|
Просјаци |
Внеси реплика | страница <1 6789> |
Автор | |
Spirit
Сениор Регистриран: 20.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1610 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Инстикт, некогаш давам некогаш не давам не мислено и непланирано .
|
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кај нас во градов ги има навистина многу. Кога ги гледам само помислувам: “И на ним не им е лесно...“
Се случува често да ми побараат некој денар, кога имам им давам, кога немам - немам. Мене нема да ме осиромашат тие 10 денари, а нив сигурно им се добредојдени. Понекогаш ги гледам со парите што ќе ги добијат купуваат во трафиките цигари. Се мислам тогаш: “Ех бре ќерата, наместо леб да купат да јадат тие уште повеќе се уништуваат“ Минатиот пат на Камени мост во Ск. си поминуваше една девојка и циганчево и побара пари, ама она не сакаше да му даде, можеби навистина немала. Циганчево што стори знаете? Ја исплука! Уствари што се чудам, па тоа не го гледам прв пат! |
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne mi e jasno zosto filozofijata i psihologijata vo nasiot moderen vek se sveduva na tezga od pazarce?
Aj be da ne mi gi brisat porakite...hi hi hi |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ha...mi tekna na prikaskata so bogatiot i siromaviot....i dzigerot
Kazuvate fala Boze,a? Mu pomagate na luge vo nevolja bez da im ja iscicate krvta posle toa? Gi stavate na pamflet onie sto sednale da pitachat,za da si go zadovolite vasiot socijalen status? Da si napravite chekiranje do kade ste stignale.... Ili kako sto deneska slusnav...tesko e da go stvoris prvoto milionce....tra la la...a sin mu narkoman.... |
|
|
Dianna
Сениор Регистриран: 06.Јануари.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 118 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako covekot dopre do dnoto na svoeto srce, ako covekot misli, toj odi pravo po svojata staza, toj go sledi svojot pat. Toj vo drugiot covek gleda covek kako sto e i toj, i go saka.
Site lugje ne mozat da bidat bogati i mokjni no site mozat da bidat dobri. |
|
"Zivotot im e komedija na onie koi mislat, a tragedija na onie koi cuvstvuvaat" Pablo Picasso
|
|
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako go prifatis izgladnetiot pes i go nahranis
toj nema da te kasne.. Toa e glavnata razlika megu covekot i pesot... |
|
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
|
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I zivotnoto ima svoe dostoinstvo...ako go nahranis i go udris tri pati po usta ke te kasne...
|
|
|
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a zosto da go udaras, provokacija ne e potrebna vo slucajot... i site poubavo ke si pominat... |
|
|
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Go udirame po usta koga ke kazeme deka sme dale....
Ja kazav vo prenosna forma nasata beda na duhot koga ke dademe,a sme kazale na drugi(klasicno udiranje po usta)... Nisto ne sme porazlicni od zivotnite...duri i nekogas mnogu po glupavi |
|
|
MyWay
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dobro sega postojat milion varijanti za ponasanjeto.....ima ovde mnogu da se pisuva |
|
|
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A zato sme tuka...da si polemizirame opusteno i bez filmcinja od tipot "jas sum najpameten,vie nisto ne znaete"...
Kolku dobro pravime koga davame i kazuvame deka davame? |
|
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не им давам пари на просјаците.. ако имам нешто за јадење да споделам - да, мада неколку пати и ме одбиле и продолжиле да ми бараат пари при што не сум им дала. Поготово кога ги гледам малине циганчиња како дуваат лепак, како некои 40 годишни злоупотребуваат инвалиди итн... не! Не давам пари... А поготово што се крајно некултурни, што пробале неколку пати да ми ги украдат парите, што кога ќе се обесат крај нема, што пцујат. Значи пари - НЕ!
|
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
понекогаш да ,понекогаш не .Секој пат е различно
|
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13926 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
raka shto dava ne se sushi., no se evarijacija na tema .,... akoga se dava se dava bezusloveno ., i ne se zboruva za toa
|
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
Внеси реплика | страница <1 6789> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |