Поддршка за А1 Телевизија?
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: АРХИВА
Име на форумот: Историја и политика
Опис на форумот: историски, политички, изборни дебати
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=23913
Датум на принтање: 22.Декември.2024 во 05:54 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Поддршка за А1 Телевизија?
Постирано од: којсумјас
Наслов: Поддршка за А1 Телевизија?
Датум на внесување: 24.Јануари.2011 во 17:24
http://a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=133353#komentari - Поддршка за А1 Телевизија
Гледам на ТВ, читам по весници... некако не ми е јасно... сега за каква поддршка станува збор...? за каква слобода на говорот станува збор...?
па јас како што гледам телевизијата си работи... никој не им брани да кажуваат што мислат... и да зборуваат за било која тема... колку сакаат... напротив, не бомбардираат со вести кои се очигледно настроени против власта... идејата да се даде политичка конотација на апсењето на нивниот газда е повеќе од очигледна...
особено ми смета идејата за идење по куќите и барање потпис за поддршка... а бе тоа наликува на политичка партија... ќе повторам, не ми е јасно... за каква поддршка на демократијата станува збор... што ли е тоа шти им е скратено како телевизија...???
|
Коментари:
Постирано од: stigma04
Датум на внесување: 24.Јануари.2011 во 17:50
Stvarno i mene nemie jasno za kakva podrska stanva zbor,a1 samite go izmanipuliraja narodot so upadot sega kakva podrska barat,ko raboti televizijata mislam deka treba da pprestanat i a1 i sitel so prepukvanje mu stanaja dosadni na cel narod stvarno ........
------------- Jas sum pepel tamu kade sto bev ogan
|
Постирано од: igi 3
Датум на внесување: 24.Јануари.2011 во 20:16
Jas gi podrzuvam site mediumi nezavisno dali se so vlasta ili protiv nea ...... Ama vo ovaj slucaj treba cel narod vo makedonija sto e treba da ja dade podrskata na A1 Naj golemata tortura na ovaj narod e da se zatvori nekoj medium da ostane ovaj narod ne informiran Ovie sto sakaat da ja zatvorat ovaa televiziska kuka ne znam kako da gi narevam ama mnongu mi nalikuvaat na KOMUNJARITE OD SFRJ i toa vo vremeto na TITO . Ma ne toa e malku da gi nareces taka ne ovie se kako od nekoja africka zemlja vospitani oti TITO za ovie bese poim Aj da ne se nerviram so vakvi gluposti
|
Постирано од: marsovec
Датум на внесување: 24.Јануари.2011 во 21:31
А1 држи се...повикот на вождот...беше упатен до гавазите...затоа е потребна подршката...да не биде вти...вти...вти...и ...газење на слободата...и тоа не само на медиумите...
------------- СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
Постирано од: DragancoLeskoec
Датум на внесување: 25.Јануари.2011 во 00:49
Мамето нивно погано, нека се приберат сосе срамот и бедата шо ја носат преку нивните антимакедонски манипулации.Ѓубриња невидени, нека ги затворат веќе еднаш,а и Сител нема да ми фали.
Преку маската на демократија промовират анархија и криминал, и глупостите на владата не чинат, ама нивните па ич.Секој ден станват се поголем анти државен елемент.
Пак преку маската на промоција на македонската култура, секој ден суптилно провират и пропагират промена на уставното име.На многу манипулативен, суптилен, бесрамен и гнасен начин го карактеризират македонското право на самоопределување и самобитност како национализам и фашизам.Преку вестите и рекламите секојдневно вбризгуват неоправдана доза на негативност во колективниот ум на нацијата, со други зборој, немат за цел да придонесат нешто позитивно, да создават, градат, туку да рушат, распаѓат и створат хаос и анархија.
А1 е едноставно пропагандна машина на Џорџ Сорос, со единствена задача, под оклоп на залагање за верска толеранција, соживот, да го внесат во нацијата сосем спротивното - верска, етничка нетрпеливост, омраза кон сопствената држава, хаос и анархија.Тоест ја имат истата задача како „војната“ во 2001.
------------- Брсјачка нација !
|
Постирано од: KINGDAVID
Датум на внесување: 25.Јануари.2011 во 00:54
Si mislam ...
Da ne bidat potpisite za pomos na A1TV podocna zloupotrebeni demek kako potpisi za poddrska na Velija Ramkovski ?
Se si biva vo nasava Makedonija ...
------------- SOLI DEO GLORIA
|
Датум на внесување: 25.Јануари.2011 во 01:01
А со потписите за помош се достигна кулминацијата на нивната пресраменост, претставена од новинари како Менче Атанасова(веќе и официјално), Секула Билјановска, Горјан, Чуму итн.
А тие потписи, не само за поддршка на сечениот газда Веле, туку можат да се искористат, на толку многу гнасни начини, само нивниот болен ум шо можи да смисли.
|
Постирано од: KINGDAVID
Датум на внесување: 25.Јануари.2011 во 01:06
Moze ( po nekoja nivna logika) da im posluzi i kako barometar koj e protiv vladata
Vo sekoj slucaj, jas NE se potpisuvam .
------------- SOLI DEO GLORIA
|
Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 25.Јануари.2011 во 12:54
Мене ме интересира зошто им се потписите, што ќе прават со нив, каде и за што ќе ги употребат?
------------- http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме. Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја, само земја ќе бидеме и можеби неколку жолти цветови.
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 25.Јануари.2011 во 13:26
...a zoshto ne te interesira shto ke im se i shto ke pravat so potpisite onie shto gi sobiraat po ...ulici,...trotoari,...ploshtadi...?!
...ovie barem im doagjaat na ''noga''...za da ne se machata lugjeto!
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Датум на внесување: 25.Јануари.2011 во 15:10
brza напиша:
...a zoshto ne te interesira shto ke im se i shto ke pravat so potpisite onie shto gi sobiraat po ...ulici,...trotoari,...ploshtadi...?!
...ovie barem im doagjaat na ''noga''...za da ne se machata lugjeto!
|
На кои мислиш, не те разбирам? И од кај знаеш дека не ме интересираат... кои и да се?
------------- http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме. Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја, само земја ќе бидеме и можеби неколку жолти цветови.
|
Датум на внесување: 25.Јануари.2011 во 15:22
pa, ima i na tvoreno koga se sobiraat potpisi za neshto pa ,koj pomine ako saka se potpishuva,...kako ne si chula?
