IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Уметност , култура и традиција
  Активни теми Активни теми RSS - Извадоци,исечоци,цитати
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Извадоци,исечоци,цитати

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 46>
Автор
Порака
ivana_zi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Ноември.2006
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 206
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivana_zi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2007 во 17:29
Знаеше дека не смее да биде со неа, дека тоа што го правеше беше погрешно. Но, таа веќе го допре делот во него за кој тој претходно не ни знаеше дека постои..

Ти си како делфин затворен во аквариум. Целиот твој живот, чуварите воделе грижа водата да ти биде чиста и да имаш храна во изобилие. Сега, треба да те вратат во океанот. Дали ќе можеш да преживееш?!

Се мразеше себеси што вчера беше толку огорчена. На крајот на краиштата, многу време помина - секој продолжи по својот пат. Но, кога го виде, сфати дека тој оставил неизбришлива трага во нејзиното срце и дека сеуште постојат чувствата шие присуство не сакаше да си го признае и кои ја придвижуваа огорченоста со брзина на нуклеарна реакција...

Од "Третата Тајна"
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2007 во 17:38

Bog stvori Sonce toplo i sjajno, stvori i Mesecina mila i draga, stvori more
bistro i dlaboko i posle  tebe te stvori...nekoja pizdarija morase da napravi

Изменето од anakin - 13.Јануари.2007 во 17:38
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
soncence Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 04.Февруари.2006
Локација: American Samoa
Поени: 2341
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај soncence Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2007 во 18:28
Лутината на жената е опасна работа и нека биде претпазлив секој од неа!На оној жената што најмногу го сака,на него и најсурово ќе му се одмазди.Жената брзо засакува,но и брзо замразува:нејзиното непријателство трае подолго од пријателството.Знае да ја совлада љубовта,но  не и омразата.

-Тристан и Изолда-
Кон врв
KaLiNa Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Јули.2006
Поени: 8416
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KaLiNa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јануари.2007 во 16:10

nikakvi covecki jazici, nikakvi misli izrazeni so boi, mermer, zborovi ili zvuci, ne mozat da ja pretstavat silata, vistinata, sovrsenstvotot, molskavicnosta na ljubovta

Sagrinska koza-Balzak

kuliraj
Кон врв
KaLiNa Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Јули.2006
Поени: 8416
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KaLiNa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јануари.2007 во 16:12
IMA BEZDNI PREKU KOI NE MOZE DA PRELETA LJUBOVTA I POKRAJ SVOITE SILNI KRILJA

Sagrinska koza
kuliraj
Кон врв
mishel Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Април.2006
Поени: 306
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mishel Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јануари.2007 во 23:54

NO KOJ NE SAKA DA GO PRODOLZI TOJ PREKRASEN MIG STO MU PRETHODI NA PRVIOT BAKNEZ, KOGA DVE SUSTESTVA, KOI EDNO KON DRUGO POKAZUVAAT ODREDENO LJUBOVNO CUVSTVO, VEKE MOLKUM RESILE DA SE BAKNAT, KOGA NIVNITE OCI GO ZNAAT TOA, KOGA NIVNITE NASMEVKI GO NAVESTUVAAT TOA, NIVNITE USNI I RACE GO PRETCUVSTVUVAAT TOA, NO KOI SEUSTE GO ODLAGAAT MIGOT KOGA NIVNITE USNI PRVPAT NEZNO KE SE SPOJAT

Кон врв
mishel Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Април.2006
Поени: 306
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mishel Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2007 во 00:07

Ne, nemoj mi prici! Hocu izdaleka
da volim i zelim tvoja oka dva.
Jer sreca je lepa samo dok se ceka,
dok od sebe samo nagovestaj da.

Ne, nemoj mi prici! Ima vise drazi
ova slatka strepnja, cekanje i stra'.
Sve je mnogo lepse donde dok se trazi,
o cemu se samo tek po slutnji zna.

Ne, nemoj mi prici! Nasta to i cemu?
Izdaleka samo sve ko zvezda sja;
izdaleka samo divimo se svemu.
Ne, nek mi ne pridju oka tvoja dva!

- Desanka Maksimovic-
Кон врв
KaTeNcE1111 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јануари.2007
Поени: 168
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KaTeNcE1111 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2007 во 21:16
You will never get to HEAVEN if you`re scared of gettin HIGH!
Кон врв
Cvekence Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Ноември.2005
Поени: 2509
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Cvekence Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2007 во 16:21
...najvaznije susrete duse dogovaraju mnogo pre nego sto su se tela videla...

11 minuta-coelho
respect my authoritaaa
Кон врв
ivana_zi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Ноември.2006
Поени: 206
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivana_zi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2007 во 15:34
Ако човечкото срце застанува да си почине при качувањето на височините на љубовта, тоа ретко запира на стрмната удолнина на чувствата на омраза..
Добрината што ги соединува две суштества во едно е толку ретка, колку што е ретка и вистинската љубов. И едното и другото е раскош што си го дозволуваат само убавите души..
Во природата на жените е да го докажуваат невозможното со можното и да ги побиваат фактите со претчувства..
"Чичко Горио" - Балзак
Ништо не е таинствено освен за да биде разоткриено, и ништо не е скриено освен за да биде откриено...
Кон врв
Delfin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јуни.2005
Поени: 15178
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delfin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2007 во 14:05

Оттогаш застанував пред огледалото на кратко, на поминување , толку колку да видам дека ме има ,а сепак доволно кратко за да не исчезнам од другата страна .

Разговор со Спиноза - Гоце Смилевски

Кон врв
Alekta Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2005
Поени: 8670
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alekta Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2007 во 18:24
na denesen den vo ljubljana pocinal josip broz tito vodacot na sumskite borci popoznati po imeto partizani i dozivotniot pretsedatel na drzavata koja vekje ne postoi a se vikala socijalisticka federativna republika jugoslavija.republikite sto ja socinuvale taa drzava se razbegale na site strani kako decata na rakot vo devedesetite godini na minatiot vek i stanale samostojni. Tito rekol deka jugoslavija nemala nisto pred vtorata svetska vojna a deka togas dosle italjijancite i germancite i zele se. Nekoi zboruvaat deka bil zagorec, nekoi deka bil rusin, treti tvrdat deka bil ukrainec. Vo sekoj slucaj se znae deka sakal da ppusi cigari deka poradi toa nikogas ne dobil rak na jazikot kako sto inaku se tvrdi vo medicinskite broshuri i deka ubavo improviziral  po klabvvissh*te na pijanoto sto zemjaki go predvid negovoto bravardsko obrazovanie zboruva za isklucitelen muzicki talentLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOL
and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alekta Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Април.2007 во 23:59
Nieden covek ne e Ostrov, sosema sam za sebe;
sekoj covek e del od Kontinentot,
del od Zemjata; ako Moreto odnese Grutka
zemja Evropa e polesna, kako da odnela
nekoj Rid, Posed na prijatelite ili tvoj sopstven;
smrtta na sekoj covek me namaluva mene,
bidejki jas sum Opfaten od Covestvoto.
I zatoa ne prasuvaj za kogo bijat kambanite
Ti e bijat za tebeSmile
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alekta Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2007 во 11:58
Pa jas ne sakav nishto drugo, osven da se obidam da go proziveam ona shto samoto sakase da izbie od mene. Zosto toa bese tolku mnogu tesko?

Shto e toa vistinski, ziv covek, sekako, denes se znae pomalku otkolku koga i da bilo, pa zatoa se ubivaat masa lugje od koi sekoj e skapocen primerok na prirodata koj ednas postoel

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 46>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,422 секунди.