IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Поддршка за А1 Телевизија?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Поддршка за А1 Телевизија?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7879808182 84>
Автор
Порака
Polaris Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Октомври.2007
Локација: Turkey
Статус: Офлајн
Поени: 1514
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polaris Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Август.2011 во 13:52
Ne mi e sfatlivo nesto??? Neli celta na Vladata ne bese A1?, sto bidna sega vaka??A Velija Ramkovski pred da se uapsi, velese deka celta na ova Vlada e da se zgasni A1, togas sto bidna? Od Vladata rekoja deka celta e firmite na HEDIS od Pero Nakov, zaradi zatajuvanje na danok, a ne i A1, a fakticki unapred se znaese deka celta na ovie operacii se da se zgasni A1..
Me interesira, zosto mamea ko gupci, deka celta ne bese A1, koga bas za A1 se rabotese, zarem ne im bea sram, apla da lazat, lazgovci edni..
Hayatta kimseye güvenme! çünkü beyaz gülün gölgesi bile siyahtır.
Кон врв
Polar Bear Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Декември.2007
Локација: Канада
Поени: 1152
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polar Bear Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Август.2011 во 16:11

Originally posted by zabegan zabegan напиша:

Polar Bear тогаш слободно напушти го своето работно место и барај си ново, да те видам, дали ќе имаш м*да да направиш такво нешто ... а не верувам и дека некогаш би го направил тоа дури и ако компанијата во која работиш е „највечи криминал“ во земјата
а и мислам дека сте запознаени со тоа дека последно нешто според кое се вработува кај нас е професионалноста

Па да види, Мечката има напуштано работни места и за многу помали работи. Што мислиш, зошто сум тука каде што сум?

Туку ме загрижува подвлеченото. Дали велиш дека за тебе не е битна законитоста на бизнисот во кој работиш, се додека ти носи пари (или те плаќаат)? Слушај, ако тоа е вистина, има многу подоходовни „бизниси“ од тоа да бидеш новинар, пардон, пакувач во А1. Ако мнознството сте такви, тоа ми кажува дека мали Велија, Зегин, Ѕинго, Аркан, чучи у сваком од вас. Брррррр! Одвратно!

изненадување

Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Август.2011 во 19:09
Originally posted by Polar Bear Polar Bear напиша:

Polar Bear тогаш слободно напушти го своето работно место и барај си ново, да те видам, дали ќе имаш м*да да направиш такво нешто ... а не верувам и дека некогаш би го направил тоа дури и ако компанијата во која работиш е „највечи криминал“ во земјата
а и мислам дека сте запознаени со тоа дека последно нешто според кое се вработува кај нас е професионалноста

Па да види, Мечката има напуштано работни места и за многу помали работи. Што мислиш, зошто сум тука каде што сум?

Туку ме загрижува подвлеченото. Дали велиш дека за тебе не е битна законитоста на бизнисот во кој работиш, се додека ти носи пари (или те плаќаат)? Слушај, ако тоа е вистина, има многу подоходовни „бизниси“ од тоа да бидеш новинар, пардон, пакувач во А1. Ако мнознството сте такви, тоа ми кажува дека мали Велија, Зегин, Ѕинго, Аркан, чучи у сваком од вас. Брррррр! Одвратно!

изненадување

и јас ќе напуштам ако имам каде, поентата е кога немаш каде... меѓудругото, колку што знам, ти воопшто не си ни во државава, поради тоа што многу е интересно да се вработуваш тука
и не етикетирај одма без да ме знаеш, нигде не го спомнав Велија за да ми кажеш дека лежел во мене...
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Август.2011 во 19:30
Полека почнуваат да зборуваат засегнатите од затворената  А1.  Мора лугето да си бараат чајре, да се вработат негде. Најтешко им е на оние кои и двајца брачни другари работеле таму и останале без работа.тага

Притисоци, црни списоци, закани за новинарите на а1?

И ко што е обичај кај нас, веднаш демант од други-кои кажуваат друга вистина.

Ново писмо од стечајните работници на А1

Каде ли е крајот?

Изменето од mamamd - 08.Август.2011 во 19:34
Кон врв
Polar Bear Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Декември.2007
Локација: Канада
Поени: 1152
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polar Bear Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Август.2011 во 19:55

Originally posted by Polar Bear Polar Bear напиша:

изненадување

и јас ќе напуштам ако имам каде, поентата е кога немаш каде... меѓудругото, колку што знам, ти воопшто не си ни во државава, поради тоа што многу е интересно да се вработуваш тука
и не етикетирај одма без да ме знаеш, нигде не го спомнав Велија за да ми кажеш дека лежел во мене...

Мојата дискусија е принципиелна и општа - затоа нема потреба да се навредуваш лично. Релакс. Јас точно знам за што зборуваш, знам и што значи да се бара и најде работа во МК. Една од причините што не сум во државата е и ова што го зборуваме. Немав ни јас каде ниту кај кого да одам, но си ги отворив можностите сам.

Сигурно не веруваш дека новинар како Чомовски се плашел за својата егзистенција и морал да се сложи да биде пријавен како „машиноопслужител“ на линија за пакување. Само да отворел уста, ќе бил најмен од било која друга телевизија. Такви има во А1 еден куп. Е па ако таквите „професионалци“ одбиеја да работат за тој муфљуз од Велија под такви услови, тој немаше ни да може да ја направи А1, ниту пак таа ќе беше толку моќна. Уште повеќе, ако го пријавеа самите многу одамна, ништо од ова немаше да се случи (освен што тој ќе беше во затвор). Вака, наместо професионалците да ги стават своите етички норми над се, и да го обликуваат општеството со тоа, се помируваат да бидат морални џуџиња. За сопствени, себични интереси. За на крај сите да бидат губитници.
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Август.2011 во 23:07
добро, а тука ги спомнуваме само оние на кои сме им ги виделе лицата, а што е со целата екипа која е техничка поддршка на А1? сепак не се работи за двајца вработени, зборам општо
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Август.2011 во 23:19

добро, а тука ги спомнуваме само оние на кои сме им ги виделе лицата, а што е со целата екипа која е техничка поддршка на А1? сепак не се работи за двајца вработени, зборам општо

Тие луѓе не можеме да ги обвиниме дека мателе нешто, затоа што немаме информации дека истите биле осигурани како пакувачи или што и да е друго. Можеби нивниот статус и навистина воопшто не е спорен. Доколку беше, не верувам дека немаше и тоа да се спомене.
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Август.2011 во 23:52
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
DameMak Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2009
Поени: 617
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DameMak Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Август.2011 во 15:46
Originally posted by Andjelina Andjelina напиша:

propagandnata vojna okolu A1 prodolzuva

Ако забележа, во второто писмо „одговор“ никаде нема демант дека не земале пари во кеш, на рака, и нема демант дека Велија не влијаел на уредувачката политика во А1.
Само се повикуваат на „правната служба на А1“ дека такво лице не било вработено во А1. А колку е за верување правната служба на А1?
Да работеа „правно“ немаше да дозволат вработените да се пријавени на минималец и да земаат плата во кеш, со пусилчиња „каса исплати“.

Изменето од DameMak - 09.Август.2011 во 16:15
Кон врв
reuma Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јули.2011
Поени: 59
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај reuma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Август.2011 во 11:39
ЧОМОВСКИ ЌАРИ ВРАБОТУВАЊЕ ЗА СИНОТ.
Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Август.2011 во 17:56
Uste bev vo Skopje koga na A0 kanalot zasveti temnina. Cuvstvoto bese super, konecno edna anti makedonska, anti pravoslavna, anti hristijanska TV da se ugasi.

Ama ic ne mi e zal za lugjeto koi tamu rabotea, a i kako da mi bide koga tie so nivnoto prisustvo tamu dve decenii rabotea protiv sopstveniot narod a vo korist na razni mudzahedinski i teroristicki bandi. Na strana go stavam celiot ekonomski kriminal koi go imaat praveno za ovie skoro dve decenii.

A i poslednoto sto bese namesto da pomognat da se rasvetli celiot kriminal koi sto nivnite gazdi go pravea, pravea sator cirkusi pred vlada i mu skandiraa na nivniot vozd, rosaviot bandit BC.

Ama ic sreka ne im pozeluvam vo ponatamosniot zivot na nieden od niv.
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
DameMak Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2009
Поени: 617
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DameMak Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Август.2011 во 20:01
Originally posted by reuma reuma напиша:

Што мислиш со ова?
Illegitimi Non Carborundum
Кон врв
Zajcef Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
TOTENKOPF

Регистриран: 16.Јануари.2008
Поени: 1252
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zajcef Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Август.2011 во 20:09
Originally posted by Zeksi71 Zeksi71 напиша:

Uste bev vo Skopje koga na A0 kanalot zasveti temnina. Cuvstvoto bese super, konecno edna anti makedonska, anti pravoslavna, anti hristijanska TV da se ugasi.

Ama ic ne mi e zal za lugjeto koi tamu rabotea, a i kako da mi bide koga tie so nivnoto prisustvo tamu dve decenii rabotea protiv sopstveniot narod a vo korist na razni mudzahedinski i teroristicki bandi. Na strana go stavam celiot ekonomski kriminal koi go imaat praveno za ovie skoro dve decenii.

A i poslednoto sto bese namesto da pomognat da se rasvetli celiot kriminal koi sto nivnite gazdi go pravea, pravea sator cirkusi pred vlada i mu skandiraa na nivniot vozd, rosaviot bandit BC.

Ama ic sreka ne im pozeluvam vo ponatamosniot zivot na nieden od niv.

Абе кој комплекс го имате чудо едно се што не ви се бендисува да се уништи да го снема,се ситите како хиени.Постов е полн со празни надувани зборови типични за сите од твој ков.Вработените во а1 не работеа против сопствениот народ,тие 15 години работеа во улога на здрава опозиција односно критика на власта без разлика дали е од СДС или ВМРО,и иако работеше и против претходните власти никој не ја затвори затоа што не е(односно не бешеголема%20насмевка)ова северна Кореа па секој што не го фали ,,Драгиот водач,, да оди во затвор.

Криминал може и да имало,не дека кај Ѕинго или кај Керим нема ама тие се ,,политички подобни,,(колку иронично-уште еден комунистички термин кој одговара на ситуацијава)и никој не ги чепка,нејсе-како и да е не требаше да страда телевизијата поради газдата можеше вељо во затвор да оди а телевизијата да продолжи да работи,но не беше вељо проблем туку баш таа телевизија.
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
Кон врв
reuma Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јули.2011
Поени: 59
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај reuma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Август.2011 во 11:40
Originally posted by DameMak DameMak напиша:

Originally posted by reuma reuma напиша:

Што мислиш со ова?

Мислам дека Чом како искусен новинар може билокаде да си најде работа, ама во А1 дебело е плаќан, а и синот му го вработија, па затоа остана до добивањето на отказ.

Инаку незнам како преживуваа тие што не земаа плати?За да работиш за некого без пари, па да го величаш толку и да седиш на студот.....сигурно има изворче од некаде од друго место и редовно и обилно се исплакани.

А сега каде работат?Зошто не се на сонцево пред владата.....па сега е полесно од зимата.....ја испоразболеа Татјана, сирота.......сега ја гледам во Канал5.......жртва на А1....... Нели ќе работеа во илегала,не им требаат пари,само да се против владата..........
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7879808182 84>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.