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Постирано од: MyWay
Датум на внесување: 25.Јануари.2011 во 15:36
Анастеа напиша:
Мене ме интересира зошто им се потписите, што ќе прават со нив, каде и за што ќе ги употребат?
|
аххахахахахаах Е и мене истото ме интересира кој што и прави на А1 во случајот...Си функционират нај нормално...зборуваат ненормално........и пак никој ништо не им може...Па сега барале подршка....не е тоа за А1 туку за Велија е...До кога ќе господари над сите и ќе ги користи како марионети новинарите и народот не знам...
------------- Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......
|
Датум на внесување: 25.Јануари.2011 во 16:19
Cel narod ne izmanipulirija so upadot,sega kakva podrska barat neznam najverovatno odvaj cekat sdsm da se vrati, velija da go pustat sve da se zataska i a1 povtorno da si prodolzi so kriminalot so toa sto site vladini reklami tamu ke se vrtat i pak da se prodolzi so kriminal,pa nema logika toa nekoi da umiraat za leb a nekoi da vratat milioni,ili vo slucaj a1 jas ja svakam kako mafija za perenje pari a vo slucaj nesto mi objasnuva demokratija ili televizija za narodot mislam mnogu e smesno koga cel narod se uveri na sto e spremna edna tv kuka kako a1 da ja manipulira cela javnost i cel narod da bide vo zabluda so upadot se dodeka toa ne se otkri od drugi televizii i na kraj mislam deka nemat potreba od podrska posto si rabotat normalno samo sto nemozat sega da perat pari i da pravat kriminal posto velija mu e zatvor.
|
Постирано од: zabegan
Датум на внесување: 25.Јануари.2011 во 18:12
поддршка на овие би им дал ако случајно сакаат да ги затворат како медиум, сега не знам зошто креват галама
------------- размисли пред да напишеш глупост
|
Постирано од: Pavaroti
Датум на внесување: 25.Јануари.2011 во 18:43
zabegan напиша:
поддршка на овие би им дал ако случајно сакаат да ги затворат како медиум, сега не знам зошто креват галама
|
Така се научени...со сила да манипулираат
|
Постирано од: Zlatnik
Датум на внесување: 26.Јануари.2011 во 00:11
А1 бара потписи од граѓаните за поддршка за ... ??? Но, без оглед на се ... што мислите, во нивната изјава (после неколку дена) ќе има бројка од едно 100.000 потписи?!
------------- Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
Постирано од: Messenger
Датум на внесување: 26.Јануари.2011 во 04:25
Jas povekje ne im veruvam apsolutno nishto!
Ima edna stara pogovorka koja veli: ako ja izgubish doverbata togash si izgubil s'e!
Ovie nemaat ni sram ni perde. Posle takvo javno lazhenje i vednash potoa javno izvinuvanje od nivniot gazda, sega povtorno teraat po staro kako da ne bilo nishto. Katastrofa! Ne znam kako imaat lice da se pojavat na ulica.
------------- Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
Датум на внесување: 26.Јануари.2011 во 09:10
Messenger напиша:
Jas povekje ne im veruvam apsolutno nishto!
Ima edna stara pogovorka koja veli: ako ja izgubish doverbata togash si izgubil s'e!
Ovie nemaat ni sram ni perde. Posle takvo javno lazhenje i vednash potoa javno izvinuvanje od nivniot gazda, sega povtorno teraat po staro kako da ne bilo nishto. Katastrofa! Ne znam kako imaat lice da se pojavat na ulica. |
Сам си призна газдата “во афект беше сето тоа...СЕ ПРЕТЕРА..и новинарството“ ...............и сега дека тој е лопов ајде за а1 ќе се собирале потписи...Сите граници ги поминаа на возможно и невозможно........ова веќе и не личи на телевизија....жално ама не ја гледам повеќе.........само трујат со антипропаганди.......ова не е а1 ова веќе ми личи на ал џезира
|
Постирано од: Schatzii
Датум на внесување: 26.Јануари.2011 во 10:32
Циркуз направија од телевизијава воопшто не се ни свесни за што бараат поддршка, само да се направи некаква галама како и досега што правеа...ако продолжат вака, многу ќе загубат, ќе ги загубат и оние гледачи што им останале.
И не знам зошто воопшто емитуваат вести во повеќе термини па
и секој ден, воопшто нема потреба од тоа, кога секој ден истите теми се во вестите, секој ден истите работи ги кажуваат, претеризам...
Малку да прогуглаат и да се свестат што значи терминот вести, најверојатно подзаборавиле на тоа последниве неколку месеци
------------- Dream what you want to dream;
Go where you want to go;
Be what you want to be,
because you have only one life and one chance to do all the things you want to do.
|
Датум на внесување: 26.Јануари.2011 во 10:36
Schatzii напиша:
Циркуз направија од телевизијава воопшто не се ни свесни за што бараат поддршка, само да се направи некаква галама како и досега што правеа...ако продолжат вака, многу ќе загубат, ќе ги загубат и оние гледачи што им останале.
И не знам зошто воопшто емитуваат вести во повеќе термини па
и секој ден, воопшто нема потреба од тоа, кога секој ден истите теми се во вестите, секој ден истите работи ги кажуваат, претеризам...
Малку да прогуглаат и да се свестат што значи терминот вести, најверојатно подзаборавиле на тоа последниве неколку месеци |
Веќе добра бројка на луѓе се откажаа од А1 само поради тоа што кога ја гледаат нивната програма чуствуваат притисок и напнатост....Среќа што имаат две турски серии луѓето што седнуваат навечер да ги гледат..инаку тешко дека некој ќе ја вклучи нивната програма.
|
Постирано од: Schatzii
Датум на внесување: 26.Јануари.2011 во 10:51
Ова што го прават е уште 1 доказ дека на кој што му текне во државава тоа си прави Владее тотална анархија на секое поле и
навистина ми е жал што наместо напред одиме назад...кога ќе се свестат оние што треба ќе биде предоцна !
Малку забегав од темава, несакајќи
------------- Dream what you want to dream;
Go where you want to go;
Be what you want to be,
because you have only one life and one chance to do all the things you want to do.
|
Датум на внесување: 26.Јануари.2011 во 11:06
Хмммм.....
Кога им го видов слоганов, неизбежна беше асоцијацијата со слоганот со кој се бараше ослободување на Зоран Заев (сега аболиран), а кој гласеше: “ http://www.time.mk/read/f2d587553d/60a65d55e1/index.html - И јас сум Заев, уапсете ме .“ И тогаш се собираа потписи. За Заев.
??????
Дали тргнале по истиот рецепт да собираат потписи од граѓаните за газдата им Велија, под маска дека ја бараат “ http://www.petitiononline.com/A1TV/petition.html - слободата, солидарноста, вистината “?
За да им дадам поддршка треба да знам: каква слобода им фали? Солидарност за кого: за медиумот или за газдата? Која вистина? Онаа со големо В или онаа кажана во афект?!
(П.С. Си прашав јас и на сајтот, ама не ми ги објавија коментарите.)
|
Датум на внесување: 26.Јануари.2011 во 12:02
подршка бараат за да можат да тресат уште повеќе глупости......по цела ден.....и да ја извртуваат вистината во своја корист... МАНИПУЛАТОРИ............
|
Постирано од: Andjelina
Датум на внесување: 26.Јануари.2011 во 16:14
гледам странски програми,нашите веќе не ги гледам...исав немаат со информацииве...нема една телевизија која не е пристрасна кон некоја партија и на која би добиле вистински информации
исти се и А1 и СИтел и МТВ...ја ѕиркам Телма одвреме на време и тоа е се...бар засега
------------- Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
Датум на внесување: 26.Јануари.2011 во 16:30
Анастеа напиша:
Хмммм.....Кога им го видов слоганов... |
Vakov e mnogu podobar:
http://img62.imageshack.us/i/2qko46a.gif/">
------------- Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
Датум на внесување: 26.Јануари.2011 во 16:58
И јас не сум.
А1: Ве гледам и ве читам што пишувате, но не сум А1. Не сум ни Вечер, ни Сител, ни Канал 5, ни Утрински, ни Шпиц.... Остајте ме да си бидам Анастеа и да просудувам со своја глава. Инаку,
ако јас утре заглавам во криминал, ќе си отворам медиум и ќе ве повикам
за контрауслуга да се солидаризирате со мене и да си закачите беџови:
“И јас сум Анастеа.“ Море и потписи ќе барам да ми собирате.
|
Постирано од: *moon*
Датум на внесување: 26.Јануари.2011 во 17:03
Анастеа напиша:
И јас не сум.
А1: Ве гледам и ве читам што пишувате, но не сум А1. Не сум ни Вечер, ни Сител, ни Канал 5, ни Утрински, ни Шпиц.... Остајте ме да си бидам Анастеа и да просудувам со своја глава. Инаку,
ако јас утре заглавам во криминал, ќе си отворам медиум и ќе ве повикам
“И јас сум Анастеа.“ Море и потписи ќе барам да ми собирате.
| odma imas poddrska uste od sega ;-)
|
Датум на внесување: 26.Јануари.2011 во 17:46
bravo!
...site ste ne bile za Ao,
a , da stavi nekoj takvi prashanja pa da vidime kako ke izgleda?
|
Датум на внесување: 26.Јануари.2011 во 17:59
Ако мислиш на анкета веќе објаснив на друга тема дека не може дополнително.
|
Датум на внесување: 26.Јануари.2011 во 18:08
pa neka bide +,...ne mora zaedno so ova tuka ...
|
Датум на внесување: 26.Јануари.2011 во 21:51
Нaјнова информација во врска со потписите на А1.Ова веќе ги премина сите граници.Дечковците шо берат потписи во Битола ми се познати и членуват во партијата на Љубе Б.
Запишват имиња на сите нивни познати, нивни членови на фамилијата, родители, браќа, сестри без нивно знаење а шо е најлошо самите не се свесни за криминалниот акт шо го вршат.
|
Датум на внесување: 26.Јануари.2011 во 22:53
Kakvi uchiteli, takvi uchenici.
|
Датум на внесување: 26.Јануари.2011 во 22:57
Постирано од: Zlatnik
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 01:29
Анастеа напиша:
... ќе си отворам медиум и ќе ве повикам
“И јас сум Анастеа.“... |
Ц, не вреди! Веднаш ќе ме откријат по мојата ружна фаца и грубиот баритон.
------------- Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
Постирано од: kultuzin
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 03:31
Затворањето на А1 и Сител е најдоброто што може да и се случи на Македонија.
|
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 08:45
Овие од А1 сите граници ги поминаа заради блокираните нелегални сметки пак креваат паника..им била затворена телевизијата а програмите си течат на велико... Не знам до кај ќе одат..ова е премногу
|
Постирано од: novace
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 08:49
kultuzin напиша:
Затворањето на А1 и Сител е најдоброто што може да и се случи на Македонија. |
Кој и каде овде „виде„ затварање на ТВ станица?
И каде е тука ТВ Сител споменат ..поради илегално производство на нешто??
Се затвараат ...само полулегални објекти фатени in flagranti во иста зграда на иста адреса ..поради НЕЗАКОНСКИ дејности...
Или поинаку кажано...производство на ХРАНА ВОН ЗАКОН..и без ДОЗВОЛА за производство..со други зборови ИЛЕГАЛНО и НЕКОНТРОЛИРАНо од Инспекциите за Храна
пс
ИТНО...ПРОМЕНА НА ЗАКОНОТ ЗА ТРГОВСКИ ДРУШТВА:
Покрај единствениот Даночен Број и Сметка..секоја регистрирана Фирма во Македонија мора ПОЕДИНЕЧНО да си има и ЕДИНСТВЕНА АДРЕСА на РАБОТА..за да се избегнат..како што досега гледавме.. во ист ходник во иста зграда да се „разминуваат„ познати НОВИНАРИ со непознати пакувач(К)и на Смоки
------------- Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 08:56
Затворена сметка за онолку колку на неа има нелегални пари.......не значи и затварање на телевизија...Овие криминалците сакаат со таа телевизија да се прикријат сите....Е нема,,и јас сакам да сум милионер ама не сум.............
|
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 10:23
Diktaturava doagja do svojot kraj...TOA E SIGURNO...a gavazite neka si ja odrabotuvaat zadachata koja ja dovile...
|
Постирано од: емил
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 10:26
marsovec напиша:
Diktaturava doagja do svojot kraj...TOA E SIGURNO...a gavazite neka si ja odrabotuvaat zadachata koja ja dovile... |
хе-хе така ќе кажеш
а јас ќе кажам едно големо браво на оваа ''диктатура'' која апса криминалци и блокира нивните криминални сметка
-------------
|
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 10:33
Комплексот на величини и подршка на газдите е обележје на гавазите и впикувачите на власта...тоа бил не само сегашен проблем во Македонија...
Сакам слобода...за сите...
|
Постирано од: annaja
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 13:35
Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 14:27
Постирано од: novace
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 15:11
mamamd напиша:
И околу она со новинарите на А1- па сигурно сите знаат дека чим е затворена сметката- нема плата за вработените. Нека ми објасни некој како новинарите и сите останати вработени да работат без пари. Мисли ли некој за вработените? Еве читам мислел новинарскиот синдикат
http://www.time.mk/read/7e2882667f/016fcf1ed0/index.html - Новинарскиот синдикат бара да се преиспита одлуката за ...
|
Блокирањето на сметките е законско
http://www.netpress.com.mk/vest.asp?id=82022&kategorija=1 - Причините поради кои се блокирани сметките на фирмите на Перо Наков бб се законски и се по барање на обвинителот, вели во изјава за Нетпрес, претседателката на Основниот суд 1 , Лидија Неделкова.
------------- Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 15:36
Nasekade vo svetot koga nekoja rabotna organizacija kje bide blokirana/zatvorena lugjeto ostanuvaat bez rabota i bez plata. Na rabotnicite obichno im davaat nekolku chasa (obichno do pladne) da si gi soberat rabotite i da gi napushatat prostoriite na firmata dodeka policijata vodi smetka informaciite za rabotenjeto na organizacijata, kako i site materijalni dobra vo zdanieto, da ostanat negibnati. Veruvam deka ste gledale fotografii od vrabotenite na Lehman Brothers Bankata vo New York kako izlagaat so kartonski kutii vo koi se stokmeni nivnite privatni neshta. Dali ste videle nekoj od niv da protestira zoshto ostanal bez rabota?
Shto ima tuka chudno i nezakonski?
Zakonot postoi da se primenuva. Toj ne e privilegija, tuku obvrska. Ako spored nego smetkite na inkrimiranite firmi treba da bidat blokirani, togash zakonska obvrska e da se stori tokmu toa.
I tuka povikot "Ama zoshto tokmu jas koga ima i drugi?" ne e apsolutno nikakov argument za odbrana.
Ne mozham nitu da si zamislam toa da go storea vrabotenie, sopstvenicite ili klientite na spomnatata Lehman Brothers Bank.
|
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 15:57
Е кај нас не е така.....Има некој што е над власта, над државата, над судството над обвинителството..........тоа е а1
|
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 15:57
Messenger напиша:
Zakonot postoi da se primenuva.
|
И јас велам така. Ако во законот стои дека политичарите ( и членови на нивните семејства) не смеат да имаат медиуми значи треба да се затворат сите кои имаат, нормално заедно со оние чии газди работат незаконски. Оти едните незаконски ги отвориле, или да не ги чепкаме- мудро избегнување на одговор
-------------
|
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 16:08
mamamd напиша:
Messenger напиша:
|
И јас велам така. Ако во законот стои дека политичарите ( и членови на нивните семејства) не смеат да имаат медиуми значи треба да се затворат сите кои имаат, нормално заедно со оние чии газди работат незаконски. Оти едните незаконски ги отвориле, или да не ги чепкаме- мудро избегнување на одговор
|
Значи има подршка велија и од тебе
|
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 16:10
mamamd напиша:
Messenger напиша:
| И јас велам така. Ако во законот стои дека политичарите ( и членови на нивните семејства) не смеат да имаат медиуми значи треба да се затворат сите кои имаат, нормално заедно со оние чии газди работат незаконски.Оти едните незаконски ги отвориле, или да не ги чепкаме- мудро избегнување на одговор |
Se nadevam ova ne e onoa "zoshto tokmu jas, a ne drugite?"
Kolku shto znam, sopstvenikot ne e priveden poradi nezakonsko poseduvanje medijum, tuku poradi nezakonsko rakovodenje so nego.
Se govori za eventualnoto (da ne go sudime pred toa da bide dokazhano) nezakonsko rabotenje na sopstvenikot na A1. Ako branitelot na zakonot ima fakti koi go dokazhuvaat toa, togash negova obvrska e da go primeni zakonot vo negova potpolnost.
|
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 16:12
mamamd напиша:
Messenger напиша:
|
| toj toa misli deka tamu kaj shto e,..taka e!
...ama ne i tuka vo makedonijava ,
,,,kade shto zakonite se samo za nekoi drugi,
...a ne i za ,..dupmneovcite!
...koga nekoja nivna ovca ke vidam zad reshetki i opeljeshen do ''gola koza'' od drzavata...togash ke go promenam i moeto mislenje!
|
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 16:14
Сега сите што сакаат да прават криминал и да перат пари им препорачувам да си отворат телевизија........
само така никој нема да смее да ги допре........
|
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 16:18
jas predlagam site da se podlozat a mienje na pametot od dupmne...ako sakaat da vegetiraat ,
....kako rastenija!
|
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 16:26
Kako i mnogu drugi, taka i ovaa tema ja upropastivte so megjupartijski prefrlanja.
Se raboti za nezakonsko stopanisuvanje na sopstvenikot na A1 koe normalno se reflektira na opstanokot na ovaa organizacija. Diskutirajte za toa, a ne koja patija podrzhuvate, a koja ne podnesuvate.
Zarem kje podrzhuvate kriminalec samo zatoa shto e chlen na vashata partija?
Aman bre lugje, se zhalite do koga kje zhiveete vo vakva Makedonija, a istovremeno samite aktivno ja hranite i odrzhuvate takvata sostojba.
|
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 16:29
Messenger напиша:
Kako i mnogu drugi, taka i ovaa tema ja upropastivte so megjupartijski prefrlanja.
Se raboti za nezakonsko stopanisuvanje na sopstvenikot na A1 koe normalno se reflektira na opstanokot na ovaa organizacija. Diskutirajte za toa, a ne koja patija podrzhuvate, a koja ne podnesuvate.
Aman bre lugje, se zhalite do koga kje zhiveete vo vakva Makedonija, a istovremeno samite aktivno ja hranite i odrzhuvate takvata sostojba.
| ova bi trebalo da e taka samo ako sopstveiokt nema neshto"drugo" da raboti,
...ako toj ima nekolku ''raboti'',...a, samo so edna neshto skrshnal od zakonot,...togash televizihata ne bi trebalo voopshto da mu se pipa,..ako taa raboti spored zakon!
|
Постирано од: Mindy
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 16:40
Се додека се прикрива данокот кој треба да се плати кон државата, се до тогаш ќе има недоразбирања
Како може обичниот граѓанин да плаќа даноци , а некој да се прави паметен и да се расфрла со пари.
И кои се тие вработени кои немаат муда уште навреме да му кажат на сопственикот на А0 да си го плаќа данокот поштено и чесно ??? Сакаат да земаат високи плати , а цело време ќутат
МОРЕ НЕ САМО ДА ЈА ЗАТВОРАТ, ТУКУ И НЕКА ЈА ЗАПАЛАТ ЦЕЛА А0 ТВ , ОТИ СЕ ТЕШКА ПРЕВАРА ...........СРАМОТА
|
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 16:44
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 16:44
brza напиша:
Messenger напиша:
| ova bi trebalo da e taka samo ako sopstveiokt nema neshto"drugo" da raboti,...ako toj ima nekolku ''raboti'',...a, samo so edna neshto skrshnal od zakonot,...togash televizihata ne bi trebalo voopshto da mu se pipa,..ako taa raboti spored zakon! |
Jas i ti mozheme za sega samo da pretpostavuvame kade skrshnal, a kade ne skrshnal so zakonot.
Shtom sopstvenikot e faten deka za kriminalnoto deluvanje vo rabotenjeto na negovite firmi ja koristel i A1 za nekakvi transakcii, perenje pari ili prikrien danok na ostavren profit togash normalno deka kje bide blokirana i taa firma.
A dokolku toj, vo seta svoja naivnost, se pretstavuva kako sopstvenik na site firmi, togash zakonobranitelot sekako kje go zamrzne kapitalot na site niv za da gi naplati prikrienite danochni obvrski od nego kako nivni sopstvenik i prekrshuvach na zakonot.
|
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 16:51
Ова ДПМНЕ го спремаше од летоска..од препораката на Гујо...за А1 ТВ...Ова скапо ќе ги чини и власта и тие околу неа...Гадови...
|
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 16:53
Messenger напиша:
mamamd напиша:
Messenger напиша:
| И јас велам така. Ако во законот стои дека политичарите ( и членови на нивните семејства) не смеат да имаат медиуми значи треба да се затворат сите кои имаат, нормално заедно со оние чии газди работат незаконски.Оти едните незаконски ги отвориле, или да не ги чепкаме- мудро избегнување на одговор |
Se nadevam ova ne e onoa "zoshto tokmu jas, a ne drugite?"
Kolku shto znam, sopstvenikot ne e priveden poradi nezakonsko poseduvanje medijum, tuku poradi nezakonsko rakovodenje so nego.
Se govori za eventualnoto (da ne go sudime pred toa da bide dokazhano) nezakonsko rabotenje na sopstvenikot na A1. Ako branitelot na zakonot ima fakti koi go dokazhuvaat toa, togash negova obvrska e da go primeni zakonot vo negova potpolnost.
|
Не е ова “зошто токму јас, а не другите, туку е токму прашање на она Zakonot postoi da se primenuva.
МОРА за се и за сите ли не? Јас мојот став за Велија го имам кажано- но исто така не можам да замижам пред другите неправилности. Еве конкретно, јасно и гласно пишува во Вест
http://www.vest.com.mk/?ItemID=2134044DD649374CA98E6644EC198275&arc=1 - Ѕинго и Стојменов мора да се откажат од - Вест "Политички партии, државни органи, органи на државна управа, јавни
претпријатија, единици на локална самоуправа, носители на јавни
функции и членови на нивните семејства не можат да вршат радиодифузна
дејност ниту да бидат основачи, соосновачи или да учествуваат во
сопственоста на радиодифузерите", јасно стои во членот 11 од Законот за
радиодифузија. Постои
дилема дали "Сител" и "Канал 5" имаат проблем и со почитување на
Законот за спречување на судир на интереси. Членот девет од Законот
за спречуавње судир на интереси санкционира ваква состојба и дава
решение, според кое службеното лице, во случајот на "Сител" и "Канал 5"
пратеници, по изборот управувањето на трговското друштво го доверува на
друго лице. Вториот став од истиот член појаснува и вели: "Лицето од
ставот (1) на овој член не може да биде брачниот другар на службеното
лице, односно лицето со кое живее во вонбрачна заедница, роднините по
крв по права линија и посвоителот и посвоеникот".
Според Законот за радиодифузија, роднини на носители на јавни
функции не смеат да бидат сопственици на трговски друштва, а според
Законот за спречуавње на конфликт на интереси, роднини на функционери не
смеат ни да управуваат со имотот
-------------
|
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 16:59
А како Ѕинго и Борис да се отчажат кога се СЛУГИ на власта...а и нивни партнери...ова може да се злоупотребува само кон опозицијата...ОВИЕ СЕ ВЛАСТ...И ГАДОВИ...
|
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 17:01
Messenger напиша:
Jas i ti mozheme za sega samo da pretpostavuvame kade skrshnal, a kade ne skrshnal so zakonot.
Shtom sopstvenikot e faten deka za kriminalnoto deluvanje vo rabotenjeto na negovite firmi ja koristel i A1 za nekakvi transakcii, perenje.........
| ...ako nea ja koristel za toa,.,.. e sosema treta rabota,
...ama ako imal povekje firmi i qko nekoja od niv rabotela nadvor od zakonot, ...pa i site tie , ne veruvam dreka i nregova televizija bi mozela tek taka da se blokira,..
...osven ako site tie rabot' ne se bash poradi toa,kako shto kazav,
..da se uchutkaat protivnicite!
|
Постирано од: Ninja 35
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 17:01
Само наивен човек може да констатира дека ова се случува заради борабата против криминалот...секое дете од пет години му е јасно дека ова се случува заради болното нарушено ЕГО на забеганиот премиер на нашава држава......
Криминалот за кој го гонат Велија (кој искрено посакувам да скапе во затвор) е во најголем дел сторен кога шуруваа со Груевски во нивните заеднички интереси....сега кога пукна тиквата, на двајцата устата им е полна со измет.....
------------- Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 17:05
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 17:06
mamamd, jas ne rekov nishto za toj zakon. Toj mozhe da go razgleduvame kako posebna tema bidejki nema vrska so ovaa na koja diksutirame tuka.
Kje povtoram, Velija i A1 ne se sankcionirani za prekrshuvanje na zakonot koj go posochuvash, tuku za neshto sosem drugo -nezakonsko stopanisuvanje so prikrivanje ostvaren prihod i neplakjanje danochni obvrski kon drzhavata.
Znachi da ne meshame razlichni raboti vo edna tema.
Velija e zatvoren poradi stopanski kriminal i na A1, zaedno so drugite firmi, blokirani im se bankarski smetki za da se naplati onoa shto sledi spored zakonot.
Ubeden sum deka ako A1 beshe nekakov servis za chistenje kancelarii temava nemashe da bide nitu otvorena.
|
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 17:08
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 17:14
Messenger напиша:
mamamd, jas ne rekov nishto za toj zakon. Toj mozhe da go razgleduvame kako posebna tema bidejki nema vrska so ovaa na koja diksutirame tuka.
Kje povtoram, Velija i A1 ne se sankcionirani za prekrshuvanje na zakonot koj go posochuvash, tuku za neshto sosem drugo -nezakonsko stopanisuvanje so prikrivanje ostvaren prihod i neplakjanje danochni obvrski kon drzhavata.
Znachi da ne meshame razlichni raboti vo edna tema.
Velija e zatvoren poradi stopanski kriminal i na A1, zaedno so drugite firmi, blokirani im se bankarski smetki za da se naplati onoa shto sledi spored zakonot.
Ubeden sum deka ako A1 beshe nekakov servis za chistenje kancelarii temava nemashe da bide nitu otvorena.
|
Кој вели ДЕКА СЕ САНКЦИОНИРАНИ???? Тие се под истрага...Но ова е злоупотреба на мерката ИСТРАГА...Гујо следната власт да го стави под истрага за платежна картичка, Т Мобиле, скулптури, тендери и бандери ...садења и профити вадења, крадења и подместувања...и сето тоа да се истражува со години...Во ред е???
Ништо не е докажано...а последиците на поединците се огромни...како и за демократијата...во однос на ЗАСТРАШУВАЊЕТО на новинасрите и медиумите, па и на народот...Вакви диктаторски методи...незнам на кого му текнало да ги спроведува...но и тој би требало со време да биде под опсервација...Штета што народот овдека секогаш бил мирен и послушен...со стотици години...така ти е тоа...затоа и слободата подоцна пристига...
|
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 17:21
brza напиша:
Messenger напиша:
Shtom sopstvenikot e faten deka za kriminalnoto deluvanje vo rabotenjeto na negovite firmi ja koristel i A1 za nekakvi transakcii, perenje.........
| ...ako nea ja koristel za toa,.,.. e sosema treta rabota,...ama ako imal povekje firmi i qko nekoja od niv rabotela nadvor od zakonot,...pa i site tie , ne veruvam dreka i nregova televizija bi mozela tek taka da se blokira,.....osven ako site tie rabot' ne se bash poradi toa,kako shto kazav,..da se uchutkaat protivnicite! |
Ami nie sega mozheme da si pretpostavuvame do beskonechnost... ako e ovaka ili e onaka...
Kje znaeme so sigurnost koga kje se zavrshi sudskiot proces.
Inaku, bez premnogu da pretpostavuvame, dovolno e samo edno neshto za da bidat blokirani site firmi, a toa e onoa shto si zaboravil da go citirash:
Messenger напиша:
A dokolku toj, vo seta svoja naivnost, se pretstavuva kako sopstvenik na site firmi, togash zakonobranitelot sekako kje go zamrzne kapitalot na site niv za da gi naplati prikrienite danochni obvrski od nego kako nivni sopstvenik i prekrshuvach na zakonot.
|
Znachi namesto da pretpostavuvame s'e i seshto, da dozvolime procesot da se zavrshi i da vidime tochno za shto se raboti. Da ne dozvolime podocna da se izvinuvame za napishanoto i kazhanoto bidejki ne sme znaele za shto se rabotelo.
So sigurnost znaeme deka ne rapolagame so site podatoci i zatoa najdobro e da go dochekame krajot na sudskiot proces. Ako Velija bil kriv i pravobranitelot prav, togash znachi s'e bilo spored zakonot. A ako se dokazhe deka pravobranitelot ne bil vo pravo, togash Velija kje go slavime kako zhrtva na vladeachkata garnitura i site zaednio kje barame da mu se plati oshteta za dozhiveanata materijalna i emotivna zaguba, kako i smenuvanje na vladata.
|
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 17:31
....kolku i da palamudime site tuka, ....samo edno e vistinata,
...edinstveno shto im prechi na ovie dupmnovci e toa shto negovata tv na cel glas e protiv niv!
...i toa e glavnata i edinstvena prichin shto i nea ja fakjaat za ''gusha''!
...kakvi zakoni,..kakvi proneveri...i sl...''bakrachi''?!
|
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 17:32
...pardon...ne mislv ..i nea tuku,
...edinstveno nea!
|
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 17:40
Браво за опозицијата...го напуштаат парламентот...Е сега ги очекувам на улиците...па и во парламентот...сдамо со народот...сите во него и цел парламент надвор од него...
|
Постирано од: Anarchy
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 17:48
brza напиша:
....kolku i da palamudime site tuka, ....samo edno e vistinata,
...edinstveno shto im prechi na ovie dupmnovci e toa shto negovata tv na cel glas e protiv niv!
...i toa e glavnata i edinstvena prichin shto i nea ja fakjaat za ''gusha''!
...kakvi zakoni,..kakvi proneveri...i sl...''bakrachi''?!
|
Ти дан си во некоја разузнувачка служба па што си толку информиран?
-------------
|
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 17:50
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 17:54
марсо прашањето не беше наменето за тебе, а и одамна знаеш дека не разговарам со оглавени политичко настроени лица, така да...ајт
-------------
|
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 17:55
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 17:56
ахам, извинете имав заборавено дека на овој ПДФ има многу просветлени луѓе! :)))
-------------
|
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 17:58
...aj , shtom si ti tolku ''greshen'',
...kazi dali veruvash deka site drugi televizii vo zemjava nemaat, duri i pogolemi,...''greshki'' kon zakonot?
|
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 18:02
Мислам дека не реков дека сум "грешен".
Да верувам и да тврдам се две различни работи. Јас може да се сомневам/или не, дека нешто се случува во некој медиум, но за да излезам на улица, на форум, на суд и каде и да е на друго место ми треба повеќе од верување. Требаат факти и докази, а пред нив и Господ молчи.
-------------
|
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 18:08
Anarchy напиша:
Мислам дека не реков дека сум "грешен".
Да верувам и да тврдам се две различни работи. Јас може да се сомневам/или не, дека нешто се случува во некој медиум, но за да излезам на улица, на форум, на суд и каде и да е на друго место ми треба повеќе од верување. Требаат факти и докази, а пред нив и Господ молчи.
| ...pa, po toa shto kaza deka tuka imalo prosveteleni , zakluchiv deka ti si greshen!
...inache,...pa toa go lupam postojano za niv:
..ako gi falea dupmneovcite ,ili barem da si gledaa ''svoja posla'',
...sega sigurno nemaqshe da se sluchuvatoa shto se sluchuva...
...i ako veruvam deka ova e samo besplatna reklama za niv!
...kako televizija mislam.
|
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 18:39
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 18:45
Гледам бркове брија како треска глупости...а заборавила на нејзиниот бивш директор Ален Зекиров..уби човек и ништо...еее министерке...во прашање е живот,,,но и правда и почитување на законот...А тој ти бил во скапо одмаралиште кое не можат да го замислат и бајаги добростоечки...
Ајд на бричење...
Таа има право да кажува за интереси на Македонија и народот...срамота...лопундари...
|
Постирано од: EmilijaR
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 20:17
Што разбираш ти од реалност муле едно неписмено
|
Постирано од: Zajcef
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 21:22
Ninja 35 напиша:
Само наивен човек може да констатира дека ова се случува заради борабата против криминалот...секое дете од пет години му е јасно дека ова се случува заради болното нарушено ЕГО на забеганиот премиер на нашава држава......
Криминалот за кој го гонат Велија (кој искрено посакувам да скапе во затвор) е во најголем дел сторен кога шуруваа со Груевски во нивните заеднички интереси....сега кога пукна тиквата, на двајцата устата им е полна со измет..... |
Неписмените се многу подложни на политички влијанија и пропаганда,кога еден таков простачки ум се наполни со доволно пропаганда се случува еден феномен наречен селективно процесирање на факти.Точно дека на секое дете му е јасно,и на најхардкор приврзаниците од власта овие факти им стигнуваат во мозокот но нивниот мозок ги отфрла како ирационални и го прифаќа ,,по логичното,,објаснување кое пристига директно од пропагандните штабови.Во психологијата ова е познато како рационализација или себезалажување.Затоа залудна е секоја буква,и секој збор кажан и напишан. Не е до не разбирање туку до не сакање да се разбере.
Случката со а1 е почеток на падот на груевски кој сега е сигурен,да не речам зациментиран.Не ме загрижува повеќе груевски и неговите,сега треба да се секираме кој ќе дојде по нив,да не слези мурто за да се качи к*рто-не може оваа држава да издржи уште една дебилна власт доволно видовме овие 20 години.
------------- Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
|
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 21:29
EmilijaR напиша:
Што разбираш ти од реалност муле едно неписмено | па наместо за мулиња, да пишуваше за тоа зошто не би требало да го поддржам мислењето на Ninja 35, ќе те разберев, вака не бива, ај нека помине навредава како пример зџа тоа што не треба да се пишува по форумов...
|
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 21:47
Pa muka mie od a1 stvarno i mene mi ja imat blokirano smetkata od firmata pa sto nisto samo dobro a1 e medium niv nesmeat da mu ja blokirat smetkata tie treba kriminal da prat da ne plakat danoci a nie pomalite firmi mora da sme kazneti so plakanje danoci kazni a a1 nemora nisto da plakat daj neka prestanat so tie napadni raboti kako so upadot na niv ne mu odi kako medium mu paga rejtingot sami si prat neka platat danok i neka si rabotat koj gi giba ne vakvi cirkuzi.... smesni se
|
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 21:51
stigma04 напиша:
Pa muka mie od a1 stvarno i mene mi ja imat blokirano smetkata od firmata pa sto nisto samo dobro a1 e medium niv nesmeat da mu ja blokirat smetkata tie treba kriminal da prat da ne plakat danoci a nie pomalite firmi mora da sme kazneti so plakanje danoci kazni a a1 nemora nisto da plakat daj neka prestanat so tie napadni raboti kako so upadot na niv ne mu odi kako medium mu paga rejtingot sami si prat neka platat danok i neka si rabotat koj gi giba ne vakvi cirkuzi.... smesni se | да, на ист начин јас се бунам кога сакаат да легализираат дивоградби...
|
Постирано од: Persej7
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 21:59
Драмолетката и замајувањето на народот од страна на А1 телевизија продолжува.
Пред два месеци лажеа дека имало упад во А1, а сите видовме дека штитат организиран криминал од страна на Велија Рамковски.
Сега лажат дека владата наводно сака да ја затвори А1, што не воопшто е точно. Сметката им е замрзната, исто како и на други фирми, за да се утврди од каде се парите на таа сметка (4.5 милиони).
Да не е тажно, ќе биде повеќе од смешно, а навидната петиција за подршка пак е трагикомична. Буквално гледаме како вработените на А1 повторно се обидуваат да ја изманипулираат јавноста бидејќи самите се затвараат, а глумат дека некој друг ги затвора.
Да се потсетиме, покрај милиони евра затаен данок од страна на Велија Рамковски, засега знаеме за крминал во вредност од 18 милиони евра.
Сигурно криминалот е многу поголем, ќе се сетите и на украдените 500 тетратки со информации од просторијата која што беше запечатена од инспекторите.
|
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 22:05
од една страна претеруваат А1 како некој да ги силува, а од друга страна ги имаме борциве против криминалот... мизерии фатете се за вистинска работа бе, кретени ниедни стварно не треба во Македонија да доаѓа циркус, си имаме тука
|
Постирано од: Buggyman
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 22:14
Ако А1 манипулира, ме чуди хистеричното однесување на Канал 5, Сител, МТВ и нивното однесување, посебно политичките емисии со покани на стручњаци кој од петни жили го објаснуваат криминалот кој го сторил Велија Рамковски. Тоа како ке се нарече, изнесена вистина? манипулација?
Ги разбирам горенаведените владини “информатори на вистината“, конк*ренцијата е премногу јака, и ја користат можноста да ја “закопаат“ конк*ренцијата. За жал, да е така добро би било, но тука сепак се работи за нешто многу повеќе од конк*ренција, се работи за спротивно мислење кое некој не може да го поднесе!
Велија и да го затворат, ако е докажжан криминалот нека му додадат уште десет години и од мене, ама овој терк нека важи и кога ке заминат сите оние кој ја ограбија државата во последните 20 години. И за оние кој тек ке ја доживеат истата судбина, само да не се кријат под плаштот на политичка освета.
Јас лично сум за закон кој би бил НАЈСТРОГ за секој оној кој се осмелил да чепне во трудот на народот. Секој кој ке го направи тоа да му се одземе се што поседува и да се остави на милост и немилост. Нека почуствува на свој грб социјална помош од 1000 денари.
Ја подржувам А1 како телевизија, но никако не подржувам криминал ако го има а за тоа се надлежни судските органи.
------------- Homo homini lupus est...
|
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 22:52
Јас како и секогаш тргнувам од фактичкјата состојба.
Дали А1 -- а преку неа и опозицијата -- лаже дека владата ја затвара телевизијата? Да, лаже. Самите се затвараат, а набедуваат дека друг некој ги затвора. Значи драмолетка втор дел.
Zabegan: Надлежните најдоа милиони евра затаен данок, украдени пари во вредност од 18 милиони (засега толку, а сигурно се повеќе), милиони други на кои не им се знае потеклото, украдена документиација? Тоа е криминал, не може подруго да се нарече, и надлежните мора да однесуваат ако што налага законот. Затоа олабави не малку од квази иронија.
Buggyman: Дегутантно е да ми кажуваш за конк*ренција и хистерично однесување кога новинарите на А1 исцело, без срам и перде, се ставаат на една страна. Па што беше манипулацијата со јавноста пред два месеци за наводниот упад?? Кој ќе им верува сега сем опозициските партиски послушници?
Станаа партиска телевизја на СДСМ, срамота е ова, не ни се трудат да одглумат објективност.
|
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 22:57
Persej7 напиша:
Јас како и секогаш тргнувам од фактичкјата состојба.
Дали А1 -- а преку неа и опозицијата -- лаже дека владата ја затвара телевизијата? Да, лаже. Самите се затвараат, а набедуваат дека друг некој ги затвора. Значи драмолетка втор дел.
Zabegan: Надлежните најдоа милиони евра затаен данок, украдени пари во вредност од 18 милиони (засега толку, а сигурно се повеќе), милиони други на кои не им се знае потеклото, украдена документиација? Тоа е криминал, не може подруго да се нарече, и надлежните мора да однесуваат ако што налага законот. Затоа олабави не малку од квази иронија.
Bogieman: Дегутантно е да ми кажуваш за конк*ренција и хистерично однесување кога новинарите на А1 исцело, без срам и перде, се ставаат на една страна. Па што беше манипулацијата со јавноста пред два месеци за наводниот упад?? Кој ќе им верува сега сем опозициските партиски послушници?
Станаа партиска телевизја на СДСМ, срамота е ова, не ни се трудат да одглумат објективност. | мислам дека постот на buggyman беше јасен и реален, не сакам да ти реплицирам во негово име па ќе му оставам на нему, доколку има нешто да каже само ќе ти го кажам ова, прочитај си ги постовите и види ти колкав огромен скандал креваш против А1, а викаш дека тие не требало да креваат скандали, тоа всушност беше муабетот, а не СДСМ или ВМРО, сам си се фаќаш во мрежа...
|
Постирано од: Генерал Митре
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 23:01
Криминал е САМО кога суд и судија ке изречат ПРАВОСИЛНА ПРЕСУДА за тоа а твоево е само обично трачарење, нагаѓање и клеветење.
|
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 23:22
Не е точно. Но пред да добиеш лекција од кривично право, ајде те молам кажи ми кои се елементите на кривично дело?
Инаку основано сомнение за организиран криминал постои, како и доказен материјал за сторено кривино дело.
Додатно, крвични дејанија се и обструкцијата во спроведување на законот (што е веќе утврдено), кражба на доказен материјал (исто така утврдено) и клеветење на јавен медиум во намера да се опструира истрагата (исто така утврдено).
|
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 23:25
све додека на СУД не се докаже спротивното важи дека си НЕВИН. Зарем не го знаеше ова?
|
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 23:27
Читај горе основано сомнение и приложен доказен материјал за сторено кривично дело.
Проблемот е додека почне судскиот процес, затоа толку крештите сега и фрлате прашина во очи, а после Господ не ве пере бидејќи доказите се огромни и го знаете исходот.
Чекам да ми кажеш за елементите на кривично дело... (прочитај ако не знаеш)...
|
Постирано од: Gorazd777
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 23:28
Опс СТООООООООООООООООЈ, се затварај,прво форумот,па форумџиите и на крај секој што мисли поинаку.Ова можеби беше мал вовед во оправдувањето на лудилото на власта,зашто секој што владее спроведува сплетки и раскол за да владее.
Е сега за циркусот,од каде бе еден куп форумџии се најдоа и да кажуваат дека тој бил криминалец,овој имал толку милиони,оној да се беси ,другиот да се коли,па мајкуму како се навлекувате на глупостите од пајо паторот,па цел хаос тој го внесува за да владее.
Еднаш за секогаш ,не можете некој да обвините додека не е докажано,значи само нагаѓањата од властодршците кои ги пуштаат во јавност без крај на истрагата создава набој и паника за линч,соземете се малце прво нека докажат,а потоа кој е виновен нека го казнуваат,ама и грујо паторот да одговара за четирите стана што ги знаеме и еден куп други крими активности,и Зоран тодоровски како си земал два декари земја за вила,како во сител газда ѕинго не УСРА=ми пред ЕУ и не се спроведе цел закон по негова ургенција,уште 4 години демек да црпел и продавал вода, како во МРТВ, најДПМНЕ-овската тв работи полиција со 20 канцеларии и други фирми,(од кај знаеме дека законски работат)
Има многу работи за криминалот на власта,ама вас ви е битно А1,па затоа е притисок,кога нема рационална постапка,досега во свет три атомски ќе фрлеа,како 30 дена не се собираат докази,па уште продолжуваат бесконечно,и си завземаат се што ќе им текне,е сега некој ќе рече како зборуваш за истражна постапка,исто како што другите зборуваат дека знаат ,овој имал толку евра,оној зел онолку,а нема истрага,значи бараме законитост,ама ако може селективна.
------------- ВОЈНАТА Е МИР СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
|
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 23:37
Persej7 напиша:
Читај горе основано сомнение и приложен доказен материјал за сторено кривично дело.
Проблемот е додека почне судскиот процес, затоа толку крештите сега и фрлате прашина во очи, а после Господ не ве пере бидејќи доказите се огромни и го знаете исходот.
Чекам да ми кажеш за елементите на кривично дело... (прочитај ако не знаеш)... |
Да ми требаа правни совети ќе се обратев на подфорумот ПРАВО. мене нема зашто господ да ме пере и не ми е јасно како БАШ на тебе ти ги покажале доказите од истрагата која е сеуште во тек. Дури ни на адвокатите на обвинетите не се покажани.
|
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 23:38
има ехо на форумов?
|
Датум на внесување: 29.Јануари.2011 во 03:19
ova e nesto sto me nervira denovive........
|
Датум на внесување: 29.Јануари.2011 во 08:06
Persej7 напиша:
Станаа партиска телевизја на СДСМ, срамота е ова, не ни се трудат да одглумат објективност. |
Дали за ова ги затвораат-односно им ја замрзнуваат сметката? Ако е за тоа тогаш ќе мора уште неколку медиуми треба да затворат. Ако е за докажан криминал тогаш пеки. Прашањето е- немало ли други пари, објекти од кои можеле да ги наплатат средствата кои Рамковски и ги должи на државата. Та нели имал некој “планинарски дом“ на Водно кој коштал многу повеќе од парите на сметката на А1? Колку што успеав да разберам од изјавите на сметката немало многу пари и ќе се чекало да доаѓа прилив па одлуката ќе се преиспитувала по 2 месеци. Ако така гледаме (онака лаички) тогаш државата губи оти може и да не дојдат пари на сметката на А1 Жалосно е што земјава ни е полна “експерти“ а работите некако апла ги утнуваме
-------------
|
|
Испечати | Затвори го прозорот
Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk
|
|