|
Каков треба да биде наставникот |
Внеси реплика | страница <1 678910 20> |
Автор | |
frau
Група Регистриран: 03.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 82 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dobar sprema ucenicite isekako za se da se ima razbirane
|
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Наставникот, као нели, го учел занаетот и е платен да биде `попаметниот`. Тој треба кон децата да се однесува како кон недовршено јадење што тој треба да го доправи: да го прокрчка дур да омекне, да додаде сол, магдонос...
но исто така, наставникот не треба да заборави дека децата се идни возрасни, кои ќе памтат како работел и како си поминале со него. |
|
Zaspana
Сениор Регистриран: 07.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 429 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zabaven ,dobar,super,mil,mald,duhovit,....i toa neznam..
|
|
lpartik
Сениор Регистриран: 26.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 402 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
НАСТАВНИКОТ СЕКОГАШ ТРЕБА ДА ВНИМАВА НА СВОЈОТ ОДНОС КОН ДЕЦАТА И ДА ДАВА МАКСИМУМ ОД СЕБЕ, ЗАШТО НЕ ЗНАЕ КОЈ ИДЕН ГЕНИЈАЛЕЦ СЕДИ ПРЕД НЕГО.
|
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
мојот наставник мислеше дека ќе бидам генијалец и сега коа доаѓа да му ја поправам колата вели дека знаел оти ќе бидам добар мајстор...
|
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
blackeye
Сениор The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
|
lpartik
Сениор Регистриран: 26.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 402 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Факултетската диплома не е потврда за генијалноста,многу генијалци немале дефинирано образование...Леонардо,Едисон...А ти можеби допрва ќе ја докажуваш својата генијалност...тоа што сега си мајсторче, ти обезбедува егзистенција... |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...Eeeeeeeee majstorce u kuka ti e blagodet...podrasturi...podbrishi...pa tek vo nedela nasabajle koga ke ti se javi i onaka kulturno ke te zamoli....denes mora da se sraboti...oti utre e dogovoreno za na drugo mesto...aiii...a mazite...dal glupi...dal dobri... ke popushtat i ke ti gi izdishat site planovi...
...inaku Itar Pejo nemal ckolija...ama imal itrina kolku za celo Mariovo... |
|
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
eve za toa kako da izgleda nastavnikot/chkata ke ja zemam za primer profesorkata so mi bese po English----->stegnata,picosana,mini suknja,tanga na povidok,gradite do nekade razgoleni........Uhhhhhhhh zimi se ke povtoruvav godina samo za neze
|
|
I'm out bcz of pathetic around here
|
|
arsin
Сениор Регистриран: 19.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 258 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
lele devil ti da ja znajs angliskata moja Lideto kakva bese i sega sakam takva za doma jadejne da mi praj |
|
let the force be with you
|
|
Дафи
Група Регистриран: 20.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 46 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да не е со носот во облаци мислејки дека тој е над сите, да може да се симне и да биде "другар" со учениците а сепак да биде почитуван и ценет, а и да знае нешо повеке од она што е пишано во учебник.
Мојата бифша класна(што секогаш ја спомнувам како пример проф.) знаеше да ни кажува вицови на час да се смее со нас и знаеше да каже "сега доста, работиме" и сите замолчуваа и работеа....ама нема ретки случаеви, у мојов живот само 2ца такви сум видел и толку... |
|
arsin
Сениор Регистриран: 19.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 258 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
so bide nastavnicka so vitko telo i so golemi siski
|
|
let the force be with you
|
|
maloto76
Нов член Регистриран: 22.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 38 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nastavnik ili nastavnicka,ne e bitno,iskren pred sebe i pred svoite ucenici,inovativen-da pronajde nacin kako da go privlece i zadrzi vnimanieto na ucenicite,posebno na onie koi se izdvojuvaat so svojata nezainteresiranost imislenje deka se sto pravi nastavnikot e glupavo i deka ne moraat da go slusaat,da go slusne mislenjeto na sekoj ucenik bez razlika kako toa zvuci i da vozvrati so golema pocit i razbiranje bez razlika dali e za vreme na cas ,na odmor ili posle casovi,da gi napravi casovite sto pointeresni,obavezno da ima sekcija posle casovi na koja bi ovozmozil decata polesno da gosovladaat materjalot,za zal po nasive ucilista edvaj nekoj od nastavnicite se nafaka da odrzi sekcija i site edvaj cekaat da ja duvnat nakaj doma ili na soping posle casovi.Sevo ova vi go pisuvam od moe licno iskustvo i nisto ne e izmisleno.Bez navreda no na nasevo obrazovanie mu e potreben mlad i sposoben kadar koj ke bide osposoben kako so znaenje taka i so jaki zivci da ja sovlada potrebata za ucenje i neprijatelstvoto kon nastavnikot na denesnive nasi ucenici.A site postari nastavnici koi veke ne mozat toa da go dadat so seta pocit da si zaminat vo penzija.
|
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
1. ДА ГИ САКА ДЕЦАТА
2. ДА СИ ЈА САКА РАБОТАТА 3. ДА НЕ СЕ ОДРАЗУВА НЕГОВОТО НЕЗАДОВОЛСТВО ПОРАДИ МАЛИОТ ЛИЧЕН ПРИХОД НА НЕГОВАТА РАБОТА. 4. ПРИНЦИПИЕЛЕН ВО ОЦЕНУВАЊЕТО 5. БЕЗ ПРЕДРАСУДИ 6. ДА НЕ ГИ ДВОИ УЧЕНИЦИТЕ ПО НИЕДЕН ОСНОВ 7. СЕКОГАШ ПОДГОТВЕН ЗА ЧАС (ДОКОЛКУ СЕ СЛУЧИ ДА НЕМА ОДГОВОР, ДА ГО ОДЛОЖИ ЗА НАРЕДНИОТ ЧАС, А НЕ ДА ДАВА НЕТОЧЕН ОДГОВОР НА ПРАШАЊЕТО НА УЧЕНИКОТ) 8. ДА Е ДОБАР ПСИХОЛОГ И ДА ИМА РАЗБИРАЊЕ ЗА ПРОБЛЕМИТЕ НА УЧЕНИЦИТЕ 9. ДА НЕ ГО ФОРСИРА СВОЈОТ ПРЕДМЕТ ПРЕД ДРУГИТЕ ПРЕДМЕТИ КАКО НАЈЗНАЧАЕН 10. СОРАБОТКА СО ОСТАНАТИТЕ КОЛЕГИ 11. СОРАБОТКА СО РОДИТЕЛИТЕ 12. ПРЕКУ ЛИЧЕН ПРИМЕР ДА ДАВА ПРИМЕР НА СВОИТЕ УЧЕНИЦИ ( ДА НЕ БИДЕ ХИПОКРИТ) 13. ДА НЕ ЈА ЗАНЕМАРУВА ВОСПИТНАТА КОМПОНЕНТА 14. СЕКОГАШ ДА БАРА НАЧИН ТОА ШТО СЕ УЧИ ДА СЕ ПОВРЗЕ СО СЕКОЈДНЕВНИОТ ЖИВОТ ДА НЕ ЗАБОРАВИВ НЕШТО? Изменето од majstorce62 - 24.Март.2008 во 15:36 |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
Внеси реплика | страница <1 678910 20> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |