|
Поддршка за А1 Телевизија? |
Внеси реплика | страница <1 7879808182 84> |
Автор | |||
Polaris
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2007 Локација: Turkey Статус: Офлајн Поени: 1514 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne mi e sfatlivo nesto??? Neli celta na Vladata ne bese A1?, sto bidna
sega vaka??A Velija Ramkovski pred da se uapsi, velese deka celta na ova
Vlada e da se zgasni A1, togas sto bidna? Od Vladata rekoja deka celta e
firmite na HEDIS od Pero Nakov, zaradi zatajuvanje na danok, a ne i A1,
a fakticki unapred se znaese deka celta na ovie operacii se da se
zgasni A1..
Me interesira, zosto mamea ko gupci, deka celta ne bese A1, koga bas za A1 se rabotese, zarem ne im bea sram, apla da lazat, lazgovci edni.. |
|||
Hayatta kimseye güvenme! çünkü beyaz gülün gölgesi bile siyahtır.
|
|||
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Па да види, Мечката има напуштано работни места и за многу помали работи. Што мислиш, зошто сум тука каде што сум?
Туку ме загрижува подвлеченото. Дали велиш дека за тебе не е битна законитоста на бизнисот во кој работиш, се додека ти носи пари (или те плаќаат)? Слушај, ако тоа е вистина, има многу подоходовни „бизниси“ од тоа да бидеш новинар, пардон, пакувач во А1. Ако мнознството сте такви, тоа ми кажува дека мали Велија, Зегин, Ѕинго, Аркан, чучи у сваком од вас. Брррррр! Одвратно!
|
|||
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
|||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
и не етикетирај одма без да ме знаеш, нигде не го спомнав Велија за да ми кажеш дека лежел во мене... |
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Полека почнуваат да зборуваат засегнатите од затворената А1. Мора лугето да си бараат чајре, да се вработат негде. Најтешко им е на оние кои и двајца брачни другари работеле таму и останале без работа.
Притисоци, црни списоци, закани за новинарите на а1?И ко што е обичај кај нас, веднаш демант од други-кои кажуваат друга вистина. Ново писмо од стечајните работници на А1Каде ли е крајот? Изменето од mamamd - 08.Август.2011 во 19:34 |
|||
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Мојата дискусија е принципиелна и општа - затоа нема потреба да се навредуваш лично. Релакс. Јас точно знам за што зборуваш, знам и што значи да се бара и најде работа во МК. Една од причините што не сум во државата е и ова што го зборуваме. Немав ни јас каде ниту кај кого да одам, но си ги отворив можностите сам.
Сигурно не веруваш дека новинар како Чомовски се плашел за својата егзистенција и морал да се сложи да биде пријавен како „машиноопслужител“ на линија за пакување. Само да отворел уста, ќе бил најмен од било која друга телевизија. Такви има во А1 еден куп. Е па ако таквите „професионалци“ одбиеја да работат за тој муфљуз од Велија под такви услови, тој немаше ни да може да ја направи А1, ниту пак таа ќе беше толку моќна. Уште повеќе, ако го пријавеа самите многу одамна, ништо од ова немаше да се случи (освен што тој ќе беше во затвор). Вака, наместо професионалците да ги стават своите етички норми над се, и да го обликуваат општеството со тоа, се помируваат да бидат морални џуџиња. За сопствени, себични интереси. За на крај сите да бидат губитници.
|
|||
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
|||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
добро, а тука ги спомнуваме само оние на кои сме им ги виделе лицата, а што е со целата екипа која е техничка поддршка на А1? сепак не се работи за двајца вработени, зборам општо
|
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Тие луѓе не можеме да ги обвиниме дека мателе нешто, затоа што немаме информации дека истите биле осигурани како пакувачи или што и да е друго. Можеби нивниот статус и навистина воопшто не е спорен. Доколку беше, не верувам дека немаше и тоа да се спомене. |
|||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|||
DameMak
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 617 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ако забележа, во второто писмо „одговор“ никаде нема демант дека не земале пари во кеш, на рака, и нема демант дека Велија не влијаел на уредувачката политика во А1. Само се повикуваат на „правната служба на А1“ дека такво лице не било вработено во А1. А колку е за верување правната служба на А1? Да работеа „правно“ немаше да дозволат вработените да се пријавени на минималец и да земаат плата во кеш, со пусилчиња „каса исплати“. Изменето од DameMak - 09.Август.2011 во 16:15 |
|||
reuma
Група Регистриран: 08.Јули.2011 Статус: Офлајн Поени: 59 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ЧОМОВСКИ ЌАРИ ВРАБОТУВАЊЕ ЗА СИНОТ.
|
|||
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Uste bev vo Skopje koga na A0 kanalot zasveti temnina. Cuvstvoto bese super, konecno edna anti makedonska, anti pravoslavna, anti hristijanska TV da se ugasi.
Ama ic ne mi e zal za lugjeto koi tamu rabotea, a i kako da mi bide koga tie so nivnoto prisustvo tamu dve decenii rabotea protiv sopstveniot narod a vo korist na razni mudzahedinski i teroristicki bandi. Na strana go stavam celiot ekonomski kriminal koi go imaat praveno za ovie skoro dve decenii. A i poslednoto sto bese namesto da pomognat da se rasvetli celiot kriminal koi sto nivnite gazdi go pravea, pravea sator cirkusi pred vlada i mu skandiraa na nivniot vozd, rosaviot bandit BC. Ama ic sreka ne im pozeluvam vo ponatamosniot zivot na nieden od niv. |
|||
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
|||
DameMak
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 617 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Што мислиш со ова? |
|||
Illegitimi Non Carborundum
|
|||
Zajcef
Сениор TOTENKOPF Регистриран: 16.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1252 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Абе кој комплекс го имате чудо едно се што не ви се бендисува да се уништи да го снема,се ситите како хиени.Постов е полн со празни надувани зборови типични за сите од твој ков.Вработените во а1 не работеа против сопствениот народ,тие 15 години работеа во улога на здрава опозиција односно критика на власта без разлика дали е од СДС или ВМРО,и иако работеше и против претходните власти никој не ја затвори затоа што не е(односно не беше)ова северна Кореа па секој што не го фали ,,Драгиот водач,, да оди во затвор. Криминал може и да имало,не дека кај Ѕинго или кај Керим нема ама тие се ,,политички подобни,,(колку иронично-уште еден комунистички термин кој одговара на ситуацијава)и никој не ги чепка,нејсе-како и да е не требаше да страда телевизијата поради газдата можеше вељо во затвор да оди а телевизијата да продолжи да работи,но не беше вељо проблем туку баш таа телевизија. |
|||
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
|
|||
reuma
Група Регистриран: 08.Јули.2011 Статус: Офлајн Поени: 59 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Мислам дека Чом како искусен новинар може билокаде да си најде работа, ама во А1 дебело е плаќан, а и синот му го вработија, па затоа остана до добивањето на отказ. Инаку незнам како преживуваа тие што не земаа плати?За да работиш за некого без пари, па да го величаш толку и да седиш на студот.....сигурно има изворче од некаде од друго место и редовно и обилно се исплакани. А сега каде работат?Зошто не се на сонцево пред владата.....па сега е полесно од зимата.....ја испоразболеа Татјана, сирота.......сега ја гледам во Канал5.......жртва на А1....... Нели ќе работеа во илегала,не им требаат пари,само да се против владата.......... |
|||
Внеси реплика | страница <1 7879808182 84> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |