![]() |
|
Ваша поезија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 8384858687 146> |
Автор | ||
Tamawa ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 26.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 41 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() хахахха...ме збуни !!! ![]() |
||
Life's a bitch,but SO AM I !!!
|
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
lici na jaki misli no treba da se pronalizira ![]() Изменето од anakin - 21.Мај.2008 во 13:25 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
|
jas mislam deka pesnata nosi dlaboka poraka
![]() |
||
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
||
![]() |
||
darkangel ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 18.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 58 |
|
Kога би...
Кога би потонала во сон Еднаш засекогаш, без будење. Без таа ужасна светлина од денот, Без таа измачувачка топлина на стравот. Кога само еднаш би ги затворила очите, И во темнината благослов да видам, Со солзи да заспивам и се будам, Со солзи насмеана да бидам. Кога би наслушнала само еден звук, И тој од тебе зрак да биде, Да ги прободе овие мисли измачувачки, Овие мисли да ги снема, да згаснат. Кога би прозборела само еден збор И од него вистина да се измолкне, Името твое во страст и врисок, Во прегратка на домот твој да бидам. Кога би ставила крај и би се пронашла во твојата сенка, да се препуштам на смртта и во бесконечноста да престанам да се кријам, Би те сакала, но заминуваш, А бескрајно ми требаш |
||
![]() |
||
moira ![]() Сениор ![]() ![]() ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
|
...darki mila, BRAVO...!!! ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
|
Јас и мојата самовила
Јас Потпрена на извалканиот ѕид клечам газејќи боса по сето ѓубре наоколку и немоќно се борам против гласовите. Низ прозорецот гледам дете в канџите на стариот гавран, а мојот болен крик се задомува само в моите уши. Самовило моја, тебе ти се обраќам, што ли треба јас да сторам? Кој е одговорот твој? *** Самовила В нечистата одаја се слушна тивок шум, мојата воздишка проструи низ нејзината кожа а топлината влезе низ порите прегрнувајќи ја нејзината нескротлива душа... Каков е овој неред мила? Зошто твојата жед ја натопуваш со горчливи солзи кои неуморно ги пијат? Време е да станеш. Искапи се, фрли го сето ѓубре од оваа одаја. Тоа не е твое. Земи го клучов и отвори ја вратата што ќе ја пронајдеш, а јас никогаш нема да те заборавам и секогаш ќе бидам в твоето срце. Каде и да си. |
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
![]() |
||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
|
Велат дека ако самовилата те зеде под закрила, ќе бидеш безбедна од моирите... |
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
![]() |
||
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
|
Утринска роса
После сушниот период пороен дожд ја потопи почвата измивајќи ја од змискиот отров кој долго време ја нагризуваше нејзината кора. Утринска роса чиста ко солза ги избрка демоните кои го разјадуваа коренот на јоргованот. Селаните од подножјето на планинската идила го празнуваат раѓањето на росата пиејќи нес и макијато на високиот планински врв танцувајќи околу јоргованот. Благодарам што капна кај мене и несебично ја разеленуваш некогашната бескрајна пустина. посветена за Mamma. Заслужува многу повеќе од една песна. Фала ти за се ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Изменето од mamma - 26.Мај.2008 во 23:56 |
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
![]() |
||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
|
чувај ги капките на росата и не дозволувај да испарат од јазиците на големиот оган на клетото срце...
||
|
||
![]() |
||
|
Се ќе сторам таквите капки да останат тука...
Нема да дозволам уште една суша. ![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
Зошто така, бе, мајсторе, ти пресуши изворот, или те налути некој... Ај не ја расипувај забавата...
|
||
|
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
pocnaa da ne mi se dopagjat KOMERCIJALNITE AMBALAZI
Изменето од anakin - 21.Мај.2008 во 23:01 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
|
Аааа не може така! Ќе си пишуваш, како досега, мајсторски и искрено од срце. ![]() |
||
![]() |
||
|
види вака, тоа што е за продажба, нека се пакува и во златна амбалажа... тоа што е убаво за око, и во обична амбалажа си е убаво... абе, мајсторе, та не си дете да ти објаснувам дека убавите круши со око се познаваат пред да ги вкусиш... |
||
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 8384858687 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |