|
Љубовни мудрости |
Внеси реплика | страница <1 678910 27> |
Автор | |
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
љубов е кога разумот ти е под анестезија
|
|
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
се надевам не пречи што е на англиски,преводот не е совршен ко оригиналот
If love make me forsworn, how shall I swear to love? Шекспир |
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Каков парадокс!? Совршена љубов е онаа која што те прави несреќен! - Soren Kirkegaard
|
|
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
|
Hakuna Matata
Група ZAOSTANAT Регистриран: 27.Август.2010 Статус: Офлајн Поени: 78 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Бесполезно е да се зборува за љубов,бидејќи љубовта има свој сопствен глас и говори сама за себе.
|
|
Ситниците прават совршенство, а совршенството не е ситница. Затоа сметај го моето пријателство како дел од твојот живот.
|
|
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
site dijamanti na svetot za eden ubavo izraboten cirkon
|
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
Blue Scarlet
Модератор Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zavisi cii race go brusele i polirale ....
|
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
Schatzii
Сениор Регистриран: 04.Мај.2010 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 10600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вистинската љубов нема happyend, бидејќи таа никогаш не завршува ! |
|
Dream what you want to dream;
Go where you want to go; Be what you want to be, because you have only one life and one chance to do all the things you want to do. |
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
........Ubavino , baraj go likot vo ljubovta, a ne vo ogledaloto
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Drugarstvoto i ljubovta se dve granki na edno drvo, samo sto na ednata ima poveke cvetovi.
|
|
Schatzii
Сениор Регистриран: 04.Мај.2010 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 10600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
1. Не постои совршен маж.
2. Возбудливиот маж може да ја огорчи жената.
3. Поправањето на мажот е залудно.
4. Гневот ги плаши мажите.
5. Ниту еден маж не може да и даде самодоверба на жената.
6. Помалите очекувања доведуваат до поголеми исполнувања.
7. Мажите ги сакаат оние жени кои ги сакаат мажите.
8. Жените кои навистина слушаат, се неодоливи.
9. Жените се одговорни за она што им се случува.
10. Пронаоѓањето ( на вистинскиот ) бара иницијатива.
|
|
Dream what you want to dream;
Go where you want to go; Be what you want to be, because you have only one life and one chance to do all the things you want to do. |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"Тој шо ќе се изгори од љубов, дува и на симпатија.“....... |
|
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Разделбата ја слабее просечната ЉУБОВ, а ја засилува силната, како што ветерот го гаси пламенчето, а го разгорува пламенот !!! - Балзак
|
|
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Најдобрите 10 големи изреки за жените ........
1. Сигмунд Фројд - “Големото прашање кое никогаш не е одговорено и на кое не можев да одговорам и покрај 30 години истражување на женската душа е: Што сакаат жените?“ 2. Алберт Ајнштајн - “Кога маж седи со убава девојка 1 час, времето му минува како минута. Но, нека седне на жешка печка 5 минути ќе му изгледаат како цел час. Тоа се вика релативност.“ 3. Лени Брус - “Мажите се како кучиња, секогаш се враќаат. Жените се како мачки. Викнете и еднаш на мачката и веќе ја нема.“ 4. Оскар Вајлд - “Лицето на мажот е негова автобиографија. Лицето на жената е нејзина измислена приказна.“ 5. Оскар Вајлд - “ Жените сакаат да одолеат на удварањето на мажите, но и да го стопираат нивното откажување.“ 6. Чарлс Буковски - “Немојте да чекате добра жена, таква не постои“. 7. Сигмунд Фројд - “Жените би требало да го омекнат, но не и да го ослабат мажот“. 8. Бернард Корнвел - “Нема да жалите за маж кој умрел, но ќе жалите за жена која сте ја пропуштиле“. 9. Вилијам Шекспир - “Жените зборуваат 2 јазици од кои едниот е вербален“. 10. Фридрих Ниче - “Ах, жени. Тие ги прават врвовите повисоки, а падовите почести“. |
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Жените можеби се способни да глумат оргазам. Но, мажите можат да одглумат цела врска.
Шерон Стоун |
|
Внеси реплика | страница <1 678910 27> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |