ВИСТИНАТА.

Впрочем дали не сте се запрашале зашто таков револт и таков ЕПИТЕТ кој се наведува во одредена Конотација,а за сето тоа да ми скренува внимание некој кој ужива и е слуга на оваа власт.

И момче АДМИНИСТРАТОР,можеш слободно да банираш ако ти е задоволство,како што велиш ДРУГИТЕ да имаат место да се изразат,па нека се ИЗРАЗАТ, нека размислуваат со своја ГЛАВА,нека има критичка мисла,а НЕ ЗАПЛАШУВАЊЕ,
Никој не е будала да напаѓа некого,ама секој има сопствена мисла да се брани и да посочува.,постапки кои се достојни на ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА И ДОБЛЕСТИ.

И реков јас за оваа земја можам да кажам што сакам,тоа е ДЕМОКРАТИЈА,ЈАС ,ДРУГИТЕ КАКО МЕНЕ и РОДИТЕЛИТЕ наши КОИ ГНИЕЈА ПО ЗАТВОРИТЕ ЗА МАКЕДОНИЈА,а СЕГА НИЕ СТРАДАМЕ ЗАРАДИ ВАКВИ ЗЛАТНИЦИ ИМАМЕ ПРАВО ДА ГО ИСКАЖУВАМЕ РЕВОЛТОТ;затоа што е ова ДЕНЕС е наша заслуга,а не на ДЕЧИЉА од ЦРВЕНАТА БОРЖУАЗИЈА и нивните ПОЛТРОНИ кои имаат задача да не замолчуваат ,И  НЕМА НА НИКОЈ ДА МУ СЕ ПИКАМЕ ПОД ПЕТРАФИЛ.

БИДЕТЕ ПОЗДРАВЕНИ, СЛОБОДНА МИСЛА ЗА СЕКОГО КОЈ Е ПРАВЕДЕН И ЧЕСТОЉУБИВ.

И НА КРАЈ ЌЕ ВЕ ЗАМОЛАМ КАКО АДМИНИСТРАТОРИ ;ДА СИ ЈА БРКАТЕ РАБОТАТА КОЈА ВИ ДОЗВОЛУВА..., НО НЕ НАВРЕДУВАЈТЕ;ДАЛИ И КОЛКУ МЕСТО ЈАС ОСТАВАМ НА ФОРУМОТ ЗА ДИСКУСИЈА;СЕКОЈ СИ ИМА ПРАВО ДА ДИСКУТИРА ТИ НЕМАШ ПРАВО ЗА ТОА ДА МЕ ОПОМЕНУВАШ И ДА МИ ОГРАНИЧУВАШ;
ТИ СИ ВТОР АДМИНИСТРАТОР КОЈ ЛИЧНО МЕ НАВРЕДУВА;МИСЛАМ ДЕКА Е РЕДНО ДА СЕ ПРЕИСПИТАТЕ ВО РЕЧНИКОТ.

Изменето од Gorazd777 - 05.Ноември.2011 во 17:10
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2011 во 17:06
Gorazd

Мене не ме интересира кој од која политичка партија е, кој како мисли, кој колку критикува и кој што има да каже.

Се што имате да кажете, повелете има теми па пишувајте. Тоа што ти посочив е да внимаваш на речникот, а ќе ти посочам пак доколку забележам некоректно однесување.

Јас сум администатор, но никој не мора да ме слуша и почитува доколку не сака. Ќе биде санкциониран од моите колеги.

Затоа последен пат кажувам, имате слобода на говор, се додека е на културен и цивилизиран начин! Кога ќе ја преминете таа граница следуваат санкции. И немојте да речете дека не сте предупредени.

Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2011 во 16:55
Твојот пост, кој е одговор на мојата порака до администраторите, е само израз на бес, немоќ и злоба ... со единствена цел да ме омаловажиш.
Затоа не мислам да одговорам на такви провокации.
Само ќе речам дека ти (и секој друг) можеш да критикуваш политичари, политички противници, премиери, претседатели, членови на форуми ... тоа е демократија. Но, во најмала рака, не е културно да си ја напаѓаш и негираш сопствената држава и сопствениот народ.
Истата таа за која твојот родител лежел в затвор. Ако не за друго, барем за тој факт треба да имаш малку почитување кон истата.

Originally posted by Gorazd777 Gorazd777 напиша:

... Македонија,тоа е свето име за МЕНЕ и МОЈОТ РОДИТЕЛ КОЈ ЛЕЖЕЛ ВО ЗАТВОР, ...

смеење И покрај сите твои досегашни постови, имаш лице да речеш дека таа „вукојебина“ за тебе е света? ма%20ајде
размислување Каков ли би бил твојот однос кон Македонија ако не ти беше света?збунетостгрицкање%20нокти
Дали твојот родител знае и, дали го оправдува тоа што ти пишуваш за таа „вукојебина“, за која тој гниел во затвор?
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2011 во 18:57
Го разбирам Горазд во потполност кога ќе се изрази за сопствената држава и народ во негативна конотација.

Според негова точка на гледање случувањата во општеството се на лош пат и поради тоа се изразува крајно негативно кон истите и има право да го прави тоа.

Уште повеќе има право кога кажува дека негов родител лежел по затвори за оваа Македонија, така да не би требало да зимаат при срце поединци на форумов кога некој од таква фамилија огорчен поради секојдневните случувања се изразува вака или онака.

Верувам и уверен сум дека Gоразд си ја сака државата и народот свој не помалку ни повеќе од останатите граѓани ( освен поедини групи се разбира ).

Единствено што ми пречи во неговите пишувања е недостатокот од факти, или ги нема, или не знае да ги искаже.

За слободата на говорот мислам дека не ни треба нешто повеќе да се дискутира, таа треба да е загарантирана за секој член на форумот, и изразувам благодарност до админите што сега има далеку повеќе слобода на изразување него ли пред извесен период кога една друга админка пишеше и бришеше се живо и диво по темиве 90 % без основ.

"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2011 во 19:19
Оваа  Вукојебина верувале или не, му овозможила да стане тоа што е денес. Човек пред се. Сметам дека нема право да ја нарекува така татковината која му овозможила основно и средно образование, можеби и факултет. Татковината во која работи неговото семејство, земјата која му овозможила да  егзистистира.

Јас не го разбирам бесот во неговото пишување. И нема да бидам нем сведок на навредите на мојата татковина. Ако за него не е, за мене е.

Оваа Македонија не ги затворила неговите родители, роднини, баби и дедовци. Нив ги затвориле одредени поединци кои што го раководеле ова парче земја во тоа време. Самите институции треба да се гледаат како виновници, а не таткоината.

Впрочем, една ластовичка пролет не прави. Не се сите исти. 

Слободата на говор е право загарантирано со Уставот на Република Македонија. Како такво јас го почитувам максимално. Правото на слобода на говор ќе постои и ниту едно мислење нема да биде цензурирано се додека во себе не содржи лични навреди, навреди на национална, верска, расна и друга основа, како и навреди кон поединци учесници на форумот на основа на партиска определба.

А сега повелете, држете се кон темата.

Изменето од Santijago - 07.Ноември.2011 во 19:20
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2011 во 13:07
Сантијаго, те замолувам да го оставиш овој мој пост кој, ти ветувам, е последен оф топик на оваа тема. Независно каков ќе биде одговорот од Горазд после него.

Содржината
во сите постови на Горазд777 е набиена само со обвинувања, со клевети, со инсинуации. Секој од читателите може да забележи дека во нив преовладуваат неколку негови омилени квалификации за сите тие кои не размислуваат како него. Колку што можев да забележам, кон сите има (само кон една личност од форумов нема) упатено такви зборови како што се: полтрони, предавници, кодоши, удбаши, провокатори, лицемери, гнаси, простаци ... Кај него нема на поставена тема на дискусија аргументирано да се расправа, да се дискутира. А ги обвинува другите дека не знаеле да дискутираат. смеење  ма%20ајде Да беше некоја друга личност од колегите на форумов и ќе се замислев. А вака од него ... ма%20ајде
Но, нејсе, сето ова зборува за културното ниво на соодветната индивидуа.

Стилот
! Што да се рече за него?! Според стилот на изразување, кој е доста конфузен, неразбирлив, нејасен ..., може да се окарактеризира степенот на неговиот интелект, неговата образуваност, писменост ...

Мотивот
за оваквиот негаторски однос е неговата „движечка сила“. Сите ние заеме дека мотивот му е неговата неизлечива фрустрација што тој (т.е. неговите) не е на власт. Сигурен сум дека тој својот негаторски однос не го искажува само кон оваа сегашна власт. Истото би го направил кон сите други на кои тој не припаѓа. Тој кон сите нив ќе „пука“ од својот богат арсенал на епитети.

Сето ова ни дава јасна слика како еден човек, кој неможејќи да ја смени реалноста во која живее, почнува да критикува се и сешто околу него. Во таа своја немоќ, во тој свој бесен занес, тој губи контрола и почнува да ја критикува и сопствената држава и сопствениот народ.
И на крај, Горазде, се што имаш кажи ми овде јавно, пред целиот читачки аудиториум, а не да ми испраќаш ЛП (лични пораки). Оти нели ти не сакаш криење, се бориш за транспарентност, за правдина, за вистина, за ... (навистина, за што уште се бореше ти?)

Да, можеби јас (но и Сантијаго и др.) за тебе сум дете, но иако имам 24 години, сепак немам напишано ниту еден пост со сите карактеристики кои се својствени на твоето пишување. Немам испратено ниту една ЛП како што ти ми ја прати мене.

Р.Ѕ.
смеење Ај мајката! За моиве 24 години, јас не сум знаел дека сум лицемер, предавник, кодош, врховист ... да не пропуштив некој епитет?
Добро е што испадна овакво човече па да ме освести!
Ех Бре Сантијаго. Млади деца сме и уште треба да учиме. Посебно од вакви македонски изроди. Ами како!да

Изменето од Zlatnik - 09.Ноември.2011 во 13:13
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2011 во 15:33
Горазд баниран!

Објаснување во форум информатор
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2011 во 00:32
....konechno !

....go skinaa neprijatelot na eba,.....uppsss.......tatkovinata!изненадување
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2011 во 01:25
бреее,го скинаа човекот...
По мое невин е,само што НА СВОЈ начин си го толкува времето во кое моментално битисува-ме....!
...па сведоци сме на разно-разни коментари за бившиот ни систем..оној на Тито,а никој не се погрижи да осуди некого кој многу често тој режим и таа СФРЈ денес ја квалификува на начин кој соодвестувал по НИВНО како на фашистичка Германија,а при тоа никој за тоа не рече ни збор!...Каде се родени и каде и како учеа и од кого научија денешниве лидери?Јас разбирам дека една власт не е еднаква на држава,ниту е држава,ама сведоци сме дека една власт може да ја загуби или уништи државата.Тоа е она кое (барем јас така го разбирав ...G три пута седам)го назначуваше или го иритираше па на некој начин по сопствен избор ја нарече сегашноста ТАКА,како што можеби и доликува на соодветниот збор.

во секој случај,за некој ден ќе формираме комисија и како тоа бива кај нас,ќе го РЕХАБИЛИТИРАМЕ..не бе,друкше се викаше тоа...и како нов ќе продолжи да се бори за правата на малкумина ВИСТИНСКИ МАКЕДОНЦИ...ја словени,ја антики..ама МАКЕДОНЦИ до дно на душа.

...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2011 во 13:11
Овие наизглед оф топик постови на темава, всушност може да се рече дека во некоја рака се он топик, бидејќи тие се своевиден израз на дневно политички настани кои даваат јасна слика на македонската реалност, каде секој некого напаѓа, поддржува, озборува, провоцира ... зависно од сопственото согледување и поимање на нештата. А кај некои таа движечка сила која ги поттикнува да ги прават тие работи е - интересот.
Originally posted by zagor zagor напиша:

... По мое невин е,само што НА СВОЈ начин си го толкува времето во кое моментално битисува-ме....!
... Јас разбирам дека една власт не е еднаква на држава,ниту е држава,ама сведоци сме дека една власт може да ја загуби или уништи државата.Тоа е она кое ... го назначуваше или го иритираше па на некој начин по сопствен избор ја нарече сегашноста ТАКА,како што можеби и доликува на соодветниот збор.

Ем велиш разбираш дека власта не е еднаква на државата, ем го оправдуваш неговот постојано напаѓање, негирање, омаловажување и потценување на македонската држава и на македонскиот народ!
Дали сте се запрашале зошто ова го прави?
Дали овие напади кон државата и народот се израз на лутина, бес, пониженост ... затоа што тој не е на власт туку некој друг ја користи (злоупотребува) позицијата на власт?
Или затоа што не се согласува со начинот на кој оваа гарнитура ја води државата?
Било која од овие причини да е во прашање, па нека се и двете заедно, тој (и било кој друг) нема право своите емоции, нервоза, лутина, фрустрација од доживеаниот неуспех, да ги изразува со омаловажување на државата и народот. Оти тој „глупав и прост“ народ прво гласаше за нив. Или тогаш не беа глупави? Дали ако утре повторно гласаат за нив, пак ќе се опамети? Колку што знам глупавоста не е променлива категорија! Или си глупав и таков ќе си останеш, или не си глупав. (По сеизгледа, кај некои перцепцијата за народов е како некој електричен апарат, па вклучи - глупав, исклучи - паметен. Зависно од приликите.)
Во најмала рака ова што тој го прави не е културно. Но и не доликува на еден цивилизиран човек. А зошто да не го спомнеме и зборот - патриотски? Зарем патриотизмот треба (мора) да се искажува само кога си на власт?
Исто така друга причина зошт не треба да се напаѓа државата и народот, е и фактот што овој форум е читан и од милите ни соседи (но и другите кои не и’ мислат добро на државава). Па кога тие ќе прочитаат дека овде, во Македонија има луѓе кои имаат идентични ставови со нивните (за разнебитување на се што е македонско), тие уште повеќе ќе го зголемат својот притисок во таа насока.
Затоа, нека целата своја енергија ја посветат кон критикување на лица, индивидуи, нека ја критикуваат нивната работа, нека изнаоѓаат начини на промена на ситуацијата (секако во ова спаѓа и промена на сегашната власт), но нека не ја напаѓаат Македонија и македонскиот народ во целина.
Ако некој „настрада“ за овакви работи, јас ќе бидам првиот кој нема да се согласам и ќе речам:
Originally posted by zagor zagor напиша:

... бреее, го скинаа човекот...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2011 во 16:57

Наскоро во Албанија со лична карта

За две години Тирана ќе ни биде поблиска за сто километри, најави албанскиот премиер Сали Бериша.

За двеизненадување
Па многуизненадување
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2011 во 19:32
Му ја думам - Ако некој човек за својата куќа која  на пр. е мала, стара, неугледна, немалтарисана, неподуредена  а и самиот како не можи многу да стори за неа оти татко му е газда и ништо не зависи од него туку не дава татко му кој си боемчи, троши по к*рви, шета по светот, гради праи убава ограда,купува за внатре така скапички работички кои никому не им се во функција оти немаат децата леб да јади   -вели оваа наша шуп**ка, грдотија, руина и др...значи дека не ја сака својата куќа збунетост  или ја зборува вистината  колку на другите да не им е драго.
Друг пак го убедува дека му дека му е арна куќичката, дека татко му арно прави оти си го живее животот како му чини и не му чуе дали на другите им е арно, па дури и ќотек може да изеде од оние кои го убедуваат дека му е арна татко вината муизненадување
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8788899091 173>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.