IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - Окупација од Бугарската војска 1941
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Окупација од Бугарската војска 1941

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8081828384 98>
Автор
Порака
mungos80 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Регистриран: 21.Октомври.2009
Статус: Офлајн
Поени: 4330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2010 во 01:08
Извештај на кметот од Дихово до областениот директор во Битола од 18.7.1942 година

И овој сигурно го имате,ама се мислам од каде сега ќе го најдете.Каснаковски кога ќе разбереш што сака да каже Ник да пишиш.
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
Кон врв
Каснакоски Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Април.2009
Поени: 4758
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Каснакоски Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2010 во 10:17
Ник е некој Никола. Јас тоа си го знам и никогаш немам напишано нешто кое не е во согласност со напишаното од Ник(ола).
Сега е во прашање кога и ти ќе го разбереш.

Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2010 во 12:41
Originally posted by Каснакоски Каснакоски напиша:

Ник е некој Никола. Јас тоа си го знам и никогаш немам напишано нешто кое не е во согласност со напишаното од Ник(ола).

После ова, јасно е дека Македонците не го доживувале Бугарите како ослободители. Па дури и рамнодушно гледале на бугарската историја.

Со ова мислам се заклучува дека за ослободување не може да се говори и случајот, според мене, веќе е затворен.
Кон врв
mungos80 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Регистриран: 21.Октомври.2009
Поени: 4330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2010 во 14:44
Потполно се согласувам,Ник тоа најдобро им го објаснал и тоа во нивно време.
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Каснакоски Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2010 во 15:42
Originally posted by Македон Македон напиша:

После ова, јасно е дека Македонците не го доживувале Бугарите како ослободители. Па дури и рамнодушно гледале на бугарската историја.

Со ова мислам се заклучува дека за ослободување не може да се говори и случајот, според мене, веќе е затворен.

Ako me prasas mene, za tebe e zatvoren, pred uste da bide otvoren.
Ne bi sakal ti da me sudis, ako stanes sudija. Imas resenie, pred da ti se poznati faktite.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Каснакоски Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2010 во 15:46
Mungose, mnogu si popularen. Gledam izvestajot i po drugite forumi se pojavil.
Ke go pokazam i tuka, kako e tamu, za polesno citanje. Ako nekoj go mrzi, nema da znae za sto se raboti. Duri jas ke te prasav koj e ovoj Nik, dali e nekoj Amerikanec.

Изменето од Каснакоски - 08.Ноември.2010 во 15:47
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Каснакоски Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2010 во 15:52
Извештајот е многу интересен.

Дали Мунгос се сеќаваш зошто оној кажал дека требало Германците да управуваат 1 година?
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2010 во 15:56

Ako me prasas mene, za tebe e zatvoren, pred uste da bide otvoren.
Ne bi sakal ti da me sudis, ako stanes sudija. Imas resenie, pred da ti se poznati faktite.

Хах, за мене е затворен секој случај каде што има непобитни материјални докази, непосредни сведоци и се што е потребно за една судска постапка.

Јас не сум ти виновен што не знаеш врз што треба да се базира судската пресуда и што судска постапка за тебе е црна дупка.

Верувај ни јас не би сакал да те судам. Тоа не би бил случај со кој би се гордеел, затоа што според начинот на кој ги браниш нештата, нема потреба човек да изучува право за тебе да те осуди, доволно е само да има општа здравствена способност, да знае да зборува, чита и пишува и да знае да мисли малку.

Изменето од Македон - 08.Ноември.2010 во 16:42
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Каснакоски Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2010 во 17:36
Ајде сега не се прави многу паметен. Видовме те и тебе како ги браниш нештата, ама немаш ни доблес да си признаеш кога грешиш, кое не е случај кај мене.

Концентрирај се врз извештаите.

Дали си сигурен дека си разбрал се` што е напишано?

Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2010 во 17:40

Ајде сега не се прави многу паметен. Видовме те и тебе како ги браниш нештата, ама немаш ни доблес да си признаеш кога грешиш, кое не е случај кај мене.

Паметен или не, фактите говорат.
Jaс не напишав никаде дека сум останал без текст, како ти, после се што напишав за Асен Богданов.
А и во случајот со окупацијата, никаде не сум згрешил. Окупацијата си останува окупација, потврдено со сите потребни докази.

Концентрирај се врз извештаите.

Дали си сигурен дека си разбрал се` што е напишано?

"Не".
"Чекам" ти да ми "објасниш".

Изменето од Македон - 08.Ноември.2010 во 17:40
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Каснакоски Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2010 во 18:06
А јас за окупацијата што сум напишал, кое да не е вистина?

За Асен Богданов е јасно како бел ден дека зборувал пред судот тоа што му кажале.
Во книгата има такви реченици, кои во никој случај не може да се излезени од устата на Асен Богданов, ако зборувал без притисок.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Каснакоски Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2010 во 18:34

Originally posted by чоли чоли напиша:

....

Сакаш да ми кажеш дека Кралството Југославија ги инфицирало Македонците за да се оддалечат од Бугарите? Дали можеш да наведеш пример каде што Кралството Југославија ги признало Македонците? Јас можам да наведам пример каде што биле затворани Македонци.

А дали се сеќаваш на разговорот на Рацин со српскиот професор?
На „Печалбари“? Ако и да имам засега малку информација, знам дека имало официјални весници на македонски дијалект, наполнети со србизми.
Т.е. Србите започнале да отстапуваат од директната србизација, кога виделе дека нема да им успее.

Во втората половина има индикации дека Србите се наклонети да го прифатат македонизмот на Новаковиќ.

Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2010 во 18:43

А јас за окупацијата што сум напишал, кое да не е вистина?

За Асен Богданов е јасно како бел ден дека зборувал пред судот тоа што му кажале.
Во книгата има такви реченици, кои во никој случај не може да се излезени од устата на Асен Богданов, ако зборувал без притисок.

Немам намера да се навраќам на Neanticki,ThrakierAnticki49 и останатите, за да објаснувам што си пишувал и зошто си пишувал, а и онака темите се прочистени, огромен дел од тие постови се избришани, иако можеби и сега е зачувано нешто.

За Асен Богданов, јасно е дека ги сторил нештата кои ги признал, а казната сосема заслужена. А ако за тебе говорењето пред суд е примарен начин за донесување пресуда, јасно е како ден тоа што го говорев дека овие нешта за тебе се црна дупка.
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2010 во 18:45

Originally posted by чоли чоли напиша:

....

Сакаш да ми кажеш дека Кралството Југославија ги инфицирало Македонците за да се оддалечат од Бугарите? Дали можеш да наведеш пример каде што Кралството Југославија ги признало Македонците? Јас можам да наведам пример каде што биле затворани Македонци.

А дали се сеќаваш на разговорот на Рацин со српскиот професор?
На „Печалбари“? Ако и да имам засега малку информација, знам дека имало официјални весници на македонски дијалект, наполнети со србизми.
Т.е. Србите започнале да отстапуваат од директната србизација, кога виделе дека нема да им успее.

Во втората половина има индикации дека Србите се наклонети да го прифатат македонизмот на Новаковиќ.

Каснакоски, јас сум многу јасен чинам, а и прашањето е јасно. Дали државата Југославија признала македонска националност, а не дали некој разговрал со некој друг и што си кажале меѓу четири ѕида. А и тоа за Рацин не говори многу, доказите за изјаснувањето на Рацин се од пред тоа.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8081828384 98>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.