![]() |
|
Ваша поезија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 8485868788 146> |
Автор | |
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Нова игра
Да, жеден сум за осојничава татковина, безброј ноќи и ѕвезди што вдомува. Нозеве ми копнеат по непрегледни житни полиња, во кои постела делат чекори и непрегазени мравки. Да, мечтаам по развиорени ветрови, влакна од милиони коси што собираат за спомен. Сиот се раздавам за еден бескраен вртлог, во кој утрата ќе ме препознаваат по плачот на мало дете. Да, верувам дека пролетта ќе трае вечно, штом срцето ќе ми расцвета со безброј латици. Неуморно ќе трчам по разбудена полјана и небаре се од попадиче, ќе ги кинам една по една. Секој атом од мене ќе ја следи мојата нова игра: те сакам, те сакам, те сакам, ТЕ САКАМ. Изменето од Quentin - 22.Мај.2008 во 02:43 |
|
![]() |
|
darkangel ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 18.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 58 |
Само некои чувства...
Покажи ми како Да ја симнам тагата од моите очи Темнината која го покрива моето срце Насмевката што солзите ја кочат. Неможам Твојата кожа над мојата Мирисот на страста Прегратки од кои се растреперувам. Копнежот по повеќе И моето те сакам Стискајќи го со забите Зашто не смеам да го проговорам. Соништата во кои потонувам А твојот лик не го гледам Усните на кои се предавам Како воздух, не ги ни чувствувам. Постоиш, за мене нема крај Далечен си како оваа месечина Ладен како овој тврдоглав камен А јас копнеам, и умирам полека Hold me now, as I fall again I want you, love you That's all I can say Чекам Твојот прст над моите усни да исчезне Додека молчам потонувам Оваа љубов е надреална. Покажи ми како да те избришам од себе Секој дел од тебе навлезен во секоја пора Секој дел од мене кој те посакува бескрајно. |
|
![]() |
|
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Тука сум
Тука сум да ти послужам како кловн што ќе ги задоволи твоите потреби за хумор и сатира. Тука сум да ти послужам како кревет на кој уморно ќе си го истресеш телото и понекој збор кажан на сон. Тука сум да ти послужам како чаша полна со алкохол, после забава на која никој не те шмекнал. Тука сум да ти послужам како сунѓер кој ќе ти ја избрише сета самотија од телото, кое никој одамна не го допирал. Тука сум да ти послужам како последен број од твојот фоунбук, кој од инает не го вртиш, а наизуст го знаеш. |
|
![]() |
|
darkangel ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 18.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 58 |
тука сум за да те читам и да се восхитувам на твојата поезија... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Thanks darkangel, среќен сум што ти се допаѓа песната.
![]() |
|
![]() |
|
Ничија земја
Го прогласив телото за ничија земја од мигот кога твоите погледи угаснаа еден светол простор во кој се распостилав како цвет жеден за сонце. Ако некој ден твоите раце се откажат од неговите, испрати ги во долга експедиција по таа земја. На мапата лесно ќе ме познаеш. Огромен леден остров ќе бидам, недопрен, осамен, нем. Со допир растопи ме. Ќе се растечам по тебе со надојден водостој, што радосно се пени и жубори. Моите реки нема да познаат дека туѓа си била, а ти премолчи. *************************** Ничија земја II По многу години, чинам, до тебе ќе стигне еден испуштен здив со два прошепотени збора и едно перце од гулаб-писмоносец. Морето веќе ќе ме има препишано врз солените талози со корали што се љубат, нежно шушкајќи за истоштената светлина на ѕвездите, што морнари ја црпат за да украдат љубов од девојките во крајбрежен град. Како Атлантида ќе бидам, толку опеан, а никогаш пронајден. Како остров самотник со скриена оаза, што никој не го посетува. А здивот ќе стигне до твојот слух и перцето ќе падне на твоето рамо. Ќе помислиш дека си луда, дека ти се прислушуваат нешта... Ќе го истресеш перцето од рамо и ќе продолжиш со лесен чекор. За тебе тоа ќе биде само нечуен пад, а за мене силен земјотрес што ќе го раздели морето, ќе го распука островот и ќе ме обележи со лузна на вечно неприпаѓање. |
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
ЖИВОТ ВО СОНИШТАТА
Таа живее во соништата Во кои сите излези се затворени Со наталожена срцеизеднина На прескокнатите мигови на радоста... Таа живее во соништата Во кои прозорците гледаат во далечините што ги оставила неизодини некогаш пред да им ги затемни стаклата за да не влезе ниту секвенца од филмот што се снима под работен наслов „Слики од реалниот живот“ веднаш до нејзиното засолниште со високи ѕидови, како кули од огледала од кои се враќаат во неа возљубените воздишки на самобендисот, Таа живее во соништата Во кои живее црвениот автобус на илузиите Што го љуби заради бојата на шешерирчето По кое се препознаваат поетесите Што еден ден сигурно ќе напишат песна Некој пред нив што ја напишал И се откажал од родителството над неа. Таа живее во соништата Од кои не сака да ја будите... Изменето од majstorce62 - 22.Мај.2008 во 13:10 |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
O' vie,
internet so mi pustate, air od pari moi da ne vidite, bar pola da vi paga od mreza sto paga, vie od doma izbrkani ke bevte. Ni tri cisti imate, a sigurno i nogi ne si miete, a takvite kosata im paga, amblem ne vi treba. Kaj ve zbraa kopuci teski, od trlo megu ovci sto ve pronajdoa, ke se najde li nekogas junak, da ve poseti i sve na kloci da ve istera. |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Fantomski brod plovi
na more od creva iskinati, kapetanot mi mafta i toj ne svaka kako i jas, deka vo mrtvoto more nema nisto zivo, deka zaludno se trosi necija zaludnost i bezvrednost. Go vikam na retko kafe, za da ima i za utre zosto samo nie si ostanavme dodeka na nebo stoi temnata strana na sonceto, a liljacite na ramo ni peat, umilkuvajki se na nasite usi zosto i nivno vreme redno bese, od denes pa za stalno, sigurni i vecni bez nikakov somnez i nemir bez zaludnost vo smesni obidi da se zadrzis nekade visoko kade e starasno lizgavo. |
|
![]() |
|
Templarius ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Ogneno
Vecerva tivko padjashe dozd nakisnaa znaminjata kako i site pobedi nashi... Mirisot na kosata tvoja povtorno gi budi sonovite moi... ne te davam nikomu da te zeme te sakam pile moe.... Nema veke baknezi nema pregratki nema toplina... samo sonovi. Dojdi, te molam dojdi.. Otvori ja vratata pushti branovi i vetrovi noz tvoite odai za da mojata umorna dusha zaplovi vo tvoite mirisi... Zatvori me okovi me vo sindziri nedavaj nikomu poveke na pat da me odvede... Rozite veke ovenaa... Sto li sega tie ni nosat? ...nekoi novi pobedi preku strasta na tvojata postela umoren sum sakajki te nadevajki ti se barajki te vo mirisite sjajot na ochite dopirite... tudjite posteli... umoren sum od ovie ploshtadi prazni prozorci nesrekjni gradovi Te molam dojdi.. povikaj gi site vetrovi.. onie tvoi najmirisni... povikni gi site denovi onie tvoi najubavi... povikaj gi site nokji onie tvoi najogneni... povikaj gi site magii onie tvoi najslatki neka me opijat mirisnite vetrovi... jasni denovi so baknezi.... strasnite noki opivaat so magijata i zasekogash pravat da ostanam pokraj tebe so vekovi...i posle smrtta Tivko nokeska dodeka padja dozd go sonuvam mirisot na tvojata kosa baknezite i dopirot tvoj.. A nautro povtorno ke zastanam pred mokroto zname... i ke trgnam vo pobedi novi se dodeka eden den...... |
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
![]() |
|
Templarius ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Pustina
Prazno mu raskazuvam na pustinskiot veter za tebe... probuvam da mu kazam kolku te sakam a toa e besmisleno kako da probuvam da go prebrojam pustinskiot pesok koj ovde me gushi neodam jas nikade stojam vo vremeto iskriveniot chasovnik koj nekoj ke go ukrasi so divina slepa koga ke ischezne malku vreme i toj poleka chuka dodeka se trudam da mu kazam kolku te sakam isto kako toj da znae kolku sekundi doseka otchukal Poleka karavani poleka ti zabraden beduinu zastani...jas ja sakam nemoj pokraj ovaa kukja da pominesh samo jas ja sakam eve ti malku krv od pustinska roza neka usnite so niv gi oboi eve ti svila od pesok istkaena neka so nea se pokrie eve ti malku sonce vrelo vo srceto da go stavi eve ti ledena nokjna tishina vo ochite da ja sokrie eve ti go moevo srce neka vo svoeto go stavi eve ti oklop i oruzje neka so srebro se zakiti da mozam konechno da umram a ti odi i nosi go seto toa niz pustinata na mojata dusha poleka pomini se dodeka ne stasash do pekolot tamo jas ke ti pomognam koga vo odaite rajski ke dojdesh ke ja vidish i ke ja poznaesh kazi i samo deka ja sakam.... |
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
![]() |
|
Mostovi
Sakash mostovi ne gi rushi...te molam nemoj po niv grdo da pishuvash sekoj most me podsetuva na nekoi vreminja koi pominale Gi sakam jas site mostovi... sto vodat do tebe znaesh tie sekogash nekade vodat pod mostot vino na mostot magija pod mostot ogin na mostot ljubov pod mostot zelba na mostot angel pod mostot kletva na mostot ispolnuvanje I zatoa te molam ne gi diraj mostovite tie vodat do tebe ke se napijam vino baknezot tvoj ke mi bide magija ke razgoram ogin ljubovta tvoja ke go zgasne ke te posakam mnogu angel ke te donese prokletststvo si moe koe ke se ostvari te sakam milo moe ne gi dopiraj mostovite ke se izgubat site patishta moi site moi talkanja ke ostanat besmisleni ke ostane samo edno sekjavanje a za sekjavanje ne treba most... toa ostanuva dlaboko vo nas |
|
Give me your secrets
|
![]() |
|
Tamawa ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 26.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 41 |
Браво,прекрасна е ! Само ме интересира, се додека еден ден...што ?! Изменето од Tamawa - 22.Мај.2008 во 14:57 |
|
Life's a bitch,but SO AM I !!!
|
|
![]() |
|
Tamawa ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 26.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 41 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Life's a bitch,but SO AM I !!!
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 8485868788 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |