![]() |
|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 802803804805806 824> |
Автор | ||||||||
mungos80 ![]() Модератор ![]() ![]() АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() За која бугарштина , кога ниту еден од нив не сонувал за голема Бугарија. Ако незнаеш како изгледа тоа види ги соништата на Албанците и нивната голема Албанија. Тие убаво си кажуваат што сакаат, исто како што овие се бореле за Македонија на Македонците. А нашиот сон вечно ќе е ваш кошмар, не е ова 19 век па со пропаганда да менувате идентитети, како вие така и другите соседи.
![]() |
||||||||
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
||||||||
![]() |
||||||||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
|||||||
Ајде сега шетај. Најмалку да се потресуваш што нам Македонците ќе ни се случи.
Во клозет одиш само по потреба! Освестете се еднаш и прифатете една теорија. Кажете кои сте и што сте? Мачно ви е, јад ве обзема и премногу се фокусирате на Македонија. Како Бугари само од Река Места па на исток по азиските степи. Ние сакаме да си бидеме Македонци и сме Македонци, како и нашите предци. Никогаш не сме биле исти со Бугари, а досега требеше да сфатиш дека нема ни да бидеме. ВО Македонија имало Македонци и останати. Според таканаречената бугарска историографија имало Бугари,според српската Срби, а според грчката, славофони грци. Ето гледаш дека и едните и другите и третите грешат. Дали на глуп човек можеш да му докажеш дека е глуп? Не, не ќе може да те сфати! Шетај! Олабави малку, не ми го загадувај воздухов кој го дишам! |
||||||||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||||||||
![]() |
||||||||
Каснакоски ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
|||||||
Не сонувале за голема Бугарија оти биле реалисти и знаеле дека голема Бугарија е неостварлива цел. Бугарите во Македонија биле најмногубројната народност, но биле малку над 50% од целокупното население. Навистина се бореле за Македонија на Македонците, без разлика на вера и народност. Ние идентитети не сакаме да менуваме. Ние само ви кажуваме вие да не го менувате идентитетот на своите предци. |
||||||||
![]() |
||||||||
Каснакоски ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
|||||||
Ич не ми е гајле што ќе ви се случи. Јас пишувам само и единствено за историското минато.
Ние си знаеме кои сме и нема никакви теории - ние сме Бугари од 1 0 0 0 години.
Маката е за тоа што ги славите Бугарите од Македонија, а истовремено сте ги прифатиле идеите на нивните душмани - Србите и Грците.
Кој ви пречи да си бидете Македонци? Бидете си какви сакате. За предците не верувам дека сам си веруваш.
Не бе. Македонци биле сите од Македонија. Така барем пишуваат сите што си ги напишал во претходниот пост.
Според документите на Организациите кои ги имате за свои имало Бугари, гркомани, србомани, Грци, Турци, Власи, Албанци, Цигани и др. Никој не знаел да има етнички Македонци. Ти ако знаеш, покажи некое сведоштво.
И јас така мислам.
Каде и да шетам, каде и да одам, од вистината нема бегање. Историјата не можеш да ја промениш. |
||||||||
![]() |
||||||||
mungos80 ![]() Модератор ![]() ![]() АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
|||||||
![]() Да де , ти ќе ми кажеш што бил дедо ми , не оти јас знам, не оти јас сум правел муабет со него. Само кога си толку загрижен за нашите предци да те пиши баба ми во тестаментот да ти остави нешто наследство , ама и за трошоците редовно да ги подмируваш, знаеш едно гробно место 5000 евра итн. |
||||||||
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
||||||||
![]() |
||||||||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|||||||
мојата отпорано омилена тема
гледам дека стигнала до 800 страни а тек сега всушност знам дека бугарин не е туркомонгол бугарин воопшто не е нација бугарин е всушност дијагноза |
||||||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||||||||
![]() |
||||||||
чоли ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2973 |
|||||||
Е, до това ве докараа Србите - да си мразите произходот.
|
||||||||
![]() |
||||||||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
|||||||
Каде и да шеташ каде и да одиш не се срами, не се плаши Македонец да си!
Ние не сме Срби, БУГАРИ, ни Турци...... Дефиниција за бугарин (со мала буква) - епитет, простак, нецивилизиран, недоделкан, онај кој се капи само кога ќе заврне.... булгарен или вулгарен. Македонци по род во сите 3 дела биле црика 70%. Тој процент е и денес таков барем кога се зборува за Република Македонија. За Пирин и Егеј сите знаеме што им се случило на Македоницте, нели. Некои биле протерани, разменети, а таквите подоцна или ќе бидат бугаризирани или хеленизирани. Да се соочиш со вистината, треба да имаш храброст, доблест и аналитички да можеш да ги процесуираш информациите кои ти стојат на располагање. Ти доакажа дека немаш таков капацитет. Еј, фалшот неможе да биде оригинал! Има ли поголема глупост од тоа што си цитирал. Бугарите се бореле за Македонија на Македонците? Секој еден разумен, разбран, паметен и интелегентен човек ќе сфати дека Бугарин може да се бори само за Бугарија, додека Македонец за Македонија. Му чуе на Македонецот за Бугарија. Меѓутоа има еден сегмент од Македонците, кои биле обработени и почнале да веруваат дека се Бугари. Еден од нив си и ти! Македонец и Бугарин неможат да бидат исто, по ниту еден основ, историски, антрополошки, лингвистички, генетски, културолошки...... Ало има ли пилот во авионот, наречен словенска Бугарија? До Чоли, Во недостаток на аргументи, Србите се дежурните кривци. Дека Србите кои имаа ист таков однос кон Македонија како и вашиот добиваат ист третман, неможеш да го приметиш, нели?! После 22 години на независна Македонија вие неможете да видите дека во Македонија се учи македонска историја, води македонска политика, печатат книги, списанија,публикации, има македонски електронски медиуми, театри, училишта, универзитети, академии.....Ако во времето на СФРЈ и транзицијата мислевте дека некој друг не командува, милсам дека паметен човек досега ќе разбереше дека не е така. Тие архаични небулози ниту држеле вода, ниту ќе држат. Реториката, вокабуларот кој го користите време е да го смените. Нашиот „происход“ е наш и не е ист со твојот, со шопскиот! Време е да сфатите дека ние не се поведуваме по ничија памет, ниту српска, ниту бугарска, ниту грчка. Нели е тоа евидентно, нели е тоа толку јасно? На бугарофили како тебе, и Коснакоски очигледно дека не им е јасно. ПС нарочно реков бугарофили, од едоноставна причина што нити ти, ниту тој сте етнички Бугари, туку бугаризран Шоп, односно Македонец. Турците ќе речат, јаничари! Чим е така што Цацко барате во Македонија и се бавите со македонските работи?! Ајде гледајте си ја бугарштината, макар таа била и фалшива. Оставете простор, за поконструктивни работи! Имиџот како Бугари меѓу Македонците ви е рамен на 0. Со ваков однос не верувам дека некогаш истиот ќе се помрдне од мртвата точка, нулата! Вината на таквиот имиџ немојте да ја барате кај Србите, Грците или било кој друг, туку кај вас. Во бугарската политка кој пред се ја креираат, не Бугарите, туку бугаризираните! Изменето од Platenik - 19.Април.2013 во 05:57 |
||||||||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||||||||
![]() |
||||||||
чоли ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2973 |
|||||||
Кога ќе стигнеш во моја земја во Бугарска Македонија ќе видиш Бугари јунаци нестрашливи македонци... Речи речи: „Македонии вие Бугари јунаци докога вие во темница ќе седите црни лица? Сите согласни станете, Бугарски школи отворете во цркви Бугарски читајте, од никого не се плашите! Райко Жинзифов, 1860 год., "Гулаб" Или ке речеш што е бугаризиран Влав? |
||||||||
![]() |
||||||||
|||||||
И јас цело време се обидувам тоа да ти го кажам. Ете ти информација од Димо Хаџи Димов, стои тина располагање, пројави храброст, доблест и аналитички процесуирај да видиме што ќе испроцесуираш.
|
||||||||
![]() |
||||||||
d4 b3 ![]() Сениор ![]() не можам да си дозволам неактуеленпотпис Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 4384 |
|||||||
http://vecer.com.mk/?ItemID=A8CF6BCA28D28D4981CB59F55E6FEC5E Попоски изјави и дека не ни е потребен ниту договор за добрососедство, бидејќи меѓу двете земји има основа за одлични односи, какви што веќе постојат меѓу луѓето Имате министер кой или: 1. нема идея што "мисли" просечниот македонец за односите со БГ 2. е лицемер Яс гласам за 2 Поздрав на лугето со различно мислене За останатите - ма оправяйте се бе, не ми сметате Поздрав на Чоли и Каснаковски за яките нерви ай Изменето од d4 b3 - 19.Април.2013 во 08:22 |
||||||||
![]() |
||||||||
|||||||
Јас дедо ти не го знам каков бил. Ниту баба ти. Знам какви биле таткото, дедото и прадедото на Мисирков /примерно/. Татко ми, дедо ми, предедо ми, ако се велеле по недоразбериiа бугари, то ушче не значит, оти и iас требит да сум као ниф во мрак за моiата народност; Знам и за другите публични личности. |
||||||||
![]() |
||||||||
|||||||
![]() Уште 300 години да поминат ТИ никогаш нема да научиш што е тоа нација и народност. Забораваш дека во времето кога некој се велеле Бугари вие, сте се велел Грци. Според твојата бистра логика, даскалите по грчки јазик си биле Грци, како Миладинови,Прличев,или пак србинот Џинот кој ја опејува големата Србија. Ти си редок пример, ендемски Каснаковски, овде браниш бугарсштина, а на бугарски форуми си македонист.
![]() |
||||||||
|
||||||||
![]() |
||||||||
|||||||
1. Знам јас што е нација и народност. 2. Кога бе ние сме се велеле Грци? Ајде биди озбиљен. 3. Мојата бистра логика си многу бистра, не се обидувај да ја матиш со измислици за даскали по грчки јазик и тоа што сам си го измислил за Џинот. 4. Јас насекаде ја бранам само и единствено вистината. 5. Од каде го измисли тоа „на бугарски форуми си македонист“? Јас сум против македонистичката доктрина. Се обидувам да им ја покажам реалната состојба на верниците на религијата македонизам и тоа што македонистичките пастори до сега ги лажеле. Истовремено сум противник на великобугарскиот шовинизам. |
||||||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 802803804805806 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |