|
Македонскиот јазик и македонската азбука |
Внеси реплика | страница <1 8182838485 146> |
Автор | ||
Каснакоски
Сениор Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
PS Najdov go Hrvatot - Vinko Pribojevic
Najdov mu ja i knigata. Sega da vidime dali toa shto si go napishal e vistina. Utre ke kazham koe shto e. |
||
depo
Сениор Регистриран: 28.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 501 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јасно е што значи с.македонски нема потреба да ми кажуваш како да го напишам. Во повеќе дела има разјаснето за тоа. Митот нема да го срушиш, меѓутоа знам каде ќе се обидеш да удриш. И покрај Римските ,Бугарките, Српските, Византиските, Турските и други владеења и напади врз Македонија и Македонците тие си останале тоа што биле со векови. (И покрај потпаѓањето на одредени луѓе под соседните пропаганди и постојаните обиди за однародување во сите векови). Еве штом си се заинтересирал читај. http://kubura.com.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=3344:-1532-&catid=9:2008-09-05-14-13-15&Itemid=8 |
||
mungos80
Модератор АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За оние мали деца што не те познаваат,на секаде пишиш дека ми симнуваш капа,а овде глумиш. Птицо нема македонизам тоа е само во болните глави има Македонска борба за независна Македонија. А вие и вашите браќа по омраза кон Македонецот можите да изјавувате што сакте нашата кауза е позаната. |
||
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
||
mungos80
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
||
mungos80
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Изменето од Македон - 13.Јули.2010 во 02:42 |
||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Знаев дека пак е некој меур од сапуница тоа со Хрватот од 16 век. Сега имам работа, за почеток на Депо ќе му покажам само ова. Материалот од линкот е за лековерни, како што и очекував. Изменето од Каснакоски - 13.Јули.2010 во 09:04 |
||
depo
Сениор Регистриран: 28.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 501 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Изменето од Македон - 13.Јули.2010 во 13:01 |
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Убаво ти пишува дека тоа некогаш било Македонија а Бугарите ја окупирале
|
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Oдлична забелешка depo! А дека не станува збор за ненакво етничко име говори и фактот што се говори дека Бугарија била позната порано како Македонија, додека Мизија не е Бугарија, иако таму живееле Бугари. |
||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Депо покажа еден материјал,кој е смукан од прстите /не знам вие како му викате/.
Во Материалот пишува дека во книгата на Прибојевич не се ни спомнува Бугарија, сабајле ви покажав дека тоа не е вистина. И Депо, ти ништо не си покажал од Прибојевич, покажал си нешто, што некој напишал за Прибијевич. А дали е точно, не те интересира. Не знам зошто не се појавува Пат, но имаше една дискусија ПРИМАРНИТЕ ИЗВОРИ. Читај примарните извори, а ако не си во состојба да сватиш, тогаш веќе чекај некој како Кобура да ти објаснува што сакал да каже Прибојевич. |
||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ти досега многупати покажа извори од книги, голем дел и бугарски книги издадени од Македонскиот Ненаучен Институт и разно-разни бугарски автори, па потоа кога говоревме дека се неприфатливи (ако се сеќаваш на дискусиите за ВМРО(об)), ти веднаш говореше дека имала рецензенти книгата, дека не е измислувано и слично, а сега кога нешто не ти се допаѓа, веднаш говориш дека изворите не се примарни. Овде луѓето се писмени, такви манипулации не успеваат, жалам. Изменето од Македон - 13.Јули.2010 во 16:34 |
||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Makedone, toa shto go pokazha Depo ne e kniga, a neshto od nekogo. Dali razlikuvash kniga so avtor, tochen citat, navedeni izvori i t.n. i pishuvanje od nekojsi na Internet?
Da otvorime tema za Vincenzo Pribevo? |
||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Грчко македонски речник од 1907 година |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
Внеси реплика | страница <1 8182838485 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |