IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Семејство
  Активни теми Активни теми RSS - И ние сме тука
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

И ние сме тука

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 19>
Автор
Порака
jasminaiva Кликни и види ги опциите
хумани
хумани
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Јануари.2007
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 81
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај jasminaiva Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Март.2007 во 23:02
Отворена паралелка за аутизам во Струмица
Кој го пропуштил весникот може кратко да прочита

"Оние што танцуваат можеби им изгледаат луди на оние што не ја разбираат музиката"
Кон врв
strurcence Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Јануари.2007
Поени: 124
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај strurcence Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2007 во 17:52

konecno nesto da se prevseme Clap

Сега знам дека нисто незнам!

Кон врв
хумани
хумани
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај jasminaiva Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2007 во 10:16

Еве уште една акција ама во АмерикаSmile

"Оние што танцуваат можеби им изгледаат луди на оние што не ја разбираат музиката"
Кон врв
хумани
хумани
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај jasminaiva Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2007 во 10:18

А ова е сајтот на Аутизам Европа

Изменето од jasminaiva - 22.Март.2007 во 10:28
Кон врв
city_girl Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Февруари.2007
Поени: 15
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај city_girl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2007 во 15:44
Nemav vreme da gi procitam site komentari, no otprilika vidov za shto stanuva zbor.

Samo sakam da ve pozdravam i da ja podrzam vashata akcija so nadez deka ce mozeme da sorabotuvame vo Idnina!

Well done guys!

Clap
Clap
Swallow the fiction you are fed and your life will be yours no longer!
Кон врв
Delfin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јуни.2005
Поени: 15178
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delfin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2007 во 09:05
Originally posted by city_girl city_girl напиша:

Nemav vreme da gi procitam site komentari, no otprilika vidov za shto stanuva zbor.

Samo sakam da ve pozdravam i da ja podrzam vashata akcija so nadez deka ce mozeme da sorabotuvame vo Idnina!

Well done guys!

Clap
Clap

Ти благодариме на поддршката !!  Вашата акција е исто така прекрасна , доколку со заедничка соработка обезбедиме помош која некому силно му е потребна би било прекрасно ! :)
Кон врв
ana marija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
UBAJNA

Регистриран: 05.Септември.2005
Поени: 12244
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ana marija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2007 во 09:08
golema podrshka i od mene Clap
GIVE ME GIVE ME JUST A LITTLE SMILE
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delfin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2007 во 12:25

Радосен сум што можам да  споделам со вас дел од плодовите на акцијата за помош на Децата со Аутизам и нивните семејства .

Пар од нас ја осмислија и иницираа ,но заедно со сите вас кои на било каков начин дадоа поддршка и со сите вас кои ке се одлучат за тоа да го направат во наредниот период , цениме дека таа почна да ги  надминува нашите очекувња .

Најпрво би сакал да ве информирам за следново .

Благодарејки на темата која ја отворивме  а со самото тоа и ја анимиравме во јавност, не контактираше

Г-ѓа Гордана Пирковска Змијанац
програм менаџерка и основачка  на
Прва детска амбасада во светот Меѓаши

и изрази спремност да помогне . Остваривме контакт , се видовме  во просториите на амбасадата и резултатот на тоа е следниов

Вчера во 18 часот , во просториите на Меѓаши на заедничко задоволство остваривме заедничка средба со дел од родителите  и преставничката на Меѓаши . На средбата на здружението на родители им беше понудено следново :

- користење на просторија за состаноци на здружението , 2 пати неделно  во термини од 2 односно 5 часа
- користење на фиоки или плакарче со клуч за документација на здружението
- користење на магацински простор за чување на евентуални донации
- користење на услугите на Детската амбасада  во контекст на учество во работилниците кои веке функциониаат како ( уметност, оригами, англиски ,француски ,литература,компјутери,интернет,астрономија ,
спортска работилница..... ) Секое дете кое е зачленето може да ги користи сите услуги .Зачленувањето на децата чини 600 денари годишно со можност за плакање на 2 рати ,ова не важи да децата чии родители се социјални случаи ,децата без родители и внатрешно раселените деца.
- во рамките на термините за здружението на родителите , овозможено им е организирање на сопствени работилници  за децата водени од волонтери дефектолози и студенти на факултетот ( идеја на која се работи со многу голема веројатност да заживее ), со комплетна техничка поддршка од наставно технички средства .
- користење на бесплатната СОС линија за деца и млади   
0800 1 2222   за поддршка и информации на сите кои имаат одредени прашања во врска со аутизмот ,на линијата во одреден термин би дежурале волонтерски дефектолози, студенти ,родители .
- Линијата и соработката со здржението би ја промовирале и Меѓаши преку средствата за информирање ,што дополнително ке го подигне јавното мнение за овој проблем.
- Правна поддршка на здружението на родители
- Поддршка со искуствата од разните проекти за измени и дополнуваше на закони кои би воделе кон институционално решавање на проблемот .

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delfin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2007 во 13:11
Во однос на анимирањето на проблемот пошироко веке се на печатење флаери и плакати  , печатењето во овој момент го запревме како би го додале СОС телефонот за деца и млади и терминот кога е во функција на темата .

Благодарејки ви вам на сугестиите за пошироко анимирање  а пред се на конкретниот ангажман на  zenmaster   стапивме во контакт со

Тие не спонзорираа со снимање на радио емисија на тема Аутизам и проблемите кои одат со него . Емисијата веке се врти во етерот на нивната фреквенција . Ни ветија дека ке лобираат кај сите радија со кои соработуваат емисијата да ја рашириме низ целата држава . 

Голема благодарност на ЦД Радио и на зенмастер Smile

Матерјалот од емисијата го имаме .Замоливме уште 17 радио станици за кои успеавме да најдеме интернет адреси за спонзорство за вртење на емисијата . Одговор очекуваме Smile
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delfin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2007 во 13:50

По повод денот на шегата ,

благодарение на plamenko и неговите пријатели од  FUZZBUBBLE  , http://www.fbc.com.mk   , ке пробаме да изнудиме насмевка повеке кај овие дечиња . Во името на  meris ве поканувам да се дружиме со дечињата и уживаме во вештините на  FUZZBUBBLE .

место и време на настанот

Училиште за деца со посебни потреби ,
,, Д-р  Златан Сремац ,, - Кисела Вода ,
ул. Емил Зола бр. 5
 во 10:00 часот  на 30.03.2007,  Петок.

Кон врв
хумани
хумани
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај jasminaiva Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2007 во 21:42

Делата го прават човекот ЧОВЕК!

Многу сум среќна што веќе се гледаат делата од нашата работа не можам да бидам скромна и можам да се пофалам дека за кратко време направивме МНОГУ! Сега сме во акција на организирање на активностите и барање на волонтери по можност дефектолози но доколку и некој ова вас сака да се проклучи (а веќе имав такви понуди) слободно нека ми напише ЛП.

ПоздравчеSmile
Кон врв
meris Кликни и види ги опциите
хумани
хумани
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Февруари.2007
Поени: 13
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај meris Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Април.2007 во 00:51

PO POVOD DENOT NA SEGATA      

Golemo <<BLAGODARAM<< na site od forumov sto pomognaa i se zaangaziraa da se realizira edna ideja po povod denot na segata...  
Imeno,na 30 ti vo petok,so pocetok vo 10 cas.[a bevte pokaneti site]  se organizirase ,,maskenbal,,za deca so p.p.Po toj povod,programata bese zbogatena so ,[veke nasi drugarcinja] posebna programa na,,FUZZBUBBLE,,koja, bese preubava i predizvika mnogu smea,radost i nasmeani detski lica.A pred se  sekoja tocka od strana na decinjata bese propratena so golemo vnimanie,sto e od posebna vaznost za niv.No kako i da e, seto toa bese napraveno se so cel da gi razveselime,nasmeeme i razigrame malite detskiHeart,i toa go postignavme site nie, vie zaedno.I povtorno,im blagodarime,vo imeto na site deca,na moderatorite na forumov,na Fuzzbubble,sto od svoeto dragoceno vreme najdoa vreme i napravija nesto za nas ,decata.............VI BLAGODDDDAAAARRRIMMMEEEE od se Heart.....
Кон врв
meris Кликни и види ги опциите
хумани
хумани
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Февруари.2007
Поени: 13
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај meris Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Април.2007 во 01:20
Na denesen denStar 
StarStarStarStarStarStar

31.03.07

Vecerva,od 18-20 cas.vo prostoriite na detskata ambasada,,MEDASI,,otpocnavme so koristenje na uslugite koi ni se nudat.Na sredbata zdruzenieto odrza sostanok,vo edna prostorija a ostanatite prostorii bea koristeni za rabota so deca,kako i S.O.S.linijata samo vo ovoj termin.Za informacija na site,poradi praznicite ,narednata sredba e zakazana vo istiot termin,po edna nedela,na 14.04.07 [sabota]vo istiot termin..

Ve ocekuvame....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delfin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Април.2007 во 10:05

Пламенко друже !!!

сакам овде да јавно да ти пишам

ТИ СИ ,ШКОЛСКИ, НАЈУБАВ ПРИМЕР ЗА ТОА КАКО ТРЕБА ДА И СЕ ПРИЈДЕ НА ХУМАНОСТА !!! СО САМО ЕДЕН ЗБОР ТИ КАЖА ,, ДА ! ДОАЃАМЕ ! ,,
СКРОМНО ДОЈДОВТЕ , ПРОФЕСИОНАЛНО ИЗВЕДОВТЕ !! , СКРОМНО СЕ ПОВЛЕКОВТЕ .

ТИ  И ТВОИТЕ ПРИЈАТЕЛИ  СТЕ ВО НАЈГОЛЕМА МЕРКА ВИНОВНИЦИ  ЗА ПРЕУБАВИТЕ ДЕТСКИ НАСМЕВКИ ТАМУ !!

ТИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ ВО ИМЕТО НА СИТЕ НА КОИ ИМ ПОДАРИВТЕ МИГОВИ КОИ НЕ СЕ ОПИШУВААТ !!!

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 19>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.